PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anahtarı kaybettim yardım lütfen

spolat77
28/10/2007, 17:33
Aracın kumandalı orjinal anahtarını kaybettim.evin altını üstüne getirdim bulamadım sanırım dışarda düşürdüm.Ne yapmam gerekir.bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

Yalın
28/10/2007, 17:37
gecmiş olsun
yedek anahtar vardır umarım
anahtarı bulamazsanız en yakın servisten anahtar siparişi verebilirsiniz yeni anahtar gelince araca servis tanıtır eskisinin hükmü kalmaz anahtarı başkası bulsa bile aracı calıştıramaz anca kapıları acar.

spolat77
28/10/2007, 17:50
Sağolun arkadaşlar.Yedek anahtar var fakat orjinal anahtarın art niyetli kişilerce bulunması pek iyi olmaz.

spolat77
28/10/2007, 18:33
Sağol atilla abi yarın servise gidicem Teknik otodan ercanla konuştuk kasko 500 ytl ye kadar karşılıyormuş fakat hasarsızlık indirimi güme gidecek.

Ayrıca yılmaz anahtar da işimize yarıyabilir tlf numaralarını aldım.spor arabada reklama süper gitmiş valla

h k
28/10/2007, 18:59
geçmiş olsun.

anahtarın çalınmış olabileceğinden şüpheleniyorsanız aracı bu gecelik sağlam bir yere yada olmadı en yakın nöbetci servise götürüp bırakın. ne olur ne olmaz.

Auto engineeR
28/10/2007, 20:23
ben serwis dışında anahtar yaptırılmasını pek mantıklı bulmuyorum. adamlar anahtarı yapıp aynısından kendileri de bulundurup gelip arabayı kurcalayabilirler saçma gelebilir ama olabilir bilmiyorum.

SteinGP
28/10/2007, 20:31
+1925

Honor COOPER
28/10/2007, 21:33
ben serwis dışında anahtar yaptırılmasını pek mantıklı bulmuyorum. adamlar anahtarı yapıp aynısından kendileri de bulundurup gelip arabayı kurcalayabilirler saçma gelebilir ama olabilir bilmiyorum.
Gerçekten o işi yapan profosyonelce yapan kimse art niyet taşımaz.kısaca yemek yediği kaba pislemez.adam ayda bir araba parası kazanıyor niye gidip adını kirletsin.

Auto engineeR
28/10/2007, 21:48
doğru söylüyorsun saçma gelebilir demiştim söylediğin mantıklı ama yapar yapar parayla da ilgisi yok hastalık bu.

masteryoda
28/10/2007, 22:11
Geçmiş olsun..

Kasko konusunda önemli bir ayrıntı.. Allah korusun ama olurda araban çalınırsa kaskonun soracağı ilk şey aracın orjinal anahtarları olcak (asıl ve yedek) bu nedenle anahtarın kaybolduğunu/çalındığını kaskoya bildirmek gerekebilir.

Bu nedenle kaskolu araçlarda yeni anahtarın yetkili servise kaskonun bilgisi dahilinde yaptırmak daha yerinde olur.

emre
29/10/2007, 01:31
ozaman çilingirde çağırmayalım ev için :D

gerçi çilingirler niye şeytana uymaz hiç anlamamılımdır ama :D:D:D:D

şekerlioğlu
29/10/2007, 01:46
arabanız ile birlikte size anahtar seri numarasını içeren bir kart verilmiş olması lazım.o kart ile servise gidip,kumandalı anahtarınızı getirtebilirsiniz

Linos
29/10/2007, 11:17
Servis dışında anahtar yaptırmak bana da pek mantıklı gelmiyor! Neticede anahtarlarımızda bir kod mevcut! Bu kod yüklenmedikten sonra aracı çalıştırmak neredeyse imkansız. Bunu da ancak FIAT halledebilir diye düşünüyorum...

Anahtarcı alelade bir anahtarcı değildir muhakkak ama teknik olarak bu kodun yüklenmesi işini nasıl yapıyorlar, bilemiyorum?..

Ayrıca, Serdar'ın da söylediği gibi, sigorta şirketinize anahtarın kayıp olduğunu bildirmen gerekebilir! Acentenle bir görüş derim... Belki "mini kasko"dan da faydalanabilirsin... Benim kaskomda böyle bir kloz var örneğin... ;)

femoli
29/10/2007, 11:49
Bence de servisle halet ve kaskodan al tahmini fiyetı 300 ytl felan biliyordum zaten kaskodan alacağın indirim 150 200 buna değer bozulursa bozulsun sağlık olsun

h k
29/10/2007, 12:11
ozaman çilingirde çağırmayalım ev için :D

gerçi çilingirler niye şeytana uymaz hiç anlamamılımdır ama :D:D:D:D

3-4 yıl önce oturduğum semtte çilingirlik yapan ve aynı zamanda ev alarm sistemleri satan vatandaş en son alarm taktığı evi soyup kısa sürede de yakayı ele vermişti :D

fatihsen67
29/10/2007, 15:16
Geçmiş olsun

spolat77
29/10/2007, 16:54
Bugün kaskoyla irtibata geçtim.Anahtarın kaybolması durumunda birşey yapamıyorlarmış.Ancak çalınması halinde masrafları karşılıyorlarmış.Benden emniyetten zabıt tutturup poliçeyle birlikte servise göndermemi istediler.Bende aynen öyle yaptım zabıt tutturup servise yolladım.Anahtar set olarak sipariş edildi 2 gün sonra gidip taktırıcam.

spolat77
29/10/2007, 16:58
Birde yılmaz anahtara mail attım.Bizim araçların ve bu tip araçların anahtarları çipli oldugu için sadece araç firmaları tarafından yapabiliyormuş dışarıda yaptırmak imkansızmış.

Erdem Ekinci
10/01/2009, 09:07
Öncelikle hepinize tesekkür etmek istiyorum bikac form dolasip emin olunmadan verilmis cevaplari okumaktan fenalik gelmisti.
Emiginize saglik...

Aynı sıkıntı suan benimde basimda.

Arkadasimiz anladigim kadariyla sorunu halletmek üzere.

Benmim 2 sorum olcak
1. Kaybolan anahtarin arac kapilarini acmasini nasil önlüyorlar, kilitleri degistirdin mi?
2. Emniyette tutanak tuttururken sıkıntı cıkarıyorlarmi,
biraz daha açicak olursam, anahtarim calindi seklinde beyanda bulundunmu

Hallettigin zaman bize haber vermen dilegiyle, gecmis olsun.

HasanAliz
10/01/2009, 10:42
yeni bir yedek anahtar tanımlatıyorsun diğer anahtarın hükmü kalmıyor.bu kadar basit.
benimde başıma aynı durum gelmişti.Yedek anahtarı kaybetmiştim servisten yeni yedek anahtar tanımlayıp vermişlerdi.

Buremir
10/01/2009, 18:45
Öncelikle hepinize tesekkür etmek istiyorum bikac form dolasip emin olunmadan verilmis cevaplari okumaktan fenalik gelmisti.
Emiginize saglik...

Aynı sıkıntı suan benimde basimda.

Arkadasimiz anladigim kadariyla sorunu halletmek üzere.

Benmim 2 sorum olcak
1. Kaybolan anahtarin arac kapilarini acmasini nasil önlüyorlar, kilitleri degistirdin mi?
2. Emniyette tutanak tuttururken sıkıntı cıkarıyorlarmi,
biraz daha açicak olursam, anahtarim calindi seklinde beyanda bulundunmu

Hallettigin zaman bize haber vermen dilegiyle, gecmis olsun.

ERDEM arkadaş eğer başka bir hırsızlık olayın yoksa yani sadece anahtarın çalındıysa yada kaybolduysa tutanak ile hiç uğraşma derim servisten yeni anahtar geldiğinde sizdeki anahtar ile beraber iki anahtarı kodlarlar dolayısıyla çalınan anahtar hiç bir işe yaramaz

OzzY
10/01/2009, 20:40
Kilitlerde kod yokki, sadece kodlama yapılıyosa eski anahtar kapıları açar kontağı açar. Hatta mareada denedim marş bile basıyo

Buremir
10/01/2009, 21:28
doğru kapıları ve kontağı açar ancak çalıştıramıyor

kukart
12/01/2009, 01:17
bende kaybetmiştim..
yenisi geldi
fakat evde kaybettiğim anahtarıda buldum
şuan 2 kumandalu birde yedek olmak üzere
3 anahtarım var hepsini yeniden kodladılar 3 ü de çalışıyo
340 ytl idi bi seneden fazla oldu sanırım...

Sheythan
12/01/2009, 11:01
hasarsızlık indirimi gidiyor mu arkadaşlar anahtar yaptırınca?

eğer gidiyorsa bu kasko şirketleri çok acımasız, adı üstünde hasarsızlık , yani bir hasarla alakalı olması gerek. anahtarın kaybolması ile neden hasarsızlık indirimim gitsin ki.. ( eğer gidiyorsa tabii )

tşk..

femoli
12/01/2009, 11:06
Kaskonuzu yaptırırken bu tip şeylere dikkat etmeniz gerekiyor klozlarda yazar anahtar kaybı cam kırılması hasara tabi değildir diye bu tip kaskolarda hasarsızlık bozulmadan ahnahtarınızın yenisini temin edebilirsiniz..

agaytan
01/06/2010, 01:37
yeni bir yedek anahtar tanımlatıyorsun diğer anahtarın hükmü kalmıyor.bu kadar basit.
benimde başıma aynı durum gelmişti.Yedek anahtarı kaybetmiştim servisten yeni yedek anahtar tanımlayıp vermişlerdi.
selam çok zaman geçmiş ama bende yedek anahtarı kaybettim acaba kaça yaptırabilirim fikri olan varmi + kod kartı ve teybin şifre kartı da yok bulamıyorum evde!