Orijinalini görmek için tıklayınız : Kronik city sorunu nedeni ile ölümden döndüm
ferhatferhat
09/03/2015, 19:00
Merhaba
2008 model 109000 km de grande punto arac sahibiyim esenyurt kartal arasi tem yolunda esim ve cocugum ile sol seritte 120 km ile seyir halinde iken direksyonum kilitlendi,kendimi emniyet seritine cok zor attim sag seritteki tir ve arkamdaki araclar acı bir fren yaparak bana yol verdiler Allah tan kimseye bir sey olmadi simdi gelelim arastirmalarim birmot servis musteri hizmetleri ve Fiat genel mudurluk cevaplarina
Arastirmalarimda bu sorunu yasayan bir cok kisi mevcut bir cogu sorununu garanti veya iyi niyet kapsaminda halletmis
Musteri hizmetleri beni birmot servise yonlendirdi ve tespit yapilarak bizimle iletisime gecilmesini iletti
Birmot servis eps direksiyon sistemi ve degisimi gerektigi ve ortalama 3300 tl masraf oldugunu iletti ve Fiat tin bunu karsilamayacagini iletti
Musteri hizmetleri ve sikayet com yazdim italya fiat a mail attim ( daha cevap gelmedi) musteri hizmetleri surekli olarak ilettigi surekli olarak bakimlari yetkili servise yaptirmadigim icin garantiden yapilamayacagini iletiyor en sonunda takim lideri Büşra hanim ile gorustum ve genel mudurlukten bana yetkili kisinin gun icerisinde donecegini iletti tarih 04.03.2015 tabiki kimse donmedi bunun uzerine 6.da ce bugun tekrar aradim ve bir iki saat once genel mudurlukten Muzaffer bey aradi ve ayni konulari iletti cok ikna olmayincada iyi niyetle bana %50 indirim yapti genel mudurluk odeyecekmis
Kisacasi arkadaslar ben esim ve oglum ölümden donduk bunu belirttigim halde halen servise gitmemissiniz yada yarisini karsilayim nasil bir durum aklim almiyor 2007 model 150 bin km ve servise hic ugramamis arti buyuk bir kazada yapmis onuda disarida yaptiran arkadasim bu sorunu yasadi ve genel mudurlukten aranarak maltepe serviste ucretsiz bu islemini yaptirdi yazismalarida mevcut turkiyenin dev sirketi Fiyat in yetkilerine sesleniyorum hayatimiz bu kadar ucuz ve sizlerin gozunde umursamaz olmamasi gerekli bu nedenle desteklerini bekliyorum.
Forumda o kadar çok böyle mesele var kii...Keşke bir siz olsaydınız.Bu sebeple kaza yapan tanıdıklarım var...
Malesef sonuç aynı.Mahkemelerde sürünseniz de aynı.
Bazı arkadaşlar çok dişli şekilde mücadele edip sorunlarını hallettiler.Siz de hakkınızın arkasında durmalısınız.Araba dediğimiz ucuz birşey değil, onu da geçtim insan hayatı bedava değil.Yapılan hatanın arkasında durulmalıydı ve bu sorunlar toyota, honda gibi markalarda olduğu gibi geri çağrılıp düzeltilmeliydi...
İş araçtan donanım eksiltip parça kazanmak olunca Tofaş'ın üzerine yok.Ancak olay hayati boyut alınca kimse bunu karşılamaz oluyor ne hoş...
Çok büyük geçmiş olsun.
yemin ederim bir gün böyle bir konu açılacağını her city konusunda kendi kendime düşünüyordum..Allah korumuş hocam..bu fiat a şimdi ne demeli bilemiyorum gerçekten..
ferhatferhat
09/03/2015, 23:07
Teşekkür Ederim Arkadaşlar
Artık eşim ve çocugum arabaya binmiyor sizlere Türkiye nin dev otomobil firmasi vizyonu ve misyonunu bakin bu şekilde iletiyor bizlere
Misyonumuz
Misyon, Vizyon ve Değerler
FIAT lisansı altında otomobil, hafif ticari araç ve bunların parçalarını üretmek,
Sorumluluğunu üstlendiğimiz tüm pazarlarda FIAT ve Alfa Romeo markalı ürünleri satmak,
FIAT-Auto adına Ar-Ge faaliyetleri yürütmek,
İhtiyaç duyulan kaynakları sağlayarak tüm paydaşlarının iş sonucu beklentilerini
gerçekleştirmektir.
Vizyonumuz
Tofaş 2015 Vizyonu
Tofaş, Türk sanayisinde paydaşları tarafından en çok tercih edilen ve beğenilen şirkettir. Çünkü:
Müşterilerine, satın alma sürecinden başlayarak, araca sahip olduğu süre boyunca seçkin ve yenilikçi bir deneyim yaşatır.
Değer zincirindeki herkesin potansiyelini en iyi şekilde ortaya koyabileceği bir çalışma ortamı yaratır.
FIAT ve ortaklık ağındaki en rekabetçi hafif ticari vasıta merkezi konumundadır. Değerlerimiz
Müşterilerimiz velinimetimizdir.
En önemli sermayemiz insan kaynağımızdır.
Amacımız, sürekli gelişmek için kaynak yaratmaktır.
Daima “en iyi” olmak vazgeçilmez hedefimizdir.
Üstün iş ahlakı ve dürüst çalışma ilkelerine uymak düsturumuzdur.
Karşımıza çıkan her türlü engelin, bütün şeffaflığımızla üstesinden gelmek hedefimizdir.
Her türlü konuda iyileştirmeye yönelik öneriler yapmak en önemli özelliğimizdir.
Globalizasyon ana ilgi alanımızdır.
Rekabetçi ve profesyonel olmak tutkumuzdur.
Kararlılık ve zamanında karar alma vazgeçilmez davranış biçimimizdir.
Bizi güçlü kılan, Türk ve İtalyan endüstrisinin iki büyük devi, Koç Topluluğu ve FIAT-Auto
S.p.A.’nın kültürünün bir sentezi olmamızdır.
Gücümüzü aldığımız Türk ekonomisine güç katmayı hedefleriz.
marineros
09/03/2015, 23:18
Ne olursa olsun ben bir eksper raporu alır bunu da mahkemeye sunardım.araba bir şekilde alınır,edinilir ama insanın canı,kanı işin içine girdi mi olay değişir.verin mahkemeye bence.hazır hükümetle koç grubu da tersken çark işler mi işler.bir kişi lehine çevirse davayı,fiat bütün araçlarını piyasadan çekmek zorunda kalır.fanatiklik yapmanın anlamı yok eğer bir sıkıntı varsa üzerine gidilmeli.
ermanadakale
09/03/2015, 23:51
büyük geçmiş olsun hocam forumda bu sorunu yaşayıp çözüme ulaşanlar var bence peşini bırakmayın hiçbirimiz yoldan toplamıyor parayı.
erenemre
10/03/2015, 00:20
sırf bu sebeplerden fiat tan soğuyorum ayrıca birşey soracağım arkadaşlar city sorunu bravo larda var mı ?
farukileri
10/03/2015, 10:40
Çok kronik olmamakla beraber çıkabilir. Annemin 2005 Panda'sında çıktı aynı sorun, Ankara Kavaklıdere'de değiştirmiştik, bir kısmı tarafımızdan ödenmişti, tam olarak hatırlamıyorum şu anda ne kadarı bizden çıktı diye.
ASerifoglu
10/03/2015, 11:03
Allah korumuz sizi ve ailenizi.
Bencede peşini bırakmayın bu işin. Burada ve farklı yerlerde bir çok örnek var. Hepsini güzele bir toparlayın, bu sorunun kronik bir sorun olduğunu kanıtlayın. Her ay servisede gitseniz, oluşabilecek, üretim kaynaklı bir problem olduğunun izahını yapın. Ayıplı ürün kapsamında birçok servisin ücretsiz onarım yaptığını felan toparlayıp tüketici mahkemelerine müracat edin. Muhakkak işi sıkı tuttukca sizin lehinize birtakım gelişmeler olacaktır.
serviste en ucuz bakım 300 lira dışarda 150 liraya bitiyor yani yarı yarıya kar var burda.Yetkili servisler adam akıllı fiyat politikası koysaydı, kazın yağlamasalardı insanlara biz de tercih ederdik.Kaldı ki fabrikadan çıkarken saatli bomba modunda bi hata bu yahu.Bizim ne kusurumuz var? Daha evvel başlık açmıştım toplu şikayet için kimse iplememişti, başa gelen çekilir ama bizim millette acele var malesef yaptırıp geçiyor hakkını aramak yerine.
Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun inan aracın servis bakımlı olsa bile ilgilenmiyorlar, geçen ay 80 bin bakımını yaptırdım serviste 570 tl ödedim, yinede üretimini yaptıkları aracın arkasında durmuyorlar, her kullanıcıya farklı davranıyorlar. Bakıyorsun servis bakımı olmayan araçta sorun giderme yapıyorlar buna neye göre karar veriyorlar anlamış değilim.
hazarcelik
10/03/2015, 16:14
ï‚· Müşterilerimiz velinimetimizdir.
ï‚· En önemli sermayemiz insan kaynağımızdır.
ï‚· Karşımıza çıkan her türlü engelin, bütün şeffaflığımızla üstesinden gelmek hedefimizdir.
su üçünü dediğinde kafa atsaydın hocam :)
Geçmiş olsun, bu tür şeylerden dolayı Allah nasip eder de arabamı değiştirirsem kesinlikle FIAT almamayı düşünüyorum.
Böyle hayati konular bu kadar kötü yönetilemez.
kralnigde
10/03/2015, 16:44
Geçenlerde bir arkadaş tüketici mahkemesine vererek almıştı parasını yanlış hatırlamıyorsam. Konusu vardı,dilekçe örneği falan.
çok geçmiş olsun bende aynı durumla müzdariptim 2007 punto var bendede city arızası servis randevu verdi ücretsiz değiştireceğini belirtti bence işin üzerinde durun derim
cembahadir
10/03/2015, 17:47
sayın FERHAT ALBAYRAK bende de aynı sorun var ve 02,02,2015 den beri uğraşıyorum müşteri temsilcileriyle genel müdürlük aradı 2650 tl fatura çıkardı ve %15 i biz karşılıyoruz geri kalanı sizin dediler kronik arıza olduğunu kabul etmiyorlar.
servis kaydı olmadığı için karşılamıyoruz dediler bana bende servis bakımlı olsaydı yapacakmıydınız dediğimde evet dedi muzaffer bey.
yani müşteri temsilcisi takım lideri Büşra hanımda kabul etmiyor genel müdürlükte ki muzaffer beyde kabul etmiyor kronik arıza olduğunu.
evet ücretsiz değişim yapan kişiler var ama servisler bununla ilgili belge vermiyorlar kimseden bulamazsınız böyle bir belge ancak mahkeme için önce bilir kişi raporu çıkartmanız gerekecek kronik arıza olduğuna dair sonra dava açacaksınız ve sonuç ne olacağı meçhul parasını geri alanda var alamayanda var.
ben bütün şikayet yerlerine yazdım.
şikayet var .com
fm sikayet
fiatın facebook sitesinden de italyaya yazdım bana verilen cevap türkiye de ki merkezlerimizle irtibata geçin dediler.
ayrıca herkeze farklı fiyat çıkartıyorlar bana 2650 tl size 3300 tl başkasına 1500 tl bunu neye göre belirledikleri belli değil kafasına göre yapıyorlar size %50 verirken bana %15 verdiler nasıl bir mantık anlamıyorum.
bence tek çözüm city mod arızası yaşayanlarla anlaşılarak bir sabah bütün gazete ve tv lere haber verip genel müdürlüğün önünde eylem yapıcaz bütün kanallar bizi çekecek tüm türkiyeye rezil olacakalar ve prestij kaybı yaşayıp pazar payı düşecek o zaman biz onlara sokmuş olacağız o hesabı.
keşke bunu yapacak bir topluluk bulabilsek bir kere yapsak bütün herkezin sıkıntısı çözülecek.
forumdaki bu durumla alakalı konuları araştırın. yetkili servisten ücretsiz değiştiren bir çok üyemiz var. bende servisten garantisi bitmiş aracımın direksiyonunu üçüncü sahibi olarak değiştirdim. servisten ücretsiz olarak değiştirdikten sonra da mahkemeden manevi tazminat davası açabilirsiniz.
Çok geçmiş olsun... Malesef bu sorunu yaşayan çok... Ve ücretsiz değişimde alan çok... Hakkınızı sonuna kadar arayın...
gorillaz
11/03/2015, 00:54
Çok geçmiş olsun hocam. Bir gün o çok sevdiğim puntomu satarsam sırf sebebi bu city sorunu ve korkusu olacak. Allah korumuş.
Şeytanın Avukatlığını yapmak istemem , çok önemli ve özel bir konu fakat ileride karşınıza çıkabilir diye söylüyorum, Arabanın el kitapçığına baktığınızda City modunun 70 km den sonra devre dışı bırakılması gerektiği yazıyor, 70 km den sonra city modu ile araç sürmenin tehlikeli olduğu yazıyor,şahsen ben 2009 model kullanıyorum bu kronik sornun 2007 ve 2008 modellerde görüldüğü ve 2009 da hallolduğu söylense de genel olarak araç lastiğinin ağırlığını biraz hissetmek bana daha güvende hissettiriyor bu nedenle çok çok nadiren city modunu kullanıyorum, size kolaylıklar dilerim, arabadan bir kere soğuduğunuzu cümlelerinizden anlamak mümkün , en geçerli çözümü yine siz bilirsiniz.
Şeytanın Avukatlığını yapmak istemem , çok önemli ve özel bir konu fakat ileride karşınıza çıkabilir diye söylüyorum, Arabanın el kitapçığına baktığınızda City modunun 70 km den sonra devre dışı bırakılması gerektiği yazıyor, 70 km den sonra city modu ile araç sürmenin tehlikeli olduğu yazıyor,şahsen ben 2009 model kullanıyorum bu kronik sornun 2007 ve 2008 modellerde görüldüğü ve 2009 da hallolduğu söylense de genel olarak araç lastiğinin ağırlığını biraz hissetmek bana daha güvende hissettiriyor bu nedenle çok çok nadiren city modunu kullanıyorum, size kolaylıklar dilerim, arabadan bir kere soğuduğunuzu cümlelerinizden anlamak mümkün , en geçerli çözümü yine siz bilirsiniz.
benimki 2009 model kırmızı armalı ama yinede bozuldu...allahtan garantiden hallettiler tofaşın onayıyla...1 kuruş ödemedim...yeni taktıkları city motoru gerçekten eskisinden daha farklıydı....
Ozan Bey zaten city modu 40 ya da 60 Km. hızdan sonra otomatik olarak çıkar siz istersenizde kapatsanızda bütünleşik bir sistem olduğu için birşey değişmez sadece hareket halinde sürekli kapatıp açmanın zararlı olduğunu duymuştum sensör pozisyonu açısından
Forumda mahkeme sonucu evrağı ve hakem heyeti belgeleri var buralardan emsal dava açma hakkınız olmalı
ferhatferhat
11/03/2015, 09:47
Merhaba arkadaşlar vallahi nasıl çözecegimi şaşırdım artık normalde Fiat'ın sosyal medya takip eden çalışanları mevcut ama bu konuyu görüp geri dönme zahmetinde bulunmuyorlar.Benim çok samimi oldugum bir arkadaşım 2007 model puntosu var 8-9 ay önce bu sorunu yaşadı ve sadece bu forma yaşadıgı sorunu yazdı ve ertesi gün genel müdürlükten dönerek maltepe servise yönlendirdiler ücretsiz degişimini gerçekleştirdi.Araç 150 bin km ve ortalama 100 bin km servise hiç uğramamış ayrıca ön taraftan büyük bir kaza geçirmiş bunuda özel servislerde halletmiş bir araçtı.Biz sanırım bu iyi niyetli çalışana ulaşamadık yada genel müdürlüktekilerin bir birinden haberi yok anlamıyorum arkadaş zaten Fiat araçların tüm parçalarını fason firmalara ürettiriyor yanı bu bizim başımızın belası Eps direksiyon sisteminide üreten bir firma var bunlar büyük sözleşmelerle anlaşma yapıyorlar bu kadar sorun olduguna göre Fiat bu firmadan zaten bunların hesabını sorup parasınıda kesiyordur kesmese bile sen kocaman bir dev şirketsin arkadaş yuhh diyorum yani ekte daha önce paylaşan arkadaşların tüketici hakem heyeti evrakları ve mahkeme evrak ve sonuçlarınıda ekliyorum.
ASerifoglu
11/03/2015, 11:26
Emsal alınacak bir karar olması elinizi çok güçlendirecektir.
Eklemiş olduğunuz evraklar içinde çok teşekkürler. Birçok kişinin işine yaraacaktır.
fotobelit
11/03/2015, 11:52
Zaten belirli bir hızdan sonra devreden çıkıyor city mod..Sanırım 30-35 gibi birşeydi..Bir dipnot daha,city mod açık olsada olmasada servo motoru devrededir..