Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara - Manavgat
Arkadaşlar 08 Kasım 2014 Tarihinde 06:00 saatlerinde Ankaradan Manavgata gitmem gerekiyor,Güzergah olarak Ankara-Konya-Toroslar-Manavgattan gideceğim şimdi asıl sorun şu,arabadaki lasyitler Yaz lastığı 2009 yılında takılan orjinaller muayeneden sıkıntısız geçti Hazıran ayında,Diş derinliği normal 08 Kasımda Toroslardan gecerken (öğlen vakti gecerim herhalde) yollar nasıl olur kar,buz olurmu kışlık lastik almam gerekirmi bilmiyorum.Ankara yagmurlu surekklı Antalya hava durumuna bakıyorum Günesli 28 derece ,Konya 15 Gece 4 derece
Bu yolu kullanan arkadaşların acil yorumlarına ihtiyacım var.
Ziyaretçi78
31/10/2014, 21:45
Kardeş toros dağlarının hava durumu bu.
30230
Not II üzerinden gönderildi. H.KURU Saygılarımla
erdiyilmaz
31/10/2014, 22:52
En sıkıntılı yer seydişehirden sonra akseki civarları ama daha buzlanma olmaz rahat geçebilirsin
toroslardan geçecekseniz eğer bu lastiklerle risk alırsınız derim.zira arkanıza selektörle yapışan tipler yüzünden biraz hızlanmanız gerekebiliyor.bu da ıslak olacağı tahmin edilen yolda felakete sebep olur...
toroslardan geçecekseniz eğer bu lastiklerle risk alırsınız derim.zira arkanıza selektörle yapışan tipler yüzünden biraz hızlanmanız gerekebiliyor.bu da ıslak olacağı tahmin edilen yolda felakete sebep olur...
Lastıkler kotu degıl Cem ıslak yolda sıkıntı yok en azından ankaranın sagnagında bugune kadar sorun olmadı karda ve buzda kayıyor yazlık lastık oldugundan daglık alandan gecerken kar buz olurmu dıye endıse edıyordum sagolsun arkadasların yorumlarından kar ve buz olamdıgına gore sıkıntı yok ama senınde dedıgın gıbı ıslak zemınde basmamak lazım buda kulaga kupe olsun
erdiyilmaz
01/11/2014, 10:35
Konya Seydişehir, Antalya Akseki arasındaki Alacabel 1825mt yükseklikte, özellikle Aralık sonu - Mart ortasına kadar kar - buz nedeniyle sıkıntı yaratıyor ama daha kar yok ortalıklarda o nedenle için rahat olsun. Manzarası enfes bir yoldur çok severim oraları :)
https://manavgathaberi.com/sayfa/dosya/2010/12/alacabel-1.jpg
vallahi hocam eğer aracın ıslak yolda rampada pati çekmeden ve tutunmada zorlanmadan kalkıyorsa lastikler iyidir ama 2009 ise 5 yıl olmuş kauçuğun sertleşme durumu da olabilir zaten kışlık lastik zorunluluğu var kontrole felan takılırsıznız bence imkanınız varsa kışlık lastik taktırın Ankarada zaten size her şartda lazım olur şu an metroda kampanya var 4 lastik alana araç içi süpürge hediye ben geçen sen 4 tane lassa snowways si 460 tl.ye taktırmıştım tablet hediye etmişlerdi güvenlik herşeyden önce gelir iyi yolculuklar
bu arada normal lastik karlı buzlu yollardan ziyade hava sıcaklığının 7 derecenin altında hamur yapısından dolayı sertleşip tutunma olayını kaybetmesinden dolayı kışlıkm lazstik tercih edilir