Orijinalini görmek için tıklayınız : Aramızda su İşleri ve boru tamirinde anlayan var mı arkadaşlar
sinanuzun
11/12/2014, 23:18
Yeni evimizde tüp deliği açalım dedik üst kattan gelen duvar içerisine gömülmüş su akar borusunu pimaşı y ekseninde önden girip arkadan çıktık usta getirdik yama yapmaya çalıştı ama boru etrafına sardığı pimaşı kelepçelerle sıktı ama çözüm olmadı bana yardımcı olabilecek arkadasım var mı
marineros
11/12/2014, 23:45
Pimaş değil de,eğer borunun her iki tarafına da müdahale şansınız varsa araba,kamyon veya iki tekerli bisiklet olabilir,bunların iç lastiklerini delik kapamak için kullanabilirsiniz.lastiği kesin(deliği görmediğim için santim ölçüsü veremeyeceğim)ve kestiğiniz lastiği kendi içerisinde (veya dışa doğru)katlayın.iki üç parça katlayın ve deliğin üstüne koyup bunu kelepçe yardımıyla sonuna kadar sıkın.delikler karşılıklı ise tek kelepçe iki lastik basarak bu sıkıntıyı ortadan kaldırabilirsiniz.bu yöntemle çok boru devresi kurtardım kesilmekten :) umarım bu çözüm işinize yarar.
sinanuzun
11/12/2014, 23:53
Sucu arkadaş siyah plastik parça kesip sıkıca sarmadan, boru açıkta değil herhalde ondan kestiği pimaş parçasının içine koydu sonra pimaşı bir tarafını kesip germek suretiyle borunun üstüne yerleştirip sonrasında 3 kıskaçla sıkıştırdı ama pimaşı içindeki siyah lastik altından sızıntı var
Duvarın y ekseninde 10cm yukarı 10cm aşağı kırılarak çatlak patlak kesik herneyse yer kesilip uygun ölçüde yeni boru kaynatmak ömürlük çözüm olacaktır.