PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 20.000 Bakımı 650 TL !

Fiorino35
02/12/2014, 16:11
Aracım 22.000 'e geldi. 20.000 bakımına girmesi için 2-3 servisi aradım ve aldığım fiyat karşısında şok oldum. 570 diyen var 650 diyen var. Biz mercedes yada Bmw 'ye binmiyoruz sonuçta bu kadarı saçmalık geldi bana. Dışarı da yaptırmayı düşünüyorum sanırım garantisi bitecek. Başka bir zararı & yararı olur mu sizlere de danışmak istedim

Berkantonlu
02/12/2014, 16:28
dışarıda daha uygun fiyata daha kaliteli yağ malzemeler ile bakımı yapabilrisiniz evet fakat ileride çıkabilicek olası büyük problemlerde daha fazla zararlar etmemek için bence servise girin ve garantinizi asla bozmayın..bende servis yanlısı değilim fakat mantıken garantinizi bozmamanız gerekir diye düşünüyorum..

tosturuk
02/12/2014, 16:28
Araçta ne gibi bir işlem yapacaklarmış sordunuz mu ?

Fiorino35
02/12/2014, 17:26
Yakıt Filtresi
Polen Filtresi
Ön tekerlekler balans
Sarf Malzeme
SL Motor Yağı 5W - 30 3lt
Cam Suyu Antifrizli
Hava Filtresi
Fren Balata Spreyi
Yağ filtresi
20 Bin Bkım İşçiliği

ozkancavus5916
02/12/2014, 17:36
geçen hafta forumda bursada 300 tl ye 20bin bakıma anlasan arkadas var . bursadakide yetkili servis

darktiger
02/12/2014, 17:37
Yakıt Filtresi
Polen Filtresi
Ön tekerlekler balans
Sarf Malzeme
SL Motor Yağı 5W - 30 3lt
Cam Suyu Antifrizli
Hava Filtresi
Fren Balata Spreyi
Yağ filtresi
20 Bin Bkım İşçiliği

kısaca 200 tl malzeme gerisi işçilik. ne kolay para kazanıyorlar. stajer bul söksün taksın asgari ücret bile verme ama 400 tl işçilik yaz.

ozkancavus5916
02/12/2014, 17:46
serviste motor koruma yaptılar 17-18 yasındaki çocuklar .arabanın harareti 90 C de iken aldılar arabayı kaputu açtılar bastılar suyu gözümle gördüm .5dk sonra araba geldi
hazır diye o işi bende yapardım 1 tl self serviste 1ty köpük 1 tlye su

darktiger
02/12/2014, 17:49
serviste motor koruma yaptılar 17-18 yasındaki çocuklar .arabanın harareti 90 C de iken aldılar arabayı kaputu açtılar bastılar suyu gözümle gördüm .5dk sonra araba geldi
hazır diye o işi bende yapardım 1 tl self serviste 1ty köpük 1 tlye su

geçenlerde de yazdım hazır dedikleri arabamın plakasını takmamışlardı. dalıp binsen arabaya yolda yiycen cezayı daha ne olsun.

ozkancavus5916
02/12/2014, 18:12
banada hazır dediler parayı ödedim kaputu açtım kaput kecesi sarkmis motorun üstü les gibi siz böylemi motor koruma yapıyorsunuz dedim .aldılar arabayı yeniden yaptılar . gece arkadas gezmesinde gittik gece saat 3.5 ta araba mars almadı .2 metre ittik araba çalıştı . pazarda 7-8 denedim anca mars aldı .pazartesi sabahı araba terk marsta çalıştı . servise gittim . dedikleri tek sey motor korumayla ne alakası var diye .biraz tartısınca arabayı aldılar soketler yerinden oynamış

Fiorino35
02/12/2014, 18:17
Yani bu fiyatlara imkansız servise gitmek

ozkancavus5916
02/12/2014, 18:20
Biraz uçmuşlar bende burada 540 tl fiyat aldım 20.000 bakımı bursada 300 tl izmirde 650 tl nasıl iş anlamadım

knnzdmr61
02/12/2014, 18:24
Hepiniz haklısınız doğru eve ama şöyle bir gerçek var ben arabamı bile serviste yıkatıyorum yani daha fazla para verip herşeyi serviste yaptırıyorum bazen kıyıdan köşeden ses geliyor getiriyorum para almıyorlar geçen söylemesi ayıp ekranlı teyp aldım teypçi sökemedi götürdüm servise söktüler teyp i para almadılar motorda bi sıkıntı oldu vuruntulu çalışıyordu garantiden egzantirik bakım volan hepsi bedava değişti onun için bir kere değil 5 kere düşünün dışarda yaptırsaydım bunları belkide bu işlemlere de para verecektim

Trabzon çevresi arkadaşlarım eğer Trabzon Fiat servisinde işlem yaptırmak isterlerse seve seve yanlarında bulunup indirim yaptırırım.

messi78
02/12/2014, 18:25
Bende geçen sene Ankara kartaştan 500 TL fiyat aldım ama ipe ipe yaptırmak zorunda kaldım garanti bozulmasın diye. Baktım olmayacak hem fiyat indirttim hem de motor koruma hediyesi istedim yoksa bu adamlar tuttuğunu neyse... 440 TL + motor koruma hediye.

ozkancavus5916
02/12/2014, 18:38
Kenan arkadasimada katiliyorum . Burada gecen cumartesi yeni sabayide elektrikcileri dolastim 1tek sis fari ampulu taktirmak icin ampulumde vardi takmadilar servise gittim sorgusuz sualsiz taktilar parada almadilar

thefastest
02/12/2014, 18:49
Geçen ay Enriko Aliberti'de 60000 Km Bakım (Yağlar, filtreler, bujiler, fren kontrolleri, rot balans, Carbon Clean vs.) + Triger Seti değişimini 915 TL ye yaptırdım. Dışarıda daha ucuza yaptırabilirdi kesinlikle ama aracımı yeni almıştım, aldığımın 3. günü city arızası oldu. (Günahı boynuna satan arkadaş daha önce direksiyon ile ilgili hiç sıkıntı yaşamadığını söyledi) Ama araç daha önceden sürekli servis bakımlı olduğu için "City arızasını" hiç sıkıntısız ücretsiz giderdiler (Servis bakımlı olmasa da işlemi yapmak zorundalar ama o durumda biraz zorluk çıkartabiliyorlar maalesef). Aslında bakımı serviste yaptırmayı düşünmüyordum ama sırf bu yüzden bakım için servise götürdüm. 2008 yaşında garantisi bitmiş bir araç olmasına rağmen.

Bence en azından garantisi dolana kadar servisten başka yerde işlem yaptırmayın aracınıza.

cemdogu
02/12/2014, 19:03
Servise gitmemeniz için size nedenleri sayayım...

Hem çok pahalı.hem de denetlenmedikleri için savruk iş yapabiliyorlar.Daha evvelden forumda aracına kullanılmış yağ koyulanı gördük.Yapıldı deyip, yapılmayan onarımlar zaten herkesin malumu.

Servise vereceğiniz parayla dışarda ustalara da aynı işçiliği yaptırıyorsunuz.Yetkili servisin elinde sihirli değnek yok.

Hep söylerim, yetkili servis ucuz olmazsa anca garanti dahilindeki araçlardan para kazanırlar.Geri kalanından kazandıkları para değil.

İşini iyi yapan bi usta bulup, parçaları kendiniz görerek tedarik edip mis gibi bakımınızı yaptırırsınız.Olay ustada biter.

Garantisi olan araçlar mecburen servise gidiyorlar.Satışta da yetkili servis bakımlı olmasını isteyen alıcılar olacaktır mutkaka.Ancak dışarda yaptığınız işlemlerdeki malzeme listesini, faturayı sağlam tutarsanız o da sorun olmayacaktır.

Berkantonlu
02/12/2014, 20:55
Yani bu fiyatlara imkansız servise gitmek

hocam bahsettiğiniz bakım 150 tlye bile halledilir fiyat baya uçuk evet fakat aracınız daha sıfır sayılır garantisini bozmamanızı öneririm Allah korusun ileride daha büyük mekanik ve pahalı sorunlar yaşadığınızda keşke 200 fazla verseydimde garantiyi bozmasaydım demeyin..birkaç servsten daha fiyat alın pazarlıkta yapın ve garantiyi asla bozmayın dost tavsiyesi..ha garantiniz olmasaydı yine bir dost tavsiyesi verir ve asla servise gitmede derdim..ama mantıklı hareket etmek lazım şuan kaçtığınız 200 300 lira ve bozulan garanti ileride ahh dedirtmesin size..saygılar

ykaya1983
02/12/2014, 21:04
Fıat servisleri fiyatlar konusunda bmw ile yarışır.

hazarcelik
03/12/2014, 00:32
yetkili servis = soygun... 4 milyar fiyat çektiler sanayide 200 liraya hallettim problemimi tıkır tıkırda çalışıyor aracım :)

Fiorino35
03/12/2014, 00:35
Cevaplarınız için teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz değerli yorumlarınız için tekrar sağolun. Dediğiniz gibi daha ayrıntılı servis araştırması yapıp pazarlık yaptıktan sonra bakım yaptıracağım. 200 lira için garanti bozmasına değmez ama 650 liraya yaptırmam :)

Gorky
03/12/2014, 01:39
tüm malzemeleri kendiniz alın. herşeyi kendiniz yapın. ayar gerektiren şeyler için de özel usta bulun kendinize.. nerde olursa olsun dışarda motor temizliği boyaya polisaj, koruma vs. yaptırmak saçmalık. %95'i işi bilmiyor.. internette herşey var. zaman ayırdıkça anlayacaksınız. kendi arabanıza kendiniz bakın. kolay gelsin

dicaser
03/12/2014, 06:01
Servise gitmemeniz için size nedenleri sayayım...

Hem çok pahalı.hem de denetlenmedikleri için savruk iş yapabiliyorlar.Daha evvelden forumda aracına kullanılmış yağ koyulanı gördük.Yapıldı deyip, yapılmayan onarımlar zaten herkesin malumu.

Servise vereceğiniz parayla dışarda ustalara da aynı işçiliği yaptırıyorsunuz.Yetkili servisin elinde sihirli değnek yok.

Hep söylerim, yetkili servis ucuz olmazsa anca garanti dahilindeki araçlardan para kazanırlar.Geri kalanından kazandıkları para değil.

İşini iyi yapan bi usta bulup, parçaları kendiniz görerek tedarik edip mis gibi bakımınızı yaptırırsınız.Olay ustada biter.

Garantisi olan araçlar mecburen servise gidiyorlar.Satışta da yetkili servis bakımlı olmasını isteyen alıcılar olacaktır mutkaka.Ancak dışarda yaptığınız işlemlerdeki malzeme listesini, faturayı sağlam tutarsanız o da sorun olmayacaktır.

Bende servise gitmeniz için nedenleri sayayım madem :)

Servis pahalıdır , arabayı yapma süreleri uzundur , aracınızı sürekli kayda alırlar ; ancak yaptıkları her iş için hem parça hemde işçilik garantisi verirler ve araca uygulanan her işlemi kayda alırlar bu size her zaman artı olarak geri döner ; yarın öbür gün arabayı satmaya kalktıgınız zaman servise götürdüğünüzde aracınızın sicil kaydını cıkartır hem siz aracı cabuk satarsınız hemde karsı taraf severek alır.. Yetkili servis demek +300tl daha fazla vermek demek ama yetkili servis demek garanti demek ;)
ayrıca bazı arkadaslar bmw degil bizim arabalarımız gibi laf etmis bmw bizdede var hatta bırakın bmwyi forumdan erkan bilir son kasa mondeomuza 80 bin bakım için 1200tl fiyat biçtiler ve 2 sene evvel c180 komp 40.000 bin bakımına 2500 tl fiyat çekmişlerdi ; emin olun artık ucuz bişey yok hiç bir yer ucuz degil..

cemdogu
03/12/2014, 09:18

Servis pahalıdır , arabayı yapma süreleri uzundur , aracınızı sürekli kayda alırlar ; ancak yaptıkları her iş için hem parça hemde işçilik garantisi verirler ve araca uygulanan her işlemi kayda alırlar bu size her zaman artı olarak geri döner ; yarın öbür gün arabayı satmaya kalktıgınız zaman servise götürdüğünüzde aracınızın sicil kaydını cıkartır hem siz aracı cabuk satarsınız hemde karsı taraf severek alır.. Yetkili servis demek +300tl daha fazla vermek demek ama yetkili servis demek garanti demek ;)
ayrıca bazı arkadaslar bmw degil bizim arabalarımız gibi laf etmis bmw bizdede var hatta bırakın bmwyi forumdan erkan bilir son kasa mondeomuza 80 bin bakım için 1200tl fiyat biçtiler ve 2 sene evvel c180 komp 40.000 bin bakımına 2500 tl fiyat çekmişlerdi ; emin olun artık ucuz bişey yok hiç bir yer ucuz degil..
Katılmıyorum hocam.özel serviste de yapılanların faturasını saklayın.adam akıllı bi usta bulursanız garantisini verirler emin olun.Benim özel servisim bunu yapıyor.350bin kmdeki aracımızın motoru yapıldı baştan sona.Termostatı ve intercooller ı arızalandı 5bin km sonra.Sorgusuz sualsiz değiştirdiler.Hatasını kabul eden bilinçli ustalar da var.katillere para vermeyin tabiiki...

cemyk
03/12/2014, 09:41

Kusurabakmada kardeş kesinlikle katılmıyorum. servis demek garanti demek kesinlikle DEĞİL. garanti kapsamında olan aracı bile garanti kapsamında yapmamak için ellerinden geleni yapıyorlar. sonradan takılan parçalara garanti veriyorlar demişsinizde zaten ilk taktıklarında aldıkları ücrek o işin iki katı ücreti !!! yani aynı işi iki kez daha yapsalar yine kardalar !!! servisler kurnaz olmuşlar biliyorlar garantili aracı insanlar dışarda yaptırmak istemeyecekler. o yuzden basıyorlar kazığı. işçilik kesinlikle sıfır. sökme takmayı bile özenerek isteyerek yapmıyorlar baştan sağma yapıyorlar. kendi puntom da kırık parçaları ve eksik vidaları bilirim !!! işlem yapılırken aracın yanına niye almıyorlar zannediyorsunuz ? yapılan işlemleri görseniz, özensizliği görseniz kavga çıkar !!! velasıl ben kesinlikle önermiyorum ( diğer marka araç servislerini bilmediğim için konunun dışında bırakmak isterim). ayrıca önemli bir konuyu daha söyleyeyim. araçlarınız garanti kapsamında olsa dahi bakımları dışarıda yaptırabilirsiniz. araç üreticileri 2 yıl içinde olusabilecek sorunları garanti kapsamında karşılamak zorundalar. sadece dışarıda yaptırdığınız işlemlerin detay listesini ( bu faturada yazabilir) saklayın. işiniz daha kolaylaşır.

arenas
03/12/2014, 09:42
Servisin işçiliğini ben de beğenmiyorum ama servisin bilinirliği ve yaygınlığı burda öne çıkıyor.şimdi diyelimki arabayı istanbul dışına sattım.alan adam benim bostancı sanayideki ustama gelemez.ama türliyenin herhangi bi yerinde fiat servisine gidip daha önceki onarım veya değişen parçaların garantisinden yararlanabilir.bi de heryeri büyükşehir gibi düşünmemek lazım.ufak yerlerdeki ustalar maalesef kendini geliştiremiyor.şahin,doğan,toros,broadway seviyesindeler maaleaef

Sent my iPhone using

darktiger
03/12/2014, 10:10
Hepiniz haklısınız doğru eve ama şöyle bir gerçek var ben arabamı bile serviste yıkatıyorum yani daha fazla para verip herşeyi serviste yaptırıyorum bazen kıyıdan köşeden ses geliyor getiriyorum para almıyorlar geçen söylemesi ayıp ekranlı teyp aldım teypçi sökemedi götürdüm servise söktüler teyp i para almadılar motorda bi sıkıntı oldu vuruntulu çalışıyordu garantiden egzantirik bakım volan hepsi bedava değişti onun için bir kere değil 5 kere düşünün dışarda yaptırsaydım bunları belkide bu işlemlere de para verecektim

Trabzon çevresi arkadaşlarım eğer Trabzon Fiat servisinde işlem yaptırmak isterlerse seve seve yanlarında bulunup indirim yaptırırım.

sana iyisi denk gelmiş. aman anlatmayın nazar değer valla. istanbula bir gelin de ne çakallar bir görün.

ato
03/12/2014, 10:51
valla yetkili servise girmek benim gözümde hatadır 70.000 km ye kadar yetkili servise gittim garanti olayı yüzünden 2 olay sonrası soğudum birincisi 67.000 km deki arabaya debriyaj bitmiş dediler 98.000 e kadar sorunsuz kullandım 20 tllik kornaya 110 tl para istediler o gün bitirdim o günden beri sanayide kendi ustama gidiyorum en son 110.000 bakımında petronas yağ orjina yağ mazaot polen hava filtresi dahil 220 tl verdim üstünde aracın stop ve sinyal ampulleri ücretsiz değişti büyük şehirlerde her yer multijet motor kaynıyor ben zannettmiyorum bütün taksiler veya ticariler yetkili servise gidiyor o yüzden multijetten anlayan usta çok gönül rahatlığı ile sanyiye götürüyorum

2jz
03/12/2014, 10:51
Fıat servisleri fiyatlar konusunda bmw ile yarışır.

bu konuda size katılamayacağım. mini countryman s için her rutin bakım borusan oto'da ortalama 1500 lira tutuyor