Orijinalini görmek için tıklayınız : Yardım... 60 bin bakımı..
Mrb arkdaşlar yeni araba aldım 56 bin km aracın 50 bin bakımı 55 bin km iken yapılmış.. ben şimdi 60 bin bakımını düz mantık gidersek 65 bin de mi yaptırıcam..
Bakımlarda tam kilometreyi tutturmanız zor olabilir aracınız benzinli olduğuna göre 20binde bir yada en geç yılda 1 kere kilometre gözetmeksizin sokmanızda fayda var............ en son 55binde girdiyse kabaca 75binde girebilirsiniz ama içiniz rahat etmezse 70bin gibi götürün sonra 90da yine götürürsünüz............
volkan1065
06/03/2015, 16:46
Aracınızı yeni aldıysanız bence sizden önce yapılmış bakımı dikkate almayın. Tabi yetkili serviste yapıldıysa durum değişir. o zaman takip eden km aralığında yaptırabilirsiniz.
Ama araç özel dışarda bakım yapıldıysa bana kalırsa 60000 de aracınızın yağını filtrelerini değiştirdin. Frenlerine baktırın kontrol edilecek yerlerini kontrol ettirip aynı zamanda rot balans ayarlarınıda kontrol ettirin hem içiniz rahat etmiş olur hemde daha emniyetli araç kullanmış olursunuz. Sonrasındada aracın periyoduk km ve zamannına göre bakımlarına devam ettirirsiniz
en iyisi dediğiniz gibi 60 bin de gidip sağlam başlangıç yapmak :)