Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 14 bin liraya sıfır otomobil

Haberci
19/01/2015, 21:35
https://img7.mynet.com/ha8/l/lada-vesta.jpg

Rusya'nın dev otomobil şirketi AvtoVaz son model Lada Vesta'ların test üretimine başlıyor.

Gelecek hafta sonuna kadar 25 aracın test üretimi yapılacak. Seri üretim ise Eylül ayına kadar başlayacak. Otomobilin fiyatı 6100 dolardan başlıyor.

AvtoVAZ Başkanı Bo Andersson test üretimin seri üretim öncesi bir hazırlık olduğunu söyledi. Rusya’nın yeni model araçlarının üretimi ile ilgili takvimin planlandığı şekilde ilerlediğini ifade eden Andersson, “Vesta modellerin üretimi için özel bir alan oluşturduk. Bunun için şirket 5 milyar ruble (76,6 milyon dolar) ek yatırım yaptı?.” dedi. Vesta’ların geçen yıl test için Almanya’ya gönderildiği, ABS ve denge testlerinin başarılı bir şekilde yapıldığı kaydedildi. Vesta’ların Lada Priora’ların yerini alması planlanıyor. Hatchback tip araçların üretiminin başlamasının ardından sedan tipler de devreye alınacak. Rusya’nın yeni model ekonomik araçları ile ilgili fiyatlar 400 bin rubleden (Yaklaşık 6100 dolar) başlayacak. Lada Xray Cross’lar ise 500 bin rubleden (7500 dolar) başlayan fiyatlarla piyasaya sunulacak.

Renault-Nissan ve Rus AvtoVaz firmalarının ortak ürettiği Xray modeli Renault Sandero ve Renault Duster modellerinin izlerini taşıyor. Xray modelinde standart olarak sunulan donanımlar arasında, Rusya’da çok tercih edilen sürücü koltuğu yükseklik ayarı, tüm camlarda, koltuklarda, direksiyonda ve aynalarda ısıtma sistemi bulunuyor. Ayrıca Lada tarafından üretilen yeni 1,4 turbo 100 beygir gücündeki motor da bu araçlarda kullanılacak. Rusya otomobil sektörü Vesta modellerle ilgili büyük beklenti içinde. Yeni modelin Rusya’da 2015’in en iyi aracı seçileceği tahmin ediliyor. Birçok otomobil firmasında yöneticilik görevi yapan İsveçli Anderson, 2009 yılında AvtoVaz firmasının başına getirilmişti. Rusya’nın AvtoVaz firması 2012 yılında yaklaşık 210 milyon dolar kâr açıklamıştı.

Kaynak: mynet.com | Haberin devamı... (https://finans.mynet.com/haber/detay/otomotiv/14-bin-liraya-sifir-otomobil/98712)

punto57
19/01/2015, 21:39
Rusya da zaten çoğu eski ladaların sıfırı 3 bin dolar.
Avtovaz merkez fabrikası zaten entegre tesis, şu anda Renault tarafından yönetiliyor, Türkiye'ye geleceğini pek zannetmiyorum bu arabaların. Ayrıca Türkiye'de fiat varken bu alınmaz, dacia bile tutmuyor artık eğer step way olmasa, laf arasından symbol son kasa alanlara şaşıyorum, Renault diye dacia ve ladaya biniyorlar,

kovboy
20/01/2015, 04:59
gelse piyasa ayağını yere basar.

Medii
20/01/2015, 09:29
Eğer bu araba gelsin fiyatı 14 milyar olsun millet sıraya girer amma velakinn fiyatı 14 milyar olmayacağı için vergilerdi ötv şubu olur sana fiyat 40 milyar yüzünü bakılmaz dacia sandero stepway dizeli 40 milyarda zor satılıyor belkide satılmıyor.

arkadaşlar türkiyenin bineceği araba bellki Fıat Reno Volksvagenn budur..

acy
20/01/2015, 09:59
ben bu haberi hürriyette okumuştum 14 bin tl yazıyor ama haberin devamında vergilerle beraber 27 bin tl ye piyasaya çıkacağından bahsediyor 14 bin tl yalın fiyatı haa gerçi 27 bin tl de piyasaya göre ucuz ve makul tabii ama katılıyorum piyasada tutulması zor.

Arkheon
20/01/2015, 11:14
Tipi de fena değil gibi, Türkiye'ye en az 40.000 TL'den gelir bence, 27.000 bile ucuz kalır. 14.000 falan hayal.

marineros
20/01/2015, 11:50
Bence bir hyundai den iyi.benim eşim de rusya vatandaşı.çok defa rusya ya hem iş hem de aile ziyareti amaçlı gittim.sibiryanın dağlarına yollarına vura vura gidiyorsun bana mısın demiyor :D hatta dacia ve hyundai diyeyim.kimse kimseyi kandırmasın.haa dacia tutmadıysa bunun altında üretici ve satıcı firmaların tabir i caizse çakallıkları yatmaktadır.sıfır dacia bakmaya gittik adam 37 den açtı keseyi ama o da ne arabada klima,multimedya(teyp),çelik jant,el,kol dayamalar hep opsiyonel.hepsi dahil yalan olmasın 50bin liralara yaklaştı.:D kalktık gittik