Orijinalini görmek için tıklayınız : Akü Değerleri Kaç Olmalı?
CesSpOoL
07/03/2015, 02:13
Geçen sabah aracı çalıştırdıktan bir kaç saniye sonra yol bilgisayarında akü işareti yandı söndü çok kısa. Bi lastikçide akü değerlerini ölçtürdüm motor stop durumdaydı, normalda 12V test cihazının üzerindeki yalancı kontağı açtığında 10V ye düşüyor.. Lastikçi değişme zamanı gelmiş dedi, ben emin olmadığım için bir bilene sorayım dedim :)
Değişme zamanı geldi ise, Lancia Delta Mjet için hangi aküyü önerirsiniz? Üzerindeki sanırım 50 Amperlik 60 ya da 72 alsam sorun olur mu ?
ozkancavus5916
07/03/2015, 09:46
60ampere gec bence 72amper ilerki yillarda mars motoruna zarari oluyormus .arac calisken 14volt olmasi gerekiyormus mars anindada 10-11amper .senin aku aracin orjinal akusu.alicaksan varta aku al . Mutlu inci power aku ayni fabrikadan cikiyo sadece etiket degisiyo .15-20gun once mutlu akum basmamaya basladi garantifen incelensin diye gonderdim . Cikma aku verdiler o aku ile 2gun sorunsuz calistirdim araci . Firma malini kabul etmez diye magnetti marielli diye bir aku aldim .arac hafta ici yattigi halde 15gunden beri soriunsuz calisiyo . Bu hafta mutlu akuden aradilar akude birsey yok diye bende itiraz edince incelemeye alicaklarini soylediler .alicaksan biraz fazla ver varta al . Aradaki fark 20tl falan
Varta yı ara bul,başka alma...stock akülerden kurtulun,yolda bırakır.
celenlee
10/03/2015, 12:22
Akü 12.6 V un üstünde tam dolu olduğunu gösterir.
12.4 %75
12.2 %50
12.0 %25 dolu demektir..
Eğer Marş basarken akü 10V'un altına düşerse değişim vakti gelmiştir..
Yüksek Kapasiteli Akü almanın hiçbir zararı yoktur.
Hatta çok fazla kısa mesafede kullananlar için yüksek kapasite önemlidir.
Çünkü yüksek kapasite marş sayısını artırır...