Orijinalini görmek için tıklayınız : DPF-Yakıt ilişkisi!!!
yusufagcatr
03/11/2014, 10:45
Merhaba arkadaşlar; DPF 'in yakıt ile ne kadar alakalı olduğunu dün akşam itibarı ile tesbit etmiş oldum.Genellikle TOTAL excellium kullanırım,hem de TOTAL ın kendi bayilerinden yakıtı almaya özen gösteririm.Dün akşam Total den yakıt almadan önce, deneme amaçlı 2 defa Shell ve Opet'ten yakıt aldım fakat DPF hiç birinde çalışmadı, takii dün akşam tekrar Total alana kadar.DPF konusunda bu duruma benzer DPF-Yakıt ilişkisi kuran var mı?
Dpf yok bende ama totalden mazot alırken dip gazda duman atma çoktu. Po ve opetten aldıktan sonra duman kesildi. Şuan opetten kullanıyorum ama son aldığım depodan sonra araç sanki geç marş almaya başladı. Aküm de zayıf olduğu için marş konusunda emin değilim.
Başka firmadan alıpta hemen dpf devreye girecek diye kaide yok ama total ın üstüne yakıt tanımam hele motor sessizliği yokmu
iPhone 'den aracılığı ile gönderildi
yusufagcatr
03/11/2014, 14:29
Başka firmadan alıpta hemen dpf devreye girecek diye kaide yok ama total ın üstüne yakıt tanımam hele motor sessizliği yokmu
iPhone 'den aracılığı ile gönderildi
Katılıyorum, diğer tüm kıyaslamalar göre Total iyi fakat DPF durumunda böyle bir sıkıntı var.
yusufagcatr
03/11/2014, 14:33
Dpf yok bende ama totalden mazot alırken dip gazda duman atma çoktu. Po ve opetten aldıktan sonra duman kesildi. Şuan opetten kullanıyorum ama son aldığım depodan sonra araç sanki geç marş almaya başladı. Aküm de zayıf olduğu için marş konusunda emin değilim.
Total in hemen sonrasında (deponun dibini göre kadar kullandım) , Opet ten yakıt aldım ama araç hantallaştı gibi oldu.Tam emin değilim belki psikolojik te olabilir ama Total kadar performanslı gelmedi.
dpf nin çalıştığını nasıl anlıyorsunuz ben hep bpden alıyorum bir kere dpfyi kontrol ettirin çıktı würth yakıt katkısı koydum devirli kullandım bir daha ışık falan yanmadı
yusufagcatr
03/11/2014, 16:16
DPF in çalıştığını ben dahil bütün sokak sakinleri ve otobanda arkamda seyreden araçlar çok rahat anlıyor :)
byadrenalin
03/11/2014, 16:51
Pardon bu dpf tam olarak ne acaba ? :)
darktiger
03/11/2014, 17:09
Pardon bu dpf tam olarak ne acaba ? :)
dizel partikül filtresiymiş. google dan baktım :)
byadrenalin
03/11/2014, 20:04
dizel partikül filtresiymiş. google dan baktım :)
O kadarını biliyorum da bu aktifleşmesi falan muhabbeti ne yani :) Onu anlamadım :)
Total in hemen sonrasında (deponun dibini göre kadar kullandım) , Opet ten yakıt aldım ama araç hantallaştı gibi oldu.Tam emin değilim belki psikolojik te olabilir ama Total kadar performanslı gelmedi.
Bu yakıt olayını anlamadım gitti. Marka marka diyoruz iyisini alalım diyoruz lpg totalden alırdım iyiydi mazot aldım duman atıyordu ki aracın eski sahibi de totalden alıyormuş, opetten aldım duman kesildi, podan aldım ses bayagi azaldı ama menzil de azaldı, opetten aldım yine çekişi iyiydi. Son aldığım depoda arabanın marşı uzadı sanki psikolojik mi bilmiyorum. Denemeye devam ediyorum bakalım ne olcak. Ama yakıt her şeyi değiştiriyor ondan eminim.
Dpf nasıl çalışıyormuş
Yani siyah duman atıyorsa çalışmadığı anlamına mı geliyor
Ben shelden alıyorum ve duman atmıyor. @yusufagcatr
Dpf nasıl çalışıyormuş
Yani siyah duman atıyorsa çalışmadığı anlamına mı geliyor
Ben shelden alıyorum ve duman atmıyor. @yusufagcatr
Sizin aracınız e4 motor dpf yanlış değilsem e5 motorlarda olan bir özellik ve çalıştığı zaman 2.5 navara gibi ses yapıyor ekranda devrede olduğunu gösteren bir simge yanıyor. Yakıtınız kötüyse filtre çabuk doluyor ve sistem çok sık devreye giriyor. Genel olarak bildiğim bu.
Sizin aracınız e4 motor dpf yanlış değilsem e5 motorlarda olan bir özellik ve çalıştığı zaman 2.5 navara gibi ses yapıyor ekranda devrede olduğunu gösteren bir simge yanıyor. Yakıtınız kötüyse filtre çabuk doluyor ve sistem çok sık devreye giriyor. Genel olarak bildiğim bu.
Hocam bilgi için teşekkürler
kitanotr
03/11/2014, 22:39
bravolardaki sistemi anlatayım. dpf şehir içi kullanıyorsanız ve düşük devir çok daha çabuk tıkanıyor. belli periyotlarda kendini otomatik olarak temizliyor(arkada pasif olarak herhangi bir uyarı vermeden.) temizlik yaptığını anlık tüketimin çok yüksek değerlere çıkmasıyla ve kışın bile olsa fanın 2. kademe de çalışmasıyla anlayabilirsiniz(bazen temizlik yaptığı anda egsozdan duman çıkışı da olabiliyor.). temizlik anında farederseniz aracını stop ettirmeyin. eğer bu pasif yaptığı temizlikleri sağlıklı şekilde yapamazsa o zaman ekranda uyarı ışığı(enjektör gibi) yada yazılı olarak aracınızı stop ettirmeyin diye mesaj veriyor. Tıkanmasında yakıt büyük faktör ve kullanış tarzı. Dpf yanmamış carbonları- kurumları içinde tutan bir filtre, normalde aracınızdan duman çıkmasını da engelliyor.. E5 motorlar ile hayatımıza girdi. aklıma gelenler bunlar.
2007 1.3 90 lık puntolarda varmı peki DPF?
2007 1.3 90 lık puntolarda varmı peki DPF?
2012 veya 2013 model ya da daha net olması için euro5 motorlu araçlarda mevcut. Sizin aracınızda yok.
2012 veya 2013 model ya da daha net olması için euro5 motorlu araçlarda mevcut. Sizin aracınızda yok.
O zaman DPF ye uygun yağ kullanmama gerek yok teşekkür ederim bilgi için :)
O zaman DPF ye uygun yağ kullanmama gerek yok teşekkür ederim bilgi için :)
bende 2011 linea var e4 edge 5-30 a devam :)
kitanotr
04/11/2014, 09:54
bildiğim kadarıyla linealarda 2012' de başladı.
yusufagcatr
04/11/2014, 10:08
1,3 lük arabaya DPF koymak bilmiyorum kimin aklına gelmiş.Tamamen rezillikten başka birşey değil.Emisyon değerini düşürmek için yapılan bir sistem nasıl olurda kullanıcıya zarar verir onu da anlamış değilim.Bu gidişle söktürüp tavan arasına koyucam,yapan bir çok yer varmış.Ciddi ciddi de düşünmüyor değilim,araştırıp karar vericem.