Orijinalini görmek için tıklayınız : Sanırım tamda böyle birşey istiyorum
Bayram3434
03/03/2015, 20:19
Arkadaşlar merhaba
2008 G.Punto Dynmic Dualogic aracımı satmayı düşünmeye başladım :)
Nette gezinirken gördüğüm araçlar beni yoldan çıkarıyor sanırım
Hangi modelde hangi donanımlar var tamda çözemedim ama sanırım linkteki araç bana hitap ediyor :)
Fiyat çok gibi geldi siz ne dersiniz önerileriniz varmıdır
Otomatik olmalı
İç döşeme mümkünse renkli olmalı
Sanroof olursa iyi olur
Km mümkün olduğunca düşük olmalı (bu nedenle artacak fiyata razıyım)
2010 ve üzeri olmalı
Fiat Punto Grande 1.4 Fire S&S 2012 Model 36.500 TL Galeriden satılık ikinci el Siyah renk - 201949765 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-2012-grande-punto-fire-dynamic-1.4-otomatik-cam-tavanli-201949765/detay/)
erenemre
03/03/2015, 22:35
her ne kadar donanımı zenginde olsa punto yu satıp tekrar punto almak bana mantıklı gelmiyor hatta b sınıfı araç almakta hakeza aynı bence aracınızı değiştirmeyi düşünüyorsanız temiz donanımlı bir bravo düşünebilirsiniz hem üst segmentin konforu hemde yeni donanımların keyfini çıkarmış olursunuz.
Bayram3434
03/03/2015, 23:24
her ne kadar donanımı zenginde olsa punto yu satıp tekrar punto almak bana mantıklı gelmiyor hatta b sınıfı araç almakta hakeza aynı bence aracınızı değiştirmeyi düşünüyorsanız temiz donanımlı bir bravo düşünebilirsiniz hem üst segmentin konforu hemde yeni donanımların keyfini çıkarmış olursunuz.
Genel olarak haklısın fakat işin içine PARA :) girince seçenekler daralıyor
Sonuçta 35.000TL'ye otomatik araç almak isteyen birinin B segmenti dışında pek seçeneği olmaz
Yüksek km düşük model bir C segmentine binmektense
Düşük km yüksek model B segmenti tercihim olur
Bu tercihimdeki en büyük etken ise çok km yapmıyor olmamız
Eşim 1km git gel yapıyor günde 2 kez
Yılda 3.000km diyeyim kısaca
Bayram3434
07/03/2015, 18:31
Arkadaşlar 35.000TL'ye kadar otomatik önerilerinizi bekliyorum
ClioIII Dizel otomatik
Linea Dizel otomatik
Şeçeneklerim arasına girmeye başlıyor
Aklıma gelmeyen seçenekler veya önerileriniz yardım bekliyorum
Yarı otomatikler genel olarak sıkıntılı. Sorunsuz araç arıyorsanız tam otomatik bakın ya da masrafına katlanırım derseniz bence linea clio ya göre daha iyi seçim.
yarı otomatikler sıkıntılıdır ama bu demek değildir ki %100 sıkıntı yaşayacaksınız.. ben 5 yıldır dualogic kullanıyorum bir zararını görmedim. şanzıman ve robot yağını değiştirmek önemli tabi. robot yağı özellikle. koymayınca sıkıntı çıkarıyor. servisde diyoki şanzımana 4bin tl sıkışmış :)
Bayram3434
08/03/2015, 01:38
Yarı otomatiklerde sıkıntı olduğunu büyük çoğunluk söylüyor ama binlerce araç bu yarı otomatiklerle kullanılıyor biraz bakım biraz sanş işi tabi
DSG sorunlu deniliyor
Honda Jazz 2009-2012 arası sorunlu deniliyor
Herkez birşeyler diyor ama
Bu markaların sigortadan alınıp toplananlarına bile Punto'dan daha çok para isteniyor
2008 Punto Dynamic için 25.000TL ancak eder deniliyor 72.000km'de
Aynı model ve özelliklerde Toyota,Honda,VW, Hatta neredeyse aynı olan Corsa ile 10.000TL fark var
Ya piyasaya uyacağız alırken pahalıya alıp satarken pahalıya satacağız
Yada Punto gibi uygun fiyata alıp uygun fiyata satacağız
grandeizmit
09/03/2015, 13:49
Bakımlarını düzenli yaparsan ve kullanırken özenli olursan dualogic çok da sorunlu değil.
comanchee
13/03/2015, 17:49
Yarı otomatiklerde sıkıntı olduğunu büyük çoğunluk söylüyor ama binlerce araç bu yarı otomatiklerle kullanılıyor biraz bakım biraz sanş işi tabi
DSG sorunlu deniliyor
Honda Jazz 2009-2012 arası sorunlu deniliyor
Herkez birşeyler diyor ama
Bu markaların sigortadan alınıp toplananlarına bile Punto'dan daha çok para isteniyor
2008 Punto Dynamic için 25.000TL ancak eder deniliyor 72.000km'de
Aynı model ve özelliklerde Toyota,Honda,VW, Hatta neredeyse aynı olan Corsa ile 10.000TL fark var
Ya piyasaya uyacağız alırken pahalıya alıp satarken pahalıya satacağız
Yada Punto gibi uygun fiyata alıp uygun fiyata satacağız
bunun seviyesine nerden bakılıyor.birde yağ markası ve tipi nedir.ekleme nasıl yapılrı bilgi verebilir msiniz?
Bayram3434
13/03/2015, 23:06
bunun seviyesine nerden bakılıyor.birde yağ markası ve tipi nedir.ekleme nasıl yapılrı bilgi verebilir msiniz?
Yağ seviyesine nerden bakıldığına dair bir fikrim yok
Baktım göremedim zaten
Muhtemelen yağ tamamlamak için bir tapa vardır tapadan yağ akana kadar doldururlar seviyede budur diye tahmin ediyorum