PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 40 bin bakım öğrenciye acil yardım

martinenrique
21/02/2015, 18:12
Oncelıkle verılecek cevaplar ıcın sımdıden tesekkurler.

1.2 punto benzinli arac sahibiyim. Ogrencıyım hem calısıp hem okuyorum butun masraflar bana ait maalesef.

40 bin bakımı maalesef gecıstırdım aracım suan 52binde fiyat arastırması yaptıgımda 430 450 480 gibi fahiş fiyatlar gordum. benım bunu karsılayacak durumum sımdılık maalesef yok.

gereklı olan malzemelerı ben kendım tedarık edıp bır ustaya ıscılık ucretıyle yaptırsam ne kadar tasarruf edebılırım ?

40 bini 12 bin gectım bu saatten sonra 40 bini atlayıp dırek 60 bin bakım yaptırsam mantıklı mıdır?

Veya istanbul ici bunun icin onerebılcegınız referans olabılecegınız yer var mıdır UCUZA?

byadrenalin
21/02/2015, 18:18
Direkt 60 bin bakımı yaptırın. Benzin filtresi, polen, hava, yağ, su, antifiriz başka değişmesi gereken şeyler varsa onu da usta belirler zaten. Bir sonraki bakımı da 70 bin de yaptırırsın. Sıkıntı olmaz. 150 tl kar edersin yine en azından. 200-250 malzemeler tutsa 60 da ustaya versen 300 liraya tamam olur her şey. Tabi ekstradan balata, disk vs. bir şey çıkmaz ise.

makko58
21/02/2015, 18:18
40 binden çok da birşey yapılmıyor
5-40 veya 10-40 motor yağı
hava ve yağ filtresi (polen aman aman önemli değil) filtreler
fren hidrolik yağını değişsen iyi olur
antifriz kontrolünü yaptır
balata durumlarına baksınlar benimkiler 40da değişmişti
benzin yakıt katkısı al würt ün veya motor iç temizleciler var onladan 1 kutu kullansan iyi olur
öğrenci işiyle 150 liraya halledersin balata değişmesse değişirse uygun kaliteli balatalar 80 120 arası

martinenrique
21/02/2015, 18:24
Direkt 60 bin bakımı yaptırın. Benzin filtresi, polen, hava, yağ, su, antifiriz başka değişmesi gereken şeyler varsa onu da usta belirler zaten. Bir sonraki bakımı da 70 bin de yaptırırsın. Sıkıntı olmaz. 150 tl kar edersin yine en azından. 200-250 malzemeler tutsa 60 da ustaya versen 300 liraya tamam olur her şey. Tabi ekstradan balata, disk vs. bir şey çıkmaz ise.

balata degısımlerını 45 cıvarında yaptırmıstım.

bana da dırek 60 bin bakımı mantıklı gelıyor bır sorun yok arabamda sadece ara ara yag gostergesı 2 sanıyelıgıne yanıp sonuyor bir iki gundur bu buyuk bır sorun cıkarır mı 1 hafta daha ertelesem ?

bır de malzemelerı nereden tedarık edebılırım ve tam olarak ne marka hangı model almalıyım her tur ıcın ?

byadrenalin
21/02/2015, 19:08
Ucuz olarak Aksaray daki parçacıları tercih edebilirsiniz. Yağ 'ı kaliteli olarak seçmenizi öneririm. Hava filtresi polen filtresi yan sanayi olsa da olur sıkıntı olmaz.

celenlee
21/02/2015, 20:04
Petronas 5w-40 Motor Yağ 4lt 50TL
Filtreler: 35TL (Hava-Polen-Yag) Opar
Yakıt filtresi değişmesine gerek yok. (İstersen 20TL)
İşçilik 30-40TL

Buji Seti Lancia (55TL) en son değişimin üstünden 20BIN km geçtiyse değiştir.

YANİ BUJILER,Benzin Filtresi DAHİL MAX:200TL

baysloto, ünlüoto gibi büyük parçacılardan toplu alırsan parçaları kargo parası da vermezsin.

Bu arada yag değişim vaktini ciddi şekilde aşmışsınız, yağ değişimi öncesi würth motor temizleyici katkı kullanmanızı tavsiye ederim. Eski yaga katıp, 10-15dk rolantide çalıştıracaksınız aracı ve ondan sonra yağı değiştireceksiniz.

Double Up:20TL
Würth: 50TL

EKSTRALAR:
**3 seneyi doldurduysan;
Şanzıman Yağını değiştirmende fayda var. (40-50TL)

**Fren balatalarını değiştirirken;
fren hidroliğini değiştirmende fayda var (15TL)

volkan1065
21/02/2015, 20:08
Hocam 1.2 motor ve yağ lambası yanıp sönüyor diyorsunuz. Bence sen haftasını kılometresini bekletmeden aracının yağını iyi bir yağ iledeğiştir ve kilometre atlatma. Yoksa 1.2 motorda böyle düşük seviyeli yağlı kullanırsan 400 tl yi hesaplarken cok fazla masraflarla karşı karşıya kalabilirsin.

martinenrique
26/02/2015, 12:08
Petronas 5w-40 Motor Yağ 4lt 50TL
Filtreler: 35TL (Hava-Polen-Yag) Opar
Yakıt filtresi değişmesine gerek yok. (İstersen 20TL)
İşçilik 30-40TL

Buji Seti Lancia (55TL) en son değişimin üstünden 20BIN km geçtiyse değiştir.

YANİ BUJILER,Benzin Filtresi DAHİL MAX:200TL

baysloto, ünlüoto gibi büyük parçacılardan toplu alırsan parçaları kargo parası da vermezsin.

Bu arada yag değişim vaktini ciddi şekilde aşmışsınız, yağ değişimi öncesi würth motor temizleyici katkı kullanmanızı tavsiye ederim. Eski yaga katıp, 10-15dk rolantide çalıştıracaksınız aracı ve ondan sonra yağı değiştireceksiniz.

Double Up:20TL
Würth: 50TL

EKSTRALAR:
**3 seneyi doldurduysan;
Şanzıman Yağını değiştirmende fayda var. (40-50TL)

**Fren balatalarını değiştirirken;
fren hidroliğini değiştirmende fayda var (15TL)

Cevap için cok cok tesekkurler ustam dedıgınız gıbı hallediyorum hemen.