Orijinalini görmek için tıklayınız : Edirne - Çorlu arası 3.8 litre 100km de süpersin cruise control
ozkancavus5916
08/01/2015, 22:09
Arkadaslar dun aksam edirneye gifecegim diye 100tllikmazot aldim .dun corlu icinde gezdim gece 20dk araci calistirdim .sabah corluda edirne 140km lik yolu hizsabitleyiciyi 90 a sabitledim .edirneye gidene kadar 4.2litre yakti 100kmde kalorifer acik 2de edirne icinde 45km yol yaptim .donuste yine sifirladim otobana ciktim .hizi 90 a sabitledim 100km de 3.8 litre yakti .140km yol yapmisitim yol bilgisayari 470km daha yapar diye gosteriyodu .depo nun yarisinin az altinda indi .yaklasik 100tl lik aldim mazottan 50tl si kaldi .cep telefonu sarjim bittigi icin cekemedim .kismetse tekrar gittigimde paylascam
Kış şartlarında heleki edirnede 3.8 lt yakması çok çok iyi :).
Ben de mi girsem şu cc işine ya? Senede 3-5 kere uzun yol için değer mi?
En son ist-ayvalık klima 1. Derece açıkta 4,3 tutturmuştum ayakla manuel
Sent my iPad using
Sent my iPad using
Senede bir bile olsa değer bence.
Sent my iPad using
3-5 için mutlaka takılır diye düşünüyorum.
cgty2014
08/01/2015, 23:44
Hayırlı olsun :) Bende düşünüyorum bu cruise control işini halil abi yapar herhalde yaza doğru. O değerleri birde edirne içinde görsek :D
ozkancavus5916
09/01/2015, 00:04
Cok rahatlik
Sent my iPad using
Abi sadece ş.dışı değil, ş.içi akıcı trafikte de kullanabilirsin. Ayvalık, gibi uzun yol şart değil. ben çevre yolu vs gibi yerlerde 50 90 km gibi hızlarda trafik akıcı veya yol açıksa cc yi sürekli kullanıyordum. Gerçekten kullanımı çok zevkli ve yakıta da katkısı büyük.
Hayırlı olsun :) Bende düşünüyorum bu cruise control işini halil abi yapar herhalde yaza doğru. O değerleri birde edirne içinde görsek :D
Havalar biraz toparlasın hallederiz.
Aslında parasını kendi çıkarıyor, daha taktırmadım ama gerçekten lazım. Hem rahatlık hem ekonomi getirisi var cc'nin. İstanbul'da bile kullanılabilir, ben çoğu zaman E5'te zaten hız sınırı olan 80'i ayakla tutturmaya çalışıyorum ve bu bile ciddi tasarruf sağlıyor ki cc ile daha bile ekonomi olur.
yalnız bir şey ekleyeceğim klima yazın yakıt tüketir kompresöründen dolayı kışın aracın kaloriferi çalışır onun yakıta etkisi olmaz motor sıcaklığından besleniyor diye biliyorum yani kaloriferin açık veya kapalı olmasının bence hiçbir etkisi olmaz ki zaten kağalı olması buğlanma vs. imkansız :)
Eski yoldan mi otobandan mi :)
Bu soguk havada gauet guzel degerler hocam
alivepro
09/01/2015, 03:04
Arkadaslar dun aksam edirneye gifecegim diye 100tllikmazot aldim .dun corlu icinde gezdim gece 20dk araci calistirdim .sabah corluda edirne 140km lik yolu hizsabitleyiciyi 90 a sabitledim .edirneye gidene kadar 4.2litre yakti 100kmde kalorifer acik 2de edirne icinde 45km yol yaptim .donuste yine sifirladim otobana ciktim .hizi 90 a sabitledim 100km de 3.8 litre yakti .140km yol yapmisitim yol bilgisayari 470km daha yapar diye gosteriyodu .depo nun yarisinin az altinda indi .yaklasik 100tl lik aldim mazottan 50tl si kaldi .cep telefonu sarjim bittigi icin cekemedim .kismetse tekrar gittigimde paylascam
Kışın özellikle eksi derecelerde yani don olma riski olan derecelerde cruze kontrolü kullanmamanızı tavsiye ederim.
ozkancavus5916
09/01/2015, 08:01
Eski yoldan mi otobandan mi :)
Bu soguk havada gauet guzel degerler hocam
Otobandan
ozkancavus5916
09/01/2015, 08:03
Kışın özellikle eksi derecelerde yani don olma riski olan derecelerde cruze kontrolü kullanmamanızı tavsiye ederim.
Yerlerde buzlanma falan yoktu .sabahleyin toplam 4arac gordum 2si otobus 1i tir1i ozel arac
evet basarili bir sonuc ben l.burgz corlu arasi sabah ise giderken cc de 90 sabit hizda yaz gunu 3.2 goruyorum kis ise daha denemedim muhtemelen mak 3.5 falan olucaktir ama araca yazilim attirdim 1 seneden beri memnunum bunu etkisi buyuk yazilim oncesi ayni yol ayni sartlar 3.8 3.7 gidiyordum performansta cabasi imkan vars tavsiye ederim.
Sent my iPad using
Ne 3 4 du senede 1 kez bile uzun yol yapsam onun icin bile takardım. Bel agrısı yok ayak tutulması yok dengesiz gaza basmak yok düzensiz yakıt sarfiyatı yok daha ne olsun maliyeti 330tl kendi sinyal kolunuzu satarsaniz oh mis 200tl oldu bitti gitti :)
darktiger
09/01/2015, 15:42
halil istanbula bir servis açalım diyorum sana bir sürü arkadaş var yardım edilecek. ah ah beni hiç dinlemiyon :)
ozkancavus5916
09/01/2015, 15:49
çorludada açıcazda yanaşmıyo işçiyim ben işçi kalıcam diyo
halil istanbula bir servis açalım diyorum sana bir sürü arkadaş var yardım edilecek. ah ah beni hiç dinlemiyon :)
çorludada açıcazda yanaşmıyo işçiyim ben işçi kalıcam diyo
Yok öyle bir şey. Her şeyin zamanı var kısmet. :) istanbul çok kalabalık sıkıcı abi o yüzden düşünmüyorum.
darktiger
09/01/2015, 17:39
Yok öyle bir şey. Her şeyin zamanı var kısmet. :) istanbul çok kalabalık sıkıcı abi o yüzden düşünmüyorum.
nerde hareket orda bereket demişler. ben eğlendiririm seni :)