Orijinalini görmek için tıklayınız : Sonunda Kurtuldum..
2011 77bg dualogic Evo benzinli aracımı dün sattım.
Araç sıfır ayarındaydı kmsi 43binde servis bakımlı
2 seneye yakın sizlerle buradaydım çok yorum yazmadım ama hep bilgileri buradan edindim artık aranızdan ayrılıyorum. Gelelim 2 senedir kullandığım evo hakkındaki görüşlerime.
Düşmanıma tavsiye etmeyeceğim araba diyebilirim, arkadaş ne arabanın performansı ne ivmelenmesi ne yol tutuşu iyi, 77bg bir araba tamam ama bu kadarda hantallık olmaz arabayı manuel kullanmak zorunda kaldım hep vites aralarında araba resmen 2 saniye gaz yemiyor kalkışlarda bisikletle bile daha hızlı kalkarsın (tabi gazı kökleyip kalkmassan) malzeme kalitesi 3.sınıf kaputu açın bomboş bir görüntü tüm aksamı saç neredeyse, aracın tek elle tutulur yanı şekli şemali güzel estetik zaten birçok kişi benim gibi görünümüne kanıp alıyor. Ha birde start stop hill holder yağmur sensörü gibi fonksiyonları artıları.
Dün Octavia 1.6 TDI DSG 105BG 250 Tork 2015 model bir yer uçağı sipariş ettim ve test ettim, dünya varmış sonunda gerçek anlamda arabaya bineceğim.
Son söz olarak Puntodan uzak durun derim daha doğrusu fiat dan araba alınmaz ben hata ettim bugüne kadar opel, polo araçlarım vardı şimdiye kadar sahip olduğum en kötü araçtı çok şükür elimden çıkardım. Yorumlarımın bu kadar zalimce olmasının sebebi fiyatını uygun görüp fiata atlamayın diye yazıyorum paranıza yazık olur 3-5 fazla verin gidin alman veya japon marka alın.
Kalın sağlıcakla..
ykaya1983
26/12/2014, 19:10
Oldu tamam anladık bir daha almayız.Sattıysan sattın tamam da bundan bize ne?Son zamanlarda moda oldu karalama amaçlı konular.Punto işe yaramaz,teneke,yolda bile doğru dürüst gitmeyen,çin malı otomobillerden bile kalitesiz bir araba.Tatmin oldun mu şimdi?Yöneticilerden ricam bu şekilde kimseye faydası olmayan zeka yoksunu konulara izin verilmesin
Güle güle. Sizin gibi arabadan anlamayan sadece marka takıntısı olan birisinden puntonun kurtulup feraha kavuşmasına sevindim. Arabadan anlamadığınız 1.4 77 hp lik 4 yaşı daki bir araçla, segmenti bile farklı olan sıfır km bir aracı mukayese etmenizden belli. Şimdi octavia dsg de 530d nin yanında araba değil bmw varken skodaya binilir mi gibi bir şey olmuş.
bmw 7.60İL yada audi a8 falan varken aldığınız teneke skoda ne işe yarayacak ?
lionT-JET
26/12/2014, 19:17
böyle konuya sonunda,bizde sizden kurtulduk demek düşer.
Adminden, bu tip konulara müsaade etmemesini rica ediyorum. Bu ve bu tip konular aracı eleştirmek, eksikliklerinden bahsetmek değil kendini, daha da kötüsü ne istediğini bilmeyen, elma ile ıspanağı birbirine karıştıran yapıya sahip olan insanların karalama, gereksiz yere forumda bu aracı kullananların sinirlerini germeye, gereksiz yere tartışmalara yol açmasına neden oluyor.
mrbleeeed
26/12/2014, 19:41
önceki aracım 2005 bmw 1.16 benzinli manuel
3 sene kullandım. kıyaslamaya girersem puntoya ayıp olur.
burada mevzu; ne kadar ekmek o kadar köfte, evo 77bg lpg'li aldım. araç gitmiyor ve araç basmıyor ancak aynı zamanda araç yakmıyor ve parça-işçiliği ucuz.
tercihleriniz doğrultusunda skoda almışsınız, güle güle kullanın. superb olanını kullandım bir süre, cidden motoru kuvvetlidir ve dsg mükemmel geçişler sunar. iyi günlerde kullanın.
Honor COOPER
26/12/2014, 19:46
2 yıllık garanti sonunda DSG patlarsa görürüm sizi.
Yer uçağı dediğiniz araçta 105 hp lik bir araç ben kendi adıma 140hp lik aracıma bile bu benzetmeyi yapmak aklıma gelmezken sizin benzetmenizde enteresan olmuş.
Bir ara acaba sattığı evomu konuyu açmış diye düşündüm sonunda sahibimden kurtuldum :)
erenemre
26/12/2014, 19:52
son günlerde bu moda oldu sanırım aracını satan gelip burada tahrik edici abuk sabuk konular açıyor bu arada arkadaşın 105 hp lik bir araca yer uçağı benzetmesine afedersiniz ama .ıçımla güldüm demek ki 120 hp lik multijet e binse uzay mekiğine biniyorum sanacak yeni aracı hayırlı uğurlu olsun ama dsg son derece şaibeli ve sabıkalı bir sistem umarım mağdurlarından biri olmaz
son günlerde bu moda oldu sanırım aracını satan gelip burada tahrik edici abuk sabuk konular açıyor bu arada arkadaşın 105 hp lik bir araca yer uçağı benzetmesine afedersiniz ama .ıçımla güldüm demek ki 120 hp lik multijet e binse uzay mekiğine biniyorum sanacak yeni aracı hayırlı uğurlu olsun ama dsg son derece şaibeli ve sabıkalı bir sistem umarım mağdurlarından biri olmaz
Normalde böyle düşünmem ama umarım olur demeden alamadım kendimi. Bu arada konu sahibi ortada yok. Sanırım fake konulardan biri.
Bizde corsa ve astra olmak üzere iki alman var ama ben hala corsayı satıp punto alma niyetindeyim. Bu ne alman sevdası arkadaş ağzınla söylemişsin işte 77 beygir 8v bi araba ne yapabilirki? İnsanlar bunu uçsun diye almıyor ekonomi yapmak için alıyor. Punto bence corsadan daha hatta çok daha güzel bir araba ama corsa alman sanırım ondan daha güzel olmak zorunda. Kıymetini bilmediğin için gün gelir pişman olursun ya da olmasan bile bu konuya ne gerek var anlamıyorum. Saçma sapan konularla neden forum doluyor anlamadım. Hep arabanın bişeylerinden bahsetmişsin ama sen arabaya ne yaptın hiç anlatmamışsın. Hiç aracıma şunu yaptım şu özelliği kattım diyen yok arkadaş hep araba kötü. Aldığın araç dizel tabi torku yüksek tabi ivmelenmesi daha iyi.
Forumu bırakıyormuşsun onun içinde teşekkür ederim. Bizde senin şimdi açtığın ve ilerde açacağın saçma konulardan kurtulduk :)
Ekonomi için üretilmiş bir araçtan nasıl bir performans bekliyorsunuz acaba? Şu puntoyu yere yere bitiremediniz be arkadaş! Siparişini verdiğiniz araçla 77lik bir punto arasında dağlar kadar hatta dünyalar kadar fark var. Gidip bir de fiatın 120 lik multijetini deneseydiniz keşke belki jet uçağı gibi gelirdi oda? Bende kuzenimin golfünü sürüyorum arada ve inanılmaz tat veriyor puntodan sonra. Ama şunu söyleyeyim golfü 74bin liraya aldık puntoyu 25bine. Umarım aradaki farkı anlayabilirsiniz!
Yer uçağı octaviadan sonrasını okumadım
Sent my iPhone using
arkadaş iyi hoşta 77bg minyon motordan sonra ne kullansanız uçak olur size karşılaştırmanız çok dengesiz eş tutacaksak benden octavia nıza 25bin çalışır
thevahsi
26/12/2014, 20:44
Bence her fikre açık olmak lazım arkadaşımız iyi yanlarını söylese tebrik ederdiniz bence fikrini açıkca beyan etmesi güzel bi duygu kendisini tebrik ediyorum fakat araç şans işi işin aslı o kasaya o motor zaten uymaz fiat embesilin teki bencil o kasa ya omotoru yapan muhendis . malzeme kalitesi çok düşük ama parasına göre araba fena degil buarada oktavia almışsın hayırlı olsun ama o araç çok yakıyor öyle böyle degil sen bizaman onada bin paran varsa git toyota al çok iyi araçlar Octavia bi masraf çıkartırsa puntoyu çok ararsın allah korusun bende punto yok palio var yoltutuşu fiyatların okadar kötü degil çokta seri araç punto kullanmadım yoltutuşunuda ivvelenmesinide bilmiyorum amma velakin çok ekonomik şehir aracıdır . birde bu puntota ki 1,4 motor palio kullanılan 8 walf tek yada çoklu enjeksiyonlu o motorsa lanet bi motor 1.3 dizel bi motor bile ondan daha iyi zaten araç alırken nerede nasıl hangi şehirde kullanacagına göre bulundugun şehrin su seviyesinden yükseklik yada aile nufusu vs vs anlat anlat etkenler bitmez ona göre almak lazım...
erenemre
26/12/2014, 20:49
Bence her fikre açık olmak lazım arkadaşımız iyi yanlarını söylese tebrik ederdiniz bence fikrini açıkca beyan etmesi güzel bi duygu kendisini tebrik ediyorum fakat araç şans işi işin aslı o kasaya o motor zaten uymaz fiat embesilin teki bencil o kasa ya omotoru yapan muhendis . malzeme kalitesi çok düşük ama parasına göre araba fena degil buarada oktavia almışsın hayırlı olsun ama o araç çok yakıyor öyle böyle degil sen bizaman onada bin paran varsa git toyota al çok iyi araçlar Octavia bi masraf çıkartırsa puntoyu çok ararsın allah korusun bende punto yok palio var yoltutuşu fiyatların okadar kötü degil çokta seri araç punto kullanmadım yoltutuşunuda ivvelenmesinide bilmiyorum amma velakin çok ekonomik şehir aracıdır . birde bu puntota ki 1,4 motor palio kullanılan 8 walf tek yada çoklu enjeksiyonlu o motorsa lanet bi motor 1.3 dizel bi motor bile ondan daha iyi zaten araç alırken nerede nasıl hangi şehirde kullanacagına göre bulundugun şehrin su seviyesinden yükseklik yada aile nufusu vs vs anlat anlat etkenler bitmez ona göre almak lazım...
murat yine palio forumundaki gibi cahilane konuşmuşsun orda yapıyordun burda bari yapma punto nun malzeme kalitesi b sınıfına göre yeterlidir ki octavia c sınıfı ama palio ile punto nun malzeme kalitesi karşılaştırılmaz bile.Önceki aracım biliyorsun palio idi 1,4 tek nokta olanından ve hiçte bela bir motor değildi kaliteli brc kit ile ben gayet ekomomik kullanıyordum gidişide o motora göre iyiydi.Birde fiat mühendislerini pislik atman saçma olmuş punto nun tjet motoruda var ama fire motor ekomomi için yapılmış bir motor kaldırmıyor diye birşey yok gayet güzel kaldırıyor birde son olarak 1,3 dizel bile demişsin dikkatini çekerim multijet 1,3 en başarılı ödüllü bir motordur özellikle 1700 ile 2100 devir arasındaki ivmelemeyi senin lpg li palio nda asla bulamassın.
Türk milleti olarak eleştiriye hiç açık millet değiliz, ben araçtan memnun kalmadım değiştirdim ve özgürce eleştirimide yazdım arabayla ilgili.
ilk kez araç değiştirmiyorum bundan öncekilerinde olumlu olumsuz yanlarını hep dile getirdim ama puntodan hiç memnun kalmadım 1,5 sene şirket arabamda olduğu için puntoyu erken elimden çıkartmak istemedim
tamam haklısınız araç fiyatına göre beklenti içinde olmamak lazım ama bedavayada almadık karşılığı fos fiat da, ben yeni aldığım aracı kıyaslamadım puntomla sadece benim gibi sonradan pişman olacakları uyarmak için yorum yazdım.
Berkantonlu
26/12/2014, 23:28
araba sevgi işi gönül işidir..sizin kendinize göre ihtiyaçlarınızı karşılıyor ise cebinizi üzmüyor ise ve onunla oynamanıza izin veriyor ise :D o arac sahibi için en ideal aractır..tıpkı benim punto sevdam gibi..birinci puntom 2009 gp ..2 sene kullandım tek bir sorun yaşamadım..2 puntom 2011 evo 1 sene kullandım hiçbir sorun yaşamadımm..ve şimdii kısmetse 3.cü puntom 2013 model en üst versiyon olan punto olacak ....
tonymontana
26/12/2014, 23:30
hayırlı olsun güle güle kullanın yeni aracınızı.
Yalnız bir sorum var:
"kaputu açın bomboş bir görüntü tüm aksamı saç neredeyse,"
Tüm aksamı sac neredeyse derken ne demek istediniz? Tamamen müşteri olarak algınızı merak ediyorum.
abicim sen arabadan değil motorundan hoşlanmıyorsun. fire gerçekten berbat bir motor evet. belki multijet kullansan bukadar tiksinmezdin. multiar kullansan memnun kalırdın gayet. t-jet kullansan neler olur bilemezdik hatta.. millet olarak çok seviyoruz kestirip atmayı.. 77 hp kardeşim. beygirinden arabanın performansını tahmin edemeyecek kadar tuhafsan, almadan bi araştırsaydın nasıl bir motor bu diye.
sınıfında fiestadan sonra en iyisidir punto. iç hacim konusu hariç. puntoda bildiğin c sınıfı araç hacmi var ön tarafta.
4 benzinli 1 dizel motoru olan bir arabanın sadece bir (oda en güçüsüzü) motorunu kullanıp "şu arabadan uzak durun" demek açık açık sığ kafalılık.
marka takıntısına devam edin siz. size yakışan bu. sizden objektif biri olmanızı beklersem bu benim hatam olur zaten.. skoda için konuşacaksam da :dsg çok iyi bir şanzıman. tsi'da öyle.. genel anlamda octavia kötü, ama mesela yeti süper bir araba. (tasarımı komple hariç tutuyorum)
darktiger
26/12/2014, 23:34
Hantal mi dediniz. Bir laf var bilirmisin at sahibine gore kişner diye. Dağ bayır köy yolu kar sıcak bir kere bile yolda bırakmadı çok şükür.
Ayrıca sizinki yorum yapmak değil burda aracı olanları küçümsemek. Kusura bakmayın ama burası bir paylaşım yardımlaşma sitesi.
Sonsuzluga
26/12/2014, 23:45
Dsg sorunları ile yüzlesinde asıl sorunları ve cebinizden çıkan paraları görün bakalım sadece bunu diyorum...
ayktky17
26/12/2014, 23:47
Punto alacakları uyarmak için yanlis yerdesin ama forum üyeleri zaten puntosu sahibi yada kullanmis olanlar burada hem iyi hem kotu tarafları söyleniyor bunu başka ortamda dile getiren bence daha mantikli olur YASASİN PUNTO ASKİ.....:))
palanca1020
26/12/2014, 23:51
puntomu seviyorum iyiki almışım
tanka ihtiyacım yok.
erenemre
27/12/2014, 00:17
Türk milleti olarak eleştiriye hiç açık millet değiliz, ben araçtan memnun kalmadım değiştirdim ve özgürce eleştirimide yazdım arabayla ilgili.
ilk kez araç değiştirmiyorum bundan öncekilerinde olumlu olumsuz yanlarını hep dile getirdim ama puntodan hiç memnun kalmadım 1,5 sene şirket arabamda olduğu için puntoyu erken elimden çıkartmak istemedim
tamam haklısınız araç fiyatına göre beklenti içinde olmamak lazım ama bedavayada almadık karşılığı fos fiat da, ben yeni aldığım aracı kıyaslamadım puntomla sadece benim gibi sonradan pişman olacakları uyarmak için yorum yazdım.
ne saçmalıyorsun arkadaşım ? 6 senedir punto kullanıyorum ALLAH ıma bin şükür pişman olmadım da senin bu saçma eleştirinlemi pişman olacağım ? almadan önce fire motoru araştırmadıysan oda senin bilmezliğin ayrıca aldığın araç yer uçağı falan değil o kasaya 105 hp de öyle aman aman bir performans vermez bunuda bilesin ha skoda yı kalkıp bana mercedes sıfatına sunma vw nin adam etmiş olduğu orta sınıf bir araç kalkıp burda premium sınıf almış gibi (mercedes,audi,bmw vs.) punto yu karalayamassın
gorillaz
27/12/2014, 00:29
puntomu seviyorum iyiki almışım
tanka ihtiyacım yok.
+1 hocam. Doğru söze ne hacet
ethemyigit
27/12/2014, 00:31
bizdeki hastalık sen bıze bakma akıl edemiyoz :)
ecuadorm
27/12/2014, 00:37
Ne aldiginizi bilirseniz ve isteklerinizi aldığınız araç doğrultusunda sekillendirirseniz sorun çıkmaz. Lakin 77 bg fire motor alip "bu araba cok hantal gitmiyor, yerine 105 bg yer uçağı aldim" diye yazarsaniz elestiriyede katlanacaksiniz. Ben arac alirken ekonomik olsun istedim ama rampada bayilmasin basinca gitsin istedim. Aldim 75 bg multijet birde guzel chipledim hava filtresiyle destekledim. Suan 95+ bg civari. Performans kesinlikle tatmin edici. Fire motor yerine 1.4 tjet yada 1.6 multijet araç almış olsaydiniz eğer bu saydiklarinizin çoğunu elemis olacaktiniz. Belki fire kadar ekonomik olmayacakti ama performansı tam olacaktı. Ayrica aldiginiz 105 bg octavia yer ucagi felan da degil.
arkadaşım araba var araba var , evo var evo var benimki 105 Hp ama herşeyden önce kulanan şöför var şöför var sen gaza basmazsan o araba kalkmaz inan ferrari bile kalkmaz basmayı bilmezsen arkadaş 1.2 bir araba almış gitmiyor gitmiyor diyordu dün aldım rampada en az yirmi kez kalktım yani adam noldu benim arabaya dedi küçük dilini yuttu ,sen kulanmayı bilmezsen otomatik de olsa gaz ayarın yoksa ayağında o sattığın evoyu getir şimdiki arabanıda getir sen kullan bide kullanmayı adam gibi bilen arabaya adam gibi bakım yapan birine denk gelsin eski aracınla seni yolda tokatlar haberin olsun. Benimde ikinci puntom demekkki biz arabadan anlamıyoruz ki çalıştığım şirketette herkes araba alacakken bana danışır o çok övdüğün dsg kaç adet mekatronik arızası veriyor bir bilsen ama yinede saygılıyım kazasız belasız sürüşler diliyorum ama kötü mal elbet vardır biz zaten burada fiat'ı bir çok konuda eleştiriyoruz ama bu arabalar b sınıfı kalkıpta c-d sınıfı performans beklemek hayal perestlik. Geçen de yakıt istasyonunda lastiklere hava basıyorum sözüm meclisten dışarı bir apaçi geldi GP yi yapmış modifiye ama anlamadığı belli abi ben her çukuru hissediyorum bir baktım daha lastiğine kaç bar basacağından haberi yok önlere az arkaya fazla zaten yay kesmiş ucube jant takmış senin dedim altına aynı şartlarda versek bmw 5.20 çok fmu farklı olurdu önelere dedim 32 arkaya 30 kışlıksa ön 34 arka 32 daha bundan haberin yok dedim gel bidde buna bin bakalım dedim ondan sonra konuş yani sonuç olarak eleştirilerinizi aldık biz kullanmaya devam edicez size güle güle burda puntosunu bravosunu lineasını satıp aramızda olan bir sürü insan var onlarda başka araç aldılar ama böyle konu açıp gitmediler dsg konusunda kardeşim doğuş otoda servis mühendisliği yaptı tamamemen sökülen şanzımanları gördüm ustalar neler anlattı neler AVANTAJIDA VAR DEZAVANTAJI DA!
Bende de grande punto vardı. Ne bagaj lambası ne de araç içi tutamaç vardı. Tüm bunları aldıktan sonra farkettik.
Ben de kurtulduğumu düşünüyorum.
Bende de grande punto vardı. Ne bagaj lambası ne de araç içi tutamaç vardı. Tüm bunları aldıktan sonra farkettik.
Ben de kurtulduğumu düşünüyorum.
Araç size kendi geldi sanırım. yok hani siz almışsanız bakmışsınızdır, belli kriterleriniz olduğuna göre bagaj lambası ve tutamacı olmayan aracı almazdınız ondan dedim!!!
Arabanın direksiyonu var mı diye bakılır mı? Bakılmaz. Murat 124'de bile olanlar grande puntoda yoktu. Allah fiat almak zorunda bırakmasın kimseyi diyorum.
ayktky17
27/12/2014, 00:53
Ben arabayi alirken fire motor olduğunu biliyordum 77 hp olduğunu biliyordum tutamaç olmadigini gördüm bilerek isteyerek aldim mutluyum seviyorum PUNTOMU....
Arabanın direksiyonu var mı diye bakılır mı? Bakılmaz. Murat 124'de bile olanlar grande puntoda yoktu. Allah fiat almak zorunda bırakmasın kimseyi diyorum.
murat 124 te olanlar yoktu derken?? Puntonun vites kolu, direksiyonu, teybi, kapısı bacası yoktu yani, enteresan. Asıl merak ettiğim puntoya boş diyenler polo ya ne diyor ya da 2006 da çıkan clio için ne düşünüyor ???
siz bir dacia alında ondan sonra görün fiat olsada binsek dersiniz
Müslüman mahallesinde salyangoz satmak
lithium_
27/12/2014, 01:30
Herkes her araci sevmek zorunda degil ve burda da elestirilerini dile getirebilir. Ben kendi aracimi seviyorum, f/p olarak benim icin en iyi arac. Arkadas icinse husran olmus. Bu kadar. Yeni araciniz hayirli olsun, gule gule kullanin.
iPhone 'den aracılığı ile gönderildi
mrbleeeed
27/12/2014, 01:36
yahu bu tutamaçları niye yapıyorlar, kullanan varmı diyordum ki varmış demek.
bagaj aydınlatması konusunda hak verilir. 2 led ampülü koymamak fiatın ayıbı olmuş, ancak 2 ampül koymamışlar fiat alınmaz demek de kullanıcının ayıbı olur.
uzatmaya gerek yok, ne kadar ekmek o kadar köfte. aynı paraya aynı şartlarda daha mantıklı araç varsa gidip alınsın. malesef yok. 30 bin lirayı 2nci el puntoya vermek cidden koyuyor ama bu bizim ya fa fiatın suçu değil. devletimiz sağolsun.
mavilerrr
27/12/2014, 01:37
5 yıl fire motorlu punto kullandım. Motor gücü düşük kasa hafif sayılmaz birde vites oranları uzun olunca performans ciddi düşük fakat çok tasarrufluydu. 2 yildirda 95 hp multijet kullanıyorum. Toplam 7 oldu bir gün ağır masraf çıkarmalar. .haksız eleştiri olduğu aşikar maksadı ne bilinmez arkadaşın ama dsg yi narin kullanmasını tavsiye ederim hala çok sıkıntılı. .
değerli arkadaşlar eleştirilere biraz fazla agresif cevap veriyoruz. kimse bizim beğendiğimiz bir şeyi beğenmek zorunda değil. keza punto da kusursuz değil. överken sınırsız övenlere eyvallah diyoruz da eleştirenlere niye sayıp dururuz? Puntonun active versiyonunu kullanıyorum yani en boşunu bagaj da lambası da var tavan tutamağı da var hatta gösterge panelinde diğer puntolarda göremediğim krom çerçeveler de var, bunlar sizinkinde nasıl yok? active'den daha boşu mu var? Ve punto sınıfına göre oldukça konforlu ve geniş bir araç. az yakıyor sürüşü keyfli ve bağımlılık yapıyor. hepsi bu. İnsanlar beğendiği gibi beğenmeye de bilirdi. kimse bozulan city motoru için süpermiş iyiki bozulmuş der mi? ya da her yıl amortisör üst takozu değiştirdiği için mutlu olan var mı? :) Ya da örneğin 2006 model fiestamın ses sistemi 2009 model hoparlörleri değiştirilmiş puntomunkinden daha iyi. yani punto kusursuz değil ama keşke olsaydı. satan arkadaşta bu puntonun bilinen olumsuzluklarını kombine yaşamışsa oldukça olumsuz bir yargı oluşmasına neden olmuş olabilir. iyi geceler
byadrenalin
27/12/2014, 09:08
Bu dsg şanzumana sürekli böyle söyleniyor ama bizim bir doktor da var Golf 1.4 Tsi Dsg 35 bine geldi araba sıkıntı yok. Ve bu adam otomatik şanzuman dağıtmada profesyonel :D Subarununkini bile bozmuş :) Yine olay şans işine dönüyor :)
değerli arkadaşlar eleştirilere biraz fazla agresif cevap veriyoruz. kimse bizim beğendiğimiz bir şeyi beğenmek zorunda değil. keza punto da kusursuz değil. överken sınırsız övenlere eyvallah diyoruz da eleştirenlere niye sayıp dururuz? Puntonun active versiyonunu kullanıyorum yani en boşunu bagaj da lambası da var tavan tutamağı da var hatta gösterge panelinde diğer puntolarda göremediğim krom çerçeveler de var, bunlar sizinkinde nasıl yok? active'den daha boşu mu var? Ve punto sınıfına göre oldukça konforlu ve geniş bir araç. az yakıyor sürüşü keyfli ve bağımlılık yapıyor. hepsi bu. İnsanlar beğendiği gibi beğenmeye de bilirdi. kimse bozulan city motoru için süpermiş iyiki bozulmuş der mi? ya da her yıl amortisör üst takozu değiştirdiği için mutlu olan var mı? :) Ya da örneğin 2006 model fiestamın ses sistemi 2009 model hoparlörleri değiştirilmiş puntomunkinden daha iyi. yani punto kusursuz değil ama keşke olsaydı. satan arkadaşta bu puntonun bilinen olumsuzluklarını kombine yaşamışsa oldukça olumsuz bir yargı oluşmasına neden olmuş olabilir. iyi geceler
Evet maalesef activeden daha boşu var,ruhsatlarda 1.3 multijet yazıyo,donanım olarak ta 1.3 multijet geçiyo.2010-2012 arası tamamen filo amaçlı üretilmiş grandeler.yani evo varken üretilen,herşeyinden çalınmış grandeler.benim ilk arabam,çok fazla araştırmadan aldım.1993 model babamın broadway inde olan bagaj lambası,torpido lambası 2011 puntomda yok.boyası,kazası var mı diye araştırırken,onlara bakmak akla gelmiyo.
Sent my iPhone using
darktiger
27/12/2014, 10:25
Bu arkadaşların yaptığı neye benziyor biliyormusunuz kahveden içeri girip " lanet olsun kahveye girene çaymı içilirmiş ne biçim insanlarsınız " deyip güle oynaya gitmeyi hayal etmeye benziyor. bunun ifade özgürlüğü ile alakası yok. aşırı sosyalist bir insanımdır ama başkalarını küçük görerek ne zorluklarla aldığımız mallarımızı aşağılayarak eleştiriye karşıyım. ben sattım de başka araç aldım de herkes de sana hayırlı olsun desin hayır duası al git . Niye sattın diye soran olursa anlatırsın derdini herkeste yine seni destekler. Her şeyin ifade ediliş şekli çok önemlidir.
thevahsi
27/12/2014, 10:32
Yani arkadaşlar bakıyorumda kimse kimsenin yazdıgını tam okumadan onu idam etmiş resmen. Ben nedemişim emre nedemiş alakasız şeyler birazda konuya objektif bakalım olmazmı şimdi bu punto ile skodayı kıyaslamak olmaz zaten scodada 1,6 motor var herhalde performansı aynı degil ama bu 77 bg lik motoru oraya koymuş mühendis dallaması, alanda demiştirki bu motoru buraya koymuşiseler demekki kaldırıyor kasayı diye herkezin eşşegi kendine güzel almış begenmemiş eyvallah olabilir fikrini ve içindekileri beyan etmiş arkadaşımız neredeyse adamı banlayacaksınız.
Arkadaşımız gaza basmasını söylemiş 1.0 motorda ona bakarsa puntoya koyulur her 6000 devirde vites degiştir daga bile tırmanız nasılsa benzinli e ama ya yakıt her 200 km de bir tepomu fullesin adam ben işin aslını söyleyeyim bir benzinli araç alacaksan en az 1,6 motor olacak birde dizel alacaksan 2000 motor olacak vesselam zaten rapmada yıgılan araçları görüyoruz türkiyede bunlardan benzinin pahalı olmasından kaynaklı malesef
Arkadaşlar fiat alınmaz demedim. Ben bagaj lambasını fark etseydim de alırdım. Fiyatına göre en alınacak arabaydı çünkü grande punto.
Ben Allah kimseyi bu markayı almaya mecbur bırakmasın diyorum.
Bu arada ben reno markasını da eleştiriyorum. O kadar parayı neden fluence, captur modeline vereyim ki diyen birisiyim. Yıllardır tofaşa renoya bindik. Bu kadar parayı gözden çıkardıktan sonra octavia (fluence yerine), leon (captur yerine) falan bakarım açıkçası.
2 Yıl sonra 70 bine aldığınız aracı 40 bine satarken de skoda forumlarında görürüz sizi. DSG şanzımanın arızalanmasıda cabası...
fotobelit
27/12/2014, 12:07
Bu arkadaş bence daha önceki konuyu açan''Puntodan uzak durun''du sanırım..IP ban iyi olur..
erenemre
27/12/2014, 12:09
Yani arkadaşlar bakıyorumda kimse kimsenin yazdıgını tam okumadan onu idam etmiş resmen. Ben nedemişim emre nedemiş alakasız şeyler birazda konuya objektif bakalım olmazmı şimdi bu punto ile skodayı kıyaslamak olmaz zaten scodada 1,6 motor var herhalde performansı aynı degil ama bu 77 bg lik motoru oraya koymuş mühendis dallaması, alanda demiştirki bu motoru buraya koymuşiseler demekki kaldırıyor kasayı diye herkezin eşşegi kendine güzel almış begenmemiş eyvallah olabilir fikrini ve içindekileri beyan etmiş arkadaşımız neredeyse adamı banlayacaksınız.
Arkadaşımız gaza basmasını söylemiş 1.0 motorda ona bakarsa puntoya koyulur her 6000 devirde vites degiştir daga bile tırmanız nasılsa benzinli e ama ya yakıt her 200 km de bir tepomu fullesin adam ben işin aslını söyleyeyim bir benzinli araç alacaksan en az 1,6 motor olacak birde dizel alacaksan 2000 motor olacak vesselam zaten rapmada yıgılan araçları görüyoruz türkiyede bunlardan benzinin pahalı olmasından kaynaklı malesef
ya murat ALLAH aşkına yorum yaptıkça dahada saçmalıyorsun ne demek ya dizel aldınmı en az 2000 motor olacak diye ? kaç tane 2,0 litreli dizel var TR de ? şu söylediğinin mantıksızlığına inan bana 10 yaşındaki çocuk güler ayrıca bilmiyorum sanırım hiç binmedim uzun süredir 1,3 multijet kullanıyorum araç yüklüde olsa hatta klimayıda açalım rampa çıkarken yığılıp kaldığına rastlamadım sanırım sen eski atmosferik dizellerde kalmışsın turbolu biz dizele binersen böyle 2,0 motor falan hikayelerini geçersin.Ayrıca günümüz küçük motor yüksek hp devri bugün passat bile 1,4 motorla çıkıyor ama eski 2,0 lara kök söktürüyor lütfen biraz araştırmacı ol gerçi senle fazla tartışmayacağım 1,2 60 hp lik palio ile 230 yapıp 0-100 e 8 saniyede çıktığını iddia eden birisin.
Arkadaşlar fiat alınmaz demedim. Ben bagaj lambasını fark etseydim de alırdım. Fiyatına göre en alınacak arabaydı çünkü grande punto.
Bu arada ben reno markasını da eleştiriyorum. O kadar parayı neden fluence, captur modeline vereyim ki diyen birisiyim. Yıllardır tofaşa renoya bindik. Bu kadar parayı gözden çıkardıktan sonra octavia (fluence yerine), leon (captur yerine) falan bakarım açıkçası.
İster al ister alma senin seçimin kimseyi bağlamaz. Benim sana olan tepkimin nedeni 3 kuruşluk tavan lambası ile 5 kuruşluk kolçak yok deyip arabaya çamur atman. 3.şahsi arabam linea active plus. Öncesinde active puntom vardı öncesi tipo. Bir tek tipoda sıkıntı yaşadım o da tanıdık babında araçta keklendik. Resmen. 6 ayda sattım memnun olmadığım için gittim punto aldım. Tutamaç var öyle duruyor orda daha kullanana rastlamadım olmasa da olur linea da aynı var ama çocuk oynuyor tak tak diye gürültü yapıyor sadece. Bagaj lambasına lafım yok ama 2 kablo 1sigortaya bakıyor işi çokta önemli değil yani. Ya arabayı eleştirirsin anlarım da 2 tane saçma neden gösterip karalamak niye onu anlamıyorum.
Lineayı alırken hep fullünü almak istedim ama zamanım olmadığı ve temiz emotion plus bulamadığımdan active plus aldım, benim için olması gereken her şey var sadece hız sabitleme yok, onu da takacağım kısmetse. Araçta benim için en önemli olan beni yolda bırakmasın, arıza mutlaka olacaktır ama 2 kere yolda bırakırsa 3ncüye kalmadan satarım zaten.
darktiger
27/12/2014, 12:14
Güzel kardeşim kimse bu arabayı mecburen almadı. bende almadım 2 ay aradım taradım parama uygun alınabilecek en iyi olan buydu aldım ve çok sevdim. bu platformda " ALLAH kimseyi bu markayı almaya mecbur etmesin "şeklindeki yazılarınız hepimizi rencide ediyor. o yüzden herkeste tepki veriyor çok normal olarak.
Bana destek olanları görmek ve eleştirileri kaldırabilen birilerinin olduğunu bilmek güzel. Puntoya olan eleştilerimi dile getirdim resmen hain ilan edildim, kardeşim bende 2 sene punto kullandım olumlu yanlarını hep yazdım olumsuz yanlarını yazınca hemen kötüleniyorum. Yok arabadan anlamazmışım yok araç sahibine göre kişnermiş yok araştırarak alsaymışım siz daha babanızın arabasını kullanırken ben 18 yaşımda kendi arabamı kullanıyordum arabadan anlayacak kadarda farklı modelleri aldım sattım. puntoyuda modelini ve ekonomik olduğu için aldım ama performansı kalitesinin bu kadar berbat olduğunu kullanınca anlıyor insan. bende bilirim gazı kökleyince aracı ivmeli kullanmayı vs..ama bedavayada almadım ben puntoyu keşke ozamanlar 10-15 fazla verseydim yine almana devam etseydim neyse hatadan döndüm. Ha buarada Octavia 1.6 TDI DSG yer uçağı dedim bazı arkadaşlar g..le gülüyormuş ben sadece 105bg olmasından dolayı yorum yapmadım aracın genel konforu, torku, malzeme kalitesi, kokpit gibi olan ön konsolu genişliği vs.. gibi özelliğinden dolayı bu yorumu yazdım.
sonuç olarak isteyen istediği yorumu yapar eleştiride yapabilir, siz memnunsunuz ben değilim ne kadar ekmek o kadar köfte diye polyannacılık yapacakda değilim bu araçları bu paralara daha kaliteli malzeme daha performasnlı motor yapabilirlerdi, gidin pazara 2.el punto 30.000 den aşağı değil. o paraya daha eski model i20 alın daha rahat edersiniz
erenemre
27/12/2014, 12:19
Bana destek olanları görmek ve eleştirileri kaldırabilen birilerinin olduğunu bilmek güzel. Puntoya olan eleştilerimi dile getirdim resmen hain ilan edildim, kardeşim bende 2 sene punto kullandım olumlu yanlarını hep yazdım olumsuz yanlarını yazınca hemen kötüleniyorum. Yok arabadan anlamazmışım yok araç sahibine göre kişnermiş yok araştırarak alsaymışım siz daha babanızın arabasını kullanırken ben 18 yaşımda kendi arabamı kullanıyordum arabadan anlayacak kadarda farklı modelleri aldım sattım. puntoyuda modelini ve ekonomik olduğu için aldım ama performansı kalitesinin bu kadar berbat olduğunu kullanınca anlıyor insan. bende bilirim gazı kökleyince aracı ivmeli kullanmayı vs..ama bedavayada almadım ben puntoyu keşke ozamanlar 10-15 fazla verseydim yine almana devam etseydim neyse hatadan döndüm. Ha buarada Octavia 1.6 TDI DSG yer uçağı dedim bazı arkadaşlar g..le gülüyormuş ben sadece 105bg olmasından dolayı yorum yapmadım aracın genel konforu, torku, malzeme kalitesi, kokpit gibi olan ön konsolu genişliği vs.. gibi özelliğinden dolayı bu yorumu yazdım.
sonuç olarak isteyen istediği yorumu yapar eleştiride yapabilir, siz memnunsunuz ben değilim ne kadar ekmek o kadar köfte diye polyannacılık yapacakda değilim bu araçları bu paralara daha kaliteli malzeme daha performasnlı motor yapabilirlerdi, gidin pazara 2.el punto 30.000 den aşağı değil. o paraya daha eski model i20 alın daha rahat edersiniz
ya arkadaşım uzatma git ya ALLAH aşkına konuştukça saçmalıyorsun aklını kendine sakla bana göre punto her bakımdan 10 tane i20 eder madem o kadar kafan çalışıyor punto almassın bidaha olur biter daha burda abuk sabuk yazıp milleti sinir etme.Ayrıca bu forumda senden yaşça büyük insanlar var kalkıp ben kendi aracımı kullanırken siz babanızın aracını kullanıyordunuz diye 7 yaşındaki ilkokul çocuk muhabbeti yapma son olarak sana destek olup seni savunan murat kardeşimizin dediğine görede 2,0 dizel den başka dizel alınmazmış yoksa yokuşta bayılırmış o zaman herkesin mont alması lazım mantığa bak çay demle
darktiger
27/12/2014, 12:21
kim babasının aracına biniyormuşda sen kendi aracına biniyormuşsun???
burası mahkeme değil bizlerde fiatın avukatı değiliz ama sende savcı değilsin arkadaş. üslubuna biraz daha dikkat et istersen. güzellikle yazsaydın hiç kimse tepki vermezdi sana. aracını sattığına göre neden hala bu forumda insanları geriyorsun. yeni aracının bir dünya forumu vardır eminim azcık onlarla ilgilensen daha iyi değilmi?
rodopian16
27/12/2014, 12:23
Güle güle kullanın hayırlı olsun...
Puntoyu alırken test sürüşü yapsaydınız keşke...Araba alırken 2 şey dikkat etmelisiniz 1.paranız 2.Beklentileriniz...
30000 liranın üzerine 40000 daha koyarsanız daha iyi seçenekler tabiki karşınıza çıkar... Aynı mantıkla 70000 nin üzerine 85000 koyarsanız farklı seçenekler yer roketleri bu şekilde devam ederek sizin tabir üretemeyeceğiniz seçeneklerde vardır...
Sonuçta aldığınız arabanın A3 sedan - wv jetta -seat toledo gibi alternatifleri varken 4. sınfına gitmişssiniz...halk arasındada skodam var dersen bizim inşaata kum getirelim gibi isteklerlede karşılaşabilirsiniz...
Gokhan Tita
27/12/2014, 12:23
Bazen diyorum ki başka arabadan mı bahsediyorlar acaba. Osu yok busu yok. Benim altı ay oldu gp 1.3 mj. Almadan önce şirkette 2004 Civic ve 2013 Clio kullanıyordum. Şuan ikisini de aramıyorum çokta hoşuma gidiyor gp. Bana tek eksiği iç mekanda göz bişeyler koymaya yer yok o geliyor. Beş kişi ailecek yada arkadaşlarım ile yorulmadan uzun yola gidebiliyorsam benim için konu kapanmıştır. Hedefim cam tavan Evo :)
erenemre
27/12/2014, 12:30
Güle güle kullanın hayırlı olsun...
Puntoyu alırken test sürüşü yapsaydınız keşke...Araba alırken 2 şey dikkat etmelisiniz 1.paranız 2.Beklentileriniz...
30000 liranın üzerine 40000 daha koyarsanız daha iyi seçenekler tabiki karşınıza çıkar... Aynı mantıkla 70000 nin üzerine 85000 koyarsanız farklı seçenekler yer roketleri bu şekilde devam ederek sizin tabir üretemeyeceğiniz seçeneklerde vardır...
Sonuçta aldığınız arabanın A3 sedan - wv jetta -seat toledo gibi alternatifleri varken 4. sınfına gitmişssiniz...halk arasındada skodam var dersen bizim inşaata kum getirelim gibi isteklerlede karşılaşabilirsiniz...
bu yazının üzerine bu konunun kapanması gerek ama konuyu açan arkadaş 105 hp yer uçağı aldığını sanıp punto yu itin .ötüne sokmuş
thevahsi
27/12/2014, 17:17
ya murat ALLAH aşkına yorum yaptıkça dahada saçmalıyorsun ne demek ya dizel aldınmı en az 2000 motor olacak diye ? kaç tane 2,0 litreli dizel var TR de ? şu söylediğinin mantıksızlığına inan bana 10 yaşındaki çocuk güler ayrıca bilmiyorum sanırım hiç binmedim uzun süredir 1,3 multijet kullanıyorum araç yüklüde olsa hatta klimayıda açalım rampa çıkarken yığılıp kaldığına rastlamadım sanırım sen eski atmosferik dizellerde kalmışsın turbolu biz dizele binersen böyle 2,0 motor falan hikayelerini geçersin.Ayrıca günümüz küçük motor yüksek hp devri bugün passat bile 1,4 motorla çıkıyor ama eski 2,0 lara kök söktürüyor lütfen biraz araştırmacı ol gerçi senle fazla tartışmayacağım 1,2 60 hp lik palio ile 230 yapıp 0-100 e 8 saniyede çıktığını iddia eden birisin.
60 hp mi :laugh000: bu arada benim palio mk3 90 hp kanks (60hp 65hp 75hp 80hp 90hp) modelleri var neyse senin için 60 olsun senden degerlimi
erenemre
27/12/2014, 18:22
60 hp mi :laugh000: bu arada benim palio mk3 90 hp kanks (60hp 65hp 75hp 80hp 90hp) modelleri var neyse senin için 60 olsun senden degerlimi
atmosferik 90 hp olsa ne yazar kalkmış tjet lere laf söylemişsin kusura bakmada tjet senin aracın içinden geçer tur bindirir bu işler gözlüğe benzemez önce atmosferik motorla turbo motorun farklarını öğren öyle bir daha konuşalım senle
konuyu açan kıymetli kardeşim madem aracı beğenmedin ne diye iki sene üstünden inmedin aracın. seni zorlayan neydi de iki sene hem kendine hem de arabaya ızdırap çektirdin
Arkadaşımız gaza basmasını söylemiş 1.0 motorda ona bakarsa puntoya koyulur her 6000 devirde vites degiştir daga bile tırmanız nasılsa benzinli e ama ya yakıt her 200 km de bir tepomu fullesin adam ben işin aslını söyleyeyim bir benzinli araç alacaksan en az 1,6 motor olacak birde dizel alacaksan 2000 motor olacak vesselam zaten rapmada yıgılan araçları görüyoruz türkiyede bunlardan benzinin pahalı olmasından kaynaklı malesefbende de benzinli dualogic var söylendiği gibi fazla basınca çokda yakmıyo 170 km boyunca gazlamaktan çekinmeden 5 bin 6 bin devirlerde her türlü sıkıştırıyorum aracı yaktığı 40 lira benzin neresi fazla
thevahsi
27/12/2014, 19:49
atmosferik 90 hp olsa ne yazar kalkmış tjet lere laf söylemişsin kusura bakmada tjet senin aracın içinden geçer tur bindirir bu işler gözlüğe benzemez önce atmosferik motorla turbo motorun farklarını öğren öyle bir daha konuşalım senle
Saçmalama emre ben dedimki bilmedigim araç hakkında yorum yapmam diye sürmedim binmedim bilmiyorum tjet ide geçerim gibi laflar söylemedim vesselam
bende de benzinli dualogic var söylendiği gibi fazla basınca çokda yakmıyo 170 km boyunca gazlamaktan çekinmeden 5 bin 6 bin devirlerde her türlü sıkıştırıyorum aracı yaktığı 40 lira benzin neresi fazla
benzinli araç sen bastıkca yakmam demez yakar içer anasını bile ağlatır buarada 170 km de yakmaz zaten araç hızını almış ve rüzgara karşı direncini kırmış oluyor yüklüyken rampada basda göreyim
Honor COOPER
27/12/2014, 19:53
Karartıp altını çizdiğim iddaaya gerçekten gözünüzle şahit oldunuzmu?
Palio nun ağa babası sporting ler bile usta ellerde oynandıktan sonra bile bu değerlere ulaşamıyordu.
Esas merak ettiğim bu söylemden sonra o platformdakilerin tepkileri nelerdi?:scooter0::siritma:
ahmet4646
27/12/2014, 20:20
105 bg yer uçağı vayyy bee
Saçmalama emre ben dedimki bilmedigim araç hakkında yorum yapmam diye sürmedim binmedim bilmiyorum tjet ide geçerim gibi laflar söylemedim vesselam
benzinli araç sen bastıkca yakmam demez yakar içer anasını bile ağlatır buarada 170 km de yakmaz zaten araç hızını almış ve rüzgara karşı direncini kırmış oluyor yüklüyken rampada basda göreyim
Ben bu yolu pist de falan yapmıyorum hocam rampa düz farketmiyo aldığımdan beri araç aynı , km başına 40 krş u geçmedi yakıt b segmentinde böyle bir araç bulursan forumda Paylaş bizde bilelim
alivepro
27/12/2014, 21:33
Arkadaşın görüşüne saygı duymak lazım, bendede chevrolet aveo vardı sattıktan sonra bende benzer şeyler geçirmiştim içimden, ancak punto ile kıyasladığı araç mantıksız olmuş aralarında hem fiyat hemde segment farkı var.
erenemre
27/12/2014, 22:46
Ben bu yolu pist de falan yapmıyorum hocam rampa düz farketmiyo aldığımdan beri araç aynı , km başına 40 krş u geçmedi yakıt b segmentinde böyle bir araç bulursan forumda Paylaş bizde bilelim
dostum boşver the vashi yani murat adlı arkadaşı ben palio forumundan bilirim kusura bakmasında daha atmosferik motorun ne olduğunu bilmez ama herkesle laf salatasına girer.Kendi palio sunu tanıttığı garaj bölümünde 230 yaptığını ve 0-100 ün 8 saniyede ulaştığını yazmış :D dahada yoruma gerek yok.Palio ile bırak 230 u 200 bile göremeyeceğini ben çok iyi biliyorum aslında oda biliyor ama sanırım punto forumuna .idik yarıştırmaya gelmiş.Özet olarak herkese aracı güzeldir ancak bazı şeyleride abartmamak lazım palio 230 basacak bir araç değildir punto da aşırı kaliteli değildir gibi konuyu açan arkadaşta aldığı aracın orta segment ve 105 hp olduğunu unutmaması yer uçağı kelimesi ile yakından uzaktan alakası olmadığını anlaması gerek.
byadrenalin
27/12/2014, 22:58
İster al ister alma senin seçimin kimseyi bağlamaz. Benim sana olan tepkimin nedeni 3 kuruşluk tavan lambası ile 5 kuruşluk kolçak yok deyip arabaya çamur atman. 3.şahsi arabam linea active plus. Öncesinde active puntom vardı öncesi tipo. Bir tek tipoda sıkıntı yaşadım o da tanıdık babında araçta keklendik. Resmen. 6 ayda sattım memnun olmadığım için gittim punto aldım. Tutamaç var öyle duruyor orda daha kullanana rastlamadım olmasa da olur linea da aynı var ama çocuk oynuyor tak tak diye gürültü yapıyor sadece. Bagaj lambasına lafım yok ama 2 kablo 1sigortaya bakıyor işi çokta önemli değil yani. Ya arabayı eleştirirsin anlarım da 2 tane saçma neden gösterip karalamak niye onu anlamıyorum.
Lineayı alırken hep fullünü almak istedim ama zamanım olmadığı ve temiz emotion plus bulamadığımdan active plus aldım, benim için olması gereken her şey var sadece hız sabitleme yok, onu da takacağım kısmetse. Araçta benim için en önemli olan beni yolda bırakmasın, arıza mutlaka olacaktır ama 2 kere yolda bırakırsa 3ncüye kalmadan satarım zaten.
Allah var yukarda abi eski Puntom dan neler çektiğimi sen biliyorsun ama bir kere yolda kalmadım. Bir sefer aküm bitti. Normal bir şey bu. Bir sefer de dangalak tamircinin biri arabanın beynini bozdu. Ki ben o hurdayla 1 kez balıkesir 1 kez de Samsun 'a gittim geldim. Yolda kalmak diyince yazayım dedim :) Punto nun en bitiği bile yolda bırakmaz bence. Ama gelgelim bazı şeylere bende katılmıyor değilim. İç trim kalitesi vs. Ama bir pejoya renoya binmektense her daim Fiat 'a binerim.
Allah var yukarda abi eski Puntom dan neler çektiğimi sen biliyorsun ama bir kere yolda kalmadım. Bir sefer aküm bitti. Normal bir şey bu. Bir sefer de dangalak tamircinin biri arabanın beynini bozdu. Ki ben o hurdayla 1 kez balıkesir 1 kez de Samsun 'a gittim geldim. Yolda kalmak diyince yazayım dedim :) Punto nun en bitiği bile yolda bırakmaz bence. Ama gelgelim bazı şeylere bende katılmıyor değilim. İç trim kalitesi vs. Ama bir pejoya renoya binmektense her daim Fiat 'a binerim.
Ya kardeşim sen bari yapma :). Şaka bir yana konuyu açan arkadaş tutamacı yok, bagaj lambası yok vs dese, sadece bende mi yok yoksa olmayan var mı ya da ya 3 liralık malzeme insan utanır koymamaya dese anlarım ama fiattan araba alınmaz ee kaka demesine sinir oldum. Aslında bilirsin böyle konulara pek tepki vermem ama vermiş bulundum artık. Modeline göre, parasına göre, kısacası f/p olarak segmentinde en uygun araçtır punto. Beni yapı olarak biliyorsun. Puntoda benim arkama normal yapıda biri oturabiliyor ama polo, clio, 206, i20(eski kasa), getz, corsa gibi araçlarda aynı kişi beni rahatsız etmeden oturamıyor işte. Ayrıca puntonun en boşu bile saydıklarımdan daha dolu ama bizim insanımız anlamıyor mu anlamak mı istemiyor bilmiyorum. İşin daha da ilginci ne hikmetse bu punto, hep c sınıfı araçlarla mukayese edildi. Konuda olduğu gibi puntodan kurtuldum astra aldım, golf aldım leon aldım gibi konular mesajla çıktı ortaya. Sanki diğer markalar 0 hata ile üretim yapıyor, bu günün şartlarıyla uygun fiyata veriliyor da biz almıyoruz. 1.6 tdi polo dsg parasına lounge linea alınıyor 1.6 mjet. Tüm donanımları aynı bile olsa linea sedan diye gider alırım ben geniş aile arabası seviyorum arkadaş. Şimdi polo linea aynı segment değil muhabbeti çıkacak polo parasına dizel punto cam tavan alırım 3 5 de cebimde kalır mazot alırım ne diyim. Hata hepsinde var ama mana bulunan sadece fiat. adam 105 hp ye yer uçağı demiş ne desem bilemiyorum. x6, 740, sls amg falan alsa bir arkadaşın dediği gibi uzay mekiği diyecek sanırım.
Senin durum ayrı. Benim tipo olayı gibi ilkin günahı olmaz hesabı oldu. Şahsen senin araç bende olmuş olsaydı içinde bulunduğum şartlar altında kendim toparlar binerdim. Sen ustaların kurbanı olsun ama sağlık olsun bak şimdi gül gibi evon var ;) kazasız belasız kullan dileğiyle.
Boşa yazıp yoruluyorsunuz arkadaşlar. Delinin biri her zaman ki gibi kuyuya bir taş attı sadece :)
Boşa yazıp yoruluyorsunuz arkadaşlar. Delinin biri her zaman ki gibi kuyuya bir taş attı sadece :)
AYNEN...
Boşverin gitsin.Konuya yazarsanız amacına ulaşmış olur... boşverin... hittiredin... :)
Caglardere
28/12/2014, 10:41
Verdiği bu tavsiyeleri, Foruma değil de Aracı sattığı arkadaşa verebilmiş mi acaba? Benzinli dizel farkını mı desek, 1.4 1.6 farkı mı desek, B-C segment farkı mı desek? Ne garip insanlar var ya.
byadrenalin
28/12/2014, 12:52
Ya kardeşim sen bari yapma :). Şaka bir yana konuyu açan arkadaş tutamacı yok, bagaj lambası yok vs dese, sadece bende mi yok yoksa olmayan var mı ya da ya 3 liralık malzeme insan utanır koymamaya dese anlarım ama fiattan araba alınmaz ee kaka demesine sinir oldum. Aslında bilirsin böyle konulara pek tepki vermem ama vermiş bulundum artık. Modeline göre, parasına göre, kısacası f/p olarak segmentinde en uygun araçtır punto. Beni yapı olarak biliyorsun. Puntoda benim arkama normal yapıda biri oturabiliyor ama polo, clio, 206, i20(eski kasa), getz, corsa gibi araçlarda aynı kişi beni rahatsız etmeden oturamıyor işte. Ayrıca puntonun en boşu bile saydıklarımdan daha dolu ama bizim insanımız anlamıyor mu anlamak mı istemiyor bilmiyorum. İşin daha da ilginci ne hikmetse bu punto, hep c sınıfı araçlarla mukayese edildi. Konuda olduğu gibi puntodan kurtuldum astra aldım, golf aldım leon aldım gibi konular mesajla çıktı ortaya. Sanki diğer markalar 0 hata ile üretim yapıyor, bu günün şartlarıyla uygun fiyata veriliyor da biz almıyoruz. 1.6 tdi polo dsg parasına lounge linea alınıyor 1.6 mjet. Tüm donanımları aynı bile olsa linea sedan diye gider alırım ben geniş aile arabası seviyorum arkadaş. Şimdi polo linea aynı segment değil muhabbeti çıkacak polo parasına dizel punto cam tavan alırım 3 5 de cebimde kalır mazot alırım ne diyim. Hata hepsinde var ama mana bulunan sadece fiat. adam 105 hp ye yer uçağı demiş ne desem bilemiyorum. x6, 740, sls amg falan alsa bir arkadaşın dediği gibi uzay mekiği diyecek sanırım.
Senin durum ayrı. Benim tipo olayı gibi ilkin günahı olmaz hesabı oldu. Şahsen senin araç bende olmuş olsaydı içinde bulunduğum şartlar altında kendim toparlar binerdim. Sen ustaların kurbanı olsun ama sağlık olsun bak şimdi gül gibi evon var ;) kazasız belasız kullan dileğiyle.
Aynen dediklerine katılıyorum abi. Ben Evo yu alana kadar çok araç baktım. Leon, Golf, Polo, Corsa C şu an aklıma gelenler. Hatta Honda Civic te baktım. B segmenti olarak Fiesta, Corsa ve Polo yu ayrı ayrı inceledim. Ama hiç birinde ne Punto nun tipi gibi tip var ne de donanım. Yakıt olarakta tip olarak ta fiyat olarakta Punto hepsinden önde. Tek sorun şu diğer baktığım araçların araştırmalarım sonucu Punto nun ki gibi maliyetli bir kronik arızası yok. Yani göğüs ve city direksiyon. Hoş bir çok arkadaş bunu ücretsiz değiştirebildi. Gel gelelim yine de piyasa da B segmenti olarak alınıp rahatlıkla binilebilecek tek bir araç var o da Punto. Sonrasında da benim gözümde İbiza geliyor. Ama hep şunu söylerim. Fiat narin araba. Sakin ve üzmeden kullanmak gerekiyor. Haldur huldur çukurlara girip arabayı bağırtıp agresif kullanılacak araba değil.
Punto candır .... bu fiyata bu prestiji, bu havayı hangi araba sunuyor? Fiyat, parça fiyatı ve işçilik fiyatlarıda cabası....
marineros
28/12/2014, 22:09
Açık konuşmak gerekirse eleştiri boyutundan çıkıp hakarete doğru ilerlemiş konuyu açan arkadaşın mesajı.bende yeri gelmiş eleştirmişimdir sattığım puntomu ama bu kadar da yerden yere vurulmaz.her doğru da her yerde söylenmez.tanıdığım birisi vardı,bu adam zamanında almanya ya gitti çalışmak için,orada tabii bir iki yıl sonra bulmuş bir tane helena :) sonra memleketteki karısına boşanma davası :) soruyorlar neden diye?ya benim karı çirkin,bakımsız diyor :) adamlar ee be kardeşim 15 senedir güzeldi de şu son iki senede mi çirkinleşti demişler :) olay tamamen gerçektir.
Ben yeri geldiğinde puntomu eleştirmiştim ama punto b segment ve 2011 active olmasına rağmen yeni aldığım renault meganenın orta dolulukta olmasına rağmen esp-asr gibi güvenlik donanımlarına sahip olmadığını görünce bu konuyu renault bayiilerinden tutun müşteri hizmetlerine kadar hem yazılı hem de birebir konuşarak şikayet etmiştim.b segment 2011 puntoda var ama sizin c segment 2012 de yok demiştim :) kem küm :) bu işler parayla ve zevkinizle doğru orantılı.yarın satar fiat alırım,citroen alırım,ford alırım.hepimiz potansiyel müşteriyiz :)
mehmet mehmet
28/12/2014, 23:47
Arkadaş benzinli B segmenti 77 hp punto ile dizel C segmenti 105 hp 205 torka sahip Skoda Octavia yı kıyaslayarak yorum yazmış.Böyle bir şey olabilir mi?Puntoyu kıyaslayacaksan Skoda Fabia ile kıyaslayacaksın.Bence Punto kendi sınıfında 1 numaradır.
serkandikici
29/12/2014, 00:26
2014-2015 trendi kendi markasının ve modelinin forumunda araç kötülemek.. Abi yapıcı eleştirilere her zaman saygımız var da öbür türlü biraz komik oluyor..
fotobelit
29/12/2014, 10:43
Genelde başka markaya geçince ilk olarak sallamayı seçerler ama bir kaç ay sonra tekrar geri dönerler..Başka nick ile aranıza yeni katıldım demezse tabi..:)
marineros
29/12/2014, 11:47
Son söylediğiniz cümleye katılmıyorum.bir pejoya,renoya binmektense fiat a binerim demişsiniz.renault 1898,fiat 1899 yılında kurulmuş ve ülkemizde en çok araç satmış iki büyük firmadır.bizim buralarda ya da ülke çapındaki köylere bakın neredeyse herkeste bir renault(özellikle toros)vardır.bende renault var diye demiyorum,ama her firmanın ürettiği araçlar üç aşağı beş yukarı aynı kalitededir.başkalarını paylarken bu defa da sizler aynı duruma düşüyorsunuz.ona bineceğime buna binerim dediniz mi renault,pejo gibi araç sahiplerini biraz hakir görmüş gibi oluyorsunuz.amacım tartışma ortamı yaratmak değil fakat bugün renoyu satarım yarın bravo alırım,focus alırım,a3 alırım clk200 alırım.haa ne zaman Türk malı üretilir gider onu alırım.alınıp satılan şeyler için kuru milliyetçilik yapmam Türk malı araç hariç.umarım demek istediğimi anlayışla karşılarsınız.
saygılarımla.
thevahsi
29/12/2014, 13:20
Karartıp altını çizdiğim iddaaya gerçekten gözünüzle şahit oldunuzmu?
Palio nun ağa babası sporting ler bile usta ellerde oynandıktan sonra bile bu değerlere ulaşamıyordu.
Esas merak ettiğim bu söylemden sonra o platformdakilerin tepkileri nelerdi?:scooter0::siritma:
benim anlamadıgım neden bukadar çok kibirleniyorsunuz bilgidin punto araç zevk meselesidir arkadaşalar o adam begenmemiş saygı duymak gerekir bendede palio var bi halta yaramaz belki ama ben seviyorum zevk meselesi işte o adamda scoda yı sevmiş olamazmı bu işi neden zıvanadan çıkarttıgınızı anlamıyorum buarada sporting kullanan memet kardeşimi unutmamak lazım adam 240 km hıza ulasıyordu buarada sporting 120bg oynanış hali dyno testinde 130bg e çıkmış halidir kadranı çeviriyordu zaten benzinli araç 200 de basmıyacaksa nediye okadar yakıta para veriyoruz 90bg lik aracın 200 geçmesi çokmu anormal onu anlamadım neden binmediginiz sürmediginiz araç hakkında yorum yapıyorsunuz anlamıyorum bulaflarım emreyedir alıntı yaptıgım arkadaşa degil bence bu konu çıgrından çıktı millet birbirini kırmaya başladı en iyisi bu konuyu kapatmak
0,100 denemesi
dosya 2 - YouTube (https://youtu.be/06wShsSpypY)
1.3 multijet 1,2 16 walf kapışması
https://youtu.be/2AbGajJL8Kk
farcry5789
29/12/2014, 14:03
bence tartışmaya bile gerek yok herkezin tercihi bana kalsa bir sürü model varken skoda hayatta düşünmem
erenemre
29/12/2014, 15:01
benim anlamadıgım neden bukadar çok kibirleniyorsunuz bilgidin punto araç zevk meselesidir arkadaşalar o adam begenmemiş saygı duymak gerekir bendede palio var bi halta yaramaz belki ama ben seviyorum zevk meselesi işte o adamda scoda yı sevmiş olamazmı bu işi neden zıvanadan çıkarttıgınızı anlamıyorum buarada sporting kullanan memet kardeşimi unutmamak lazım adam 240 km hıza ulasıyordu buarada sporting 120bg oynanış hali dyno testinde 130bg e çıkmış halidir kadranı çeviriyordu zaten benzinli araç 200 de basmıyacaksa nediye okadar yakıta para veriyoruz 90bg lik aracın 200 geçmesi çokmu anormal onu anlamadım neden binmediginiz sürmediginiz araç hakkında yorum yapıyorsunuz anlamıyorum bulaflarım emreyedir alıntı yaptıgım arkadaşa degil bence bu konu çıgrından çıktı millet birbirini kırmaya başladı en iyisi bu konuyu kapatmak
0,100 denemesi
dosya 2 - YouTube (https://youtu.be/06wShsSpypY)
1.3 multijet 1,2 16 walf kapışması
Palio 1.2 Palio 1.3 Kapışması - YouTube (https://youtu.be/2AbGajJL8Kk)
videodaki 1,3 palio punto değil punto ile palio nun 1,3 leri farklıdır istersen araştırabilirsin neyse konu uzamasın konuyu açan arkadaşda dandik dsg li skoda sı arızalanırsa o zaman görüşürüz
bence tartışmaya bile gerek yok herkezin tercihi bana kalsa bir sürü model varken skoda hayatta düşünmem
O paraya ben daha iyisini bulamadım. Gücüm yetse o arabayı tercih edecektim.
videodaki 1,3 palio punto değil punto ile palio nun 1,3 leri farklıdır istersen araştırabilirsin neyse konu uzamasın konuyu açan arkadaşda dandik dsg li skoda sı arızalanırsa o zaman görüşürüz
Bu birazda kedi uzanamadığı ciğere pis demesi gibi olmuş dandik dediğin Octavia 3.nesil DSG kullanıyor ve aynısını Audi ve passat kullanıyor, şuan jetta da bile 2. nesil DSG şansuzan var araçlarda. Konu Punto memnuniyetsizliğiydi ama konu araç karşılaştırmalarına geldi. Punto nere Octavia nere ben karşılaştırma yapmadım siz yapıyorsunuz. octavia forumunuda eski arabam puntoydu diyorum onlarda iyiki kurtulmuşssun diyorlar
erenemre
29/12/2014, 17:19
Bu birazda kedi uzanamadığı ciğere pis demesi gibi olmuş dandik dediğin Octavia 3.nesil DSG kullanıyor ve aynısını Audi ve passat kullanıyor, şuan jetta da bile 2. nesil DSG şansuzan var araçlarda. Konu Punto memnuniyetsizliğiydi ama konu araç karşılaştırmalarına geldi. Punto nere Octavia nere ben karşılaştırma yapmadım siz yapıyorsunuz. octavia forumunuda eski arabam puntoydu diyorum onlarda iyiki kurtulmuşssun diyorlar
ben octavia ile punto yu kıyaslamadım iyi okursan anlarsın punto nun rakibi fabia dır octavia değil ben o parayı skoda ya vermezdim dedim sadece ayrıca kedi ciğer olayı komik olmuş arabaya değil gayrimenkule yatırırım yapmaya çalışıyorum ALLAH ıma bin şükür imkanım var ama o kadar parayı octavia ya verecek kadar enayi değilim punto fazlasıyla yetiyor bana zaten h.sonundan h.sonuna kullanıyorum insanların alım gücünü bilmeden cahil yorumları yapmayın.
ERDEM1907
29/12/2014, 17:30
Bence arkadaşın ilk yazdığına saygı duyulmalı. Doğrudur yanlışdır herkese göre değişir. Öyle yazdı doğrudur diye bir şey yok.Bütün cevapları okumadım ama tahmin edebiliyorum. Çünkü bu forumda WV araba değil buna bu kadar para verilir mi şekilnde başlıklar vardı (ki aslında WV pahalı değildir ötv +kdv den dolayı 2 katına çıkıyor fiyatı).
Ben her zaman şöyle dedim Puntolar diğer sınıfında ki arabalarla; fiesta, i20, corsa vs daha kötü bir araba değil. Ben Puntodan çok çektim servisler de her türlü memnuniyetsizliği yaşadım, 2 kere yolda kaldım v.s v.s ama böylede kötülemedim hiçbir zaman arabamı.
Fiyatına göre yeterli bir arabadır Punto.
gerçekten eleştiriye açık değiliz. ben de Punto kullanıyorum, gücüm olsa daha iyisine binerim elbette, aynı şekilde diğer kullanıcılar da bu şekilde yapacaktır. Aksini iddia edeni samimi bulmam.
Yalnız burada eleştirilerin olmasını şuna bağlayabiliriz, punto'yu sattım octavia aldım, punto tü kaka şeklinde olmuş yazınız. Bunu da göz ardı etmemek lazım.
Kazasız belasız kullanmanızı dilerim..
darktiger
29/12/2014, 17:34
Bu konu kapansa artık. uzadıkça uzuyor. aracını sevmeyen satan insan daha ne amaçla bu konuları açıp bu forumdakileri rahatsız ediyor anlamıyorum. zaten toplum olarak yeteri kadar gerginiz birbirimizi yemeye hazırız. burdada mı huzur kalmadı
Arkadaşlar ben kimseyi tabiki rencide etmek istemedim konuyu açarken amacım punto hakkındaki olumsuz ve beni çok sıkan sebepleri yazmaktı ancak konuyu bazı arkadaşlar yanlış yerlere çektiler. Bunun üzerine tekrar açıklama yapma gereği duydum amacım sadece kendi aracımdaki memnuniyetsizliği dile getirmek yoksa kimsenin aracına lafım yok beni anlayışla karşılayan arkadaşlara teşekkür ederim ama beni arabadan anlamayan biri ilan edenlerede cevap vermek dahi istemiyorum.
2015 yılı Puntolu Puntosuz herkese kazasız belasız sürüşler nasip olsun diyorum.
Arkadaşlar ben kimseyi tabiki rencide etmek istemedim konuyu açarken amacım punto hakkındaki olumsuz ve beni çok sıkan sebepleri yazmaktı ancak konuyu bazı arkadaşlar yanlış yerlere çektiler. Bunun üzerine tekrar açıklama yapma gereği duydum amacım sadece kendi aracımdaki memnuniyetsizliği dile getirmek yoksa kimsenin aracına lafım yok beni anlayışla karşılayan arkadaşlara teşekkür ederim ama beni arabadan anlamayan biri ilan edenlerede cevap vermek dahi istemiyorum.
2015 yılı Puntolu Puntosuz herkese kazasız belasız sürüşler nasip olsun diyorum.
Evet başka kimsenin ekleyeceği bir şey yoksa konu kapanmıştır arkadaşlar.
İyi forumlar.
- Konu Kilit -
thefastest
29/12/2014, 18:01
3 Yıl Sonra...
__________________________________________________ ____________________________________
2015 105bg DSG Dizel Octavia aracımı dün sattım.
2 seneye yakın sizlerle buradaydım çok yorum yazmadım ama hep bilgileri buradan edindim artık aranızdan ayrılıyorum. Gelelim 2 senedir kullandığım Octavia hakkındaki görüşlerime.
Düşmanıma tavsiye etmeyeceğim araba diyebilirim, arkadaş ne arabanın performansı ne ivmelenmesi ne yol tutuşu iyi, 105bg bir araba tamam ama bu kadarda hantallık olmaz arabayı manuel kullanmak zorunda kaldım hep vites aralarında araba resmen 2 saniye gaz yemiyor kalkışlarda bisikletle bile daha hızlı kalkarsın (tabi gazı kökleyip kalkmassan) malzeme kalitesi 3.sınıf kaputu açın bomboş bir görüntü tüm aksamı saç neredeyse, aracın tek elle tutulur yanı şekli şemali güzel estetik zaten birçok kişi benim gibi görünümüne kanıp alıyor. Ha birde start stop hill holder yağmur sensörü gibi fonksiyonları artıları.
Dün BMW 520d 2018 model bir yer uçağı sipariş ettim ve test ettim, dünya varmış sonunda gerçek anlamda arabaya bineceğim.
Son söz olarak Octaviadan uzak durun derim daha doğrusu Skoda dan araba alınmaz ben hata ettim bugüne kadar Audi, Toyota araçlarım vardı şimdiye kadar sahip olduğum en kötü araçtı çok şükür elimden çıkardım. Yorumlarımın bu kadar zalimce olmasının sebebi fiyatını uygun görüp Skodaya atlamayın diye yazıyorum paranıza yazık olur 3-5 fazla verin gidin Alman veya japon marka alın.
Kalın sağlıcakla..
__________________________________________________ ____________________________________
Octavia'nızı sevdiğinizi ve yukarıdaki gibi bir yazı okuduğunuzu düşünün? Niyetinizin kötü olmadığını anlıyorum ama yazdıklarınız biraz ağır olmuş sanki?
Neyse bence son mesajınızla olay tatlıya bağlansın, dediğiniz gibi "2015 yılı Puntolu Puntosuz herkese kazasız belasız sürüşler nasip olsun" Allah herkesin gönlüne göre versin.
thevahsi
29/12/2014, 19:05
3 Yıl Sonra...
2015 105bg DSG Dizel Octavia aracımı dün sattım.
2 seneye yakın sizlerle buradaydım çok yorum yazmadım ama hep bilgileri buradan edindim artık aranızdan ayrılıyorum. Gelelim 2 senedir kullandığım Octavia hakkındaki görüşlerime.
Düşmanıma tavsiye etmeyeceğim araba diyebilirim, arkadaş ne arabanın performansı ne ivmelenmesi ne yol tutuşu iyi, 105bg bir araba tamam ama bu kadarda hantallık olmaz arabayı manuel kullanmak zorunda kaldım hep vites aralarında araba resmen 2 saniye gaz yemiyor kalkışlarda bisikletle bile daha hızlı kalkarsın (tabi gazı kökleyip kalkmassan) malzeme kalitesi 3.sınıf kaputu açın bomboş bir görüntü tüm aksamı saç neredeyse, aracın tek elle tutulur yanı şekli şemali güzel estetik zaten birçok kişi benim gibi görünümüne kanıp alıyor. Ha birde start stop hill holder yağmur sensörü gibi fonksiyonları artıları.
Dün BMW 520d 2018 model bir yer uçağı sipariş ettim ve test ettim, dünya varmış sonunda gerçek anlamda arabaya bineceğim.
Son söz olarak Octaviadan uzak durun derim daha doğrusu Skoda dan araba alınmaz ben hata ettim bugüne kadar Audi, Toyota araçlarım vardı şimdiye kadar sahip olduğum en kötü araçtı çok şükür elimden çıkardım. Yorumlarımın bu kadar zalimce olmasının sebebi fiyatını uygun görüp Skodaya atlamayın diye yazıyorum paranıza yazık olur 3-5 fazla verin gidin Alman veya japon marka alın.
Kalın sağlıcakla..
Octavia'nızı sevdiğinizi ve yukarıdaki gibi bir yazı okuduğunuzu düşünün? Niyetinizin kötü olmadığını anlıyorum ama yazdıklarınız biraz ağır olmuş sanki?
Neyse bence son mesajınızla olay tatlıya bağlansın, dediğiniz gibi "2015 yılı Puntolu Puntosuz herkese kazasız belasız sürüşler nasip olsun" Allah herkesin gönlüne göre versin.
Ahbe kardeşim bana bmw deme 320d birde o vites kolunu sola çekiyorsun ya yere yapışıp sportta geçiyor orda bitiyorum arabaya asfaltı aglatıyor o içindeki koppit yokmu o sürüş zevki bigün param olursa ölmeden alacagım bu bmw yi ne yapıştırıyor dimi nefes aldırmıyor yeminle insanın ruyalarına giriyor koltuk seni bi sarıyor frene bassanda koltukdan zımba gibi çakılıyorsun ne iler ne geri kayıyor popo :) :clapping: araba işte 2000 motor kökledinmi ucak , yavaş gidersende 6,9 litre yakıyor o cusseye o ihtişama göre iyi
byadrenalin
29/12/2014, 20:47
Son söylediğiniz cümleye katılmıyorum.bir pejoya,renoya binmektense fiat a binerim demişsiniz.renault 1898,fiat 1899 yılında kurulmuş ve ülkemizde en çok araç satmış iki büyük firmadır.bizim buralarda ya da ülke çapındaki köylere bakın neredeyse herkeste bir renault(özellikle toros)vardır.bende renault var diye demiyorum,ama her firmanın ürettiği araçlar üç aşağı beş yukarı aynı kalitededir.başkalarını paylarken bu defa da sizler aynı duruma düşüyorsunuz.ona bineceğime buna binerim dediniz mi renault,pejo gibi araç sahiplerini biraz hakir görmüş gibi oluyorsunuz.amacım tartışma ortamı yaratmak değil fakat bugün renoyu satarım yarın bravo alırım,focus alırım,a3 alırım clk200 alırım.haa ne zaman Türk malı üretilir gider onu alırım.alınıp satılan şeyler için kuru milliyetçilik yapmam Türk malı araç hariç.umarım demek istediğimi anlayışla karşılarsınız.
saygılarımla.
Karşılamam :) Çünkü biraz boş eleştiri yapmışsınız. Malesef gerçekler bunlar. Pejoya renoya vereceğim parayı Fiat 'a veririm. Sonuç itibari ile hepsi aynı kategori de araçlar. Az yakan ve ucuz. Ama gelgelelim yeni Clio4 ten yola çıkarsa yol tutuş yok. Hatta Fluence diye diye öve öve bitiremedikleri arabanın içine bindim. İçerden araba Polo gibi. Dar. Pejo 307 sözüm ona nerdeyse C segmenti olarak sayılacak araç ama aynı şekilde yol tutuş zayıf. Parçaları plastik. Çamurluk plastik. Bir Fransız arabasına binmektense her daim İtalyan 'ı tercih ederim. Bunda alınıp gücenecek bir şey yok. Satın renonuzu alın bir Fiat aynı segmentte olan görün farkı. Clio symboller örneğin 100 den sonra kalkışa geçiyor arabanın tekerleri yerden kesiliyor resmen hafiflikten :)
marineros
29/12/2014, 21:42
Karşılamam :) Çünkü biraz boş eleştiri yapmışsınız. Malesef gerçekler bunlar. Pejoya renoya vereceğim parayı Fiat 'a veririm. Sonuç itibari ile hepsi aynı kategori de araçlar. Az yakan ve ucuz. Ama gelgelelim yeni Clio4 ten yola çıkarsa yol tutuş yok. Hatta Fluence diye diye öve öve bitiremedikleri arabanın içine bindim. İçerden araba Polo gibi. Dar. Pejo 307 sözüm ona nerdeyse C segmenti olarak sayılacak araç ama aynı şekilde yol tutuş zayıf. Parçaları plastik. Çamurluk plastik. Bir Fransız arabasına binmektense her daim İtalyan 'ı tercih ederim. Bunda alınıp gücenecek bir şey yok. Satın renonuzu alın bir Fiat aynı segmentte olan görün farkı. Clio symboller örneğin 100 den sonra kalkışa geçiyor arabanın tekerleri yerden kesiliyor resmen hafiflikten :)
Merhabalar.maalesef boş eleştiri sizin görüşünüze göre boş.clio4 de yol tutuş yok demişsiniz ama oto test sitelerinin youtube da yaptığı test sürüşlerini izlememişsiniz demektir.pejo konusu tamam haklısınız.ne parçası bulunur ne de konforu vardır.antalya gibi yerde arka disk bulunmadı,iki günde ancak geldi.hem de yetkili serviste.ayrıca en kötü kamber kaster açılarına sahip diye de biliyorum.arabalar benim için maldır alınır satılır.ama kuru kuru araçlara tapanlara da maalesef sessiz kalamıyorum.şimdi sizlere ferrari,porshe,lamborghini gibi araçları söylesem,onların km si 55-60 binde bitiyor alınmaz dersiniz.ne de olsa fiat var demenize göre :) ben de hayatta fiat a binmem derdim ama gittim aldım bindim ve de önyargılarımı kırdım.tü kaka değilmiş.
Aracı satıp fiat ın hangi segment aracını alayım?mesela bravolara baktım.araç çok şık bu bir gerçek.ama fiattaki bazı kronik sorunlar aklımı karıştırdı.direksiyon ve şanzıman sıkıntıları gözümü korkuttu.otomatik vites baktığımdan ister istemez dualogic şanzımanı eledim.bunu buralarda bizler değil,biraz da fiat ın düşünmesi gerekli.renault babamın malı değil.seneye satıp mazda3 alabilirim ya bilmiyorum seneye bakarım diyorum.ama şu an ki aracım olan magane da mercedesin kullandığı bva şanzıman var.atmosferik benzinli 1.6 motor var ve de lpg için daha uyumlu bu motorlar.
Ticaretin yarısından çoğu reklamdır.geri kalanı yenilik,süreklilik ve performansa bakar.
Yani uzun lafın kısası,isteyen istediğine binsin istediğiyle gezsin.ben bu aracı değiştirdiğimde de Allah ömür verirse değerli forum arkadaşlarımızla paylaşacağım.ya mazda3 olacak ya da volvo.neyse kargaya yavrusu şahan görünürmüş.bu hepimiz için geçerli.iyi geceler.
byadrenalin
29/12/2014, 21:53
Merhabalar.maalesef boş eleştiri sizin görüşünüze göre boş.clio4 de yol tutuş yok demişsiniz ama oto test sitelerinin youtube da yaptığı test sürüşlerini izlememişsiniz demektir.pejo konusu tamam haklısınız.ne parçası bulunur ne de konforu vardır.antalya gibi yerde arka disk bulunmadı,iki günde ancak geldi.hem de yetkili serviste.ayrıca en kötü kamber kaster açılarına sahip diye de biliyorum.arabalar benim için maldır alınır satılır.ama kuru kuru araçlara tapanlara da maalesef sessiz kalamıyorum.şimdi sizlere ferrari,porshe,lamborghini gibi araçları söylesem,onların km si 55-60 binde bitiyor alınmaz dersiniz.ne de olsa fiat var demenize göre :) ben de hayatta fiat a binmem derdim ama gittim aldım bindim ve de önyargılarımı kırdım.tü kaka değilmiş.
Aracı satıp fiat ın hangi segment aracını alayım?mesela bravolara baktım.araç çok şık bu bir gerçek.ama fiattaki bazı kronik sorunlar aklımı karıştırdı.direksiyon ve şanzıman sıkıntıları gözümü korkuttu.otomatik vites baktığımdan ister istemez dualogic şanzımanı eledim.bunu buralarda bizler değil,biraz da fiat ın düşünmesi gerekli.renault babamın malı değil.seneye satıp mazda3 alabilirim ya bilmiyorum seneye bakarım diyorum.ama şu an ki aracım olan magane da mercedesin kullandığı bva şanzıman var.atmosferik benzinli 1.6 motor var ve de lpg için daha uyumlu bu motorlar.
Ticaretin yarısından çoğu reklamdır.geri kalanı yenilik,süreklilik ve performansa bakar.
Yani uzun lafın kısası,isteyen istediğine binsin istediğiyle gezsin.ben bu aracı değiştirdiğimde de Allah ömür verirse değerli forum arkadaşlarımızla paylaşacağım.ya mazda3 olacak ya da volvo.neyse kargaya yavrusu şahan görünürmüş.bu hepimiz için geçerli.iyi geceler.
Mazda alırsanız şayet ve sıfır alırsanız minimum 7 sene binersiniz o arabaya. Mazda 6.26 ya tam 14 sene bindik. Bana göre Japon arabaları içinde Subaru dan sonra en sağlam araba. Toyota ve Honda Mazda nın yanında hikaye. Tabi bunu bizim milletimiz bilmez. Honda aşşağı Honda yukarı der. Hondaya kötü demiyorum ama Mazda Honda dan daha sağlam bir arabadır mesela. Ben bindiğim arabanın çok kaliteli olduğunu söylemedim. Kronik arızaları olduğunu da biliyorum. Lakin her arabanın kronik arızası vardır zaten. Porshce un bile. Gel gelelim yukarıda da belirttiğim gibi kalite içersinide baktığınız da aynı kalitede olan pejo reno grunu arasında Fiat bir tık daha önde. Sağlamlık olarakta tip olarakta konfor olarakta. Megane Linea dan iyi midir bilmem ama Bravo Megane i katlar. Araba kıyaslarken sadece otomatik şanzuman manuel şanzuman kıyaslamamak lazım. Tabi bir de araçtan beklentiler önemli. Benim için araç biraz iyi gitsin. Yol tutsun. Donanımlı ve yakışıklı olsun yeter. Ben Evo yu almadan önce dünya kadar araba baktım. Piyasa da B segmenti içinde Punto Evo kadar her açıdan iyi olarak bakılacak başka bir araba yok. Belki İbiza biraz yarışabilir ama Evo ön planda. Kronik arızalarından bende korkuyorum ama araba işi şans işi. Elektronik alet gibi.
thevahsi
30/12/2014, 10:20
Beyler ben reno clio ve suanda patronun fulancesini kullanıyorum 2 side acayip buhar yapıyor yoltutusu gerçekten yok beyler bu şaka degil yanlız clioRS Serisi hariç onunki iyidi ve birde çok kalitesiz araçlar kapı içleri bile pilastik heryerinden malzemeden çalmışlar ön arka tampunlar plastik kazada darbeyi emecek birsey yok hakeza bildigin kalastır pejo da kaza yaptım oda kagıt gibi araba ucuz araç alacaksan gerçekten fiat ama 35 40 liran varsa toyota wolsvogen bmw mercedes honda buaraçlara zıplayacaksınız inanki kimsenin aracını kötülemek için söylemiyorum gitbi renoya bin dacia da aynı resmen odungibi vites kolu bile çok kaba bi estetiklik yok araçlarda tasarım yok fiatın da en büyük sorunu kronik sorunlara çözüm bulmaması ve dış boya kalitesi çok düşük onun dışında 25 yada 30 bin tl den sonra fiat ı terk edip segment yükselmeniz şart
erenemre
30/12/2014, 19:42
Beyler ben reno clio ve suanda patronun fulancesini kullanıyorum 2 side acayip buhar yapıyor yoltutusu gerçekten yok beyler bu şaka degil yanlız clioRS Serisi hariç onunki iyidi ve birde çok kalitesiz araçlar kapı içleri bile pilastik heryerinden malzemeden çalmışlar ön arka tampunlar plastik kazada darbeyi emecek birsey yok hakeza bildigin kalastır pejo da kaza yaptım oda kagıt gibi araba ucuz araç alacaksan gerçekten fiat ama 35 40 liran varsa toyota wolsvogen bmw mercedes honda buaraçlara zıplayacaksınız inanki kimsenin aracını kötülemek için söylemiyorum gitbi renoya bin dacia da aynı resmen odungibi vites kolu bile çok kaba bi estetiklik yok araçlarda tasarım yok fiatın da en büyük sorunu kronik sorunlara çözüm bulmaması ve dış boya kalitesi çok düşük onun dışında 25 yada 30 bin tl den sonra fiat ı terk edip segment yükselmeniz şart
olur sen öyle dedin ya öyle yaparız
emretepelioglu
31/12/2014, 12:31
Niye bukadar uzatılmışsa. Lakin;
Ekonomi isteyen "FİRE"
Hem ekonomi hem biraz performans isteyen "STARJET"
Sadece performans isteyen "Tjet" alır. Bukadar basit.
Tamam bende bravo Tjetten indikten sonra punto fire ile cebelleşiyorum ama bu arabayı yerden yere vurmamı gerektirmez kriterleri bellidir tüm araçların ne istiyorsan her bütçeye uygun değişik kriterde araba var. Benim bravonun yanına birde punto almam parça ve benzin parasından canımın yandığı içindir. Yoksa bravoyu satıp üstüne puntonun parasını ekleyip çok baba araçlar alınabilirdi. Ama aradığınız kriterleri iyi belirleyeceksiniz ki sonra bu arkadaş gibi pişman olmasın kimse.
Güle güle kazasız belasız kullanın yeni aracınızı. Bizde puntomuzu. Nice uzun kmlere.
EMRE ALTINOK
17/01/2015, 03:09
"keşke araba değiştirmeyle sorunlar çözülseydi."
Ekonomi için araç alıp gitmiyor demek yanlış olmuş biraz keşke punto satın alırken '' 1.4 16v 105 hp multiair '' test etseydiniz. ayrıca 7000 devirde kesici giriyor o devire kadarda dolu dolu çeviriyor.