Orijinalini görmek için tıklayınız : Radyatör önüne karton koymak
fencolic
01/01/2015, 21:35
1.3mjet motorla üsüyorum:) Ev-iş arası 6 km ve sabah araba çok soğuk oluyor. Son 1 km.de hararet 90 a ancak geliyor. Radyatör önüne gazete karton gibi birsey koysak cabuk ısınmaya etkisi olur mu kısa mesafede? Zararı olur mu önerilerinizi bekliyorum.
byadrenalin
01/01/2015, 21:53
Benim de 10 km. İş yerinin otoparkına girerken arabanın içinde anca ısınmış oluyorum :) Bazen diesel almakla hatamı yaptım diye düşünmüyor değilim :)
Hiç bir etkisi olmaz. Karton zaten yalıtım yapmaz orası ayrı ama aracı çalıştırdıktan sonra soğuk havanın çıkışını engelleyecektir. Motor bir kere soğuduktan sonra,ısınması için gereken şey çalışma hatta hareket süresi. Rölantideyken araç pek ısınmıyor.
Ben 45 saniye falan ilk calistirmada rolantide bekliyorum 800 metre sonra kaleriferi aciyorum. Dizelciler benzinli araclari yerden yere vuruyor ama benzinlinin en buyuk ozelliginden bahseden kimsede yok :)
Ben 45 saniye falan ilk calistirmada rolantide bekliyorum 800 metre sonra kaleriferi aciyorum. Dizelciler benzinli araclari yerden yere vuruyor ama benzinlinin en buyuk ozelliginden bahseden kimsede yok :)
Kışın kaloriferi her açtığında aklına ben geleyim emi satocuğum. Çünkü ben şu son 1 haftadır arabada üşüdükçe aklıma sen geliyorsun :@
ozkancavus5916
01/01/2015, 22:39
Sato dizel ciler arasinda kaldin :)
Bende 5.km den sonra ısınıyor diye sorun var galiba diyodum.normalmiş
Sent my iPhone using
etkisi fazla olmaz, çünkü zaten su ısınmadan devridaim yapmaz.
1.3mjet motorla üsüyorum:) Ev-iş arası 6 km ve sabah araba çok soğuk oluyor. Son 1 km.de hararet 90 a ancak geliyor. Radyatör önüne gazete karton gibi birsey koysak cabuk ısınmaya etkisi olur mu kısa mesafede? Zararı olur mu önerilerinizi bekliyorum.
Öneri sayılır mı bilmem ama açıkcası ben o kadar kısa mesafede bırakın araba sürmeyi, araba bile almazdim :) en guzeli toplu tasima.
fencolic
02/01/2015, 01:56
Öneri sayılır mı bilmem ama açıkcası ben o kadar kısa mesafede bırakın araba sürmeyi, araba bile almazdim :) en guzeli toplu tasima.
Toplu tasima saatte 1 oldugu icin malesef binmek luzumsuz. Birde git gel 2x 2.25 = 5 tl araba daha karli :)
Ha birde iki kisiyiz.
Toplu tasima saatte 1 oldugu icin malesef binmek luzumsuz. Birde git gel 2x 2.25 = 5 tl araba daha karli :)
Ha birde iki kisiyiz.
E tabii ben kendi açımdan yazmıştım :) aslında bu kadar kısa mesafede benzinli avantajlı bile olabilir, hesaplamak lazım. Arabanın kendisi de daha ucuz. Ama bunun ilkbahari var, yazi var. Sadece ise gidip gelmek icin de kullanmıyorsunuz muhtemelen...