PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiesta dizel nasıl arabadır

dexter
17/04/2015, 19:59
selamlar arkadaşlar.
2011 model 57 bindeki evo multijet active arabamı satıp 2015 titanyum 1.5 dizel fiesta almayı düşünmeye başladım ancak donanım olarak farkını biliyorum ama yakıt ve motor olarak farkı ne olur onu düşünüyorum..ikisi de 75 beygir ama 1500 motor daha çevik ve seri midir,arabanın kullanımı rahat mıdır? kullanan varsa yorum yapabilir mi?
Şahsen evomdan çok memnunum her konuda ancak bi değişiklik yapmayı düşünüyorum...hatta 2015 puntolarda aklıma geliyor ama farklı bir oto tecrübesi nasıl olur diye de düşünüyorum...teşekkürler..

erenemre
17/04/2015, 20:48
2014 yeni makyajlı modelini kullandım şöyle bir kıyaslama yapmak gerekirse motor olarak multijet kadar başarılı değil özellikle ağır trafikte multijetten fazla yakıyor iç trim punto dan bir tık daha kaliteli ve ön göğüs şık duruyor ancak göğüsün bombeli yapısı dolayısıyla punto daki ferahlık yok çok dar gibi dış tasarım çok iyi ford un yeni ön yüzü bence en güzel mondeo ve fiesta da duruyor ben çok başarılı buldum son olarak titanium oldukça dolu bir modeldir ancak b sınıf bir aracı satıp yine b sınıf almak ne kadar mantıklı onu siz bilirsiniz.

1923qw
17/04/2015, 22:55
dar hocam aracın içi dar direksiyona oturun kullanın rahat ederseniz alın güzelce binin, ben olsam puntomu fiestaya değişmem fakat benim aracım full

Afy
17/04/2015, 23:24
Motoru oldukça sesli ve arka koltuk baş mesafesi çok alçak

volkan1065
17/04/2015, 23:47
Active ountodan inip tıtanyum fiestaya binince illaki fıesta dersiniz.

Kalite olarak biraz daha iyidir. Motor gücü olarak bir tık öndedir tabi 75 bg ler için diyorum. Yoksa 95 lık puntolarla kapışamaz.

EVO dynamıc kullansan bence satmazdın ama napalım. BEnce Honda gibi bir araca bakmanı tavisye ederim. Fiyatları birbirine yakın. Uzay kasa Hondaya bir bin sonra farkı gör.

cdogu
17/04/2015, 23:53
Motor gürültüsü 1.4 TDCİ motorda var hem de gani gani. Zaten TDCİ-HDi aynı motorlar. Volvo da bu motorları kullandı. Oldukça gürültülü. Ancak 1.5 dizel tecrübemde gayet sessiz bir motor deneyimi yaşadım. Bilemiyorum,yalıtım düzeyi arttığı için de olabilir. Güzel motor,az yakar,makul kaçar. Multijet kadar ekonomik olması zor çünkü TDCi motorlar biraz yüksek devir isteyen karakterlere sahip.

Ben Fiesta'ları çok beğeniyorum açıkçası,bir test sürüşüne çıkmanızı tavsiye ederim.

fct1071
18/04/2015, 00:03
2006 fiestayı şubatta sattım, motor olarak puntodan kesinlikle daha canlı ve DAHA AZ YAKIYOR. evin ikinci arabasıydı. 1.4tdci fiesta 1.3 75 hp puntodan daha atak ve canlı. ş.içi punto 6,5'larda yakarken fiesta 6 yakıyordu. motoru tipik dizel karakterli. yani bizim multijetler gibi homojen değil. illa doğru devirde doğru viteste kullanacaksınız yoksa 40la giderken bile stop edebiliyor. örneğin yavaşladınız tümsekte durur gibi oldunuz, bizim multijetlerde al ikiye devam, ama fiestada olmaz illa 1'e alacaksınız.

166.000'de kardeşimin hatası sonucu 4800liraya sıfır motor yaptırdım, bizim multijetlerden hassas olduğunu da diyebilirim. multijetten kesinlikle daha gürültülü bariz şekilde.

iç hacim: puntodan küçük ama içeride kullanılan parçalar basit ve kaliteli. örneğin 2006 fiestanın döşemeleri 2009 puntonun döşemelerinin yanında yepyeni duruyordu. iki araçta kendi aracım dı. puntonun döşemeleri, iç döşeme sanki daha hassas gibi.

yol tutuş: fiesta bu konuda sınıfının referans noktası

konfor: punto kullanıcısına daha lüks bir arabadaymış gibi hissettiriyor, daha konforlu ve lüks. oturma pozisyonu olsun, izolasyonu olsun fiestadan başarılı. fiesta biraz daha basit gibi

Not:fiesta 1.4 tdci comfort GP 2006 model 2010-2015 yılları arasında bendeydi. geçen şubatta sattım
G.punto 1.3 active 2009 model 2012'den beridir kullanıyorum hala bende

SaLDo
18/04/2015, 03:05
Valla hocam aman aman bir fark yok bizim araçlarla. Ama iç kısım bariz dar. Yerinizde olsam B sınıfı satıp tekrar B sınıfı almazdım. Tabii bütçe meselesi ancak 1-2 yaş daha ufak araç bakıp C segmenti araçlara bakın derim.

osmanemirfb
18/04/2015, 08:32
Hocam yeni kasa 2009 1.4 TDCİ yeni kasa fiestam vardır. Puntoya göre artısıda var eksiside. 1 buçuk sene kullandım ve bir sebeple satmak zorunda kaldım. Dizelleri ve manuelleri için söylüyorum. Kronik hata denen hiçbir şey yok. Servisi biraz pahalıdır. Yakıtına gelince bazı arkadaşlara katılmıyorum. Herkes çok iyi bilirki fordun yakıt tüketimi fazladır. Heleki focusta sınıfında liderlerdendir. Fiestaya gelince yakıt tüketimi puntodan fazladır ama dudak uçuklatacak kadar değil. içe ses alımı puntodan azdır. Arka tavan mesafesi ve bagaj dardır. Ön göğüs insanın üstüne doğru çok çıkıntılıdır buda şoförün koltuğu arkaya itmesine ve arkanın bir nebze daha daralmasına yol açar. Motora gelince çok güzeldir. Arızası sıkıntısı yoktur. Puntodan atik kalkar fakat kalktıktan sonraki kavrama dönemlerinde puntonun eline su dökemez. Malzeme kalitesi güzeldir. Yol tutuşuna gelince Fiesta sınıfının lideridir. Çarpık bacaklı kız derler Fiestaya :D Arka tekerlerde ince kamber vardır ve dingil aralığı ve aerodinamiği arabaya süper artı katmış akyajından da belli oluyor. Benim tadı damağımda kalan tek arabadır. Puntomdan memnunum ama kesinlikle 1 tane daha fiesta nasip olursa alıcam.

byadrenalin
18/04/2015, 10:27
Dar. Performansı olmayan, tipsiz adı sadece Ford olan bir arabadır bence :)

Evren_c
18/04/2015, 13:32
Bir bütün olarak bakıldığında punto'dan daha kaliteli bir araçtır. Ama ben olsam sıfır fiesta yerine o paraya alabileceğim ikinci el, bir üst sınıf araçlara bakardım.

dexter
18/04/2015, 15:10
herkese değerli yorumları için teşekkür ederim...
ben çoğunlukla şehir içi kullandığım için ve malum park sıkıntısı,sokakların darlığı ve az yakması dolayısıyla B sınıfı tercih ediyorum... puntomu satıp tekrar punto almak mı yoksa fiesta mı diye düşündüğüm için sordum sizlere,kafamda az çok bir fikir oluştu ancak özellikle yeni fiesta yeni 1.5 dizel motoru ve dış görüntüsüyle aklımı çelmeye başladı,bakalım hayırlısı,acelem yok,yaz bitişine kadar araştırmaya devam ediyorum..

Evren_c
18/04/2015, 15:27
Aslında en doğrusunu yapıyorsunuz. 3 büyük şehir için konuşacak olursak ne yollarımız yol (çukur vs.) ne de trafiğimiz trafik. Vergiler, yakıt fiyatları, servis masrafları derken araba kullanmak ihtiyaç olmaktan çıkıp lükse giriyor. Gönül ister ki hep D sınıfı araçlara binelim ama ben trafikte 5 saat harcadıktan, keyif alamadıktan sonra Mercedes'e binmişim kaç yazar.

O yüzden kaliteli bir B sınıfı, şehir içi için gayet mantıklı. Ben de 4 sene süper mini Citroen C1 kullandım ve çok da memnundum. Biraz daha sessiz, donanımlı bir araç olsaydı, şehir içi için alternatifsizdi benim gözümde.

Bu çerçevede bakarsak ben sizin yerinizde olsam benzinli powershift Fiesta alırdım.

parola1818
18/04/2015, 16:27
B sınıfı şehir içinde candır.

gurhany
18/04/2015, 17:25
ben hiç kullanmadım ama kullanan bi tanıdık kaportanın çok zayıf olduğunu, kendisine güven vermediğini söylemişti

Evren_c
19/04/2015, 17:37
ben hiç kullanmadım ama kullanan bi tanıdık kaportanın çok zayıf olduğunu, kendisine güven vermediğini söylemişti

Ncap'ten 5 yıldız almış bir arac. Kaportanin zayıf olduğunu elle vurarak mı anlamış acaba merak ettim :)

feyzullah
19/04/2015, 22:13
Dizelini bilmem ancak değerli bir arkadaşımda benzinlisi (2014 model) var. Ara sıra binip bir yerlere gidiyoruz. Yukarıda arkadaşlar da bahsetmişler iç mekan olarak bizim puntolar daha ferah. Arkadaşım benim arabaya bindiğinde de bunun içi bizimkinden daha geniş dedi. Güven bakımından ele alacak olursak Ford Fiesta'nın bende bir endişe uyandırmadığını belirtmeliyim. Performans olarak da benzinlisi bizim puntonun benzinlisinden bir tik daha ilerde izlenimi veriyor. Tercih sizin tabi.

gurhany
05/05/2015, 02:07
Ncap'ten 5 yıldız almış bir arac. Kaportanin zayıf olduğunu elle vurarak mı anlamış acaba merak ettim :)
Bilmem sorarım :)

yusufagcatr
05/05/2015, 10:16
Merhabalar,geçtiğimiz ay punto evo mjetimi sattım ve dün itibarı ile son kasa titanyum x paket fiesta aldım.Araçla henüz zaman geçiremediğimden, deneyim paylaşmam doğru olmaz ama dolu paket dedikleri gerçekten güzel bir şeymiş onu farkettim. Ayrıca bir önceki kasa olsa fiesta almazdım ama bu son kasaların görüntüsü gerçketen çok hoş.Kısa bir sürüş sonrası fark ettiğim konu, punto ile fark ses izolasyonu diyebilirim.

dexter
05/05/2015, 14:30
dizel mi aldınız? hayırlı olsun ben de düşünüyorum almayı.

34punto
05/05/2015, 16:37
üste para verseler fiestaya binmem

haybat
05/05/2015, 17:33
2014 model bendede var tek eksi tarafı bence içinin dar gibi olması başka şikayetim yok gayet memnunum.

yusufagcatr
06/05/2015, 12:46
dizel mi aldınız? hayırlı olsun ben de düşünüyorum almayı.

Sağolun evet dizel 1.5 TDCI.

teo53
07/05/2015, 14:27
Hayırlı olsun 1.5 olması 1.3 e göre bir avantaj zaten kazasız belasız kullanmanız dileğiyle şuna emin olabilirsiniz ama resmi servislerine giderseniz çok rahat edeceksiniz

szchake
01/07/2015, 21:40
bugun fiat puntomu sattım bu trend kasa hakkında yorum alabilirmiyim

fotobelit
02/07/2015, 10:30
bugun fiat puntomu sattım bu trend kasa hakkında yorum alabilirmiyim
Bence puntodan pek artısı yok..Özellikle Trend modelinin..Dış görünüşü herkezin dediği gibi güzel ama içi dar..Bende evomu almadan önce çok baktım ama içime sinmedi..

aydin2534
02/07/2015, 10:48
Bende şuanda 1.4 benzinli fiesta kullanıcısıyım bu kışa kadar dizel punto kullanıyodum yakıt olarak kıyaslayamam kesinlikle ama sürüş keyfi olsun vites geçişleri debriyaj hafifliği puntoya göre çok çok iyi durumda arabayı ilk aldığım zaman en ilk dikkatimi çeken ses sistemi oldu titanium benim aracımda kesinlikle ama kesinlikle ben bi b sınıfı araçta böyle bir ses sistemi görmedim müthiş düzeyde bide artı olarak city moduna gerek bile yok zaten direksiyon oldukça hafif çok rahat ettiriyo şehir içinde

feyzullah
02/07/2015, 11:29
Bende şuanda 1.4 benzinli fiesta kullanıcısıyım bu kışa kadar dizel punto kullanıyodum yakıt olarak kıyaslayamam kesinlikle ama sürüş keyfi olsun vites geçişleri debriyaj hafifliği puntoya göre çok çok iyi durumda arabayı ilk aldığım zaman en ilk dikkatimi çeken ses sistemi oldu titanium benim aracımda kesinlikle ama kesinlikle ben bi b sınıfı araçta böyle bir ses sistemi görmedim müthiş düzeyde bide artı olarak city moduna gerek bile yok zaten direksiyon oldukça hafif çok rahat ettiriyo şehir içinde

Fiesta 2014 benzinli Titanium geçen gün 80 km. (şehir içi-dışı) kullandım. Motorun ivmelenmesi fire 77hp'ye göre daha iyi. Aynı şekilde debriyaj da çok hafif. Ama direksiyon konusunda itirazım var. Punto'nun direksiyonu kesinlikle çok daha konforlu. Ama ağır bir direksiyon değil fiestanınkisi de yalnızca bizim puntoların direksiyonu city moddan dolayı çok fazla hafif.

aydin2534
02/07/2015, 11:45
City modu çok arıza veren bi donanım olduğu için bence city modundansa bu şekilde makul bir direksiyon olması daha iyi ama puntoyu yakıt olarak gerçekten çok arıyorum yakıt konusunda multijet bulunmaz bir motor

feyzullah
02/07/2015, 12:01
City modu çok arıza veren bi donanım olduğu için bence city modundansa bu şekilde makul bir direksiyon olması daha iyi ama puntoyu yakıt olarak gerçekten çok arıyorum yakıt konusunda multijet bulunmaz bir motor

LPG taktırın Fiestalarda problem yok. Başka bir arkadaşımda var 2011 Titanium LPG ile Türkiye turuna çıkıyor. Bu ara 4.000-5.000 km. yaptı.

EMRE ALTINOK
10/07/2015, 14:58
bagaj ufak,arka dar,tavan alçak,arka cam küçük.. bekarlar,çocuksuz çiftler için ideal..daha kalabalığına gelmez.GeLeMeZ.

manuel klima,manuel vites,benzin üçgeni o.k. se alınır.