Orijinalini görmek için tıklayınız : Eksantrik Zincir Değişimi
ASerifoglu
17/03/2015, 14:56
Merhabalar,
Aracım hayırlısı ile 100.000 Km geçti :yucky000: Ben geçen sene 88.000 Km de almış idim. Şimdi malumunuz bakım olayımız var, servsemi gitsem, ustaya mı kaçsam iki arada bi deredeyim.
Bugün Corlu Haliç Oto ile irtibata geçtim ve dedim nedir bizim 100Bin olayımız. Bakım kiti ( tüm filtreler ) + yağ değişimi + balata, ön takım vs kontrolu 300 TL fiyat çıkardı. Ardındanda Eksantrik Zincir durumumu sordu, 2007 model aracınızda değişim yapılmış olması gerekiyor fakat servis verilerimde göremiyorum dedi. Zira 5 yılda veyahut 160.000Km de bu değişim yapılmalıymış. Açıkcası 5 yıl kıstasını hiç bilmiyordum. 150-160 Bin arası değişim yapılıyor diye biliyordum.
Bu konuda sizlerinde bilgilerini almak isterim. Servis fiyatı nasıldır ? Zincir değişimi durumu nedir ? Şimdiden teşekkür ederim.
Berkantonlu
17/03/2015, 15:31
hocam servise hiç ama hiç bulaşmayın varsa etrafınızda bosch car servis orada bu işleri hem daha uygun fiyata hemde çok daha iyi işçilik !!! ile halledersiniz..olmadı bildiğiniz güvendiğiniz bir ustayada gidebilrsiniz ama aracın garantisi yoksa servise gitmek göz göre göre afedersiniz kazık yemek akıl işi değil..saygılar
ozkancavus5916
17/03/2015, 15:43
100.000 bakımı için 300 tl iyi fiyat . bana 20.000 bakımı için 580 tl fiyat verdiler . 300 tl nin içinde balata degişimi yok kontrol var . degişim olursa extra ücret alırlar . aracımın 160.bin bakımını 2013 8 inci ayda baska yetkili serviste yaptırdım . aracım suan 173500 kmde . 2013 haziran gibi için çorlu haliç otodan fiyat almıştım . triger zinciri yağ ve filtre degişimine 1100 tl fiyat vermişlerdi . triger zinciri sanş işi 80.000 kmde kopanda var 250.000 km sorunsuz kullananlar var. aracım 2008 model 2007 7 inci ay trafik çıkışlı
2013 8inci ayda 160.000 kmde ayda değişti .
ASerifoglu
17/03/2015, 16:30
Berkant Önlü, Açıkcası bende pek servis tarafında değildim işin. Fakat 300 TL de çok abzürt bir fiyat gelmedi. Düşününce 150 lira civarı filtresi yağsı desek. 100 lira civarı işcilik gibi değerlendirebiliriz. Yani söyledikleri gibi orasını burasını kontrol edeceklerse en azından bir ustada 50 - 100 lira arası bir fiyat ister bu iş için. Yalnız kesin ekstra birşeyler çıkartılar gibime geliyor :)
ÖZKAN ÇAVUŞ, zincir değişiminden önce kendini fark ettiriyor mu ? Servisteki arkadaşın dediği üzre bir kontrolu yok imiş, vakti geldimi değişmesi gerekiyormuş. Yani biraz kafamda bu anlamda soru işareti kaldı. Sizinde dediğiniz gibi 1000 lira fiyatı var zincirinde.
ozkancavus5916
17/03/2015, 16:43
zincir son zamanlarda araç çalışırken şıkır şıkır diye bir ses çıkartıyomuş . benim araçta oses yoktu . benim aracım sıfır kmden beri servis bakımlı idi .bende servisin dediği gibi 160.000 k m de degiştirdim . koparsa sıkıntı verir diyolar .çorlu civarında oturuyosan özel servisleri pek tercih etme . çünkü haliç oto bazı parça degişimlerinde özel servislerden daha uyguna yaptı . parça garantili oluyopr aracın . 2013 yılında haliç otodan 1070 tl ye fiyat vermişti . özel serviste 750-800tl arasında fiyat almıştım .triger zinciri degişimi biraz önemli her önüne gelen degiştiremez . triger zinciri degiştirmek istersen 1500 tl yi bütçe ayır . 1000 tl fiyat verirler ama devirdaim pompası degişiyo duruma göre mazot pompası revizyon görebilir . sonuçta bir kere işçilik veriicen ne yapılacaksa yapılsın . yaptırıcaksan yetkili servis ve bosch car servise yaptır . istanbul gürsoylar( yetkili servis ) danda fiyat al derim . belki 200-300 tl ucuz söyler 50 tllik mazot harcarsın edirneyi ara fiyat al
ASerifoglu
17/03/2015, 17:34
Saray - Büyükyoncalıda oturuyorum. Corlu o yüzden sıkıntı değil. Teşekkür ederim ilgin için. Aracın ilk sahibine ulaşamadım hala, onun peşindeyim :)
Fakat kafama şöyle bir soru takılıyor. Servisteki arkadaş bu zincirin 5 yılda veya 160Bin de muhakkak değişmesi gerektiğini söylüyor. Dolayısıyla aracım 2007 model buda yapar en iyi ihtimal 7 dolu dolu yıl. Peki zincirin hiç değişmediğini varsayarsak bu zamana kadar bir problem çıkarmaması beklenebilir mi ?
ozkancavus5916
17/03/2015, 17:47
çıkarmayadabilir . ilk sahibinle ne işin var . araç servise girdiyse ve degiştiyse sase nymarasını girince aracın bütün bakımları çıkıyor . . ben aracım 3 üncü sahibiyim . aracım sıfır km den 120.000 kmye servis bakımlı . aracım izmitten alınmış . izmir antalya arası kullanılmş sanırım . baazı bakımları izmirde yapılmış bazıları antalyada . 2 nci sahibi özel servisçi .aracı ilk sahibinden 126500 km de almış . 2 senede 18000 km kullanmışlar sonra aracı ben aldım . sadece 140.000 bakımı yetkili serviste bakımı yapılmadı .bende aracı aldıgımdan beri yetkiliserviste bakımlarını yaptırıyorum . suan aracım 173500 km
Saray - Büyükyoncalıda oturuyorum. Corlu o yüzden sıkıntı değil. Teşekkür ederim ilgin için. Aracın ilk sahibine ulaşamadım hala, onun peşindeyim :)
Fakat kafama şöyle bir soru takılıyor. Servisteki arkadaş bu zincirin 5 yılda veya 160Bin de muhakkak değişmesi gerektiğini söylüyor. Dolayısıyla aracım 2007 model buda yapar en iyi ihtimal 7 dolu dolu yıl. Peki zincirin hiç değişmediğini varsayarsak bu zamana kadar bir problem çıkarmaması beklenebilir mi ?
çıkarmayabilir. ben geçtiğimiz hafta ilk kez değişim yaptırdım(2008mj 174bin km) değişim hakkında bir fikrim yoktu ama şıkır şıkır ses vardı kasnaktan olduğundan şüpheleniyordum zincir değişimi sonrası ses kesildi, komple set, işçilik ayrıca yağı da değiştim toplamda 450-470 lira gibi bir masrafım oldu. Aklınızda soru işareti varsa hiç araştırmadan değiştirin.
ASerifoglu
18/03/2015, 11:57
çıkarmayadabilir . ilk sahibinle ne işin var . araç servise girdiyse ve degiştiyse sase nymarasını girince aracın bütün bakımları çıkıyor . . ben aracım 3 üncü sahibiyim . aracım sıfır km den 120.000 kmye servis bakımlı . aracım izmitten alınmış . izmir antalya arası kullanılmş sanırım . baazı bakımları izmirde yapılmış bazıları antalyada . 2 nci sahibi özel servisçi .aracı ilk sahibinden 126500 km de almış . 2 senede 18000 km kullanmışlar sonra aracı ben aldım . sadece 140.000 bakımı yetkili serviste bakımı yapılmadı .bende aracı aldıgımdan beri yetkiliserviste bakımlarını yaptırıyorum . suan aracım 173500 km
Malesef kullandığım araç benimle birlikte servisle tanışmış Özkan Bey, serevisteki arkadaşın dediğine görede zaten böyle bir değişim yapıldığına dair bir kayıt yok.
ASerifoglu
18/03/2015, 11:59
çıkarmayabilir. ben geçtiğimiz hafta ilk kez değişim yaptırdım(2008mj 174bin km) değişim hakkında bir fikrim yoktu ama şıkır şıkır ses vardı kasnaktan olduğundan şüpheleniyordum zincir değişimi sonrası ses kesildi, komple set, işçilik ayrıca yağı da değiştim toplamda 450-470 lira gibi bir masrafım oldu. Aklınızda soru işareti varsa hiç araştırmadan değiştirin.
Şuan ben anarmol veya bahsettiğiniz şıkır şıkır gibi bir ses duymuyorum açıkcası. Ve 100Bin km zincir değişimi içinde çok erken diye düşünüyordum ve biliyordum.İlk defa karşılaştım 5 yıl olayı ile.
Ayrıca siz nerede yaptırdınız bu işlemi zira benim servisim 1000 TL fiyat verdi sadece zincir için.
osmanemirfb
21/03/2015, 16:15
Arkadaşlar bende bugün itibari ile aranıza katıldım. 2007 Model Fiat Punto 1.3 Multijet sahibiyim artık. Km 102.000 şu anda tanıdık ve bildiğim bir insandan aldığım için nasıl baktığını ve bakım durumunu biliyorum. Bu zincir konusu kafama takıldı. Araç verileri 200.000 değişim zamanı deniyor. yada 5 yıl olayı varmış birde. 160.000-200.000 km yi doldurmasak bilr 5 yılı doldurduğu için mecburi değişim gerekiyor mu. Çok teşekkür ederim şimdiden herkese.
ASerifoglu
22/03/2015, 01:21
Hoşgeldin, hayırlısı olsun. Kazasız belasız sürüşler dilerim. 5 yıl olayını duyduğumdan beri etrafımdaki herkese soruyorum zincirini bu kadar erken değiştirende yok, bunu duyanda. Sanıyorum ki böyle bir işlem yaptırmayacağım.
Şuan ben anarmol veya bahsettiğiniz şıkır şıkır gibi bir ses duymuyorum açıkcası. Ve 100Bin km zincir değişimi içinde çok erken diye düşünüyordum ve biliyordum.İlk defa karşılaştım 5 yıl olayı ile.
Ayrıca siz nerede yaptırdınız bu işlemi zira benim servisim 1000 TL fiyat verdi sadece zincir için.
tanıdık vasıtası ile çubuklu oto sanayide değişim yaptırdım servis 800 liraya geleceğini söylemişti
celenlee
22/03/2015, 13:37
Multijette 5 yıl olayı yok kafanız karışmasın.
KAYIŞLARDA 5YIL olayı var sadece v-kayışı(benzin-dizel) ve triger kayışı olan benzinli araçlariçin.
1.3 Multijette yıl sınırı yok. Sadece km sınırı var.
ASerifoglu
23/03/2015, 09:57
Servis kendini garantiye almak, yaşanacak herhangi bir olmsuzlukta ama biz demiştik 5 yılda bir değişmeli diyebilmek adına böyle iddia ediyor bencede. Yoksa hangi ustaya, büyüklerimize v.s sorsam çok anlamsız geliyor.
osmanemirfb
24/03/2015, 09:01
Servis kendini garantiye almak, yaşanacak herhangi bir olmsuzlukta ama biz demiştik 5 yılda bir değişmeli diyebilmek adına böyle iddia ediyor bencede. Yoksa hangi ustaya, büyüklerimize v.s sorsam çok anlamsız geliyor.
Çok teşekkürederim. Benimde 5 yıl olayı kafama çok takıldı. Zincirden ses felan gelmiyor. Fakat bu foruma girdiğimden beri kafama takıldı.
ASerifoglu
24/03/2015, 10:05
Herkesin içine kurt düşürdük desene :)
volkan1065
24/03/2015, 10:57
Bizde 2005 model albeada var. Şu an 130000 km ve halen orjinal zinciri taqılı. şu an bir sorun yada ses yok. Ama 150000 Km değiştircez.
Bence kayış olmadığı için ses vesayre gelmiyorsa 150000 km ideal bir değişim zamanı.
osmanemirfb
27/03/2015, 11:17
Herkesin içine kurt düşürdük desene :)
Valla öyle oldu biraz :D ama içim rahat bir 150 bin yapıyım ondan sonra düşnecem :D
ermanadakale
27/03/2015, 16:01
herkese merhaba benim aracım servis bakımlı 2008 model 68 km de son bakım yapıldı şu an 78 te yakında yine servise bakıma gidicem bi aksilik olmadığı sürece zinciri değiştirmiycem maşallah saat gibi çalışıyor aracımın kullanma kılavuzunda multijet için 200. kilometre yazıyor yabancı forumlarda da 150-160 binden önce değiştiren yok .
şimdi bazı arkadaşlar kitapçık güncellendi falan diyecektir benim aracım çıktığı yılda bu kilometre uygun görülmüş yıl ibaresi yok tüm dünyada multijet motorun triger değişim olayına bakış 150 binde değişim gerekli tedbir amaçlı tabiki bu kilometreden önce ses yapıyor ise mutlaka uzman görüşü alınarak değişmeli.
kendi aracımı aldığım gün dizel albea taksiye bindim 600. km de idi taksici imuhabbet ettik 3 kere zincir değiştirdim dedi ses yapmaya başlayınca aksatmam değiştiririm dedi.
genelde zorlanöayan servis bakımlı araçlarda sıkıntı olmuyor.
herkese iyi forumlar.