Orijinalini görmek için tıklayınız : Saygı duruşunda bulunmayanların kafasına sıkacağız
Helal olsun ablama ;);)
https://youtu.be/t85bgEbYYhQ
Bu da Atatürk'çü yobaz heralde. Millet olarak hiç bir işi tam yapamıyoruz.
Tek kelimeyle rezalet, işid kafa yapısından ne farkı varki bunun.
Atatürk kalpleri kırarak değil kazanarak fethetmeyi seçmiş biriydi.
iPad 'den aracılığı ile gönderildi
saçmalamış... bunun gibilere nasıl helal olsun denir ki ? yaptığı çok yanlış birşey...
byadrenalin
11/11/2014, 09:48
SteinGP söylencek söz bırakmamış bize. Cuk diye oturmuş.
byadrenalin
11/11/2014, 11:19
Kardesim bu ulke de zaten Türk oldugunu soylemek bile artik faşistlik oldu :)
Kardesim bu ulke de zaten Türk oldugunu soylemek bile artik faşistlik oldu :)
Ataturkun ve silah arkadaslarinin kurdugu bir ulkede , ona saygi gostermeyenin kafasina sıkmak bence dogru bi hareket , begenmeyen yunanistana iraka suriyeye gidebilir yani. Seve Seve :)
Kardeşim Atatürk e hakaret etmenin özgürlük sayıldığı, Bayrağımıza yapılan saldırılara, bayrak yakanlara, Türklüğe hakareti iş edinmiş sözde gazete ( paçavra ) yazarlarına, ülkeyi bölme için yapılan girişimlerde hükümetin rolüne , sözde çözüm süreci kollama bahanesi ile Milli değerlerimizin ayaklar altına alınmasında sesi soluğu çıkmayanların ; bu kadının söylediklerine laf söylemesi abesi iştigaldir. NOKTA.
Kardeşim Atatürk e hakaret etmenin özgürlük sayıldığı, Bayrağımıza yapılan saldırılara, bayrak yakanlara, Türklüğe hakareti iş edinmiş sözde gazete ( paçavra ) yazarlarına, ülkeyi bölme için yapılan girişimlerde hükümetin rolüne , sözde çözüm süreci kollama bahanesi ile Milli değerlerimizin ayaklar altına alınmasında sesi soluğu çıkmayanların ; bu kadının söylediklerine laf söylemesi abesi iştigaldir. NOKTA.
+123123
Bayrak, Atatürk büstü, okul, hastane yakmaya sesini çıkarmayan , cb sarayı için beleş amelelik yapardım diyip kurucusu için 1dk saygı durusunda bulunmayan insana ne yapsalar azdır.
+123123
bayrak, atatürk büstü, okul, hastane yakmaya sesini çıkarmayan , cb sarayı için beleş amelelik yapardım diyip kurucusu için 1dk saygı durusunda bulunmayan insana ne yapsalar azdır.
+749293
Atatürk'ü sevmek 1 dakikalık saygı duruşunda durmak değildir. Emanetine sahip çıkmaktır, ülkeni sevmek, ülken için çalışmaktır. Hazır alıp yemek değil, kendin üretip yemektir. Birilerinin üzerine basıp değil birilerinin elinden tutup birlikte yükselmektir Atatürk'çülük. Ama bu ülkede insanlar rakı içince Atatürk'çü, tayyibe oy verince müslüman sanıyorlar kendilerini. Ne büyük bir cehalet...
Atatürk'ü sevmek 1 dakikalık saygı duruşunda durmak değildir. Emanetine sahip çıkmaktır, ülkeni sevmek, ülken için çalışmaktır. Hazır alıp yemek değil, kendin üretip yemektir. Birilerinin üzerine basıp değil birilerinin elinden tutup birlikte yükselmektir Atatürk'çülük. Ama bu ülkede insanlar rakı içince Atatürk'çü, tayyibe oy verince müslüman sanıyorlar kendilerini. Ne büyük bir cehalet...
olay budur...
Biz aksini söylemedik. Ataturk'e her tc kimligi tasiyanin saygi durma zorunlulugu olacak otesi yok.
Biz aksini söylemedik. Ataturk'e her tc kimligi tasiyanin saygi durma zorunlulugu olacak otesi yok.
Satılmışçım sence Atatürk'ün derdi bu muydu? Her Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyanın ona saygı duyması?
Kimse kimseden saygı beklemez. Hak eder. Atatürk bunu fazlaysıyla hak ettiği için saygı duymamız gerekir.
Ben saygı duymayanlara gidip kafasına sıkalım demiyorum ama, Atatürk sevgisi saygısı eksik bir toplum olma yolunda hızla ilerlerken kimliğimizi kaybedip saçma sapan etnik gruplara bölünmekten korkuyorum. Bizi dik tutan ve tek bayrak altında yaşamamızı ve bu egemenliği nasıl sağlayacağımızı Atatürk yıllar öncesinde göstermiş. Hala bizi içten yıkmak isteyen hainler düşmanlar ve onların oyuncağı yobazlar Atatürk saygınlığını ve sevgisini yok ederek bu dik duruşumuzu da yıkmayı hedeflemekte. Türk Milleti olarak bunun bilincinde bir toplum olamazsak sonumuz sorunlu ortadoğu ülkeleri gibi olur. Akıllı olmalıyız, oyuna gelmemeliyiz.
allah allah. gel sık ablam gel. o sözde ilerici partinin tüm kadın kollarını topla, yere yatır bizi, tek tek kafamıza sık.. ne farkın kaldı ışid'den ?
helal olsun falan diyosunuz bide, ben daha size ne diyim. faşist kimliğiniz içinde boğulun.
Atatürk'e saygı duymak zorunda olmasalar dahi,korktukları o kadar belli ki,emin olun bu saygıdan dahi daha güçlüdür. Bugün,2014 yılında reis-i cumhur,Atatürk'ün parayı zor denkleştirip yaptırdığı Köşk'ten kaçıp gidip kendisine hanlar hamamlar saraylar yaptırıp oraya yerleşiyor,Atatürk'ün isminden cisminden sıfatından kaçınıyor. Bundan daha büyük bir korku olamaz.
Bilmem izlediniz mi bilmem,RTE Atatürk'ten bahsederken halen Atatürk demez,Mustafa Kemal,Gazi Mustafa Kemal der.. Ata'nın isminden bile korkuyor. Emanetinden,izinde yürüyen gençlikten,bıraktığı şaheser Cumhuriyet'ten dahi korkuyor,reis-i CUMHUR olmasına rağmen.
Bırakın saygı duymasın,korkması daha iyi...
Sonuç olarak,videodaki ablamızın söylediğinin cihatçı kesmin kılıç vaadiyle sokaklarda gezmesinden farkı yok. Eylemde gördünüz ya hani satır bıçak dalan cihatçı dalamalar gibi. O açıdan kesinlikle doğru bulmuyorum. Atatürk böyle bir kafa yapısına,böyle bir düşünceye sahip değildi. Bize öğrettiği şey de bu değildi..
erenemre
11/11/2014, 21:21
öncelikle düşüncelerimi paylaşmadan önce belirteyim ki tayyip bey den zerre haz etmeyen asla dekteklemeyen biriyim fakat bu saygı duruşu çok abartılıyor açık konuşayım saygı duruşu bana çok saçma geliyor ben orda boş boş bir dakika dikileceğime sevgili ata ma bir fatiha okusam çok daha faydalı olacağıma inanıyorum.Sizlere bir hikaye anlatmak istiyorum.Bir gün aklından zaman zaman şüphe edilen ancak yinede askere alınan bir er varmış.Ankara da askerlik yapıyormuş.Bir gün çarşı izninde birliğe geri dönmemiş.Bölük komutanı ve inzibatlar acil bunu aramaya çıkmışlar ve anıtkabir e yakın bir yerde bulmuşlar.
Komutan sormuş ;
-oğlum çarşı vaktin bitmesine rağmen ne işin var bu saatte bur da ?
-komutanım ben izinliyim o yüzden dönmedim.
-kimden izin aldın oğlum ben sana izin verdiğimi hatırlamıyorum , bölük astsubayınında bilgisi yok ?
-ben en büyük komutandan izinliyim komutanım
-yaa kimmiş o büyük komutan ?
-çarşı iznine çıkınca hemen anıtkabir e gittim ve Mustafa Kemal Atatürk ün karşısına geçip ondan yarın sabaha kadar izin aldım oda beni kırmadı verdi.
-oğlum sen benle dalgamı geçiyorsun , merhumdan izin aldığın söylüyorsun bana
-Komutanım siz merhum karşısında saatlerce dikilip hazır olda duruyor ,törenler yapıyorsunuz ben izin almışım çok mu ?
Atatürk çok büyük bir insan ve Türkiye ye bir daha onun gibi bir lider gelmez ama bu saygı duruşu olayı bana saçma geliyor ben atama fatiha okusam rahmetle ansam bence ALLAH katında daha faydalı olacağını düşünüyorum.
öncelikle düşüncelerimi paylaşmadan önce belirteyim ki tayyip bey den zerre haz etmeyen asla dekteklemeyen biriyim fakat bu saygı duruşu çok abartılıyor açık konuşayım saygı duruşu bana çok saçma geliyor ben orda boş boş bir dakika dikileceğime sevgili ata ma bir fatiha okusam çok daha faydalı olacağıma inanıyorum.Sizlere bir hikaye anlatmak istiyorum.Bir gün aklından zaman zaman şüphe edilen ancak yinede askere alınan bir er varmış.Ankara da askerlik yapıyormuş.Bir gün çarşı izninde birliğe geri dönmemiş.Bölük komutanı ve inzibatlar acil bunu aramaya çıkmışlar ve anıtkabir e yakın bir yerde bulmuşlar.
Komutan sormuş ;
-kimden izin aldın oğlum ben sana izin verdiğimi hatırlamıyorum , bölük astsubayınında bilgisi yok ?
-çarşı iznine çıkınca hemen anıtkabir e gittim ve Mustafa Kemal Atatürk ün karşısına geçip ondan yarın sabaha kadar izin aldım oda beni kırmadı verdi.
-Komutanım siz merhum karşısında saatlerce dikilip hazır olda duruyor ,törenler yapıyorsunuz ben izin almışım çok mu ?
Atatürk çok büyük bir insan ve Türkiye ye bir daha onun gibi bir lider gelmez ama bu saygı duruşu olayı bana saçma geliyor ben atama fatiha okusam rahmetle ansam bence ALLAH katında daha faydalı olacağını düşünüyorum.
yine güzel saçmaladın..
Fatiha oku tabii,çok güzel bir şey bu. Allah herkesin dualarını kabul etsin.
Ama bu hikaye nedir allah aşkına? Nasıl uydurmuşsun kafandan...
Fatiha okurken koşuyor musun sen bir de onu merak ettim. Saygı duruşu ile arasındaki bağı da çözemedim. Gerçi hoş senle çok şeyi çözemiyoruz ama,hayırlısı.
Satılmışçım sence Atatürk'ün derdi bu muydu? Her Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyanın ona saygı duyması?
Ben ataturkun derdi buydu mu dedim. Nasil vardirdin konuyu buraya anlamadim da.
Atatürkün derdi diye bi sifatlandirma yapmanda yanlis.
Ama Ataturk'un Cumhuriyetimizi emanet ettigi bu gençlik ona saygi duymayanlari iştimaya diker rahat ol
erenemre
11/11/2014, 22:07
yine güzel saçmaladın..
Fatiha okurken koşuyor musun sen bir de onu merak ettim. Saygı duruşu ile arasındaki bağı da çözemedim. Gerçi hoş senle çok şeyi çözemiyoruz ama,hayırlısı.
herkesin görüşü farklıdır benle çözecek birşeyin ne olabilir ki ? araba dışında bir konuda senle ne konuştuk nede tartıştık.Ben sadece saygı duruşunu saçma bulduğumu söyledim ama saygı duruşu kalksın demiyorum yıllardır bir gelenek olmuş ancak o kadının otobüsteki hareketi son derece çirkin ve yakışıksız.İslam dininde bile zorlama yoktur herkesin istediğini yapmakta özgürdür emin ol ki Atatürk sağ olsa o kadının yaptığına hiç sıcak bakmaz belki de ceza verilmesini isterdi.İnsanlar başka insanlara zarar vermedikçe her türlü şeyde özgürlerdir.Son olarak yorumum ve düşüncem sana göre saçma olabilir geçen bir konuda arkadaşın italyan larda arka teker disk olmuyor cümlesini bende saçma bulmuştum ama saçmalamışsın demek farklı bir kelimedir ve saygısızlıktır yorumumu saçma bulabilirsin ama her zaman ki gibi saçmalamışsın lafı terbiyesizliktir.
erenemre
11/11/2014, 22:15
yine güzel saçmaladın..
ha ayrıca anllattığım olayı askerdeyken bölük astsubayım anlatmıştı yalan doğru bilemem ama kafamdan uydurmadım bilip bilmeden insanları yalancılıkla itham etmessen sevinirim ukala arkadaşım ....
ha ayrıca anllattığım olayı askerdeyken bölük astsubayım anlatmıştı yalan doğru bilemem ama kafamdan uydurmadım bilip bilmeden insanları yalancılıkla itham etmessen sevinirim ukala arkadaşım ....
estafrullah. Yalancı demedim. Saçmaladığını söylemek te saygısızlık değildir.
Irkçı söylemlerde bulunmak saygısızlıktır misal. Ama konu uygun değil,başka yerde konuşuruz onu.
Askerde bölük Astsubayın baya sallamış,böyle bir hikaye ilk okul çocuğunun dahi ağzına yakışmaz.
Gelenek haline geldiği konusunda haklısın. Geleneklere de saygısızlık etmek İslam dininde günahtır.Bunu da biliyorsundur,sonuç ; saygı duruşuna saçma diyerek te sen saygısızlık ediyorsun.
Sevgilerimle.
Komutan sormuş ;
Bir zamanlar aklından emin olamayan bir grandepuntotr uyesi varmis fikrasinida biliyonmu
erenemre
11/11/2014, 23:20
Bir zamanlar aklından emin olamayan bir grandepuntotr uyesi varmis fikrasinida biliyonmu
kendinden bahsediyorsun sanırım
kendinden bahsediyorsun sanırım
Evet , tutmus birinin kafasina sıkmıs :)
erenemre
11/11/2014, 23:38
Evet , tutmus birinin kafasina sıkmıs :)
:)
Bu nedir arkadaş ya Saygı duruşu ''saygın''dandır işte. Atam, yıllarını ülkenin düşman işgalinden kurtulması için cephelerde harcamış, Ülkemizi; silah arkadaşları ve dedelerimizin canıyla kurtarmış, siz burda 1 dk dursan ne olur durmasan ne olur muhabbeti yapıyorsunuz. Ayıptır ya, hangimizin; bırak ayı, yılı saatte 3 5 dk boşa gitmiyor, boşa harcamıyoruz arkadaşlar. Herkesin saatte 3 5 dakkası boş şeylerle gidiyor, yılda koca yılda 1 dk saygı duruşu ve 1 dk istiklal marşına mı zaman ayıramıyoruz gereksiz buluyoruz. Gereksiz insanlar karşında ..t korkusundan el pençe diz divan dururken duruyoruz da Osmanlının yediği nanelerden dolayı düşman işgaline uğramış olan şu güzel vatanımızı, soyumuzu, geleceğimizi adi lerin elinden kurtaran Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ümüzün mü önünde saygı durmaktan korkuyor utanıyor, gereksiz buluyoruz. Ayıptır ya...
Hahahhaha emre sen cok yasa emi o nasil bir hikaye :D kelebegin ruyasini izlerken manasiz bir sekilde kahkaha attim hikayenden dolayi :D
"I phone araciligi ile gonderildi"
Kendimi iyi ifade edemedim galiba. Bir insan Atatürk için 1 dakika saygı duruşunda durmak istemiyorsa bırakın durmasın. Bu hareket Atatürk'ü alçaltmaz aksine yüceltir. O saygı duruşunda durmayan insanın korkusu, saygı duruşunda duranın saygısından daha fazladır. Bu da Atatürk'ün ne kadar büyük bir karakter olduğunu ve gerçekten büyük işler yaptığını gösterir bize..
Kendimi iyi ifade edemedim galiba. Bir insan Atatürk için 1 dakika saygı duruşunda durmak istemiyorsa bırakın durmasın. Bu hareket Atatürk'ü alçaltmaz aksine yüceltir. O saygı duruşunda durmayan insanın korkusu, saygı duruşunda duranın saygısından daha fazladır. Bu da Atatürk'ün ne kadar büyük bir karakter olduğunu ve gerçekten büyük işler yaptığını gösterir bize..
Sen, babanın yanında babandan korktuğun için mi yatarsın yoksa ona saygından dolayı oturur musun? İnsan sevdiğine saygı gösterir korktuğuna değil.
Atatürk büyük bir önder hatta okuduğum yazıların birinde;
Gazetecinin biri Atatürk e gelip : Efendim sizin için komünist diyorlar demiş, Atatürk de: Ben komünist olsam, sen şuan bu soruyu soramazdın 'diye yanıt verdiğini okumuştum. Belki hayatta olsa kendisi bile karşı çıkardı benim gibi düşünenlerin düşüncelerine ama yaptıklarından dolayı bırak 1 2 dklık saygı duruşunu daha fazlasını hak ediyor. Her ne kadar sen 'korktukları için saygı duruşunda bulunmuyorlar' desen de bu görüşüne saygı duymakla beraber katılmadığımı da belirtmek isterim.
Sen, babanın yanında babandan korktuğun için mi yatarsın yoksa ona saygından dolayı oturur musun? İnsan sevdiğine saygı gösterir korktuğuna değil.
Atatürk büyük bir önder hatta okuduğum yazıların birinde;
Gazetecinin biri Atatürk e gelip : Efendim sizin için komünist diyorlar demiş, Atatürk de: Ben komünist olsam, sen şuan bu soruyu soramazdın 'diye yanıt verdiğini okumuştum. Belki hayatta olsa kendisi bile karşı çıkardı benim gibi düşünenlerin düşüncelerine ama yaptıklarından dolayı bırak 1 2 dklık saygı duruşunu daha fazlasını hak ediyor. Her ne kadar sen 'korktukları için saygı duruşunda bulunmuyorlar' desen de bu görüşüne saygı duymakla beraber katılmadığımı da belirtmek isterim.
Vallahi yazdığınızı en az 4 5 defa okudum, gazeteciye verdiği cevabı da düşündüm. Dediğimle pek bağlantı kuramadım, babam odaya girince de yatıyor olursam kalkmıyorumdur galiba.
Nasıl namaz kılmakla müslüman, cebindeki çok parayla zengin, iki ağaç dikmekle çevreci, çocuğuna çok para vermekle iyi baba olunmuyorsa, 10 Kasımlarda saygı duruşunda bulunmakla da Atatürk'çü olunmadığı fikrindeyim. Elbette bulunulmalı şahsen bende bulunuyorum, bütün eserlerini de okudum.
Ama ramazanlarda "yobaz" şehirlerde komşu dün gece sahur vakti senin ışıklar yanmıyordu hayırdır diyerek başkasının ibadetinde gözü olan sözde müslümanlardan hoşlanmıyorsam, Atatürk'e herkes saygı duruşunda bulunmalı diyenlerden de hoşlanmıyorum. Bırakalım da bu sadece aklı baki insanların ayrıcalığı olsun, Atatürk hakkında ileri geri konuşan hıyarlar saygı duruşunda durmasın. Çünkü o hıyarların da istediği o dur, 3 yaşındaki çocuklar gibi, yaramazlık yapacak ki ilgi çekecek. neden diye sorunca içindeki nefreti kusabilecek.
Belki de saat 09.05'te en çok kıpırdayana uzaklarda çorbası bol bir ihale vardır :)
adrentos
12/11/2014, 02:23
Bugunlere gelmemizi saglayan insan icin 1 dakika saygi durusunda bulunmayacaksam onun emanet ettigi bu topraklardan cekip giderim
Vallahi yazdığınızı en az 4 5 defa okudum, gazeteciye verdiği cevabı da düşündüm. Dediğimle pek bağlantı kuramadım, babam odaya girince de yatıyor olursam kalkmıyorumdur galiba.
Nasıl namaz kılmakla müslüman, cebindeki çok parayla zengin, iki ağaç dikmekle çevreci, çocuğuna çok para vermekle iyi baba olunmuyorsa, 10 Kasımlarda saygı duruşunda bulunmakla da Atatürk'çü olunmadığı fikrindeyim. Elbette bulunulmalı şahsen bende bulunuyorum, bütün eserlerini de okudum.
Ama ramazanlarda "yobaz" şehirlerde komşu dün gece sahur vakti senin ışıklar yanmıyordu hayırdır diyerek başkasının ibadetinde gözü olan sözde müslümanlardan hoşlanmıyorsam, Atatürk'e herkes saygı duruşunda bulunmalı diyenlerden de hoşlanmıyorum. Bırakalım da bu sadece aklı baki insanların ayrıcalığı olsun, Atatürk hakkında ileri geri konuşan hıyarlar saygı duruşunda durmasın. Çünkü o hıyarların da istediği o dur, 3 yaşındaki çocuklar gibi, yaramazlık yapacak ki ilgi çekecek. neden diye sorunca içindeki nefreti kusabilecek.
Belki de saat 09.05'te en çok kıpırdayana uzaklarda çorbası bol bir ihale vardır :)
Ben sana çok şey yazdın da şu teknolojinin hezimetine uğradıklarımdan kalan bu oldu. Zaten yazarak da kenimi pek ifade edemem, mimikler olmadığından da zor oluyor.
yazdığım metne gelince: Atatürk elinde her imkan varken, yaptıklarını sadece Türk milleti için yapıp, bizlere miras bıraktığından, Cumhuriyeti ilan edip yönetimi halka bırakıp, düşünce özgürlüğünden dolayı da kendisine 'komünist' denmesine verdiği cevabı belirtmek istedim. Şimdi bile, düşündüğünü söyleyenlerin içine girdiği durum ortadayken (tartaklanmalar, göz altına alınmalar vs), o zamanlarda gayet rahar bir biçimde düşüncelerini ifade ettiklerini belirtmek istedim.
Ben de senin sevmediklerinin grubundayım o zaman :).
Kusura bakma daha bir şey yazamıycam çok uykum geldi işteyim bunu bile zor yazdım :( iyi geceler
Ben sana çok şey yazdın da şu teknolojinin hezimetine uğradıklarımdan kalan bu oldu. Zaten yazarak da kenimi pek ifade edemem, mimikler olmadığından da zor oluyor.
yazdığım metne gelince: Atatürk elinde her imkan varken, yaptıklarını sadece Türk milleti için yapıp, bizlere miras bıraktığından, Cumhuriyeti ilan edip yönetimi halka bırakıp, düşünce özgürlüğünden dolayı da kendisine 'komünist' denmesine verdiği cevabı belirtmek istedim. Şimdi bile, düşündüğünü söyleyenlerin içine girdiği durum ortadayken (tartaklanmalar, göz altına alınmalar vs), o zamanlarda gayet rahar bir biçimde düşüncelerini ifade ettiklerini belirtmek istedim.
Ben de senin sevmediklerinin grubundayım o zaman :).
Kusura bakma daha bir şey yazamıycam çok uykum geldi işteyim bunu bile zor yazdım :( iyi geceler
Bende sabah 6.30 da kalkıp yola gideceğim :) Bence ikimizde çoğu konuda hemfikiriz de, saat geç oldu.. İyi geceler :)
Bende sabah 6.30 da kalkıp yola gideceğim :) Bence ikimizde çoğu konuda hemfikiriz de, saat geç oldu.. İyi geceler :)
1 i hariç evet, sonra konuşuruz, iyi geceler. :)
Bu AKP herkesi din ile ıslah etmeye çalışıyor gözükürken hamuduyla götürüyor ya; en çok onu görmeyenlere acıyorum.
Durmayın arkadaşlar 1 dakka ayakta onu zihninizde canlandırıp şükran duyarak anmayın. Hatta o bir dakka beklerken sanki Fatiha okumak yasak diyen varmış gibi put gibi dikilmek sayın.
Ben 50 yaşındayım her 10 Kasımı yaşamam gerektiği gibi yaşadım. Hatta çalıştığım yerlerde , iş yerinde Ataya saygı duruşu yapmamak için tuvalete kaçanlar olmasın diye tuvalet kapılarını kilitlettim. Bugün herşeyimizi Atatürk'ü var eden başımıza gönderen Allah'a ve geri kalan ne varsa Atatürk'e borçlu olduğumuzu ölene kadar unutmayacağım ve gelecek neslimede bunu aşılayacağım.
bu akp herkesi din ile ıslah etmeye çalışıyor gözükürken hamuduyla götürüyor ya; en çok onu görmeyenlere acıyorum.
Durmayın arkadaşlar 1 dakka ayakta onu zihninizde canlandırıp şükran duyarak anmayın. Hatta o bir dakka beklerken sanki fatiha okumak yasak diyen varmış gibi put gibi dikilmek sayın.
Ben 50 yaşındayım her 10 kasımı yaşamam gerektiği gibi yaşadım. Hatta çalıştığım yerlerde , iş yerinde ataya saygı duruşu yapmamak için tuvalete kaçanlar olmasın diye tuvalet kapılarını kilitlettim. Bugün herşeyimizi atatürk'ü var eden başımıza gönderen allah'a ve geri kalan ne varsa atatürk'e borçlu olduğumuzu ölene kadar unutmayacağım ve gelecek neslimede bunu aşılayacağım.
+738282837373738373
bugün Atatürk'e saldırmanın dayanılmaz hafifliğini yaşayanların, erk kendilerine geçince ağızlarından salyalar akarak ağzından atatürk çıkan herkese saldırmayı başarı zannedenlerin, cumhuriyet kazanımlarını bir bir ortadan kaldıranların, büst saygı duruşu vb ritüellerin (ki bana göre değil) saçmalığından dem vurup ülkeyi emperyalistlerin kucağına bırakan godoşşşlar gibi milletin a..na koyacağız diyenlere ses çıkarmayıp atatürke saygı zös konusu olunca ne kalkacam a...k, vb minvalinde söylemde bulunanların (ki oruç tutmuyor diye adam dövenlerde bunlar) cirit attığı memlekette bu kadının söylediklerini eleştirmek gereksiz...
bugün ülkenin dört yanında şiddet kültürünü şevkel sürdüren iktidarın şiddetine bu tarz durumlarda halkın karşıt görüşlülere tahammül etmesini bekleyemeyiz...
sonuç olarak her muhalif sese şiddetle karşılık veren iktidarun destekçilerine ellerine geçen ilk fırsatta şiddet içeren söylem ve tepkiler göstermesi etkiye tepkinin halktaki karşılığıdır... buna ister faşizm deyin ister başka bişey...
bu gerçektir... ve olacaktır... bu gün ben akp istifa derken polis bana gaz sıkarken benim ona ne sıkıyon be demeyip taş atmamla eşdeğerdir...
Deli karının biri kuyuya taş atıyor millette bu sözlere bakıp birbirini yiyor:) Kim bilir şuan bu karı ne yapıyordur :)
Saldıray Bey;
Kimsenin gidip kimsenin kafasına bişey sıkacağı yok aslında. Bu kadında mübalağ ederek söylemiştir eminim. Ama Atatürk düşmanları olduğundan kat ve kat fazla seveni olduğunu bilsinler diye bunca gayret. Siyasi irade ve halkı etkileyiş biçimi Milli değerlerimizi ve bizi biz yapan gücümüzü sorgular ve yıpratır nitelikte. Sahip çıkmazsak ve karşı atak göstermezsek (inancım şu ki başımızdakiler de bunu istiyor bilerek yada bilmeyerek ) Yeni Türkiye yeni Türkiye diye yırtınırken Eski Türkiye yi mumla arayacak günler pej uzak değil.
Deli karının biri kuyuya taş atıyor millette bu sözlere bakıp birbirini yiyor:) Kim bilir şuan bu karı ne yapıyordur :)
karı birçoğumuzdan akıllı valla