Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 Fire Mi 1.3 Multijet Mi ?

AYTEK AYDIN
25/10/2007, 00:31
Arkadaşlar Hepinize Merhaba Yaklaşik Bir Ay Içinde Bir Grande Punto Almaya Karar Verdim. Senede En Fazla 1o.ooo Km. Yapiyorum. Ancak Benzinli Ile Dizel Arasinda Kararsizim.bana Yardimci Olursaniz Sevinirim.sizce Dizel Için Iyat Farkina Değer Mi ? Hepinize şimdiden Teşekürler.birde Babam Tofaş Fiat Personeli Ve Indirimden Sadece Yüzde 10 Yararlanabiliyormuş.oysa Aldiğim Duyumlara Göre Yüzde 20 Indirim Yapilabiliyormuş Bu Doğru Mu ?

OzzY
25/10/2007, 00:33
bence kmye göre bakmaktan ziyade performans olarak bakmak bile yeterli

AYTEK AYDIN
25/10/2007, 00:37
Teşekürler

Sezinhan
25/10/2007, 00:49
Bende active1.4 benzinli var. Dizel almadığıma memnunum çünkü 1 yılda 15.000 km yaptım ve dizel alsaydım fiyat farkına değmezdi diye düşünüyorum.

Fuzuli
25/10/2007, 00:58
Arkadaşlar Hepinize Merhaba Yaklaşik Bir Ay Içinde Bir Grande Punto Almaya Karar Verdim. Senede En Fazla 1o.ooo Km. Yapiyorum. Ancak Benzinli Ile Dizel Arasinda Kararsizim.bana Yardimci Olursaniz Sevinirim.sizce Dizel Için Iyat Farkina Değer Mi ? Hepinize şimdiden Teşekürler.birde Babam Tofaş Fiat Personeli Ve Indirimden Sadece Yüzde 10 Yararlanabiliyormuş.oysa Aldiğim Duyumlara Göre Yüzde 20 Indirim Yapilabiliyormuş Bu Doğru Mu ?

Ben de aynı durumda idim..
Tercihimi benzinliden yana kullandım...
Dizele verdiğin farkı satarken de kullanırken de çıkarıyorsun burası doğru...
Doğru ama 40-50 bin km yaptıktan sonra aradaki fark amorti oluyor..Satarken elde edilen kar kalıyor ortada...

Benim durumum şu idi..
Ayda yaptığım km ortalama 500-600 civarı..Yani 1 depo benzin..
O da 115 ytl..
Ben bu aylık benzin harcamasını 115 ten 70lere düşürebilirdim dizel ile ancak bu sefer de çekeceğim fazla kredi için her ay 100 ytl kadar fazla para ödemem gerekirdi..

Yıllık km. düşük olduğu için bence benzinliyi tercih et..
Ama şu da var..Dizelin performansı benzinliden daha yüksek..
Dizel alırsan gaza basmaktan korkmazsın..

OzzY
25/10/2007, 01:08
2sinide test etmeden alma!!!

biloGP
25/10/2007, 03:39
Ankara'nın trafiğini bilmem ama İstanbul'da dizel artık şart.. (benim için) Performans konusuna gelince.. Zaten alacağınız dizel turbo.. 2500 devirden sonraki çekişi ve arabanın kaçışı sizi tatmin edecektir.. Ama yine de vereceğiniz fiyat farkı size kâr sağlar mı orasını iyi tartmak gerekir..

Alp
25/10/2007, 09:54
Dizelden vazgecme derım. Eger paran varsa :)))

mustafa
25/10/2007, 10:07
Dizel.......

oguzhan ozcan
25/10/2007, 10:34
Diesel herzaman iyidir...Tercih sizin ama bence diesel

pdr42
25/10/2007, 11:03
bende bu dusnceyle benzin almısıtm sonra lpg taktrıdm arada 4000 ytl fark var koc ta tanıdıgınv arsa gecen dizleini 2300 bine bırakmsılar sende 20 bini geciorum ben ustekş tork olayında dolayı dizeli terecih et derim yokusta araba bayılıyo sollama yapamıyosun

ufukbzk84
25/10/2007, 12:30
valla arkadaşlar ben her türlü dizel derim... bikere alırken fazla para veriyosun bu doğru ama satarkende en az ödediğin fark kadar farka satıyosun... bir diğer konu ise bakım ücretleri benzinlilere göre maksimum yüzde 50 fazla para veriyosun bu aradaki farkıda 2 depoda çıkarıyosun... üçüncüsü ise satarken benzinlilere göre ç.ok daha kolay satılır hele bide azkullanılmış ise araban alıcı seçerek satarsın... ve tabi kullanırken gittiğin her kilometrede cebinden çok daha az yakıt ücretinin çıkması cabası tabi.... performans kayda değer bi fark yok fabrika verilerine göre... ben dizel kullanıyorum motor sesi dışında şimdiye kadar beni rahatsız eden bişi olmadı...

eakbas
25/10/2007, 13:00
ben dizel derim arkadaşların hepsi açıklamış zaten

stilo
25/10/2007, 13:21
insan araba sürerken mutlu olmalı bu dizel de fazlasıyla mevcut .

çünkü gaza bastığınızda araba altınızda yağ gibi aktığını hissediyorsunuz

ama benzinlide bu yok .

femoli
25/10/2007, 14:01
ben senede 7000 yapıyorum ama yinede diesel aldım düşünürsen doğru ama uygulamada inanki öyle olmuyor benzinlide her depoda kahr ediyorsun keşke diesel olsaydı diye gidişi yakışı her şeyiyle farklı..

the_Algn
25/10/2007, 14:35
foruma uzun zamandır giremiyorumm dizelciler mi çoğaldı nee :)) , 3500 ytl daha az vercen daha sessiz , daha esnek , daha titreşimsiz bir motor alcan ...ortlama hızı 60larda tutarsan şehirler arası 4.3 litre yakar 100km de , ortlamayı 45-50 km hızda tutarsan şehir içi 5.8 i geçmezz...ben böyle titiz sürücü değilim diyorsan sağ ayağımın ölçüsü yok diyorsan dizel alcan..multijetler hakkaten çok sessiz makinalar sesten dizel olduğunu anlamak bile zor!...ama 1750 devir olayını ben bir türlü sevemedim..

emrahss
25/10/2007, 15:14
Ben dizelin kalkışlarını sevmedim. Çok da gürültülü geldi. Daha önce dizel Ford Fusion kullanmıştım. GPnin benzinlisini sevdim aldım. Maddi bir konu değil yani.

the_Algn
25/10/2007, 15:46
Katılıyorum kalkışı benzinlinin rahatlığında değil maalesef...ama ses olayı benim gözlemimde çok iyiydi..yani gayet sesssiz geldi bana...

memat
25/10/2007, 16:10
dizel

evileyes
25/10/2007, 16:50
bende 1.4 95 hp var ve çoq memnunum. bu arada performansı 1.3 90 hpden çoq çoq yüksek sadece kalkışta burun farkı atabiliyor 2 den sonrası benzinlinin ;) ben çoq test ettim çoq düşündüm ve şansımı benzinliden yana kullandım. en azından trantör sesini duymak zorunda kalmazsın :)

ugurozer
25/10/2007, 20:31
max hp ve max tork rakamlarına aldanmayın, sure cinsinden verilen performansa bakın! ben hem benzinli hemde dizel aracı olan birisi olarak benzinli diyorum, dizel farkını su anda amorti icin 75 bin km yol yapman lazım bu araci 20 sene kullanmayı dusunuyorsan dizel al!

Honor COOPER
26/10/2007, 01:29
max hp ve max tork rakamlarına aldanmayın, sure cinsinden verilen performansa bakın! ben hem benzinli hemde dizel aracı olan birisi olarak benzinli diyorum, dizel farkını su anda amorti icin 75 bin km yol yapman lazım bu araci 20 sene kullanmayı dusunuyorsan dizel al!
bencede çok doğru.

stilo
26/10/2007, 09:41
ben katılmıyorum

gp de 95 bg benzinli ile 90 bg dizel arasında performansda dağlar kadar fark var . aynı şey 77 bg benzinli ile 75 bg dize l arasında olduğu gibi.

77 bg araba gitmiyor ama 75 dizel uçuyor.

evet fazla km yapmıyosan amorti süesi uzun ama araba sürerken aldığın hazda uzun

serpunto
26/10/2007, 10:33
İkisinide test ettim. Arkadaşların belirttiği gibi performans farkı 2500 devirden sonra büyük
Araç sollamaya kalktığınızda gitsin diyorsanız dizel. Ben öyle yaptım :)

ince5757
26/10/2007, 10:35
Dizel alman daha iyi olur bencede nede olsa az kilometre yapsanda az yakması bir avantaj.1,3 motor en düşük vergiye sahip 1,4 benzinlinin vergisi daha yüksek yılda 200 milyonda bundan karın var.Birde bu arabayı kaç sene kullanacaksın toplam kilometredeki karınıda hesapla ve ondan sonra benzinli dizel arasında fiyat farkını ayarla.Benzinli alıpta daha sonra niye dizel almadım deme sakına.Hayırlı olsun şimdiden.

mustafa
26/10/2007, 10:39

Arkadaşlar yazarken yazdıklarımıza kendimiz inanarak yazalım.

75.000 Km 20 yıl demişsiniz.Bölelim 20 yıla =3750 km /yıl

Siz inanıyormusunuz dizel kullanan birinin yılda sadece 3750 km yapacağına ??

75.000 de amorti ediyorsa 5 yıl demektir en fazla ....

akin78
26/10/2007, 11:55
Dizel tabiki.Düşünmeye ne hacet :)

ugurozer
26/10/2007, 12:04
oradaki yirmi yılın isin espirisi olmadigina inanmamak ve gidip komik bir hesaplamaya kalkmakta gariplik bence :) aslına bakarsan dizelin masraflarini bakim masraflarini vs eklersek belkide yine dogru bir sureye gelecek yirmi yıl :) abide en fazla 10 bin km yapıyorum demis zaten :) bu arada evet 2500 den sonra bi artis oluyor dizelde deli gibi ama ne kadar suruyor arkadaslar?? 3700e kadar ! ha bendeki arac degisken geometrili onda 3700e kadar ya 75 hp lerde nekadar hic bilmiyorum! benzinlide belki ani bir ivmelenme olmaz ama motorun canlı kalma suresi daha esnektir arkadaslar.

mustafa
26/10/2007, 12:58
oradaki yirmi yılın isin espirisi olmadigina inanmamak ve gidip komik bir hesaplamaya kalkmakta gariplik bence :) aslına bakarsan dizelin masraflarini bakim masraflarini vs eklersek belkide yine dogru bir sureye gelecek yirmi yıl :) abide en fazla 10 bin km yapıyorum demis zaten :) bu arada evet 2500 den sonra bi artis oluyor dizelde deli gibi ama ne kadar suruyor arkadaslar?? 3700e kadar ! ha bendeki arac degisken geometrili onda 3700e kadar ya 75 hp lerde nekadar hic bilmiyorum! benzinlide belki ani bir ivmelenme olmaz ama motorun canlı kalma suresi daha esnektir arkadaslar.

evet vergi avantajı , satarken satış kolaylığı ve fiyat farkını da gözönüne alalım 5 yılda çıkarır 20-5=15 yıl (hesaplayasım geldi napayım ) :) kar ederiz.

Little F.K
26/10/2007, 13:54
Kenarda bu iş için ayrılmış toplu bi para varsa 2-3 fazla verıp dizel almak çok daha mantıklı.Sonuçta her benzinciden sonra keşke dizel alsaydım diyip iç geçirmekte var.

Burda tartışılan performans konusunu anlayamıyorum.Dizel 75 bg,benzinli 77 bg.Aralarında dağlar kadar fark yokki.Dizel yapısı gereği daha atak.İkiside iş görücek performansa sahip araçlar.Fazlası zaten beklenemez.

utkucay
26/10/2007, 14:25
dizel araç alırken pahalıdır AMA satarkende benzinliye göre daha yüksek fiyata ve çok daha kolay satılır.
dizelin vergi avantajı bir diğer artısı.

bakım masraflarınıda gidin bayiden öğrenin karşılaştırın.
şunu unutmamak lazım dizel aracı az kullanınca bakım masrafı çoğalmıyorki. ne kadar km yaparsan yap 10.000 20.000 neyse o kmlerde bakıma gidersin. ücretleride aynıdır.

eğer ki dizelin bakım masrafı benzinliye göre çoksa çok km yapan içinde çoktur. yani dizelin bakım masrafından dolayı kara geçemiyorsa dizel kullanan çok km yapsada yinede geçemez diye düşünüyorum.

bence en güzel yöntem bakım masraflarını yıllık vergisini karşılaştırmak

üstelik şu açıdan da bakmak lazım. az km yapıyorsunuz ve dizel aldınız. 3 yıl sonra satıyorsunuz. birincisi benzinliden yüksek fiyata gidecek yani verdiğiniz fark azda olsa korunacak. ikincisi benzinliye göre daha düşük vergiden dolayı az kullandığınız araç için cebinizden daha az vergi çıkacak. üçüncüsü aracı satarken 3 yaşında ve 30.000 km dizeli havada kabarlar (az km yaptığınızı düşünerek yılda 10000 den 30000 km gibi)

MACHINE
26/10/2007, 22:04
Cebinizdeki paraya bağlı.Eğer yakıtı düşünüyorsanız elbette gidip lpg'li bir araç alın.Çok daha ucuza gelir.Yoksa benzinlisinide dizelinide kendi grubu içinde uygun fiyata satarsınız. Ben 1.5 senedir 95hp benzinli kullanıyorum bir günde iyiki dizel alsaydım demedim çünkü daha yeni 20000 km'ye yaklaştım.Aradaki fiyat farkı belli,bakım aralıkları belli.İnsanlar baştan parayı verince sonra nekadar ödediklerini unutuyorlar.Hesap ortada.