Orijinalini görmek için tıklayınız : E bay dan punto evo xenon far seti alınır mı?
aydinhakan
14/11/2014, 18:19
merhaba arkadaşlar... 2010 model punto evom var. internette gezerken bir sitede grande puntolar için mercekli xenon far gördüm. ancak bu farlar boyutları nedeniyle evolara uymuyormuş.internette ufak bir araştırma yaptım ama Türkiyede evolara göre far bulamadım. ebay a baktım orada var. gayet de kaliteli ve güzel duruyorlar.. buda linki:
Headlights Daytime Running Light Fiat Punto EVO FI100036 E Xino Tuning | eBay (https://www.ebay.com/itm/Headlights--Daytime-Running-Light-Fiat-Punto-Evo-FI100036-e-XINO-TUNING-/201126890365?pt=Ricevitori_GPS&hash=item2ed418cb7d)
ancak bu farın bana toplam maliyeti 1500 tl yi bulacak...
sizce almaya değer mi ya da Türkiye de evo ya göre bu tarz far bulabileceğim bir site yada bildiğiniz satıcı var mı...
yardım ve önerilerizi bekliyorum....
Gümrüğe takılacağı da kesin,fiyat ve boyuttan dolayı.en iyi ihtimalle ,insaflı bi memura denk gelirse,%20 de gümrük vergisi olur.grande ön tamponu takıp,tr de satılan farlardan almak daha mı uygun acaba?
Sent my iPhone using
selcuk06
15/11/2014, 01:08
150 $ 100€ üZerinde fiyatı olan ürünler gümrüğe tabidir hocam. Bunun yanı sıra fiyatı söylediklerimi geçmiyorsa bile boyutu büyük olan ürünlerdede gümrüğe takılma ihtimaliniz var. Gümrük ücreti ne oluyor onun hakkında bir bilgim yok.
Çok para hocam değmez derim :)
aydinhakan
16/11/2014, 23:39
Gümrük konusunu düşünmemiştim hic. Kutunun ağırlığı 15 kiloymus. Haliyle gümrük vergisi de olacak. Yani Minimum 2bin liraya gelicek. Dediginiz gibi çok para. Grande punto tamponlarini da sevmiyorum açıkçası. O yüzden bu farları Türkiye de bulana kadar boyle idare edeceğiz mecbur :) :)
ozkan 09
17/11/2014, 01:44
30 kiloyu gecmemis ve 150 $ ve 100€ gecmemis olucak.sayet gecerse aldigin fiyat uzerinden %30vergi oduyorsun ben yurtdisindan urun alsi yaptim.290 € luk o bedel.uzerinden %30vergi odedim.urunu aldim ayrica bide ticari urun olmucak getircek oldugunjz urun ticari urun olursa sayet gumruk.musaviro tutmaniz gerek ve tutacaginiz musavir de 1 urun icin ugrasmiyor :) cok ugrastim.arastirdim.cok.getircek.urun var ama.maliyeti yuksek oldugundan b8raktim.artik bu isleri.yani kisacasi degmez derim.hic ugrasma :) hayirli geceler
tepe taklak tan gönderildi .. :)
Limit 75 euro arkadaşlar.ayrıca tutar ne olursa olsun aynı yıl içinde ,aynı isimle 4-5 kereden fazla alışveriş yapınca da gümrüğe takılabiliyor.
Sent my iPhone using