PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Opel Corsa 1.3 cdtı yoksa Grande Punto 1.3 multijetmi

Medii
04/02/2015, 16:50
Opel Corsa vs Grande Punto

Merhaba arkadaşlar iki araç hakkında düşüncelerinizi alabilirmiyim eksisi ve artısı ile sağlamlık ve sanayiye ugramama sizce hangisi????????????

alixxx
04/02/2015, 17:34
ahmet bey Corsa a mı b mi c mi d mi? hangi hepsi birbirinden farklı araçlar biliyorsunuz o yüzden daha detaylı sorarsanız iyi olur bence.

cdogu
04/02/2015, 17:37
Motorları aynı. Bana sorarsanız grande punto yaşlarındaki bir Corsa,GP'den daha çirkin. İkisi de aynı segmentin araçları olmasına rağmen Punto'nun iç dizaynı Corsa'nın o dönemdeki kasasından çok daha güzel. Corsa C'den bahsediyorum.

Medii
04/02/2015, 17:42
ahmet bey Corsa a mı b mi c mi d mi? hangi hepsi birbirinden farklı araçlar biliyorsunuz o yüzden daha detaylı sorarsanız iyi olur bence.

Merhabalar 2007 ve 2008 olan kasalar günümüzdeki en son kasa sanırım c kasa oluyor o kasalardan bahsediyorum

Evren_c
04/02/2015, 18:22
Her türlü Punto diyorum.

Solitude
04/02/2015, 20:46
Virajlarda punto daha basarili.

erenemre
04/02/2015, 21:12
corsa kayınpederim de punto ise bende var :) iki araçta 2008 model benimki dynamic corsa da enjoy paket yani iki araçta orta paket.Kayınpederim her benim araca bindiğinde keşke bende punto alsaymışım diyor hemde fiat ön yargısı olan bir insan olarak

electradio
05/02/2015, 00:42
Merhabalar 2007 ve 2008 olan kasalar günümüzdeki en son kasa sanırım c kasa oluyor o kasalardan bahsediyorum

punto lara benzeyen kasası D kasa olarak geçer.

fct1071
05/02/2015, 00:49
Ikisi ayni arac. Sadece kivir zivir detaylar farkli. Maalesef Marka imaji ve ikinci el opelin daha kuvvetli

bora.sen
06/02/2015, 11:27
2012 model multijet corsa kullandim gecenlerde 10 gun kadar bendeydi 1500km yol yaptim.
kesinlikle punto,corsanin yaninda astra gibi kaliyor :)
corsada konfor yok aracin sofor mahali dar,frenler kesinlikle puntoya gore kotu,guven hissi puntonun yarisi kadar yok
acikcasi ben corsalarin puntolara gore bu kadar kotu olabilecegini dusunmemistim.
punto ile corsa arasinda cok net fark var;punto cok iyi bir araba.

Medii
06/02/2015, 11:34
2012 model multijet corsa kullandim gecenlerde 10 gun kadar bendeydi 1500km yol yaptim.
kesinlikle punto,corsanin yaninda astra gibi kaliyor :)
corsada konfor yok aracin sofor mahali dar,frenler kesinlikle puntoya gore kotu,guven hissi puntonun yarisi kadar yok
acikcasi ben corsalarin puntolara gore bu kadar kotu olabilecegini dusunmemistim.
punto ile corsa arasinda cok net fark var;punto cok iyi bir araba.

Bora kardeşim ben ne puntoya nede corsaya binme fırsatım oldu akrabamızda Linea var sıfır aldı onu arada kullanıyorum.

Sadece merakım ikiside aynı segmentte bir araç kullananların fikrini aldım çokda iyi oldu ama milletmi artık piyasamı sanırım bilmediğinden öncelikle opel diyor ilk etapta bende aynısını düşünüyordum fakat düşüncelerim tamamen değişti Grande Puntonun duruşu bile Kral Yani Punto Candır demek istiyorum inşallah yazın Allah İzin verirse alacam.

bora.sen
06/02/2015, 11:43
Bora kardeşim ben ne puntoya nede corsaya binme fırsatım oldu akrabamızda Linea var sıfır aldı onu arada kullanıyorum.

Sadece merakım ikiside aynı segmentte bir araç kullananların fikrini aldım çokda iyi oldu ama milletmi artık piyasamı sanırım bilmediğinden öncelikle opel diyor ilk etapta bende aynısını düşünüyordum fakat düşüncelerim tamamen değişti Grande Puntonun duruşu bile Kral Yani Punto Candır demek istiyorum inşallah yazın Allah İzin verirse alacam.

opelin fiata göre 2.elde avantajı vardır,ancak punto fiatta ikinci eli en güçlü olan modelidir,corsayı 2 haftada satarsın puntoyu bilemedin 3 hafta,gerçi bu araç satışları işleri belli olmaz,bakarsın ilan verdiğin gün satarsın bakarsın 1 ay arayan soran olmaz;bu yüzden satış kısmına fazla takılmamak gerekli,alıcaksın beğendiğin aracı paşa paşa keyifle bineceksin :)

Medii
06/02/2015, 12:08
opelin fiata göre 2.elde avantajı vardır,ancak punto fiatta ikinci eli en güçlü olan modelidir,corsayı 2 haftada satarsın puntoyu bilemedin 3 hafta,gerçi bu araç satışları işleri belli olmaz,bakarsın ilan verdiğin gün satarsın bakarsın 1 ay arayan soran olmaz;bu yüzden satış kısmına fazla takılmamak gerekli,alıcaksın beğendiğin aracı paşa paşa keyifle bineceksin :)

Evet dediğin gibi opelin avantajı var ama puntoda ciddi anlamda ikinci eli çok iyi şu anda zaten gerçekten ikinci elde punto bulmak çok sıkıntı temiz buldugunuz araçada çok istiyorlar. Gönlümdeki inşallah şöyle güzel bir dizel Grande Punto almak hayırlısı

bora.sen
06/02/2015, 12:15
Evet dediğin gibi opelin avantajı var ama puntoda ciddi anlamda ikinci eli çok iyi şu anda zaten gerçekten ikinci elde punto bulmak çok sıkıntı temiz buldugunuz araçada çok istiyorlar. Gönlümdeki inşallah şöyle güzel bir dizel Grande Punto almak hayırlısı

ins gonlune gore bir punto bulursun :)

Medii
06/02/2015, 12:17
ins gonlune gore bir punto bulursun :)

Teşekkür ederim

Arkheon
06/02/2015, 12:35
Punto daha makul bir araç olmasına rağmen Türkiye piyasasında sırf şu "aman abi Alman olsun" muhabbetinden dolayı Corsa'nın piyasası Punto'ya göre daha iyi. Punto'yu tercih ederken muhtemel City arızasını da dikkate almak lazım.

Her aracın kendine has kronik sorunları var ama Punto'nun daha doğrusu FIAT'ın City arızasında tam anlamıyla çirkeflik yapıyor olması da göz önünde bulundurulmalı.

Sonuçta bende de 2008 Punto var ve arabamdam çok ama çok memnunum hatta alırken Corsa'lara özellikle bakmadım. Bir kere Corsa'nın iç mekan Punto kadar ferah değil. Malzeme kalitesi falan oralara hiç girmiyorum çünkü bu segmentte benim beklentim zaten yüksek değil.

Medii
06/02/2015, 14:30
Punto daha makul bir araç olmasına rağmen Türkiye piyasasında sırf şu "aman abi Alman olsun" muhabbetinden dolayı Corsa'nın piyasası Punto'ya göre daha iyi. Punto'yu tercih ederken muhtemel City arızasını da dikkate almak lazım.

Her aracın kendine has kronik sorunları var ama Punto'nun daha doğrusu FIAT'ın City arızasında tam anlamıyla çirkeflik yapıyor olması da göz önünde bulundurulmalı.

Sonuçta bende de 2008 Punto var ve arabamdam çok ama çok memnunum hatta alırken Corsa'lara özellikle bakmadım. Bir kere Corsa'nın iç mekan Punto kadar ferah değil. Malzeme kalitesi falan oralara hiç girmiyorum çünkü bu segmentte benim beklentim zaten yüksek değil.

Evet kardeş haklısın be varsa bu alman arabasında anlamıyorum tamam güzel araba sağlam araba v.s fakat kardeşim fiyatı düştüde bizmi almıyorum şimdi gidin bir polo ya en boşu 1.0 75 beygir 40 milyar neymiş sadece Wolkwagen diye bu kadarda olmaz.

Ama şu son zamanlarda Fiatında satış politikası bir farklı bazen cozutuyorlar hayırlısı.

Arkheon
06/02/2015, 17:08
Evet kardeş haklısın be varsa bu alman arabasında anlamıyorum tamam güzel araba sağlam araba v.s fakat kardeşim fiyatı düştüde bizmi almıyorum şimdi gidin bir polo ya en boşu 1.0 75 beygir 40 milyar neymiş sadece Wolkwagen diye bu kadarda olmaz.

Ama şu son zamanlarda Fiatında satış politikası bir farklı bazen cozutuyorlar hayırlısı.

Dediğin gibi hocam; sırf markanın bilinirliği var diye Polo ya da Corsa gibi bir arabaya o paraları vermek bana her zaman mantıksız gelmiştir.

Medii
06/02/2015, 17:26
Dediğin gibi hocam; sırf markanın bilinirliği var diye Polo ya da Corsa gibi bir arabaya o paraları vermek bana her zaman mantıksız gelmiştir.

Hemde naıl mantıksız anlatamam ve millet bunun farkında değil neymiş Volkwagen insanlardaki bu tabuyu yıkamıyoruz.

Türkiyede belli arkadaş Wolkwagen Opel Rena başkada yok sanki

tamam golf güzel araba gerçekten iyi yapmışlar ama arkadaşım hiç yanına yaklaşılmıyorki o aracında yap sen fiyatını makul alalım o zzaaman Almanyada Wolkwagen zaten çok tercih edilmiyor.

Türkiyede yanlış politika var daha dogrusu bizde bu ÖTV oldugu sürece biz sıfır arabalara binemeyiz.

ykaya1983
06/02/2015, 22:30
Bırakın corsayı b sınıfında puntoya tercih edeceğim araç yok.Bu yüzden üçüncü puntomu kullanıyorum.Puntodan ancak c sınıfına geçersem vazgeçerim.

alidemir
06/02/2015, 22:49
C corsa ile arada gel git yaşadım PUNTO EVO aldım ve hiç pişman olmadım Çok üstün farklarıyla daima önde der tavsiye ederim.kesinlikle PUNTO

aaaa982
13/02/2015, 09:13
Corsa evo karşılaştırma yapılacaksa forza evo:)