PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bravo multiair turbo lpg yakıt tüketimi..

F500
28/12/2014, 00:09
Benim m.air da zavoli turbo kit ve novitec powerjet 2 chip box var(160hp) lpg de sakin kullanimla sehir ici disi karisik ortalama 8 lt yakiyor.lpg nin lt si 2.50 tl den kmde 20 kuruş yapiyor bide 100 kmde 1-2 tl de benzin harciyor.opette hafta sonu aygaz lpg de indirim oluyor lt sini 2.22 den alinca 20 kurusun altina dusuyor hatta gucune gore dizelden daha ekonomik olabilir.yazin dahada duser diye umuyorum

halils2
28/12/2014, 00:46
Benim m.air da zavoli turbo kit ve novitec powerjet 2 chip box var(160hp) lpg de sakin kullanimla sehir ici disi karisik ortalama 8 lt yakiyor.lpg nin lt si 2.50 tl den kmde 20 kuruş yapiyor bide 100 kmde 1-2 tl de benzin harciyor.opette hafta sonu aygaz lpg de indirim oluyor lt sini 2.22 den alinca 20 kurusun altina dusuyor hatta gucune gore dizelden daha ekonomik olabilir.yazin dahada duser diye umuyorum

Maşallah abi bedava geziyorsun neredeyse :) darısı başıma.

byadrenalin
28/12/2014, 00:48
Ben dieselle 8 litrenin altına düşemiyorum arkadaş :D Full şehiriçi. Kafayı yicem :D

halils2
28/12/2014, 01:17
Ben dieselle 8 litrenin altına düşemiyorum arkadaş :D Full şehiriçi. Kafayı yicem :D

sende çok yakıyorsun be kardeşim çok mu basıyorsun ne???

F500
28/12/2014, 10:41
Sagol Halilcim ne zamandir hesapliyorum bende sasirdim acikcasi darisi basina senin lineada cok guzel maasallah.tabi m.air motorun ekonomik yakit tuketimi.chip boxun beygiri ve torku arttirip yakiti dusurmesi en onemliside uyumlu bir lpg kitiyle 3 ü bir arada bu degerleri yakaladim benzin ve lpg fiyatlarininda dusmesi tuzu biberi tabi

halils2
28/12/2014, 10:54
Sagol Halilcim ne zamandir hesapliyorum bende sasirdim acikcasi darisi basina senin lineada cok guzel maasallah.tabi m.air motorun ekonomik yakit tuketimi.chip boxun beygiri ve torku arttirip yakiti dusurmesi en onemliside uyumlu bir lpg kitiyle 3 ü bir arada bu degerleri yakaladim benzin ve lpg fiyatlarininda dusmesi tuzu biberi tabi

:) Teşekkürler abi. Aracımdan memnunum, aslında yakıtını dert etmiyorum. Çünkü çok kısa parkurda kullanıyorum aracı ve basıyorum da o yüzden yakıtta pek üstüne düşmüyorum. Yılbaşından sonra chipletmeyi düşünüyorum bakalım yaptırırsam sonuçları paylaşacağım.

F500
28/12/2014, 11:18
Hele bide dizel seninki chiple cok iyi olur bencede

ouzh34
28/12/2014, 11:31
Dizellere LPG takılıyomuydu :) Şaka bir yana Combo yapmışsın resmen.Diğer lpg lilerde yaşanan sorunları inş sen yaşamazsın.

byadrenalin
28/12/2014, 12:43
sende çok yakıyorsun be kardeşim çok mu basıyorsun ne???

Valla abi bilmiyorum ki. Aslında agresif kullanmıyorum. Araba da mı sıkıntı var diye düşünücem de sizin oraya gelip döndüğüm de 4.7 ortalamaları falan gördüm. Ne zaman ki trafiğe girdim 5,5 lara çıktı :)

Sabah işe gidişim 10 km yol. Bunun rahat 5 km si dur kalk ile geçiyor. Tam iş yerine varıyorum arabanın kalorifer bile anca ısıtmaya başlamış oluyor. Motor soğuk bir de trafiğe girince bana normal gibi geliyor artık bu değer. 10 km lik yolu yarım saatte gidiyorum. Akşam da öyle dönüyorum. Yine trafik vs. Bir ara 8,6 lardaydı ortalamam :) :D

Honor COOPER
28/12/2014, 12:48
Bende çok düşündüm açıkçası LPG olayını lakin genel kullanımım 1 km'yi bile geçmeyen şehir içi kullanım LPG ye bile geçemeyecek çoğu zaman evden okula varana kadar ondan dolayı bir türlü karar veremedim.

kunal87
28/12/2014, 13:04

Size bir tavsiyem var, istanbuldan cıkın trafigin yogun olmadıgı saatlerde km yi sıfırlayıp tuzlaya kadar gidin bidahada hiç sıfırlamayın.

Bendede 1,3 dizel var 5,4 yakıyor en fazla bazen 5,6 oluyor.Bende cok kısa mesafe kullanıyorum

fct1071
28/12/2014, 14:49
biz dizelleri yakalım o zaman :) benim araç şehir içinde 24-25 kuruş yakıyor

byadrenalin
28/12/2014, 17:03
Size bir tavsiyem var, istanbuldan cıkın trafigin yogun olmadıgı saatlerde km yi sıfırlayıp tuzlaya kadar gidin bidahada hiç sıfırlamayın.

Bendede 1,3 dizel var 5,4 yakıyor en fazla bazen 5,6 oluyor.Bende cok kısa mesafe kullanıyorum

Evet bu mantıkla yaparsak dediğiniz olabilir. Benim verdiğim değerler genelde 50 liralık mazot alınıp kısa mesafe kullanım değerleri. Trip B de hesapladım 4200 km lik kullanımım ise şu an da 6,8. Bir kez Çorluya bir kez de İzmit 'e gittim. Onun dışında hep kısa mesafe.