PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2009 GP active deki orjinal 3 satır yol bilgisayarı ?

emekilker
20/01/2015, 20:48
merhabalar,

1 ay kadar önce 2008 model grande punto 1.3 mj active satın aldım. İlk aracım :)

Alırken insan bi heves edip, özellikle de ben gibi ilk arabasıysa detaylara çok fazla takılmıyor. Temiz denk gelmesi ve içime sinmesi sebebiyle "active" model satın aldım. dynamic te olan özellikler elbetteki güzel ancak benim için "olmazsa olmaz" değiller diye düşündüm. nitekimde öyle. ancak insan nefsi işte aldıktan sonra CC, park ve far sensörü vs olsun istiyor. birde bunların sonradan takılabileceğini duyunca hevesleniyor.

Asıl soruma gelicek olursak:
Benim bildiğim tüm active modellerin de 2 satır yol bilgisayarı var. Sonradan 3 satır yol bilgisayarı takılıyor ancak sadece belli özellikler çalışıyor ( atıyorum dışardaki sıcaklık için sensör olmayınca doğal olarak çalışmıyor gibi).

Ancak şu linkteki active modelinde 3 satır yol bilgisayarı var ve dışardaki sıcaklık derecesi de mevcut. özellikle satıcıya mesaj atıp sordum orjinalinde böyle dedi. Sizce bu nasıl mümkün olabilir?

ilan: Fiat Punto Grande 1.3 Multijet Active 2009 Model 35.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Gri renk - 197440119 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-acil-ogretmenden-temiz-punto-197440119/detay)

Birde emin olmamakla birlikte 1.3 mj de 220 kadran oluyor, benzinli modellerde 230 kadran oluyor diye biliyorum yanlış mıyım?

marineros
20/01/2015, 21:02
CC bence olmazsa olmazdır.ben o dönem biraz da paramın yettiğini almak zorunda kaldığımdan active almıştım.sonradan ekleniyor.forumda arkadaşlarımız yapıyor.orjinal olsun derseniz komple sinyal koluyla set alır,taktırıp,yazılımdan araç beyni üzerinden aktif hale getirilip kullanılabilir ya da direnç değerleri yazılı olan mesajdan gerekli malzemeleri alıp hariçten bir kutu yapıp cc sistemini kullanabilirsiniz.
Yol bilgisayarı konusunda şunu diyebilirim,benim aracımdaki kullandığım orjinal teypde aux çıkışı yoktu.2011 model olan benim aracımda yokken aynı yerde çalıştığım iş arkadaşımın 2009 grande puntosunda bu özellik vardı.ona tesisat çektik biz avucumuzu yaladık o dönem :)
Kazasız sürüşler dilerim

ykaya1983
20/01/2015, 22:21
Ben de 3 satırlı yol bilgisayarımı türkçe menü yapmak için 2011 model dinamik aracın 3 satırlı yol bilgisayarlı göstergesini aldım.Menü türkçe oldu,herşey çalıştı fakat aracım 2007 model olduğu için hız kadranı çalışmadı.Şu an elimde duruyor.Sahibindende ilan verdim.Uyan arkadaş olursa satacağım.

acemi52
20/01/2015, 23:14
2010 punto fire activede var

fct1071
21/01/2015, 00:00
benim aracım da 1.3 2009 active. 3 satır türkçe yol bilgisayarı mevcut. krom çerçeveli hız ve devir göstergesi de var. gördüğüm bir çok emotion ve dinamik te yokken neden active de var anlamadım.

fct1071
21/01/2015, 00:01
ve benim yol bilgisayarı göstergesi orijinal. sonradan taktırmadım. araç sıfır alındığından beridir bizde, üstünde geldi

emekilker
23/01/2015, 00:15
ve benim yol bilgisayarı göstergesi orijinal. sonradan taktırmadım. araç sıfır alındığından beridir bizde, üstünde geldi

valla bu fiatı anlamak zor :) hayır birde 3 satır yol bilgisayarı var, sıcaklık göstergesi vs aktif çalışıyor demekki sıcaklık ölçecek tesisat ve termometre vs var.

kimi dynamic lerde 2 satır ile çıkıyor, kullanıcı sonradan şikayet ederse değişiyor. forumda ve nette buna benzer 2-3 konu okumuştum. değişik bi durum :)