PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzinli Motorun Yıkanması Hk

kemalakkan
08/02/2015, 22:49
Arkadaşlar sistemde aradım ama pek aydınlatıcı bilgi bulamadım.Bildiğiniz üzere bende 2011 model Punto Evo mylife Fire Dinamik LPG li araç var motor bölümünü temizlemek istiyorum.Önce köpüklemek sonrada tazyikli su ile tertemiz yıkayabilir-miyim ne yapmam lazım bu konuda tavsiyelerde bulunursanız çok memnun olurum...

Berkantonlu
08/02/2015, 23:03
beyni ve diğer görünürdeki elektronk soket vs parçaalrı izole ettikten sonra çok fazlada basınclı su tutmadan uzaktan yıkayabilrisn ama dediğim gibi suyu basıncla verme uzaktan sadece pisliğin akmasını sağla sonrasındada iyice durulamadan kurulamadan araçı çalıştrıma ha bu arada akünün eksisinide çıkart :)

akk0212
08/02/2015, 23:04
benim araçta lpg li servise gittim adam açtı kaputu iyice köpük sıktı sonra tazikli suyla yıkadı bişey olmadı gelen her araca öyle yapıyordu, ama siz yinede tedbiri elden bırakmayın ecu yu falan iyice kapatın yıkayın sonra iyice kurutun hatta güneşte kalsın biraz yada hava tutun bişey olacağını sanmam

kemalakkan
08/02/2015, 23:05
Tavsiyelerinizi dinliycem eco yu felan kapatıcam bi bakalım inşallah sıkıntı olmaz

Berkantonlu
08/02/2015, 23:09
kemal abi senmiydin ya hahaha bakmadım doğru düzgün kim diye dikkat etmemişim özür :D dediğim gibi yap sıkıntı olmaz abi

mywzz
08/02/2015, 23:10
ozellıkle beyın ve sıgorta kutusunu cok ıyı ızole edınız benım sıgorta kutum su aldı degıstırdım 1100 tl

alidemir
08/02/2015, 23:17
bana sorarsanız her zaman bu tür işlemler risk taşımaktadır. bende yıkatmak istedim bir arkadaşım motor koruma tavsiye etti , 50 ₺ karşılığında ilaçlı temizlik yaptılar , microfiber bez ile detaylı temizlik yaptılar .silinme işleminden sonra tekrardan ilaçlarılar. hem parladı makanik bölümler , hemde uzun süre temiz kaldı. ben mumnun kaldım . kapsamlı bir oto kuaföründe yaptırabilirsiniz. mazallah berkat beyin dediği gibi beyinlere tayzikli su değerse ciddi zararla karşılaşabilirsiniz. kolay gelsin.

Berkantonlu
08/02/2015, 23:22
ali bey zaten bana sorarsanız bu işlem yıda bir veya iki kez en fazla yapılmalı sağlıklı bir yöntem değil tabiki çünki...ama bu işlemden sonra en azından hafta bir kaputu açıp ıslak bez ve parlatıcılarla 5 dakikalık bir temzlik yeterli olur genel temizlik adına..

kemalakkan
08/02/2015, 23:39
Berkantcım saol tavsiyelerin için özür diliycek bi durum yok dostum ya önemli değil çokta olağan üstü kirli değil zaten ama ben kirli olduğu zaman keyfim kaçıyor olmassa motor koruma yaptırırım bi yerde bugun balata spreyi felan sıkıp temizlemeye calıstım iyi oldu baya ama altta karter koruma var oralar camur olmus olmassa oralara su tutucam

Berkantonlu
08/02/2015, 23:46
kemal abi sana tavsiyem önce git bir yıkamacıya normal yıkamanın yanı sıra açtır kaputu sıktır köpüğü ( tabi izole işlmelerini yap ) yıkama yaptır sonra birde alt yıkama yaptır. ne yağ kalır ne çamur .sonra bak keyfine uzun süre tertemiz durur arada açar ıslak bezle görünür yerleri temizlersin 2 dk tamamdır..ne yağ kalır ne çamur..iyi akşamalr abi görüşrzz

kemalakkan
08/02/2015, 23:49
Tamam dostum öyle yapim cumartesi günü izole işlemini yapayım aküyü sigorta kutusunun olduğu yeri ve eco yu kapatayım 10 numara olur ozaman

Berkantonlu
09/02/2015, 00:45
aynen abi kolay gelsin :)

punto57
09/02/2015, 03:17
Benzinli motoru yıkamayın, ıslak mendille silin, çünkü arızanın geri dönüşü yok, vaktinde yıkattığım hepsi benzinliler delirdi

usermm1
09/02/2015, 15:13
motorda bir sürü elektronik eleman var ne gerek var yıkatmaya. ayakkabının altını silmek gibi birşey gerek yok takılmayın bunlara.

makko58
09/02/2015, 15:18
malum kış aylarındayız 2 kere köye gittim toplam 300km köy yolu çamur kar vs. ister istemez motorun iç tarafı motor kulaklarına kadar camur olmuş baktım fırçayla bezle silinecek gibi değil aldım motor temizleyici spreyi sıktım sonra ecu ve sigorta kutusu akü başlarının olduğu yere dikkat ederek su tuttum risk mi acayip risk yani çok yoğun çalışmamak gerekli motor üzerinde :) tabi şunu anladım karter koruma plastiğinden taktırmak gerekliymiş bu kadar kirlenmezdi riskede girilmezdi

Evren_c
09/02/2015, 18:38
Ben de görünür yerleri temizleme taraftarıyım. Motor yıkatmak kulağıma pek sağlıklı bir işlemmiş gibi gelmiyor. Belki çok titiz bir şekilde yapılabilir ama onu da yapsak yapsak kendimiz yaparız :)

ykaya1983
09/02/2015, 21:39
Valla dizellerde sorun olmuyor galiba.İki ay içinde iki defa motoru yıkattım.Motor cam gibi oldu.Yıkmadan önce koruyucu sprey sıkıyorlar.Önceki dizel aracımın da motorunu yıkatmıştım.