Orijinalini görmek için tıklayınız : Bunları yapmayı düşünüyorum sizce ? Yorumlarınız ?
mucomurat111
14/03/2015, 01:07
S.a arkadaşlar öncelikle aracıma yapmak istediğim bazı görsel düzenlemeler düşünüyorum sizce nasıl olur ? , yorumlarınız benim için önemli . ( İYİ KÖTÜ yorumlara açığım , zevkler ve renkler tartışılmaz kuralı şartıyla )
## 59 KS 281 Fiat grande punto 1.3 multijet 75bg ##
YAY KESİM : 50TL - 70 TL ( pres ) ( sadece önleri az bişey düşürmek istiyorum abartı olmucak şekilde
AMERİKAN MODÜL : 20TL yapıldı .
DIŞ FAR KAPLATMA : 50TL ( iç far karartma sağlıksız ve orjinalliği bozduğundan dolayı iç far karartmaya karşıyım o yüzden zenon + dış far karartma düşünüyorum )
CAM FİLMİ : 100TL - 150TL
CAM TAVAN KAPLAMA : 160TL ( Bu konuda biraz düşünceliyim ruhsata işletme işlemi olduğundan dolayı ne kadara patlıcağını bilemiyorum ruhsat işletme )
CAM RÜZGARLIĞI : 60TL ( puntoya en hoş gördüğüm şeylerden biri )
XZENON KİT : 100TL 8K ( toptan fiyatına aldım ürünü , ürün hazır marka Typer )
SİS FARI SAĞ SOL : 160TL ( orjinal )
SİS FARI AMPÜL : 35TL ( şimdilik , ilerliyen zamanlarda zenon )
SİS FARI İŞCİLİK : 50TL ( tahmini )
STİCKER : ALT 35TL ÜST 30TL ( abarth lego , üst damalı lego
AYNA KAPAK BOYAMA : 30TL - 35TL ( piona black kaplama )
JANT LASTİK : 750TL - ( ikinci el ofsetli düşünüyorum henüz bulamadım , buldum ama kararsızım hoş durmucağından )
TOTAL : 960 TL -
JANT LASTİK DAHİL FİYAT : 1.710 TL ( TAHMİNİ )
ek olarak : app plaka mühürlü 90tl + yan cita piona black kaplama 50tl + hepsinden önce pasta cila 150tl
görüşlerinizi alabilirim ? , aracım titanyum gri
hocam xenon kit, cam tavan kaplatma ve yay kesim dışındakiler yaptırılabilir ama özellikle yay kesim yada presletme ön takımlara inanılmaz zarar veriyor ve zararlı..çok düşmesin diyorsan 3.5 luk spor yay al zaten fazla düşürmüyor bence senin için yeterli..
mucomurat111
14/03/2015, 01:35
hocam xenon kit, cam tavan kaplatma ve yay kesim dışındakiler yaptırılabilir ama özellikle yay kesim yada presletme ön takımlara inanılmaz zarar veriyor ve zararlı..çok düşmesin diyorsan 3.5 luk spor yay al zaten fazla düşürmüyor bence senin için yeterli..
dediğini değerlendiricem yorumun icin teşekkürler
Murat selam. Her şey güzel de,bir yanlışını düzelteyim müsadenle
Farlarını içten karartmak sağlıksız değildir. Aksine dıştan karartmak filmin kalitesine bağlı olarak yansımayı bozar, form dediğimiz o saydam dokuyu bozar.
Ek olarak görüş açın ister Xenon olsun ister Halojen,azalır. Bence yaptırma,hem çok daha çirkin duruyor hem de işlevsiz bir fara sahip oluyorsun
İkinci bir husus ta xenon ampulü merceksiz takman konusunda ki bu tavsiyeyi herkese veriyorum,yapma kardeşim. Arkasından gittiğin arabanın aynalarına tecavüz edersin. Üstüne yağmurlu havalarda görüşün çok azalır. Mercek taktırmak çok pahalıdır. Ancak merceksiz xenon ampulü,balast falan bunları yapıp ta huzursuzluk verme insanlara bence.
Doğru düzgün sarı,hafif beyaza çalan yaklaşık 4300,maksimum 5000 kelvin ışık veren ampuller tercih etmelisin. Xenona hiç girme derim.
mucomurat111
14/03/2015, 01:47
Murat selam. Her şey güzel de,bir yanlışını düzelteyim müsadenle
Farlarını içten karartmak sağlıksız değildir. Aksine dıştan karartmak filmin kalitesine bağlı olarak yansımayı bozar, form dediğimiz o saydam dokuyu bozar.
Ek olarak görüş açın ister Xenon olsun ister Halojen,azalır. Bence yaptırma,hem çok daha çirkin duruyor hem de işlevsiz bir fara sahip oluyorsun
İkinci bir husus ta xenon ampulü merceksiz takman konusunda ki bu tavsiyeyi herkese veriyorum,yapma kardeşim. Arkasından gittiğin arabanın aynalarına tecavüz edersin. Üstüne yağmurlu havalarda görüşün çok azalır. Mercek taktırmak çok pahalıdır. Ancak merceksiz xenon ampulü,balast falan bunları yapıp ta huzursuzluk verme insanlara bence.
Doğru düzgün sarı,hafif beyaza çalan yaklaşık 4300,maksimum 5000 kelvin ışık veren ampuller tercih etmelisin. Xenona hiç girme derim.
öncelikle yorumun icin teşekkürler , xenon önceki aracıma yaptıramamıştım bu yüzden icimde kaldı , öndeki araca verdiği zarardan haberim yoktu ama bizimde gözlerimizi ağlatıyolar yeri geliyor , piyasadaki cogu araçlarda cam filmi var bu yüzden azda olsa ondeki sürücü de cam filmi varsa gözünü rahatsız etmiceğini düşünüyorum , yan aynalara cözümüm yok , aksi halde yapıcak bişeyim yok , gitmiş tofaş xzenon yapmış o bile benim pek gözümü yormuyo öndeki aracıda fazla rahatsız etmez diyorum umarım ,
dış karartma haklısın bi yandan ama nasıl durur diye merak ettiğimden dolayı istiyorum , önceki aracımda ic karartma + dış karartma vardı beyaz ampül takılıydı görüş mesafem cok cok düşmüştü ama fazla hızlı seyir etmediğim icin yinede görebiliyordum önümü , ama sonradan dış karartmayı cıkarmıştım
öncelikle yorumun icin teşekkürler , xenon önceki aracıma yaptıramamıştım bu yüzden icimde kaldı , öndeki araca verdiği zarardan haberim yoktu ama bizimde gözlerimizi ağlatıyolar yeri geliyor , piyasadaki cogu araçlarda cam filmi var bu yüzden azda olsa ondeki sürücü de cam filmi varsa gözünü rahatsız etmiceğini düşünüyorum ama aksi halde yapıcak bişeyim yok , gitmiş tofaş xzenon yapmış o bile benim pek gözümü yormuyo öndeki aracıda fazla rahatsız etmez diyorum umarım ,
dış karartma haklısın bi yandan ama nasıl durur diye merak ettiğimden dolayı istiyorum , önceki aracımda ic karartma + dış karartma vardı beyaz ampül takılıydı görüş mesafem cok cok düşmüştü ama fazla hızlı seyir etmediğim icin yinede görebiliyordum önümü , ama sonradan dış karartmayı cıkarmıştım
emin ol goz aliyor kardesim. ben gun icinde cok sikayet ediyorum bu durumdan. zaten pek te zahmetli. muayenede sok tak ugrasirsin. ben senin yerinde olsam philipsin beyaza calan ama sari olan standart ampullerini alir,far iclerini karatir birakirdim. puntoya bu gercekten cok daha fazla yakisiyor.
sis farı, cam rüzgarlığı , cam filmi ve amerikan park dışında hepsini silip süpürün.
-xenon konusunu cenk abim açıklamış zaten.
-yay kestirmek şahin gibi araçlara yapılır. ön takım dağılır, yol tutmaz, düz yolda bariyere girersiniz. yapmayın etmeyin. coilover yada spor yay alabilirsiniz. sanayide yapılanlar değil. markalar.
-abarth folyoyu resmen herkes yaptı, çirkin olduğu gibi bikere araba abarth değil. motoru falan yüklenmiş olsa tamam. ama bunun otokar minibüse cadillac-jaguar logosu takmaktan farkı yok.
-aynaları gövde rengine boyayın emin olun daha güzel olacak
-farların içi karartılınca şahane durur. dıştan film görüşü kısıtlar, ucuz ve basit görünür.
-ofsetli jant denince aklıma direk bbs, borbet falan gibi yine şahinci işi jantlar geliyor. jant seçimini iyi yapınız. 16" takacaksanız sadece orijinal fun jantı. onun dışında 17" takınız.
-tavana folyonun da cılkı çıktı. ruhsat falan da sıkıntı. hiç bulaşmayın :)
hazarcelik
14/03/2015, 03:38
*yay kestirme kesinlikle önermem ben kestirdim 3 günde pişman oldum gittim orjinale döndüm konfor sıfır ve güvenlik yok...git yay al 5cm eibach falan
*dıştan karartma ışığı kesecektir birde hiç hoş durmuyor bana göre eski farlarım içten karatmaydı amerikan park ile cok tatlı bir görüntüsü vardı.
*sarı sis güzel durur benimde şuan sarı fakat çok göz almasın diye sadece folyo yaptım içindeki ampül normal alcaksanızda zenon farları iyi bişi alın öndeki araç sövebilir :)
ozkancavus5916
14/03/2015, 09:12
3ayda 2adet ayarlanabilir amerikan park eskittim .guzel duruyo ama tavsiye etmem
hbaspinar
14/03/2015, 11:20
yayları sakın kestırme hem muyenede sorun yasarsın hemde suspansıyonun berbat olur tavsıyem H&r yada eibach yay alman fakat bunlar bıraz tuzlu tunzero marka var hakkında kotu bı yorum duymadım 5 cm spor yay tak hem suspansıyon acısından sorun yasamazsın hemde muyenede sok tak kolay yınede sen bılırsın..
https://.imageshack.com/v2/15/03/15/b897323fd45ba4b0c49e060cd4f7c84e.jpg
Arka kapi hoparlor kapagi kirildi nadil temin ederim