PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ön Taraftaki Boşluk ya da Ses

hzrakts
10/01/2015, 17:25
Arkadaşlar araba çukurlardan geçerken filan direksiyon sanki böyle boşa çıkıyor gibi ön taraflarda bir eksiklik varmış orada bişeyler oynuyormuş gibi oluyor ve ses geliyor. Tam nasıl anlatacağımı bilmiyorum bu sorunu ama aynı sorunu yaşayıp çözen arkadaşlar varsa ne demek istediğim anlarlar. Ön takımdan mı bir sorun var çözemedim. Geçenlerde arabanın rotlarına rot başlarına z rotlara falan baktılar sol ön rot başı oluyor sanırım o değişti. Ama hala bir sorun var ön tarafta. Bir engel yaratacak bişey değil ama. Arnavut kaldırım da ve engebeli yollarda garip geliyor araç sürerken sanki sallanıyor ön taraf, direksiyon boşa çıkıyor vs. gibi geliyor adama.

hzrakts
10/01/2015, 17:26
Ayrıca aldığımdan beri rot balans yaptırmadım araca. Bunun etkisi vs varmıdır onu da merak ediyorum

hzrakts
10/01/2015, 17:31
Arkadaşlar bir de rot-balans fiyatına speedy'de baktım inanılmaz pahalı geldi açıkcası. Bu işlem bu kadar pahalı mı yahu? Rot-Balans ikisi birlikte 50 60 lira diye biliyorum. Yakın zamanda yaptıran varsa fiyat verebilir mi?

Mert34
10/01/2015, 19:01
rot-balans 50 liraya yaptırmıştım birde jant düzelttiler oda 20 lira

serkandikici
11/01/2015, 13:08
Arnavut kaldırım gibi yollarda lak luk şeklinde sanki direksiyon kutusunda bir boşluk varmış gibi ise ses kola kapağı gibi bir parça olan ama insanı hayattan soğutan serviste 50-125 tl gibi bir aralıkta değişimi olan (parça fiyati 25tlydi yanlış hatırlamıyosam) "tıkırtı burcu" olma ihtimali çok yüksek 2008gpde 6 ay aradım sesin kaynağını ve bulmuştum :) Izmir'de sanayide degistiremediler direksiyon kutusunu açacak anahtarları olmadığı için yetkili servis hallediyor bir teşhise gidin isterseniz belki ondandır

hzrakts
11/01/2015, 14:25
Arnavut kaldırım gibi yollarda lak luk şeklinde sanki direksiyon kutusunda bir boşluk varmış gibi ise ses kola kapağı gibi bir parça olan ama insanı hayattan soğutan serviste 50-125 tl gibi bir aralıkta değişimi olan (parça fiyati 25tlydi yanlış hatırlamıyosam) "tıkırtı burcu" olma ihtimali çok yüksek 2008gpde 6 ay aradım sesin kaynağını ve bulmuştum :) Izmir'de sanayide degistiremediler direksiyon kutusunu açacak anahtarları olmadığı için yetkili servis hallediyor bir teşhise gidin isterseniz belki ondandır
Hocam sağolun araştıracağım bu parçayı

serkandikici
11/01/2015, 15:09
Hocam sağolun araştıracağım bu parçayı

2006-2007-2008'lerde kronik sorun şeklinde vardı bu sorun daha üst modellerde önüne geçmeyi başardılar. Amortisör takozları, z rotlar, tıkırtı burcu.. Bunlar genel ön takım sorunlarımız varsın böyle olsun sorunlar :))

hzrakts
11/01/2015, 15:28
2006-2007-2008'lerde kronik sorun şeklinde vardı bu sorun daha üst modellerde önüne geçmeyi başardılar. Amortisör takozları, z rotlar, tıkırtı burcu.. Bunlar genel ön takım sorunlarımız varsın böyle olsun sorunlar :))
Çok büyük sorunlar yaratan bir araba değil çok şükür. Parça konusunda da pek sıkıntı yok genelde ucuz ve kolay bulunur parçalar oluyor sıkıntı yaratanlar. Bakalım müsait olduğum bir ara gidip Tıkırtı Burcuna baktıracağım.

khanunl
11/01/2015, 19:27
Arkadaşlar araba çukurlardan geçerken filan direksiyon sanki böyle boşa çıkıyor gibi ön taraflarda bir eksiklik varmış orada bişeyler oynuyormuş gibi oluyor ve ses geliyor. Tam nasıl anlatacağımı bilmiyorum bu sorunu ama aynı sorunu yaşayıp çözen arkadaşlar varsa ne demek istediğim anlarlar. Ön takımdan mı bir sorun var çözemedim. Geçenlerde arabanın rotlarına rot başlarına z rotlara falan baktılar sol ön rot başı oluyor sanırım o değişti. Ama hala bir sorun var ön tarafta. Bir engel yaratacak bişey değil ama. Arnavut kaldırım da ve engebeli yollarda garip geliyor araç sürerken sanki sallanıyor ön taraf, direksiyon boşa çıkıyor vs. gibi geliyor adama.

Arkadaşların bahsettiği gibi probleminiz büyük olasılıkla tıkırtı burcu,ikinci olasılık direksiyon mafsalı civata gevşemesi.Bahsettiğiniz sorunla daha önce çoklukla karşılaşan arakadaşlarımız oldu ve direksiyon kutusunu değiştirmeden hallettiler.Konuyla ilgili açılmış konuların 3 tanesini ilave ediyorum.Okursanız daha fazla bilgi sahibi olacaksınız.Kolay gelsin.https://forum.grandepuntotr.com/servis/39961-direksiyon-tikirti-burcu.html https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/40771-tikirti-burcu-problemi.html https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/36092-tikirti-burcu-sorunu-olanlar.html