Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Osram Nigh Breaker Unlimited Kullanan arkadaş var mı?

aydin2534
12/12/2014, 02:48
Merhaba arkadaşlar Osram Braker Unlimited almayı düşünüyorum ama bir türlü karar veremiyorum aydınlatmasına ve uzunlarına güvenemiyorum daha önce kullanan arkadaş varsa bilgi verebilir mi acaba

teo53
12/12/2014, 02:53
Ben ve babam araçlarımızda kullanıyoruz, Yağışlı olmayan havalarda benim diyen ampülün önünü aydınlatır o derece iyidir uzunlarıda keza öyle sürekli kemerburgaz otobanını kullanırım ve o yol zifiri karanlık hiç sorun yaşamadım yağışsız havada. Ama söyliyeyim yağmur yağarsa çeker kenara ağlarsın :D Sis farın varsa sorun yok ama açtığında dengeliyor birbirini. Yazlık ve kışlık olarak ayırmak lazım bu ampülleri

aydin2534
12/12/2014, 03:26
Teşekkür ederim bende yağmurlu havalardan çekiniyorum yoksa alıcam hemen :)

teo53
12/12/2014, 03:57
Teşekkür ederim bende yağmurlu havalardan çekiniyorum yoksa alıcam hemen :)

İstersen bir al dene benim test ettiğim yol zifiri karanlık bir yol farları kapattığınızda bile önünüzü göremezsiniz. Böyle bir yolda yağışlı havada giderseniz o kuru havada ki performansı aratıyor sis farı varsa problem yok mutlaka eski ampüllerinizi yedek bulundurun gerçi özellikle sol far ampülünü değişmek ayrı bir yetenek istiyor :D

arenas
12/12/2014, 08:23
Ben de nb plus tan unlimited a geçtim.eskiye oranla görme menzilim hem önde hem yanda arttı.nb plus ın uzunları çok havaya bakıyodu,unlimited ta bu olahı çözmüşler.ama yağmurlu havada ,her far ampulunde olduğu gibi, sislerin yardımına ihtiyaç var.

Sent my iPhone using

Arrest
12/12/2014, 09:45
General elektiric ultra megalight ve unlimited kullandim. General elektiric yagmurda osramdan daha iyi. Uzak mesafeyide daha net aydinlatiyor

kristaldeniz
19/12/2014, 11:17
Ben de aracımda bu osramı kullanıyorum ancak arkadaşların dediği gibi yağmurlu havalarda verim yerlerde. Çok yetersiz.

zazana
19/12/2014, 14:24
General elektiric ultra megalight ve unlimited kullandim. General elektiric yagmurda osramdan daha iyi. Uzak mesafeyide daha net aydinlatiyor

ultra mega light dan memnunmusunuz? halen kullanıyormusunuz. philipsdende osramdan da daha iyi diyenler var. sizin fikriniz nedir . teşekkürler...

Arrest
19/12/2014, 15:36
ultra mega light dan memnunmusunuz? halen kullanıyormusunuz. philipsdende osramdan da daha iyi diyenler var. sizin fikriniz nedir . teşekkürler...

osram breaker plus %90 ışıgı 1 yıl kullandım
Unlimitedi 1 ay kullandım
General elektiric ultra megalighti 6 aydır falan kullanıyorum.

Oto elektirik malzemeleride sattığımız için firmalar test amaçlı kendi araçlarımızda kullanmamız için ürün veriyor ve biz bunları tecrübeye sabit olarak paylaşıyoruz müşterilerle.

Şu anda general elektirikten daha fazla yağmurlu ve yalın havada daha fazla ve tok ışık veren başka ampul yok. Osramdanda ömrünün daha fazla olduğunu gözlemlerimize dayanarak söyleyebilirim.

cdogu
19/12/2014, 16:20
osram breaker plus %90 ışıgı 1 yıl kullandım
Unlimitedi 1 ay kullandım
General elektiric ultra megalighti 6 aydır falan kullanıyorum.

Oto elektirik malzemeleride sattığımız için firmalar test amaçlı kendi araçlarımızda kullanmamız için ürün veriyor ve biz bunları tecrübeye sabit olarak paylaşıyoruz müşterilerle.

Şu anda general elektirikten daha fazla yağmurlu ve yalın havada daha fazla ve tok ışık veren başka ampul yok. Osramdanda ömrünün daha fazla olduğunu gözlemlerimize dayanarak söyleyebilirim.

Sato peki ömrü nasıl? Yani taktın mı ampulü unutuyor musun ? Forumlarda Osram vb. kuvvetli ampullerin ömrünün standart beş liralık ampullere göre daha kısa olduğunu okumuştum. Yani ben şimdi bunu Fiesta'ya takarsam ne kadar süre gider tahminin nedir ?

Arrest
19/12/2014, 16:37
Sato peki ömrü nasıl? Yani taktın mı ampulü unutuyor musun ? Forumlarda Osram vb. kuvvetli ampullerin ömrünün standart beş liralık ampullere göre daha kısa olduğunu okumuştum. Yani ben şimdi bunu Fiesta'ya takarsam ne kadar süre gider tahminin nedir ?

6 aydır patlamadı hala benim ampulüm. ve general elektiriği 1 yıldan uzun süredir kullanan araçlar var taktıklarımızda. ama osram nb taktıklarımız 6 ayda bir çogu geri geliyor. Yinede ampul işinde çok azda olsa şans ta olmalı. Ampülün erken patlamasını etkileyen birçok faktörde var ama stabil bir araçta general elektirik osramdan en az 2 kat daha uzun ömürlü ki tek duy ampullerinde bile buna rastlamak mümkün

fct1071
19/12/2014, 19:53
6aydır patlamadıysa kesinlikle osram'den ömürü uzundur :D benim osramler 6 ayı görmedi. narva aldım 11 ay kadar da narva dayandı. ancak yağmurlu havada ikisi de ciddi sıkıntı. hava aydınlıkken o güçlü ışık yağmur yağınca nereye kayboluyor anlamıyorum. otobanda sağanak yağmurda resmen kamyon arkasında geldim o kadar kötüydü. bundan mütevellit ikisini de söktüm yaşasın sarı standart ampüller

halils2
19/12/2014, 19:59
Orjinal ampul 4.5 senedir çalışıyor. Bilmiyorum ama belki aracın fabrika çıkışında takılmıştır. Öyle ise 8 sene yapar. Bunca yıldır araba kullanırım 1 defa ampül kestiğini gördüm o kadar. 6 ayda ampul değiştirenlere hayret ediyorum.

Arrest
19/12/2014, 20:36
Orjinal ampul 4.5 senedir çalışıyor. Bilmiyorum ama belki aracın fabrika çıkışında takılmıştır. Öyle ise 8 sene yapar. Bunca yıldır araba kullanırım 1 defa ampül kestiğini gördüm o kadar. 6 ayda ampul değiştirenlere hayret ediyorum.
Hocam normal ampulle kiyasla guclendirilmis ampul %120 daha fazla isik veriyor yani iki katindan fazla

6aydır patlamadıysa kesinlikle osram'den ömürü uzundur :D benim osramler 6 ayı görmedi. narva aldım 11 ay kadar da narva dayandı. ancak yağmurlu havada ikisi de ciddi sıkıntı. hava aydınlıkken o güçlü ışık yağmur yağınca nereye kayboluyor anlamıyorum. otobanda sağanak yağmurda resmen kamyon arkasında geldim o kadar kötüydü. bundan mütevellit ikisini de söktüm yaşasın sarı standart ampüller
Yeni ampuller ne yazikki ticari amacli omru cok kisa

arenas
19/12/2014, 20:47
Son kullandığım osram nb+ yaklaşık 1,5 yıl gitti.gece gündüz kısalarım açık kullanıyorum.sol taraf kesti,o da ampulü tutan yay gibi bi parça yerinden çıkmış,muhtemelen ampul sağlam bi çukurda sallandığından kesmiş.öbür taraf sağlamdı.şimdi unlimited var bakalım,ne kadar gidecek

Sent my iPhone using

fct1071
19/12/2014, 21:27
4,5 sene? valla takdir ettim halil bey. 2 yıldır puntoya biniyorum, bir takım osram gitti, bir takım narva gitti tekrardan orijinal ampüllere döndüm onunda teki patlamıştı geçen gün değiştirdim.

Arrest
19/12/2014, 21:37
Gp nin tesisati zayif oldugu icin malesef suprizlerlede karsilasilabiliyor. Bircok etmen mpulun ömrünü kisaltiyor

halils2
19/12/2014, 23:20
Hocam normal ampulle kiyasla guclendirilmis ampul %120 daha fazla isik veriyor yani iki katindan fazla

Hocam derken

halils2
19/12/2014, 23:30
4,5 sene? valla takdir ettim halil bey. 2 yıldır puntoya biniyorum, bir takım osram gitti, bir takım narva gitti tekrardan orijinal ampüllere döndüm onunda teki patlamıştı geçen gün değiştirdim.

Pardon, 4. sene bitecek mart ayında. Aracı ilk aldığımda 1 plaka, 1 arka park, 1 stop, 1 arka sis, 1 ön park ampulü değiştirdim. Farları hiç ellemedim. Hala aynı farlarla devam ediyor(bu yaz aracı komşuma sattım). Ön parklarda hiç sorun olmadı, plakalıkları 2 3 kere daha değiştirdim, 1-2 defa arka park değiştirdim. sis farımda çatlak vardı o hep patlardı ben de muayeneden muayeneye değiştirdim sonra :).
Genel bilgi olarak yazayım: duyda gevşeklik, oksitlenme yoksa, ampul kaliteli ise tesisatta da sorun yoksa ve bence en önemli kısım; ampuller yanıkken (parklar dahil) aracı çok fazla bozuk yolda kullanmıyorsanız ampul kolay kolay patlamaz. Gündüz gözüyle parkları farları açıp bozuk yollarda gezerseniz; sarsıntıdan dolayı ısınmış olan ampulün flamanı çabuk keser ya da çok sert bit çukura girerseniz ampulün yine kesme ihtimali vardır.

Berkantonlu
19/12/2014, 23:59
kesinlikle on numara ampul..birde 4 ayda kısalarımı kesmeseydi iyiydi :D gidip photon 5000k beyaz ampul taktım şimdide oda gayet iyi bakalım

femoli
19/12/2014, 23:59
Artik yeni nesil ampuller biraz daha ticari bakiyorlar ve iki cesit ampul cikariyor biri long life biri standart, satandart diye tabirler NB NB+ ULM bunlar biraz daha olaya ticari boyut katiyor. Bu omur olayini NB de cilkini cikarttiklarini dusuneceklerki hemen apar topar NB+ cikardilar bakti rakipler yavas yavas one geciyor test vs yapilmadan ULM cikardilar bence osramin en iyi ampulu standart 64210 ampuludur yani standart fabrika cikis ampulu.

Philips biraz daha ampul omurlerini uzun tutuyor fakat teknoloji olarak biraz zayif far ayar her philips ampul degistirdiginde degisime ugruyor. Bunu bir turlu coZemedik ama bir enteresanlik var isik kalitesi biraz eskide kaldi. Ama yinede sinifi gecer.

General elektrik ultra mega light suanda en yuksek degerde ve en uzun omurlu ampul olarak piyasada optik ayari duzgun ve yay sistemi en yuksek sarsintilara dayaniklilik gosteriyor.

"I phone araciligi ile gonderildi"

zazana
20/12/2014, 12:00
cevaplar için sağolun.. anlaşılan o ki general elektrik alınıp denenmesi gereken bir ampul.

fct1071
20/12/2014, 12:28
Pardon, 4. sene bitecek mart ayında. Aracı ilk aldığımda 1 plaka, 1 arka park, 1 stop, 1 arka sis, 1 ön park ampulü değiştirdim. Farları hiç ellemedim. Hala aynı farlarla devam ediyor(bu yaz aracı komşuma sattım). Ön parklarda hiç sorun olmadı, plakalıkları 2 3 kere daha değiştirdim, 1-2 defa arka park değiştirdim. sis farımda çatlak vardı o hep patlardı ben de muayeneden muayeneye değiştirdim sonra :).
Genel bilgi olarak yazayım: duyda gevşeklik, oksitlenme yoksa, ampul kaliteli ise tesisatta da sorun yoksa ve bence en önemli kısım; ampuller yanıkken (parklar dahil) aracı çok fazla bozuk yolda kullanmıyorsanız ampul kolay kolay patlamaz. Gündüz gözüyle parkları farları açıp bozuk yollarda gezerseniz; sarsıntıdan dolayı ısınmış olan ampulün flamanı çabuk keser ya da çok sert bit çukura girerseniz ampulün yine kesme ihtimali vardır.

tavsiyelerinizi dikkate alacağım. teşekkür ederim. ancak bulunduğum bölgede çukursuz düzgün yol bulmak, mars'ta su bulmaktan daha zor. bende sürekli farlar açık geziyorum. muhtemelen dediğiniz gibi ampüllerin failleri ısınmış farlar ve çukurlardır.

Arrest
20/12/2014, 12:46
Hocam derken
Ho kisminimi anlamadiniz cam kisminimi yoksa baska bi bolgesinimi halil beeeeey

halils2
20/12/2014, 14:19
Ho kisminimi anlamadiniz cam kisminimi yoksa baska bi bolgesinimi halil beeeeey

Yok ben kelimenin tamamını anlamadım :)

Arrest
20/12/2014, 18:11
Yok ben kelimenin tamamını anlamadım :)
Hocam kelimesini biz kardes birader kanka pampa pampiş anlaminda kullaniyoruz hitap şekli