Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik Belgesi Yenileme?

ceb_58
01/04/2015, 11:09
Arkadaşlar, gelecek ay araç muayenesi var. Ancak trafik belgesinde muayene yeri dolmuş. Şimdi ben gelecek ay muayeneyi yaptırsam, trafik tescil müdürlüğünde trafik belgesini 1-2 ay yenileme yaptırmasam bir sıkıntı olur mu?
Yani sadece muayene kâğıdıyla trafik belgesi olmadan çevirmeye yakalansam sıkıntı olur mu?
Malum 102 tl belge fiyatı var, bu ayda sıkışık olacağım bir cezai işlemle karşılaşır mıyım?

farcry5789
06/04/2015, 01:59
yer dolduysa muayene yapmazlar

sipahi
25/04/2015, 20:38
Konusu varken hazır hem soruyu yanıtlayayım hem de sorumu sorayım. Trafik belgesinde yeriniz biterse muayene yaptırabilirsiniz. Muayene başvurusunda yer olup olmadığı soruluyor ve muayene sonrası da trafik tescile gidip trafik belgenizi değiştirmeniz için muayene sonucu kağıdı dışında ek bir kağıt daha veriyorlar. Tabi onun da bir süresi var ancak ben ona hakim değilim.

Sorum da şu:
Ben bu işlemleri yaptım ama şimdi trafik belgemi herhangi bir ilçe emniyetinden değiştirebilir miyim yoksa illa aracın ilk tescilinin yapıldığı şubeye mi gitmek lazım?

edll
26/04/2015, 11:31
tescil için hiç bir yere gitmenize gerek yok. bilgisayar ağ bağlantılı olduğu için heryerden herşeyi görebiliyorlar. onun içindirki eskisi gibi bir belge için günlerce trafikte beklenmiyor.

sipahi
26/04/2015, 11:50
tescil için hiç bir yere gitmenize gerek yok. bilgisayar ağ bağlantılı olduğu için heryerden herşeyi görebiliyorlar. onun içindirki eskisi gibi bir belge için günlerce trafikte beklenmiyor.

Yani dolan muayene kağıdı (trafik belgesi) yenilemesi istenen bi ilçe emniyette yapılabilir diye anlıyorum. Randevu sistemi malumunuz o şeyi ikinci kez çekmek sıkıntı onun için ne olur ne olmaz araştırayım dedim aklımdaki soruyu.

edll
26/04/2015, 12:39
şöyle söyleyeyim. sivastan aldığım aracın belgesinin dolması üzerine mersinde yeniledim. kayseriden üzerime satışını noterden aldığım diğer aracın belgeside mersine evime geldi.

sipahi
26/04/2015, 13:39
şöyle söyleyeyim. sivastan aldığım aracın belgesinin dolması üzerine mersinde yeniledim. kayseriden üzerime satışını noterden aldığım diğer aracın belgeside mersine evime geldi.

Tamamdır, teşekkür ederim. :wink: