Orijinalini görmek için tıklayınız : Alfa 159 almayı düşünüyorum.düşünceleriniz nedir?
sercan5897
27/02/2015, 15:34
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 4 yıldır Punto kullanıcısıyım arabam 17,000 kmde lansman rengi olan petrol yeşili 2012 dualogic easy. Artık sıkıldıgım için ALFA ROMEO 159 distinctive plus otomatik vites modelini düşünüyorum. Yorumlarınızı bekliyorum
yakıt fazlalığı, 2.el sıkıntısı ve parça sıkıntısı gibi şeyler canınızı sıkmayacaksa macera ama süper macera derim..
parca sikintisi olmaz alfada.hele ki bursada. yakit yakar cunku motor twin spark denen bir alet. motor sesi cok guzel olup alfalarin genelinde olan hassas on takim sorunlari vardir. ancak cok keyifli bir arabadir. ben de insallah 147 alma hazirligindayim.
parca sikintisi olmaz alfada.hele ki bursada. yakit yakar cunku motor twin spark denen bir alet. motor sesi cok guzel olup alfalarin genelinde olan hassas on takim sorunlari vardir. ancak cok keyifli bir arabadir. ben de insallah 147 alma hazirligindayim.
Cenk çiğim 1 hafta yatan 156 bilirim Aydın da..parça sıkıntısından ki bulamadılar da zar zor çıkma parça aldılar..parçayı şimdi hatırlamıyorum..
erenemre
27/02/2015, 22:45
Cenk çiğim 1 hafta yatan 156 bilirim Aydın da..parça sıkıntısından ki bulamadılar da zar zor çıkma parça aldılar..parçayı şimdi hatırlamıyorum..
aydın da olabilir ama bursa / istanbul / izmir gibi büyük şehirlerde parça sıkıntısı olmaz çok yakın bir arkadaşım alfa 156 kullandı 4 sene boyunca hiçbir parça sorunu yaşamadı.
https://i.hizliresim.com/rg1nW3.jpg
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 4 yıldır Punto kullanıcısıyım arabam 17,000 kmde lansman rengi olan petrol yeşili 2012 dualogic easy. Artık sıkıldıgım için ALFA ROMEO 159 distinctive plus otomatik vites modelini düşünüyorum. Yorumlarınızı bekliyorum
Temizini (Alfista'dan satılık olanını) bulursanız, hele bir de 1.9 jtd (dizelse) tadından yenmez.
Vergi ve yakıtı biraz yüksek olacaktır ama temizse o konfor, tasarım ve performansı o fiyat aralığında başka bir d segmentinde bulamazsınız.
Arkadaşın dediği gibi büyük şehirlerde de parça sıkıntısı yaşamazsanız.
Temiz/bakımlı bir alfa üzmez ama bakımsızına sahip olursanız otomobilden soğursunuz. Alfalar ilgi ister :)
Aydında sorun olur orada sorun olmaz burada olur orada olmaz. Bu şekildeki bir duruma parça sıkıntısı yoktur denmez. Cümleme dikkat ediniz. Bulunamadı parça ve çıkması bulundu zar zor..
Aydında sorun olur orada sorun olmaz burada olur orada olmaz. Bu şekildeki bir duruma parça sıkıntısı yoktur denmez. Cümleme dikkat ediniz. Bulunamadı parça ve çıkması bulundu zar zor..
O zaman şöyle bir cümle kurayım size kolay anlayın: 'Birkaç marka dışında anadoluda hangi aracın parçalarını bulabilirsiniz?
Alfa konusunda da fiat gibi bir imaj var genelde kullanmayan veya bakımsız bir modelini alanlarda.
hbaspinar
27/02/2015, 23:14
Alfa cok mükemmel bir aractır harıka tasarıma ve konfora sahıptır helekı 159 parca mutlaka bulursunuz yalnız alfa cok ilgi ister ön takımları cok hassastır bozuk yollarda cok gezersenız on takımla bayagı hasır nesır olursunuz. dediğim gibi ilgi ister 3 4bin devırden sonra o motor sesı varya size herseyı unutturur aracınız tekrrar asık olursunuz :D ikinci eli biraz yavastır ama satılamıyacak araba yoktur her aracın alıcısı farklıdır özellıkle alfıstıden almanızı tavsıye ederim..
Alfa cok mükemmel bir aractır harıka tasarıma ve konfora sahıptır helekı 159 parca mutlaka bulursunuz yalnız alfa cok ilgi ister ön takımları cok hassastır bozuk yollarda cok gezersenız on takımla bayagı hasır nesır olursunuz. dediğim gibi ilgi ister 3 4bin devırden sonra o motor sesı varya size herseyı unutturur aracınız tekrrar asık olursunuz :D ikinci eli biraz yavastır ama satılamıyacak araba yoktur her aracın alıcısı farklıdır özellıkle alfıstıden almanızı tavsıye ederim..
+1283 Alfista'nin hali başka :)
erenemre
27/02/2015, 23:26
arkadaşım bu işi iyi bilen biriyim istanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde alfa nın hiçbir parça sorununu yaşamassınız bu kadar iddialı konuşuyorum şirketteki arkadaşımda rover 216 var o bile birkez olsun parça sorunu yaşamadı alfa alanmı yaşayacak hadi sende arkadaşım yA
celenlee
27/02/2015, 23:28
Varyatör denen parçadan başka pek yedek parça sorunu çıkarır mı ki bu twinspark ??
Onlar da piyasda bolca mevcutmuş, sık bozuldukları için :)
Ön takım parçaları pahalıysa yine düşünmek lazım, yolu bozuk olanların..
Varyatör denen parçadan başka pek yedek parça sorunu çıkarır mı ki bu twinspark ??
Varyatör bozuksa traktör gibi çalışıyor, bakımsız bir ts motor üzer.
Ön takımları narin maalesef ve yan sanayi parçalar uzun vadeli olmuyor, sesler kesilmiyor yan sanayi parçalarla.
Km si düşük (düşürülmemiş) bir 1.9 jtd candır. Şehir içinde yüksek hacimli olduğu için yakar ama yine de değer.
O zaman şöyle bir cümle kurayım size kolay anlayın: 'Birkaç marka dışında anadoluda hangi aracın parçalarını bulabilirsiniz?
Alfa konusunda da fiat gibi bir imaj var genelde kullanmayan veya bakımsız bir modelini alanlarda.
Yıllardır Anadolu'da yaşayan ve 2011 den beri İstanbul'da yaşayan birisi olarak söylüyorum. Anadolu da az bulunan crx in bile parçasını buldum yine bahsettiğim Aydın da..ama yukarıda da bahsettiğim gibi 156 nın parçasını bulamadık ne hikmetse. Hiçbir bayii de bulamadı çıkma aldı. Bu benim yanımdaki arkadaşımın başına gelen bir olay. bu sitede sizin gibi beni tanıyanlar marka fanatizmi yada fiat kötüdür alfa parçası bulunmaz gibi imajlara gelen bir insan değilim. Araştıran uğraşan ve piyasayı sürekli yoklayan bir insanım. eminim yukarıda alfa ile ilgili söylediklerimi de bunlar ışığında söylediğimi düşünüyorsunuzdur. bu demek değildir ki siz araştırmıyorsunuz haşa kesinlikle öyle bir şey demiyorum. tecrübem araştırmalarımı bize soru soran arkadaşa aktarmaktır yegane amacım. Teşekkür ederim..
arkadaşım bu işi iyi bilen biriyim istanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde alfa nın hiçbir parça sorununu yaşamassınız bu kadar iddialı konuşuyorum şirketteki arkadaşımda rover 216 var o bile birkez olsun parça sorunu yaşamadı alfa alanmı yaşayacak hadi sende arkadaşım yA
Emreciğim süpersin sen bu sitenin her anlamda duayenisin af buyur sana cevap verdim.
erenemre
28/02/2015, 01:33
konuyu çarpıtma kardeşim ben İstanbul da alfa romeo nun her parçasının rahatlıkla bulunabileceğini söylüyorum aydın la ist.u bir tutuyorsan orasıda senin mantığın neyse konu uzamasın ancak alacak arkadaşa şunu söyleyim parça konusunda hiç bir sıkıntısı olmaz ha parçaları pahalıdır ama şu zamanda parçası ucuz bir avrupa arabada yok zaten yakıt , vergi ve nazik ön takım sıkıntı olmaz ise 159 gerçekten keyif aracıdır.
konuyu çarpıtma kardeşim ben İstanbul da alfa romeo nun her parçasının rahatlıkla bulunabileceğini söylüyorum aydın la ist.u bir tutuyorsan orasıda senin mantığın neyse konu uzamasın ancak alacak arkadaşa şunu söyleyim parça konusunda hiç bir sıkıntısı olmaz ha parçaları pahalıdır ama şu zamanda parçası ucuz bir avrupa arabada yok zaten yakıt , vergi ve nazik ön takım sıkıntı olmaz ise 159 gerçekten keyif aracıdır.
:) peki.
tonymontana
28/02/2015, 02:10
1.9jtd otomatiklerin 10lt yakıtı var. Çok yüksek km'lerde araç bulabilirsiniz. Giulietta'ya yönelin derim. 159 çok eskidi artık. Problemlerle uğraşırsınız. Yedek parçada sorun olmaz, sanmıyorum.
Yıllardır Anadolu'da yaşayan ve 2011 den beri İstanbul'da yaşayan birisi olarak söylüyorum. Anadolu da az bulunan crx in bile parçasını buldum yine bahsettiğim Aydın da..ama yukarıda da bahsettiğim gibi 156 nın parçasını bulamadık ne hikmetse. Hiçbir bayii de bulamadı çıkma aldı. Bu benim yanımdaki arkadaşımın başına gelen bir olay. bu sitede sizin gibi beni tanıyanlar marka fanatizmi yada fiat kötüdür alfa parçası bulunmaz gibi imajlara gelen bir insan değilim. Araştıran uğraşan ve piyasayı sürekli yoklayan bir insanım. eminim yukarıda alfa ile ilgili söylediklerimi de bunlar ışığında söylediğimi düşünüyorsunuzdur. bu demek değildir ki siz araştırmıyorsunuz haşa kesinlikle öyle bir şey demiyorum. tecrübem araştırmalarımı bize soru soran arkadaşa aktarmaktır yegane amacım. Teşekkür ederim..
Emreciğim süpersin sen bu sitenin her anlamda duayenisin af buyur sana cevap verdim.
Tecrübenize saygı duyuyorum, tabiki forumdan objektif yorumlarınızı takip ediyorum. Hepimizin amacı doğru yönlendirmek.
Çok teşekkürler.
sercan5897
01/03/2015, 14:54
Yardımlarınız için teşekkürler.Biraz daha beklemeye devam edeceğim galiba.
159 Güzel araç.O fiyat bandında, temizi bulunursa aynı donanımda ve şıklıkta araç çok zor.Eğer temiz biniciyim, iyi kullanırım, dikkatliyimdir, arabaya binerim eşşeğe değil diyorsanız Alfa sizlik bir araba.
Yedek parça sıkıntısı yok.Şu foruma girmek kadar kolay artık parça temini.Arkadaşlarım da sanayiide bulamadıkları parçaları 2 gün içerisinde kapılarına getirtiyorlar üstelik servisten daha da ucuza.Bu devirde parça bulunamadı gibi bir durum söz konusu değil artık.
Bursadasınız zaten, yedek parçanın dibine vurabilirsiniz.Çıkmacıları gezseniz bile birçok alfa parçasına rastlayabilirsiniz bence.
En güzel özelliklerin toplandığı bir araç seçtiğiniz araç.Umarım temizini alırsınız ve keyifle binersiniz :)
Honor COOPER
01/03/2015, 21:14
Varyatör olayı 156 ve 147 lerin kronik sorunuydu 159 lar Turbo Benzinli JTS motor! kronik bir problem yok. Hatta 2011 de son gelen seride 1750cc Multiair Turbo motor kullandılar 205 hp'lik. Dizel ise 1.9 JTD Doblolardaki motorun modifiye edilmiş hali parça sıkıntısı yaşanmaz kesinlikle mekanikte.
İnternette her parçası mevcut mekanik olsun karoser olsun fiyatlarda Puntodan-Bravodan farklı değil. İncelerseniz görürsünüz. Link aşağıda.
Alfa Romeo 159 (https://www.alfaromeoyedekparca.com/Alfa-Romeo-159,LA_116-2.html#labels=116-2)
Almayı istediğim tek Sedan araç hatta bu gün parayı denkleştirsem şunu alırım..
Alfa Romeo 159 1.8 Distinctive Plus 2012 Model 82.000 TL Galeriden satılık ikinci el Mavi renk - 202409066 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-alfa-modena-2012-model-alfa-159-1750-tbi-ti-paket-200ps-202409066/detay)
Bence böyle bir hevesiniz varsa alın gitsin ama temiz ve bakımlı olsun ayrıca 159 un hastası çoktur ve temiz bir 159 her zaman satılır.:clapping:
yeni kasa geliyor yakında ...
Honor COOPER
04/03/2015, 21:10
GIULIA gelecek deniyor ama 4C deki tarzda bir fiyatlamada Türkiyede 100 tane anca satar.
Alfa Romeo Giulia (2015) first of nine new Alfas by CAR Magazine (https://www.carmagazine.co.uk/spy-shots/alfa-romeo/alfa-romeo-giulia-2015-first-of-nine-new-alfas/)