Orijinalini görmek için tıklayınız : Satış vekaletiyle Punto aldım sorun çıkabilir mi
aydinhakan
09/01/2015, 22:38
Merhaba arkadaşlar. Sizlere sürekli hantalligindan yakindigim benzinli punto evo mu güzel bir fiyata satıp ayni gun icinde üzerine biraz para koyarak yine çok temiz boyasiz bir punto easy dizel aldım. Ekspertiz raporu için çok vakit kaybettik ve vergi dairesinde ki borcunu ödemeye vakit kalmadığı için işlem pazartesiye kaldı.ben isim nedeniyle arabasiz yapamiyorum o yüzden galerici arkadaş aracın satış vekaletini süresiz olarak anneme verdi. Aracın parasinin tamimini odedim galericiye. Annemde pazartesi günü galerici vergi borcunu yatırır yatirmaz noterde aracı bana devredecek. Ruhsat bende kaldı ancak borcu yatirmak için fotoğrafını çektiler ruhsatın. Galericilere guvenemiyorum sizce bir problem olur mu yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar teşekkürler
ykaya1983
09/01/2015, 23:39
Aracımı alırken benim satış işinde de aynen sizinki gibi sorun çıktığı için vekalet ile aracımı almıştım.Herhangi bir sorun çıkmamıştı.Ama yine de en sağlamı noterden devri üzerine almak.Çünkü bizim arkadaşın noterden öğrendiği bilgiye göre satıcı vekaleti tek taraflı iptal edebiliyormuş.Fakat araba sizin yanınızda olduğuna göre bir problem olmaz.Tut ki en kötüsünü düşünerek satıcı vekaleti iptal etti diyelim ki o biraz zor.Araç sizde olduğu için o arabayı yakar ama o adama yedirmezsiniz.
Noterdeki sistem sorunundan dolayı benim de aynısı başıma gelmişti.2 gün sonra üzerime alabilmiştim.vergi borcu dışında bi sıkıntısı yoksa,bu durumun bi sakıncası olmaz
Sent my iPhone using
Ben de zamanında sadece vekalet ile araba aldım ama şöyle bir durum var ki karşı taraf kötü niyetli ise vekaleti iptal edip arabam çalındı diyebiliyor onun için bir an önce aracı üstünüze almanızda fayda var..
Bende şahìstan racing motosiklet almaya gitmistim ş. dışına hemde ist.a ve arkadas ruhsatı bulamadı aramadigimiz yer kalmadi yeni ruhsati cikardigi gunun ertesi gunu motor montunun ic cebinden cikti Neyse vakalet verdi eşimin adına bende parayı verdim cuma aksami ucu ucuna yetistirdik bindim motora ciktim yola ayni sizinki gibi satis yeni ruhsat cikmasini bekleyerek 3 gun uykusuz gecti.motoru aldigim arkadasla kanka olduk yillardir gorusuyoruz.ben sahistan aldigim icin sizden daha buyuk risk altindaydim siz en azindan yeri yurdu dukkani belli galericiden almissiniz risk cok az bence p.tesi erkenden satisi yaparsiniz umarim.bu arac satis isleri hep boyle alengellidir
satici vekaleti iptal etse bile elinde vekaleti ve aracin anahtarlari olan kisiye hırsız muamelesi yapamazlarki tam tersi satici bu duruma duser.satici kotu niyetliyse vekaleti iptal edip baskasinin uzerine verebilir ama yine anahtar vekalet yine sizde saati belli kameralar heryerde cok zor ihtimaller aslinda burdaki en onemli seylerden biride parayi verdiginize dair bi belgeniz varmı
Bu tip durumlarda SENET yapın arkadaşım. Benden size tavsiye içiniz rahat olur en azından.
kimse senetin altına imza atmak istemez.
galericiye güven olmaz bunu savcısından polisine herkes bilir.satış vekaleti de güvenilir bir yoldur.zira vekaleti veren noter de şahidiniz artık.tek taraflı iptal edilse bile bu dosyalar imha edilmeyeceği için, delillerin durumuna göre galerici böyle bir yola başvurursa kendinin suçlu çıkacağını bizden sizden iyi biliyordur
içiniz rahat olsun :)
alivepro
10/01/2015, 09:41
Riskli bir durum helede bu devirde çokca şahit oluyoruz ben olsam böyle bir iş yapmazdım arabayı p.tesi teslim alır noter işlerinide p.tesi hallederdim yerinizde olsam. kaldıki adam vekaleti iptal edebilir, aracın satışını sizden önce davranıp başkasına devredebilir vs. vs. şahıs yada galeri fark etmez üçkağıtçı üçkağıtçıdır. Umarım bi sıkıntı yaşamazsınız.
aydinhakan
12/01/2015, 22:52
Arkadaşlar cevaplariniz için teşekkürler. Bugün aracı üzerime aldım nesyeki bir problem olmadı ve bende rahat bir nefes aldım. Araci uzerime almadan Masraf yapmaya cekiniyordum :) Noterden sonra sigortasını yaptirip hemen sanayide yağini ve filtrelerini ini degistirttim. On tekerlekleri yenileyip lastikcinin tavsiyesiyle rot ayarı yaptırdım. Şuan aracimda dikiz aynalarinin ayar tuslarinin çalışmaması dışında bir promblem kalmadı onuda en yakin zamanda duzelttirecegim. Bu arada 8 valfli benzinli evodan sonra turbolu multijet uçak gibi hissettiriyor :) :)
ykaya1983
12/01/2015, 23:00
Hayırlı olsun yeni aracınız.Kazasız belasız sürüşler.
Berkantonlu
12/01/2015, 23:14
hayırlı olsun güle güle kullanın kazasız belasız..
dediğim gibi satış vekaleti gerçek bir teminattır.zaten düşündüğünüz gibi bir durum olsaydı komik olurdu, galerici adamdan tekil bir kişi kolay kolay araba çalamaz herhalde.Hem de anahtarıyla,ruhsatıyla...Hem de geçici vekalet belgelenmişken...
Aracınız hayırlı ve uğurlu olsun, güle güle kullanın.Allah kaza bela vermesin.
teacherofenglish
13/01/2015, 01:26
Hayırlı olsun aracınız.Bu arada 2012 model easy heralde?Ne kadara malettiniz acaba?
alivepro
13/01/2015, 03:34
dediğim gibi satış vekaleti gerçek bir teminattır.zaten düşündüğünüz gibi bir durum olsaydı komik olurdu, galerici adamdan tekil bir kişi kolay kolay araba çalamaz herhalde.Hem de anahtarıyla,ruhsatıyla...Hem de geçici vekalet belgelenmişken...
Aracınız hayırlı ve uğurlu olsun, güle güle kullanın.Allah kaza bela vermesin.
Yanılıyorsunuz, eğer adam üç kağıtcı ise her türlü üç kağıdını yapar, benim arkadaşımın başına geldi, galeri aracına talip oluyor noter işlemleri (para geldi gelecek diye oyalıyor) ve noterde imzayı arkadaşa attırıyor... vs. önemli nokta şurası "mahkeme hala devam ediyor, adam arabayı çoktan elden çıkarmış, zaten arabayıda kendi üzerine değil başka bir şahıs üzerine almış, alan şahısta hemen devri başkasına vermiş vs.. üç kağıdı yapan adam inkar etmiyor ki param olunca öderim diyor ve aynı adam onlarca kişiyi dolandırmış, sonuç adalet Türkiye'de maalesef işlemiyor, bu açıkları bildiği için adam umursamadan üç kağıda devam ediyor."
aydinhakan
13/01/2015, 17:28
Hayırlı olsun aracınız.Bu arada 2012 model easy heralde?Ne kadara malettiniz acaba?
Sagolun.Evet 2012 easy.Eski Evo mu 29.500 e verdim. Bunu 32.500 e aldım. Henüz 35binde ve boya degiseni yok
Yanılıyorsunuz, eğer adam üç kağıtcı ise her türlü üç kağıdını yapar, benim arkadaşımın başına geldi, galeri aracına talip oluyor noter işlemleri (para geldi gelecek diye oyalıyor) ve noterde imzayı arkadaşa attırıyor... vs. önemli nokta şurası "mahkeme hala devam ediyor, adam arabayı çoktan elden çıkarmış, zaten arabayıda kendi üzerine değil başka bir şahıs üzerine almış, alan şahısta hemen devri başkasına vermiş vs.. üç kağıdı yapan adam inkar etmiyor ki param olunca öderim diyor ve aynı adam onlarca kişiyi dolandırmış, sonuç adalet Türkiye'de maalesef işlemiyor, bu açıkları bildiği için adam umursamadan üç kağıda devam ediyor."
Hocam çok güzel bir noktaya cevap vermişsiniz.Ancak sabırsızlığınızı dizginlemeyip yazdığımı okumamışsınız.
Galeriye araba satarken durum farklıdır.Tekil kişi arabasını galeriye satıyorsa eğer araştırmasını iyi yapacak.Para yoksa görünürde satışı yapmayacak.Arkadaşınıza bu işin adabını öğretecek değiliz tabiiki bize ne.Ama kendisindeki kusur burda satış vekaletiyle alakalı bir durum değil.
Galeriden tekil kişiye alınan arabada satış vekaleti ciddi bir teminattır.Noterde yapılan her işlem resmi tutanaktır ve ıspat edilmiş belgesi mahiyetindedir.Arkadaşınızın yaşadığı durum arkadaşınızın saflığı ve fazla iyi niyetinden bence.Bu devirde galericiye para vermeden araba satanınınilk defa gördüm.Ele para almadan araba mı satılır,ruhsat üste mi yapılır? noterde imzayı attırıyor demişsiniz kafasına silah mı tuttu ki nedir? Konunun burayla alakası yok.sizin dediğiniz galericiye araba satmak,bizim konumuz satış vekaletiyle tekil kişinin galeriden araba alması.
Sent my iPhone using
Noterden yapılması garanti de,bir de bu galericilerin ellerinde önceden hazırlanmış satış vekaletleri var.orda yalandan bi şahitle imzalanıyor,bundan uzak durmak lazım
Sent my iPhone using