Orijinalini görmek için tıklayınız : Şehirlerarası Evden Eve Taşıma?
Arkadaşlar herkese merhaba.
İş değişikliği nedeniyle Yaşadığım şehir Ankara'dan Adana'ya taşınmam gerekiyor. Ve ilk kez ev taşıyacağım için nelere dikkat etmeliyim, ne gibi bir sorunla karşılaşabilirim bir bilgim yok.
Daha önce ev taşımış, şehirler arası ev taşımış arkadaşlarımızın tecrüblerini paylaşmalarını rica ediyorum.
Herkese keyifli ve aktif forumlar.
marineros
30/12/2014, 12:27
Mustafa bey bulabiliyorsanız eğer referansı sağlam olan bir firmayla taşıtın.yani arkadaşınız olur arkadaşınızın arkadaşı olur,mutlaka ama mutlaka arada tanıdık olursa işiniz çok daha rahat işler.
Ayrıca,birçoğu telefonda o kadar profesyonel ki adamı dinlerken mest olursunuz.-beyefendi,gelir bakarız,keşif yaparız size ona göre fiyat biçeriz gibi profesyonelce laflar ama anlaştıktan sonra bir bakmışsınız atlet şortla gelen tipler.
Mümkünse eğer,ofislerine gidip orada anlaşma yapmaya çalışın.en azından sallama bir merdiven altı işletme mi yoksa daha profesyonel çalışan bir işletme mi olduğunu görme şansınız olur.iki defa ev taşıdım birinde ağzım çok kötü yandı.aman diyeyim aman.
Teşekkürler Caner Bey. Bende ilk olacağı için biraz huzursuzum. Yani herşey kutusunda geldi şimdi hiçbirinin kutusu koruması yok. Dolapların sökülüp tekrar takılması gözümde büyüyor :)
İlginizden dolayı teşekkürler.
mrbleeeed
30/12/2014, 12:46
izmirden istanbula 2000 liraya da götüren vardı 3500 liraya da. tarih geçen sene.
1 kamyon eşya vardı.
telefondan "sığar kamyonumuz büyük" vs laflarına itibar etmeyin. gelip görsünler eşyanızı.
bir de kamyona başka yük almamaları durumunda anlaşın.
daha fazla kar için eşyası az olan ile fazla olanı sıkıştırıp götürüyorlar. bizzat yaşandı. kendi eşyamızdan yollayamadıklarım kaldı.
muhattap aranmıyor öyle bir durumda. eşya yüklenmiş durumda ve artık lanet ederek yolluyorsunuz. sökerken herşey tamam ama takarken mırın kırın ederler çabuk gitmek için. bunu da baştan 3-5 defa kafalarına kakmak lazım.
ha bir de vazifenizmiş gibi yemek-içecek isterler. sakın vermeyin bir şey. gitsin ne yiyeceklerse ne içeceklerse kendileri getirsin. bunu da başta anlaşırken söyleyin.
taşıma esnasında çok hassas eşyalarınızı kendiniz toplayın, onun dışındakileri hallederler, merdivenler darsa eşyaların sağı solu vurulacak, bunu göze alacaksınız.
ve son olarak eşyalarınızı saracakları battaniyeler leş gibi olacaktır büyük ihtimal.
başta söyleyin, sorun bunların tamamını.
Teşekkürler İbrahim Bey.
İnternette teklif alınan siteler var oraya bilgileri girdim en fazla 2500 en düşük 2300tl fiyat çıktı.
Sonra teklif oluşturdum firmalar dönüş yapacakmış. İhale usülü oluyor gibi tahminimce.
Önerilerinizi dikkate alacağım. Bir kamyona 2 eşya aladırma durumunu da göz önünde bulunduracağım önemli bir detay.
Çok teşekkürler.
3 ay once ankara icinde tasindim. mesafe uzun degildi fakat anlastigimiz firma salon orta sehpamizin camini kirdi ve yaptirmadi. helal ettim. asansorlu tasimayi ozellikle tercih ettim cunku en ust kata tasindim. sokulmesinde bir sey yok isin ehli ustalar yapabilir. ameleye yemek verilir. verme demek bana gore ayip. gozlerimin onunde esek gibi her seyi tasiyan adama bi yemek bi kola ismarlamazsam bana yazik.
fiyat konusunda degil ama su konuda tavsiye vermek isterim,kesinlikle internete guvenmeyin. tasinma arefesinde anlastigim bir firma gelecegiz diyip gelmedigi icin bir ay daha fazla kira odemek zorunda kaldim. gidip ofislerinde gorusun arabalarini kamyonlarini ve personelini gorun.
velhasil ben kendi degerli esyalarimi kendi arabama aldim. kiyafetleri dolaplardan sirket cikartip kendileri bir torbaya koydu ve bulduklari gibi biraktilar. bir sikayetim olmadi orta sehpa disinda.