PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İmdaat Lastiiikkk

PUNTOCAN
17/03/2015, 10:03
Merhaba arkadaşlar 2006 Gp 1,3 aracım var aracıma yazlık lastik düşünüyorum ama kafam çok karıştı eski lastiklerim Brigstone duravis 185 65R 15 92T R440 modeldi ve çok memnundum ama bu model ve ölçüde yenisini bulamıyorum bana Brigstone Ecopia EP 25 öneriyorlar bu model nasıldır?

volkan1065
17/03/2015, 10:41
Daha önceden bende Bridgestone kullanıyordum ama artık Nokıan harici lastik kullanmam.

Aşağıdaki lastiği incelemenizi tavsiye ederim.

NOKIAN 185/65 R15 88H Line Yaz Lastik (Üretim Yılı: 2015) Fiyatı (https://www.hepsiburada.com/liste/nokian-185-65-r15-88h-line-yaz-lastik-uretim-yili-2015/productDetails.aspx?productId=otkmtt428345&categoryId=259720)

PUNTOCAN
17/03/2015, 12:02
Daha önceden bende Bridgestone kullanıyordum ama artık Nokıan harici lastik kullanmam.

Aşağıdaki lastiği incelemenizi tavsiye ederim.

NOKIAN 185/65 R15 88H Line Yaz Lastik (Üretim Yılı: 2015) Fiyatı (https://www.hepsiburada.com/liste/nokian-185-65-r15-88h-line-yaz-lastik-uretim-yili-2015/productDetails.aspx?productId=otkmtt428345&categoryId=259720)

Teşekkür ederim Volkan önerin üzerine netten araştırdım biraz ama uzun süreli kullanıp ta yorum yazan göremedim genelde kısa süreli kullanım yorumları var ve olumlu şeyler yazmışlar, şikayet var da ise genelde balonlama üzerine şikayetlerde bulunmuşlar, genede önerini dikkate alacağım ve seçeneklerim içerisine dahil edeceğim.

volkan1065
17/03/2015, 12:22
Bu marka çok bilinmiyor. İlk kış lastiğini çıkaran ve kış lastiğinde çok başarılı olan bir marka olarak geçiyor. ismindende anlaşılacağı gibi NOKIA firması ile kuruldu.

Balon olayına gelince Mıchlenınde en büyük sıkıntısıdır. Ama balon yapması nedeni genelde cukurlara yada lastiği kaldırımlara sürtmeden kaynaklanıyor ama Mıchlen kadar sıkıntılı değildir.

Bridgestone çok ses yapıyor. lassada aynı. bence markalara çok fazla soğuk durmak yersiz.

Mesela ben puntoyu alınca cepte fazla para olmayınca Hankook kar lastiği aldım. Beklentimin çok çok üstünde performansı cıktı. Bir lassanın snoyways serisinden performansı daha iyi. Alırken çok terettüt ettim ama lastikçi memnun kalmazsan getir geri laırım demişti ama adamın hakını yemıyeyım istediğim performansı fazlasıyla verdi.

Denemeden karar vermeyin derim. özellikle sesssizlik konusunda bir cok markaya göre Nokıan cok daha iyidir.

SaLDo
17/03/2015, 16:29
Mişlen den şaşma

PUNTOCAN
18/03/2015, 14:16
Volkan önerin üzerine NOKİAN lastikleri inceledim kışlık konusunda çok güzel yorumlar var ancak yazlık konusunda tam bir bilgiye ulaşamadım uzun süreli ve uzun yol durumu nedir hala tam yanıt bulamadım. Servisi ile konuştum kışlık konusunda gözün kapalı alabilirsin ama yazlık konusunda ortalama bir lastik şeklinde konuştu bir diğer sorun da servis konusu öğrendiğime göre çok sık distribitör değiştiren bir firmaymış o yüzden servis konusunda sorunlar yaşanabiliyormuş.
Saldo mişlen çok yumuşak bilhassa yanaklardan balonlama en çok yaşanan problemi yumuşaklığından dolayı uzun yolda çok çabuk deforme olabiliyor.

PUNTOCAN
18/03/2015, 16:24
Bu marka çok bilinmiyor. İlk kış lastiğini çıkaran ve kış lastiğinde çok başarılı olan bir marka olarak geçiyor. ismindende anlaşılacağı gibi NOKIA firması ile kuruldu.

Balon olayına gelince Mıchlenınde en büyük sıkıntısıdır. Ama balon yapması nedeni genelde cukurlara yada lastiği kaldırımlara sürtmeden kaynaklanıyor ama Mıchlen kadar sıkıntılı değildir.

Bridgestone çok ses yapıyor. lassada aynı. bence markalara çok fazla soğuk durmak yersiz.

Mesela ben puntoyu alınca cepte fazla para olmayınca Hankook kar lastiği aldım. Beklentimin çok çok üstünde performansı cıktı. Bir lassanın snoyways serisinden performansı daha iyi. Alırken çok terettüt ettim ama lastikçi memnun kalmazsan getir geri laırım demişti ama adamın hakını yemıyeyım istediğim performansı fazlasıyla verdi.

Denemeden karar vermeyin derim. özellikle sesssizlik konusunda bir cok markaya göre Nokıan cok daha iyidir.

Aldım gitti bakalım birde bunu deneyelim umarım haklı çıkarsın Volkan

volkan1065
18/03/2015, 16:38
Aldım gitti bakalım birde bunu deneyelim umarım haklı çıkarsın Volkan

Hayırlı olsun hocam..

Standart 4 mevsimlik 185.65.15 lastiklerde bana göre ön planda olması gereken konu sessizlik birde yağmurlu yolda kayma oranıdır.

Babamın aracının ilk aldığımız zaman hasta olduğum için lastik alırken gidememiştim. Ama giderken alırsan brıdgestone yada continenetal al demiştim. Tabi oraya gidince iş değişmiş ve lastikçi Lassa al demiş. Lassa atracta taktırmış.

Ben bu kadar yağmurda kötü yol tutuşu olacağını zannetmiyordum. Önceki lastikler contınentaldı diş miş yoktu ama atractadan daha iyi tutuyordu. Atractaları ilk denediğim yağmurlu havada öndeki araca çarpmama 20 cm kalmıştı. Sonra direk onları söktürp bridgestoneye geçtik. Oda çok ahım şahım değil ama atractadan 2 kat daha iyiyidi. Dezavantajı ise çok gürültülü olması.

Nokıan lastiklerinin özelliklerine bakarsanız teknoloji olarak beya bir iyiler. Bir lassa yada briggstonenın normal lastiklerine göre bence üstün.

Ama hız lastiği özel jant konusu falan olsa bu durumda tabi Mıchlen-pirelli giibi markalara bakmak lazım.

Sonuç olarak kazasız belasız ve konforlu binmeniz dileğiyle . Sessizlik konusunda memnun olacağınız düşünüyorum. Kayma işinie gelince bizim araçlarda stadart lastiklerde marka ne olursa olsun cok fazla yüklenmeye gelmez bunun bilincinde olmakta yarar var.

PUNTOCAN
25/03/2015, 09:43
Volkan lastikleri takalı bir hafta oldu araçta yol sesi sıfıra indi sürüş çok daha zevkli hale geldi, önerin için teşekkür ederim.

Arrest
25/03/2015, 10:31
ecopia ep25 kullandım fena değil ne aşırı memnunum nede aşırı memnunsuzluk var orta derece. yol sesi yok , frenleme fena değil ama ıslak zeminde hiç kullanmadım

volkan1065
25/03/2015, 11:25
Volkan lastikleri takalı bir hafta oldu araçta yol sesi sıfıra indi sürüş çok daha zevkli hale geldi, önerin için teşekkür ederim.

Güle güle kullanın. Sessizlik ve sğrğş keyfş daha ne olsun dimi. :D

ceb_58
25/03/2015, 14:08
Michelin Energy Saver 185/60/15 alın derim. Çok sessiz ve kaliteli lastik. Eğer bozuk yollarda çok kullanıyorsanız aracı goodyear efficientgrip performance öneririm.

punto57
26/03/2015, 16:15
185 65 15

PUNTOCAN
27/03/2015, 10:47
Arkadaşlar yaklaşık bir aydır araştırdım soruşturdum bir çok forma yazdım servislerle görüştüm olay şu:
Her lastiğin eksi bir yönü var o yüzden bulunduğun yere, kullanış şekline, yol durumununa ve kat ettiğin ortalama mesafeye göre lastik tercihini yapacaksın örnek Mişlen yumuşak ve sessiz ama bozuk yollarda tırt bi lastik ( Ülkenin yol durumu malum ) Brigston sert dayanıklı ama sanki yola bir mikrafon uzatmışlar aracın içine ses yayını yapıyorlar (Tecrübe ile sabit) Diğer markalarda yol tutunma sorunları var.
O yüzden tercihimi Nokiandan yana kullandım Yeni bir tecrübe araştırmalarımda iyi bir lastik olduğu sorunun servis ve çok sık distribütör değiştirmesi kış lastiği olarak dünyanın en iyisi yaz derseniz ben Kütahya da yaşıyorum yazımızda kışı pek aratmaz o yüzden sorun yaşayacağımı sanmıyorum hamuru orta sertlikte ve kullandığım süre zarfında yol tutunumunda ve ses olayında sınıfı geçti diyebilirim.