Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto Serileri Hakkında Bir Soru
Arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım..Kısmetse 1-2 haftaya punto alacağım.Öncede Pejo 206 vardı sattım.
Puntoları pek bilmiyorum.26 bin civarı dizel punto bakıyorum.
https://i.hizliresim.com/39kba2.png
Sahibinden sitesinde aklıma takılan bir soru var.
Kırmızı ile işaretlediğim yerde,
1.3 Multijet (238) ile bunun altına sıralanmış Active (387) yada Dynamic (200) fark etmez bunların arasında nasıl farklar var? Dynamic,Active göre daha donanımlı ama 1.3 Multijet ile Active (387) yada Dynamic (200) arasında ne farklar var tam olarak..
Umarım anlatabilmişimdir sorumu..İlginiz için teşekkürler.
1.3 multijet o aracın 75 bg ve 90 bg olmak üzere ikiye ayrılan turbo dizel olan motorudur.90 bg 6 vites,75bg olan ise 5 vitestir.
1.4 fire da o aracın 77beygirlik benzinli motoru.5 vites atmosferik.
1.4 tjet 120 beygirlik 5 vitesli turbo motordur.
1.4 starjet te 95 beygir olan benzinli atmosferik motorudur.
dynamic active emotion fun ise donanımları.
Active - dynamic arasında dynamic daha üst seridir, onun da üstü emotiondur....... Dynamicde kapı kolları ayna kapakları gövde rengidir kliması dijitaldir, kabin içinde tutamakları vardır, yol bilgisayarı 3 satırdır (2006-2009), kaput altında ses yalıtımı vardır, orijinal teybi mp3 çalar...... active; kapı ve ayna kapakları siyah plastiktir kliması manueldir, kabin içi tutamakları yoktur....
farukileri
31/03/2015, 23:37
Arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım..Kısmetse 1-2 haftaya punto alacağım.Öncede Pejo 206 vardı sattım.
Puntoları pek bilmiyorum.26 bin civarı dizel punto bakıyorum.
Sahibinden sitesinde aklıma takılan bir soru var.
Kırmızı ile işaretlediğim yerde,
1.3 Multijet (238) ile bunun altına sıralanmış Active (387) yada Dynamic (200) fark etmez bunların arasında nasıl farklar var? Dynamic,Active göre daha donanımlı ama 1.3 Multijet ile Active (387) yada Dynamic (200) arasında ne farklar var tam olarak..
Umarım anlatabilmişimdir sorumu..İlginiz için teşekkürler.
Öncelikle hoş geldiniz,
Sahibinden'de şöyle kötü bir cacık var aslında. Alt kategoriler açılırken insanların neleri açtıklarına bakıyorlar ve buna göre belirliyorlar. Bizim insanımız da 1.3 multijet'in altına bir daha 1.3 multijet açtığı için karışıklık çıkıyor. Bunun dışında aracın @cdogu zaten motor türleri ve donanımlar konusunda aydınlatmada bulunmuş. Bunun dışında bir sorunuz olursa illa ki cevaplarız
Active - dynamic arasında dynamic daha üst seridir, onun da üstü emotiondur....... Dynamicde kapı kolları ayna kapakları gövde rengidir kliması dijitaldir, kabin içinde tutamakları vardır, yol bilgisayarı 3 satırdır (2006-2009), kaput altında ses yalıtımı vardır, orijinal teybi mp3 çalar...... active; kapı ve ayna kapakları siyah plastiktir kliması manueldir, kabin içi tutamakları yoktur....
bu farklılıklara hava yastığınıda ekleyebiliriz.
farukileri
01/04/2015, 13:44
active'lerin sonlarında kabin içi tutamaklar yoktur, 2008 active vardı bende ve kabin içi tutamaklar, bagaj içi aydınlatması mevcuttu. Grande Punto'dan Punto'ya geçiş aşamasında bunarı düşürdüler grande punto'lardan (2010-2011 modelleri bu şekilde çıktı)
2010-11-12 de donanım yok aslında.donanım ismi olarak 1.3 multijet geçiyor.ama bazıları konfor paketi yada skydome ekletmişler.
erenemre
01/04/2015, 19:36
bu farklılıklara hava yastığınıda ekleyebiliriz.
ayrıca dynamic lerde sis farı var active lerde yok deri direksiyon ve vites topuzu,havalandırma kapı kolları el freni gibi bazı noktalarda krom kaplı boya vs. gibi şeyler var.Bence almışken enaz dynamic alın active ler çok boş oluyor sonra pişman olmayın.
İlginiz için teşekkürler ama tam anlatamadım sanırım.
Active ile Dynamic arası farkları biliyorum ama benim kafamı karıştıran 1.3 Multijet yazan yer ile Active ile Dynamic arasında ki farkı tam olarak sordum.
Saygılar.
Active ile Dynamic arası farkları biliyorum ama benim kafamı karıştıran 1.3 Multijet yazan yer ile Active ile Dynamic arasında ki farkı tam olarak sordum.
Saygılar.
Evolar üretilmeye başlandıktan sonra (2011-2012) , üretimine devam edilen grande puntolar tek versiyon ve tek donanım (1.3 multijet adıyla) ,filoculara ,şirketlere kaptırılmak amacıyla üretildi.bunlar tüm özelliklerinden çalınmış,en boş grandeler.tutamak,bagaj lambası,torpido lambası,isofix,güneşlik aynası,3 satır yol bilgisayarı vs yok.ancak bu arabayı alan bazı kullanıcılar konfor (stil) paket yada skydome eklettirip almışlar.yani 2011 e kadar active-dinamik olarak farklı paketler var.2011 den sonra hepsi 1.3 multijet en boş paket ama dediğim gibi ekstra ,ekletilen opsiyonlar var.
Ruhsatta da şu şekilde yazıyor
31285
fotobelit
02/04/2015, 09:41
Saygılar.
Kardeş inş.Yanlış anlamışımdır..Yanında yazan 387/200 gibi, veya başka rakam ordaki satılık araçların sayısı..Diğer farkları zaten arkadaşlar açıklamış..Hp farkı,klima farkı,deri direksiyon ve vites,hava yastığı 4 cam otomatik vs..
feyzullah
02/04/2015, 09:44
Kardeş inş.Yanlış anlamışımdır..Yanında yazan 387/200 gibi, veya başka rakam ordaki satılık araçların sayısı..Diğer farkları zaten arkadaşlar açıklamış..Hp farkı,klima farkı,deri direksiyon ve vites,hava yastığı 4 cam otomatik vs..
Bir iki model eski olsun dynamic yada konfor paketli olsun.
Evolar üretilmeye başlandıktan sonra (2011-2012) , üretimine devam edilen grande puntolar tek versiyon ve tek donanım (1.3 multijet adıyla) ,filoculara ,şirketlere kaptırılmak amacıyla üretildi.bunlar tüm özelliklerinden çalınmış,en boş grandeler.tutamak,bagaj lambası,torpido lambası,isofix,güneşlik aynası,3 satır yol bilgisayarı vs yok.ancak bu arabayı alan bazı kullanıcılar konfor (stil) paket yada skydome eklettirip almışlar.yani 2011 e kadar active-dinamik olarak farklı paketler var.2011 den sonra hepsi 1.3 multijet en boş paket ama dediğim gibi ekstra ,ekletilen opsiyonlar var.
Ruhsatta da şu şekilde yazıyor
31285
Eyvallah hocam sayende net bir şekilde öğrendim..Bu kadar boş bir araç olduğunu bilmiyordum
:) onları copy paste yapınca o şekil çıkmış kusura bakmayın.
eski model 2007 2008 dynamic'lere bakınayım ben en iyisi.
Eyvallah hocam sayende net bir şekilde öğrendim..Bu kadar boş bir araç olduğunu bilmiyordum
:) onları copy paste yapınca o şekil çıkmış kusura bakmayın.
eski model 2007 2008 dynamic'lere bakınayım ben en iyisi.
hocam bizde bir arkadaşa 206 alacağız otomatik sende onlar hakkında bilgi verirmisin ? Tavsiye eder misin uzak dur dersin???? kullanıcısı olarak
hocam bizde bir arkadaşa 206 alacağız otomatik sende onlar hakkında bilgi verirmisin ? Tavsiye eder misin uzak dur dersin???? kullanıcısı olarak
206 Malzeme kalitesi çok iyi değil..
Ama fiyat performans aracı.Çok seri ve atak bir arabadır.Piyasası çoktur.Ben kendi aracımı 1 ay içinde sattım.1 ayda 7 kişi geldi baktı araca onlarca telefon aldım,ki aracımın 2 değişeni 5 parçada boyası vardı.
Ben size manuelini öneririm Feline modeli ve ya XT modellerine bakmanızı öneririm.
Dizel ve Lpg olanlar çok az yakmakta parçaları ve bakımları çok ucuzdur.
Hız istiyorsanızda Gt modelleri çok başarılı.Tek kapı yalnız haliyle.