PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Boyadan sonra pasta

ahmetoztk
15/04/2015, 11:21
ufak bi kaza geçirmiştim ön tamponu yeni aldım dün boyadan çıktı. çamurluk va kaputla az bi ton farkı var boyacı kaput ve çamurluga pasta atalım bir gün sonra dedi tamponda bir kaç kabarcık var onada pasta attırmak gerekirmi ? boyadan sonra belli bir süre geçmesi gerekirmi bazı yerlerde 1 ay süre vermişler. fikir verebilirseniz sevinirim.

cdogu
15/04/2015, 12:30
boya gaz çıkartarak kurumaya halen devam ediyor. ancak renk farkı ustanın kötülüğünden kaynaklı. boya kodu kafadan atma ya da tahminle tutmayabilir. veyahut aracın tampon harici rengi solmuştur,oksidasyon mevcuttur,yeni takılan parça daha yeni olduğu için parlamıştır. şimdilik uygulama yapmayın.

ahmetoztk
15/04/2015, 12:41
anladım tşkler bir kaç kişi kuruduktan sonra sıkıntı olmaz dedi ama hemen olmuyo demekki bi süreç gerek. tşkler

cdogu
15/04/2015, 13:52
minimum 2 hafta gerek.sonrasında pasta yapılabilir ancak renk farkı çok barizse,aşındırmak ya da cila sürmek hiç bir işe yaramayacaktır.

volkan1065
15/04/2015, 16:12
Aracınızdaki vernik şu an kaportadaki vernikten daha parlaktır. İki hafta sonra bişraz normale döner bence bir ay bekleyin sonrasında çok aşırı fark varsa işlem yaptırısınız.

ceylan park
15/04/2015, 17:59
4 senedir bende olan corsamı yeni boyattım. Araba boyandıktan 3-4 gün sonra pasta cila atıldı. Sonra öğrendim ki 30-60 gün arası yeni atılan boyaya herhangi bir müdahale yapılmaması gerekiyormuş özelliklede cila bide bugün farkettim arabada ufak tefek hareler mevcut..sanırım ciladan sonra oldu

ne yapmak lazım iş işten geçmeden yardım ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar..Ceylan Park İnşaat (https://www.ceylanparkinsaat.com)

cdogu
15/04/2015, 18:20
4 senedir bende olan corsamı yeni boyattım. Araba boyandıktan 3-4 gün sonra pasta cila atıldı. Sonra öğrendim ki 30-60 gün arası yeni atılan boyaya herhangi bir müdahale yapılmaması gerekiyormuş özelliklede cila bide bugün farkettim arabada ufak tefek hareler mevcut..sanırım ciladan sonra oldu

ne yapmak lazım iş işten geçmeden yardım ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar..Ceylan Park İnşaat (https://www.ceylanparkinsaat.com)

1.si reklam yapmayın.

2. hare ciladan değil,pastadan olur. pasta cilayı nerede yaptırdıysanız eğer,kasap bir uygulamacıya denk gelmişsiniz,muhtemelen kirli ped,tek tip pasta ve hızlı hareketler,yüksek baskıyla hare getirmiş. büyük problem değil. daha düzgün bir pasta cila işlemi ile düzelecektir. 2 tip pasta kullanılmalıdır biri ağır,diğeri hafif aşındırıcı olmalı ki ilk pastanın izlerini söksün.

bu iş sanayide yapılmayacak kadar mühim ve dikkatli yapılmalıdır. Bizim sanayi esnafı polisaj makinasını yere koyar,içi taş dolu pedlerle arabayı bezle siler edasıyla geçer makinayı. Parlaklık olur ancak çizikler gitmek yerine daha çok artar.