Orijinalini görmek için tıklayınız : Göğüs renginin solması
Berkan76
08/01/2015, 15:24
merhaba arkadaşlar
geçen hafta itibariyle 2007 gp 6ileri 1,4 dynamic aldık
kafamda bir çok soru olmasına rağmen seçimimi gp den yana kullandım
yanlız ben önceki kullanıcıda göğüste solmalar olmuş(göğüs rengi turuncu)
cd çalar tuşları silinmiş.(bunun çözümünü buldum sticker sipariş ettim:)
araç benzinli olmasına rağmen motor sesi fazla gibi geldi.(acaba bu gplerin hesinde olan bir durum mu?)
yakıt konusunda ise uzun yolda 265-250 krş arası yaktı(güncel fiyatlarla)
şehir içi zaten 45-50 krş civarı yakıyor bu da bana fazla geldi.
ilk defa benzinli araç kullanıyorum bu değerler normal midir?
göğüs için tafsiyesi olan varmı zira çok rahasız edici olmasa da takıntılı biri olduğumdan dolayı canımı sıkıyor.
aracın göğüs resimlerini akşam atarım.
teşekkürler.
erdiyilmaz
08/01/2015, 15:34
Göğüs rengi turuncu derken? Folyo ile filan mı kaplanmış? Resim atabilirseniz daha iyi yorum yapabiliriz. Teyp tuşları için boyama ya da sticker ile çözüm olabilir. Şehiriçinde yakıt fazla olabilir zamanla araca biraz daha alışırsanız düşebilir. Filtre vs bakım istiyor olabilir. En iyi çözüm lpg :)
Berkan76
08/01/2015, 15:55
aracın orijinal göğüs şeridi turuncu.aynı şekilde koltuklar da cu.
açıkçası lpg kullanmayı pek sevmem o yuzden punto yakıtta tasarruflu diye tercih ettik:)
birazdan foto atıcam
göğüs şeridine kaplama yapabilirsiniz her rengi var, bende kaplamak istiyorum ama daha cesaret edemedim kıvrımlı yerlerini kaplamak gözümde büyüyor. motor sesi garip geldi benim araç dizel ama arkadaşlar benzinli sanıyor sesin rahatsız etmemesi lazım araca alışınca filtreler falanda değişince farkeder diye düşünüyorum. yakıtta bu havalarda şehiriçinde normal dediğiniz değerler
Berkan76
08/01/2015, 16:43
resimde görüldüğü gibi
Berkan76
08/01/2015, 16:46
hocam turuncu olan kısımdan bahsediyorum resimde pek belli olmasada özellikle üst taraflarda solmalar var ve çizikler de var.
kaplama yapılabilirmi belirrttiğim şeride
kullanım ömru nekadardır o kaplamaların ve hangi malzemeden üretiliyor acaba
Berkan76
08/01/2015, 16:49
mert hocam arabayı aldığımda hava filitre kapağını değiştirmek için birmota götürdüm ordaki usta motor saat gibi tıkır sesi de normal dedi ama maşallah dizel gibi ses var aracımda
:)
sağlam bir puntocu usta bulmam gerekiyor heralde
hocam turuncu olan kısımdan bahsediyorum resimde pek belli olmasada özellikle üst taraflarda solmalar var ve çizikler de var.
kaplama yapılabilirmi belirrttiğim şeride
kullanım ömru nekadardır o kaplamaların ve hangi malzemeden üretiliyor acaba
carbon malzemeden kaplamalar mevcut hocam o çıtayı söküp kaplarsınız hava geçirgenliği olan kaplamalar kabarcık sorunuda olmaz bayağıda dayanıklı malzemeler var çizilmiyorlar cam filmleri gibi
mert hocam arabayı aldığımda hava filitre kapağını değiştirmek için birmota götürdüm ordaki usta motor saat gibi tıkır sesi de normal dedi ama maşallah dizel gibi ses var aracımda
:)
sağlam bir puntocu usta bulmam gerekiyor heralde
dediğiniz gibi sağlam puntocu lazım bende eski bir ustamla gittim sorun yok debriyaj biraz kaçırıyor hallederiz dedi meğer turbo bitikmiş. daha sonra sırf albea ve puntolara bakan biyer buldum revize ettiler turboyu şuan sorunsuz aracım sadece boya bakımı kaldı yaptırmadığım sizde öyle biryer bulun servise güven olmuyor hiç forumu okuyunca doğru diyeceksiniz :)
Berkan76
08/01/2015, 17:10
hocam meslek nedeniyle sinoptayim.doğrusu burda adam akıllı bi usta yok.fiyatları da servisten pahalı:)
karbon kaplama olayını araştırıcam.fazla maliyeti yoksa yaptırıcam. ben aldığımda açıkçası pek önemsemedim şimdi kafama takılmaya başladı ama gördüğüm kadarıyla fiatın genel sıkıntısıymış bu.
hocam meslek nedeniyle sinoptayim.doğrusu burda adam akıllı bi usta yok.fiyatları da servisten pahalı:)
karbon kaplama olayını araştırıcam.fazla maliyeti yoksa yaptırıcam. ben aldığımda açıkçası pek önemsemedim şimdi kafama takılmaya başladı ama gördüğüm kadarıyla fiatın genel sıkıntısıymış bu.
kaplama ucuz aslında 15-20lirayı bulmaz siz yaparsanız. ben öğrenmek için sormuştum sanayide parça başı ücret alıyorlar parçanın sıfırını alıp takmak daha uygun oluyor. kurutma makinesi ile ısıtıp yapabilirsiniz ben gözümü kararttım folyoyu mundarda etsem yapıcam artık :)
Berkan76
08/01/2015, 17:25
kaplama ucuz aslında 15-20lirayı bulmaz siz yaparsanız. ben öğrenmek için sormuştum sanayide parça başı ücret alıyorlar parçanın sıfırını alıp takmak daha uygun oluyor. kurutma makinesi ile ısıtıp yapabilirsiniz ben gözümü kararttım folyoyu mundarda etsem yapıcam artık :)
abi sen yap da bakalım eğer yapılabiliniyorsa ben de yapayım:):)
yapınca fotograf atarsın artık:)