Orijinalini görmek için tıklayınız : Opel vectra b kasa 1996-2000 model arası 2.0 cd yada 2.0 gls
Merhaba arkadaşlar başlıkta belirttiğim araçtan kullanan varmı
artıları eksileri nelerdir
çok iyi şeylerde duyuyorum kötü şeylerde duyuyorum
çok rahat performanslı bir araç diyende var
eski araba çok para harcarsın masrafı bitmez diyende var
yardımlarınızı bekliyorum.
15-16 bin liralık araç tavsiyeleriniz
Vectra iyidir kötüdür demiyorum ama premium olmadıkça ben olsam o yaşta hiçbir aracı almam. Hatta premium araçlarda bile üç kez düşünürüm (sanırım yine almam). Sıkıntısıyla uğraşmaktan keyif alamazsınız gibime geliyor.
Norveç'te yaşıyor olsaydık o araç alınır derdim belki ama Türkiye şartlarında (yol, yakıt kalitesinden tutun da servis kalitesine, hatta sürücünün niteliklerine varıncaya kadar gelişmiş ülke/Türkiye kıyası yapıyorum) 15-20 yaşında bu sınıfta bir arabanın sağlıklı kalabileceğine pek inanmıyorum. İstisnalar muhakkak vardır ama benim açımdan kaideyi bozmazlar :)
farukileri
20/03/2015, 16:49
Merhaba arkadaşlar başlıkta belirttiğim araçtan kullanan varmı
artıları eksileri nelerdir
çok iyi şeylerde duyuyorum kötü şeylerde duyuyorum
çok rahat performanslı bir araç diyende var
eski araba çok para harcarsın masrafı bitmez diyende var
yardımlarınızı bekliyorum.
15-16 bin liralık araç tavsiyeleriniz
Babamda 2001 Vectra B makyajlı kasa vardı, kasa değişimi öncesinde indirim sırasında almıştık, Comfort 1.6 100 HP'likten. Araç ciddi anlamda konforluydu aslında, direksiyonu da iyi tepki veriyordu aracın boyutuna ve ağırlığına göre (yaklaşık 1250 kg'dır aracın ağırlığı). Yaşanabilecek sorunlar şunlar olabilir;
1-) Aracın beyninde bir sorun vardı ve beyni değiştirildi. Bu şekilde bir sıkıntı var mı sorun.
2-) Aracın ABS sistemi 7-8 yıllık kullanımdan sonra arıza vermeye başladı kendi kendine, ABS beyninin değişmesi gerekiyordu ve 1.000 TL civarında bir fiyat çıkardılar beyne, değiştirmedik biz de arada sırada yaktığı için. Sonrasında ABS olmadık bir yerde devre dışı kaldı babamlar çok çok büyük bir kaza atlattı sonrasında.
Bunların dışında biz bir sorun yaşamadık. Aracın motoru dönemine göre ekonomikti, ancak şu andaki fiyat şartlarından dolayı cebinizi yakabilir. Benzinde kullanmayı tercih ediyorum derseniz ona göre bütçe ayarlayın derim, LPG tercihini size bırakıyorum.
CD yerine CDX'i zorlayın derim, en dolusu buydu. GLS'ler en boşu oluyor Vectra'ların.
Bunun dışında hatırladığım olursa yazarım, kendim de baya kullandım bu aracı ve babamdan almayı düşünüyordum üniversite zamanında, ama öğrenci halimle benzin yetiştiremeyeceğimden Punto Multijet'e dönmüştüm sonrasında.
vectra b lerin özellikle elektronik aksamlarında sıkıntı oluyor hocam ona dikkat edin..Almanların eski araçlarında arıza olayı üzebilir bunu da düşünmekte fayda var..ama özelliklerine ve kullanım keyfine gerçekten diyecek hiçbirşeyim yok..yol tutuşu falan süper..eğer iyi bakılmış bir vectra alırsanız gerçekten sizi çok mutlu edecektir..Açık ve net söylüyorum 2015 model çoğu arabadan daha zevkli ve daha konforlu sürüşü var..
vectra b lerin özellikle elektronik aksamlarında sıkıntı oluyor hocam ona dikkat edin..Almanların eski araçlarında arıza olayı üzebilir bunu da düşünmekte fayda var..ama özelliklerine ve kullanım keyfine gerçekten diyecek hiçbirşeyim yok..yol tutuşu falan süper..eğer iyi bakılmış bir vectra alırsanız gerçekten sizi çok mutlu edecektir..Açık ve net söylüyorum 2015 model çoğu arabadan daha zevkli ve daha konforlu sürüşü var..
Evet aslına bakarsanız olumlu yorum çok alıyorum alacağım zaman detaylı eksper yaptırıcam motor beyni abs beyni elektronik tüm aksamlar zannediyorum bir bozukluk var ise çıkar diye düşünüyorum.
cok keyifli bi arac aliskanlik yapiyor fakat senede 2-3 bin lira masraf edersiniz
EMRE ALTINOK
22/03/2015, 21:44
balina kasa vektraların en problemlisi sorun çıkaranları 96 yılında yenilenen kasalardır.10.000 liraya en temizini bulsan bile sakın bakma.98model ve üstünü önerebilirim.bildiğim kadarıyla vektra serisi en son kasa 2008 e kadar çıktı.ama 2008 ve öncesinin vektraları bile H sınıfı astralarda bile olamayan donanımla yapıldı. alabiliyorsan en son çıkan kasasına bak. alamıyorsan 98model ve sonrası , ilk sahibinden,kazasız,darbesiz,boyasız,tüp takılmamış.kaskolu..vs.. ayrıca en ama en son kararını vermden önce güzel bir expertiz raporu çıkart.ona göre kararver.
balina kasa vektraların en problemlisi sorun çıkaranları 96 yılında yenilenen kasalardır.10.000 liraya en temizini bulsan bile sakın bakma.98model ve üstünü önerebilirim.bildiğim kadarıyla vektra serisi en son kasa 2008 e kadar çıktı.ama 2008 ve öncesinin vektraları bile H sınıfı astralarda bile olamayan donanımla yapıldı. alabiliyorsan en son çıkan kasasına bak. alamıyorsan 98model ve sonrası , ilk sahibinden,kazasız,darbesiz,boyasız,tüp takılmamış.kaskolu..vs.. ayrıca en ama en son kararını vermden önce güzel bir expertiz raporu çıkart.ona göre kararver.
Teşekkür ederim yorumların için nerdeyse 20 yaşına gelmiş bir araç aıyoruz muhakkak arızalrı çıkacaktır 98 model zannediyorsam sorunları biraz daha az çevremdekiler 17 veya 18 bintl arası alınabilecek en rahat araç diyorlar yol tutuşu falan harika diyorlar.
Ama başka bir taraftanda 20 yaşına gelmiş nerdeyse opelde arıza çıktımı çok masraflı olur diyorlar yanaşma diyorlar.
Bilemedim ama en son kararım şöyle olacak
98 model üstü cd veya gls fark etmez hoşuma giden diri bir araç olursa eger ekspere sokucam ekperden gelen rapora göre değerlendirecem.