Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni aracım Seat Leon Style
Arkadaşlar 2011 model dizel grande puntomu dün satıp Seat Leon Style Dizel aldım. Leon Style Plus Paketiyle (Seat Full Led+Led Gündüz Sürüş Farı+Led Arka Stop Lambaları+Arka Park Sensörü+Koyu Karartılmış Camlar) beraber 62.100 TL tuttu.
ÖTV zamlanacak korkusuyla bu kadar acele ettim.
Hayatımda ilk defa bu kadar lüks bir araç sahibi oluyorum. Ama yine de puntomdan ayrılmanın, yeni arabam hakkında bu forumda paylaşımda bulunamayacak olmanın ve fiat ankara kavaklıdere otoya gidemeyecek olmanın hüznünü yaşıyorum.
Hayırlı uğurlu olsun hocam kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim :) Leon gerçekten çok yerinde bir seçim şahsen hedeflerim arasında olan bir araç :) Ama dediğiniz gibi de puntonun yeri hepimiz için ayrı :)
Bu arada en kısa zamanda aracın fotoğraflarını da görmek isteriz :)
Hayirli olsun iyi gunlerde kullanin hocam.
Birazdan ilgili arkadaslar gelip araciniza camur atmaya baslarlar :)
Arkadaşlar 2011 model dizel grande puntomu dün satıp Seat Leon Style Dizel aldım. Leon Style Plus Paketiyle (Seat Full Led+Led Gündüz Sürüş Farı+Led Arka Stop Lambaları+Arka Park Sensörü+Koyu Karartılmış Camlar) beraber 62.100 TL tuttu.
Hayatımda ilk defa bu kadar lüks bir araç sahibi oluyorum. Ama yine de puntomdan ayrılmanın, yeni arabam hakkında bu forumda paylaşımda bulunamayacak olmanın ve fiat ankara kavaklıdere otoya gidemeyecek olmanın hüznünü yaşıyorum.
Aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle de bişey merak ettim neden yeni aracınız ile ilgili olarak burada paylaşımda bulunamayacaksınız? Bildiğim kadarıyla böyle bir yasak yok forumda!! Ama siz paylaşmak istemezseniz o ayrı.
Leon doğru tercih o fiyata alınabilcek en iyi araba tebrikler
Aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle de bişey merak ettim neden yeni aracınız ile ilgili olarak burada paylaşımda bulunamayacaksınız? Bildiğim kadarıyla böyle bir yasak yok forumda!! Ama siz paylaşmak istemezseniz o ayrı.
Tabiiki de forumda böyle bir yasak yok :)
Aracınız hayırlı olsun. Leon gerçekten güzel bir araç. Güle güle kullanın.
iPad 'den aracılığı ile gönderildi
Teşekkürler arkadaşlar. Resimler en kısa zamanda gelecek. Çarşamba ya da perşembe teslim edilecek dendi.
Forumda paylaşım olayına gelince. Şu km bakımını, şu serviste, şu kadar tl'ye yaptırdm; şunlar şunlar değişti diyemeyeceğim. Çünkü punto kullanan için bu bir anlam ifade etmeyecek. Zaten forumdaki tek paylaşımım buydu. :)
Hayırlı uğurlu olsun. Leon gerçekten apayrı bir araç. 1.4tsi Fr benimde aklımı cok celiyor :) umarim kırmızı almissinizdir led pakette kırmızı apayrı durmakta
marineros
31/10/2014, 22:06
Hayırlı olsun
fencolic
31/10/2014, 23:41
Daha once 2010 benzinli leon kullandim. Gercekten keyif aldigim bir aracti. Bugun param olsa puntoyu satip dusunmeden dizel leon alirim. seatclubtr forumuna uye olmanizi ve buluşmalara katilmanizi naçizane tavsiye ederim. Arkadaşlar gercekten sıcakkanlidir.
Teşekkürler arkadaşlar. Resimler en kısa zamanda gelecek. Çarşamba ya da perşembe teslim edilecek dendi.
Forumda paylaşım olayına gelince. Şu km bakımını, şu serviste, şu kadar tl'ye yaptırdm; şunlar şunlar değişti diyemeyeceğim. Çünkü punto kullanan için bu bir anlam ifade etmeyecek. Zaten forumdaki tek paylaşımım buydu. :)
Olsun siz yine de paylaşın benim gibi meraklılar için bilgi tecrübe olmuş olur. Maalesef her forumu takip etmek kolay olmuyor, ayrıca benim için bilgi her zaman bilgidir :) özellikle konu otomobilse. Her ne kadar pahalı araç eğilimine olmasam da bilgi edinmeyi, şikayetleri, memnuniyetleri bilmek, başka platformlarda paylaşmayı severim.
Berkantonlu
01/11/2014, 00:06
son kasanın cam tavan fulleri benimde nadir hoşuma giden araclardan birisi oldu güle gle kazasız belasız kullan inşallah
Arkadaşlar sıfır puntonun dizelinin urban olanının fiyatı 49.650 TL.
Ancak bu urban olana premium paket (2.000 TL) ve Araç Dinamik Kontrol Sistemini (1.040TL) alırsanız Seat Leon Style'ın donanımının hiç bir şey eklenmemişine yaklaşıyor. Bu durumda fiyat 52.690 TL oluyor.
Dizel Leon Style ise 60.000TL.
Aradaki fiyat farkı 7.310 TL.
Hiç kimse kusura bakmasın ama 7.310 TL için fiat punto tercih edilmez.
Leon'un ambiyans aydınlatması, dönüşe duyarlı ön sis farları, arka orta havalandırma kanalı, 5 inç dokunmatik renkli ekranı, iç mekan genişliği, bagaj genişliği, daha güçlü ve daha az yakıt sarfiyatı olan motorunu, leon'da kampana fren kullanılmamış olmasını, birinin Alman diğerinin İtalyan malı oluşunu vs düşününce puntonun çok daha ucuza satılması gerektiğini düşünüyorum.
Hayırlı olsun. Çok iyi bir araç. Golf e gidip 80 bin vs. verene kadar leon daha iyi bir tercih.
leon çok iyi araç.eski kasasını da,yeni kasasını da çok beğeniyorum.hayırlı olsun, tekerinize taş değmesin :))
leon çok iyi araç.eski kasasını da,yeni kasasını da çok beğeniyorum.hayırlı olsun, tekerinize taş değmesin :))
Sağolasın hocam. Allah hepimizi kazadan, nazardan korusun.
Aradaki fiyat farkına göre Leon çok daha mantıklı bir tercih.
İtalyan ve alman malı arasındaki farka ne yazıkki katılmıyorum, artık araçlarda katı milliyet kavramları kalmadı maalesef. Aslı İspanyol olan Seat ı Vw grup aldı.
İtalyan dediğiniz Fiat'ın ise Amerikan Chrysler ile ortaklığı başladı.
Sonuçta, hangi araç hoşa gidiyorsa alınmalı, Aracın yapıldığı ülkeden çok, diğer kriterler daha önemli bence.
Ancak bu urban olana premium paket (2.000 TL) ve Araç Dinamik Kontrol Sistemini (1.040TL) alırsanız Seat Leon Style'ın donanımının hiç bir şey eklenmemişine yaklaşıyor. Bu durumda fiyat 52.690 TL oluyor.
Leon'un ambiyans aydınlatması, dönüşe duyarlı ön sis farları, arka orta havalandırma kanalı, 5 inç dokunmatik renkli ekranı, iç mekan genişliği, bagaj genişliği, daha güçlü ve daha az yakıt sarfiyatı olan motorunu, leon'da kampana fren kullanılmamış olmasını, birinin Alman diğerinin İtalyan malı oluşunu vs düşününce puntonun çok daha ucuza satılması gerektiğini düşünüyorum.
Doğrudur hocam. Belki de yanılıyorumdur.
Hayırlı olsun... fotoğraflarını da görseydik keşke... Allah kaza bela vermesin...
hocam hayırlı uğurlu olsun gerçekten güzel araçlar..
Honor COOPER
01/11/2014, 12:51
Aracınız hayırlı olsun hocam.
Fakat karşılaştırmanız hatalı olmuş sonuçta Bsegment bir araç Punto bunun Seat'te emsali İbiza'nın donanım fakiri 14 jant kapaklı referance modeli 49900 TL ayrıca opsiyonel olarakta sadece sunroof ekleyebiliyorsunuz mevcut donanımı ile baz versiyon Dacia Sandero ayarındaki ona bile paranıza göre bir çok opsiyonel donanım satın alabiliyor olmanız Seat açısından tam bir trajedi bana göre.
Bu arada Seat ortak mekanik parçalar haricinde tamamen İspanya da üretilen bir İspanyol aracıdır. Kaldıki ağa babası VW de ülkem insanın gözünde büyüttüğü imaj ve kalitesi Kaliteli Alman algısı uyandıran Audi-Mercedes-Bmw yada Porsche'nin yanından geçmez. Fiat'ta Tıpkı sizin küçümsediğiniz İtalyan'lar (Lamborghini-Maseratti-Ferrari) kalitesinde olmadığı gibi VW de yukardaki Premium Almanlar kalitesinde değildir heleki Skoda ve Seat hiçmi hiç değildir.
Sonuçta puntonun o parayı haketmediğini düşünüyorum. Doğrudur ibiza da haketmiyordur.
Bu arada sattığım puntonun kışlık tekerleri satılıktır.
4 Adet Michelin Marka 185 65 R15 88T. 2012 yılının 46. hafta üretimi.
İstediğim fiyat 370 TL.
İsteyene ilan linkini özelden gönderebilirim.
bende seat leonlara bayılıyorum doğru tercih golfle aynı fabrikada üretiliyor bu arada kazasız belasız ama araç fiyatları aşırı pahalı
Hayırlı olsun Leon kasa olarak bence en güzel HB araçlardan kalitesi ortada söylenecek söz yok, birde meraktan soruyorum Golf ile kıyaslama yaptınız mı alırken ? aynı bünyede üretilen araç bunlar artık malum
ykaya1983
01/11/2014, 16:48
Hayırlı olsun yeni aracınız.Fakat fiyat bana çok pahalı geldi.
Hocam kullandıktan sonra da yakıt tüketimi hakkında bilgilendirir misiniz beni merak ediyorum açıkcası ne derece tasarruf sağladığını :)
Aracınız hayırlı olsun hocam.
Fakat karşılaştırmanız hatalı olmuş sonuçta Bsegment bir araç Punto bunun Seat'te emsali İbiza'nın donanım fakiri 14 jant kapaklı referance modeli 49900 TL ayrıca opsiyonel olarakta sadece sunroof ekleyebiliyorsunuz mevcut donanımı ile baz versiyon Dacia Sandero ayarındaki ona bile paranıza göre bir çok opsiyonel donanım satın alabiliyor olmanız Seat açısından tam bir trajedi bana göre.
Bu arada Seat ortak mekanik parçalar haricinde tamamen İspanya da üretilen bir İspanyol aracıdır. Kaldıki ağa babası VW de ülkem insanın gözünde büyüttüğü imaj ve kalitesi Kaliteli Alman algısı uyandıran Audi-Mercedes-Bmw yada Porsche'nin yanından geçmez. Fiat'ta Tıpkı sizin küçümsediğiniz İtalyan'lar (Lamborghini-Maseratti-Ferrari) kalitesinde olmadığı gibi VW de yukardaki Premium Almanlar kalitesinde değildir heleki Skoda ve Seat hiçmi hiç değildir.
Onur bey, 49.900 TL lik 14 inç kapak jantlı Ibiza'nın linkini bir zahmet gönderebilir misiniz? Ben bulamıyorum çokta merak ediyorum.
Honor COOPER
01/11/2014, 20:24
2014 FİYAT LİSTESİ | SEAT Türkiye (https://www.seat.com.tr/fiyat-listesi/2014-fiyat-listesi.aspx)
LİSTE BURDA DONANIMIN ÜZERİNE TIKLAYIN 14. İNCH ÇELİK JANT İBARESİNİ GÖRECEKSİNİZ ZATEN!
Bu arada haklarını yememek lazım 22. haftadan sonra esp sistemini standart yapmışlar ama arka camlar hala manuel ve yan ayna ve kapı kollarıda siyah plastik.
marineros
01/11/2014, 20:37
Fiyat listesi güncelse şayet ibiza 1.2 tsi dsg 45500 :) acaba sıfır araç mı alsaydım :D biz 2 yaşındaki megane 3 e verdik 44000₺ :) punto da yakıt falan derken 12.8 lt ortalamayla geziyorum
2014 FİYAT LİSTESİ | SEAT Türkiye (https://www.seat.com.tr/fiyat-listesi/2014-fiyat-listesi.aspx)
LİSTE BURDA DONANIMIN ÜZERİNE TIKLAYIN 14. İNCH ÇELİK JANT İBARESİNİ GÖRECEKSİNİZ ZATEN!
Bu arada haklarını yememek lazım 22. haftadan sonra esp sistemini standart yapmışlar ama arka camlar hala manuel ve yan ayna ve kapı kollarıda siyah plastik.
Benzinlisi 34 küsür, dizeli 49 küsür. Dediginiz donanim dogru, peki itiraziniz neye?
Hayırlı olsun yeni aracınız.Fakat fiyat bana çok pahalı geldi.
Teşekkürler hocam.
Aracın liste fiyatı 64.000 TL. En son 62.100 TL yaptılar. Daha fazla düşüremedim.
Honor COOPER
01/11/2014, 23:43
Benzinlisi 34 küsür, dizeli 49 küsür. Dediginiz donanim dogru, peki itiraziniz neye?
İtiraz yok bu donanıma 49900 isteniyorsa Lounge donanımada istenmesi gayet doğal demek!
İtiraz yok bu donanıma 49900 isteniyorsa Lounge donanımada istenmesi gayet doğal demek!
Onur Bey mesajlarinizin sonuna unlem koymaniza luzum yok ben sizi anlayabiliyorum :) Evet gayet dogal hatta ucuz bile puntonun bence ibizadan kalir yani kesinlikle yok..
Honor COOPER
01/11/2014, 23:57
Onur Bey mesajlarinizin sonuna unlem koymaniza luzum yok ben sizi anlayabiliyorum :) Evet gayet dogal hatta ucuz bile puntonun bence ibizadan kalir yani kesinlikle yok..
Kasıt yok hele ki anlamıyorsunuz diye bir şey aklımın ucumdan geçmedi sadece vurgu amaçlı.
İyi pazarlar şimdiden.
Kasıt yok hele ki anlamıyorsunuz diye bir şey aklımın ucumdan geçmedi sadece vurgu amaçlı.
İyi pazarlar şimdiden.
Sagolun sizede iyi pazarlar :)
İyi de ben kıyaslamayı Leon'a bakarak yapmıştım.
Hayırlı olsun Leon kasa olarak bence en güzel HB araçlardan kalitesi ortada söylenecek söz yok, birde meraktan soruyorum Golf ile kıyaslama yaptınız mı alırken ? aynı bünyede üretilen araç bunlar artık malum
Golf çok pahalıydı. O aracı almayı hiç düşünmedim. Buna bile bütçe zor yetti.
erenemre
02/11/2014, 01:09
dediklerinize katılıyorum ancak son cümle deki lafınızı anlamadım italyan olunca ne oluyor alman olunca ne oluyor ? punto ile leon elbet kıyaslanmaz zaten arada sınıf farkı var punto nun dengi ibiza dır ama italyan olması alman aracından kalitesiz olduğunu asla yansıtmaz mesela guiletta da italyan hemde safkan italyan ama bana göre hem golf ten hemde leon dan şık ve çok daha iyi bir araç ayrıca çoğu alman araçları gibi ruhsuz boş değil oldukça karakterli ve kendine has bir stili olan araba
dediklerinize katılıyorum ancak son cümle deki lafınızı anlamadım italyan olunca ne oluyor alman olunca ne oluyor ? punto ile leon elbet kıyaslanmaz zaten arada sınıf farkı var punto nun dengi ibiza dır ama italyan olması alman aracından kalitesiz olduğunu asla yansıtmaz mesela guiletta da italyan hemde safkan italyan ama bana göre hem golf ten hemde leon dan şık ve çok daha iyi bir araç ayrıca çoğu alman araçları gibi ruhsuz boş değil oldukça karakterli ve kendine has bir stili olan araba
İşte bunlar hep zevk meselesi efenim.bakınız siz her konuda sert ve keskin ifadeler kullanıyordunuz özellikle puntoyu yersiz överken ancak bu mesajınızda bence kullanmanız çok iyi olmuş tebrik ederim :))
Arz talep her zaman kazanır.halk deyişiyle "o o şeqil qiyinir, bu bu şeqil qiyinir" derler.
Giu da efsane cidden katılıyorum.Keşke biraz daha ucuz olsalar...
İtalyan olunca arka fren kampana oluyor, ama alman olunca ön fren de arka fren de disk oluyor.
İtalyan olunca arka fren kampana oluyor, ama alman olunca ön fren de arka fren de disk oluyor.
Kıyaslama kriteri olarak sadece arka fren tipini karşılaştırmak sizce ne kadar doğru. Mantık bence çok doğru olmamış, bu şekilde düşünürseniz klimasız Golf vardı.
Punto ilk çıktığındaki donanımları, o zaman Polo da isteseniz de alamıyordunuz.
Şu da varki maalesef Fiat 8 senedir aynı modeli tampon değiştirip piyasaya sürdüğü için rekabette fiyat olarak geriye düştü.
erenemre
02/11/2014, 16:44
50 bin liraya klimasız golf 4 ler var açın bakın sahibinden.com da afedersiniz ama ben öyle almana başlarım 50 bin lira para vereceğim 15 binlik palio da bile olan klima aracımda olmayacak ne o almanmış ne o arka teker diskmiş.Ayrıca ayrıntılı incelemesi vardı bir ara okumuştum bulursam paylaşırım arka tekerlerin disk olması o kadarda abartılacak derecede önemli bir şey değil mesela esp mi arka teker disk mi desen her zaman esp önce gelir.
erenemre
02/11/2014, 16:52
İşte bunlar hep zevk meselesi efenim.bakınız siz her konuda sert ve keskin ifadeler kullanıyordunuz özellikle puntoyu yersiz överken ancak bu mesajınızda bence kullanmanız çok iyi olmuş tebrik ederim :))
Arz talep her zaman kazanır.halk deyişiyle "o o şeqil qiyinir, bu bu şeqil qiyinir" derler.
Giu da efsane cidden katılıyorum.Keşke biraz daha ucuz olsalar...
punto yu sınıfına göre överim yersiz övmem yazılarımı iyi okuda anla ayrıca sınıf farkı denilen birşey var nedense bu forumda punto hep c sınıfı araçlar ile kıyaslanıp sonradan haksız yere eleştiriliyor kimi geliyor astra aldım punto şöyle böyleydi diyor bir başka gün adam gitmiş leon almış punto ile viraja böyle rahat giremiyordum falan filan punto b sınıfıdır belki iç genişlği rahat olabilir ama kalite olarakta segment olarakta b sınıfları ile mukayese edilmesi gerekir.Astra , leon değil corsa,ibiza,polo ile kıyaslanırsa daha sağlıklı olur.Ben keskin ifade kullanmamın sebebi kafadan sallama değil ,hepsinde deneme ve tecrübelerimi paylaşırım dileyen katılır dileyen katılmaz şimdi arkada demiş ki italyan olunca arka teker disk olmuyor böyle saçma bir yorum olmaz ayrıca italyan derken hangi araca bakıyor acaba ? bravo nun arkalar standart disk gui desen öyle hatta 500L ler bile disk olarak üretiliyor.Sadece almanı övmek için böyle saçma ve sığ düşünceleri görünce bende ister istemez savunmak durumunda kalıyorum.
Hangi arabayı hangisiyle kıyaslayacağımı sana mı soracağım. Sana böyle bir yetki mi verildi. Arada senin de dediğin gibi sınıf farkı var ama çok az bir fiyat farkı kalmış. Bu yüzden de punto bu parayı haketmiyor dedim.
Düşüncelerime katılmak zorunda değilsin, ama saçma diyerek hakaret de edemezsin. Sen önce ağzını topla ve öyle konuş.
erenemre
02/11/2014, 21:18
Hangi arabayı hangisiyle kıyaslayacağımı sana mı soracağım. Sana böyle bir yetki mi verildi. Arada senin de dediğin gibi sınıf farkı var ama çok az bir fiyat farkı kalmış. Bu yüzden de punto bu parayı haketmiyor dedim.
Düşüncelerime katılmak zorunda değilsin, ama saçma diyerek hakaret de edemezsin. Sen önce ağzını topla ve öyle konuş.
italyan larda arkada disk yok almanlarda var dersen bu saçma bir görüş olur dünyanın neresine gidersen git bu mantıkla kıyaslama yapmak saçmadır saçma olmasıda bana göre ben şahsına veye kişilğine birşey demedim sadece görüşünün son derece saçma olduğunu söyledim benim görüşlerimde sana göre saçma olabilir bunda ağız toplanması gereken birşey yok hakaret ediyorsun demenide komik buldum
marineros
02/11/2014, 22:00
Arkadaşlar,arabalar,sonucunda ederi değerinde alınıp satılan mallardır.hiçbirimizin ne hissesi var ne de bu firmalara ceo yuz.kırmaya,kırılmaya gerek yok kanımca.bende punto vardı sattım megane 3 aldım ama aklım dizel dinamik punto da kaldı.yalan yok.clio 4 baktım derken bir an da kendimi megane nın koltuğunda buldum.sonucunda insanların istekleri ve arzuları talebinde üretiliyor bu araçlar.hepsi aynı olsa zaten tadı olmazdı bu işin.fiat iddalı bir araçla çıksın piyasaya,bugün satarım aracımı ve onu alırım.yoksa diski,kampanası,esp si abs si olmuş olmamış mühim değil.insanların beyinleri opsiyonluyken,araçların tam donanımlı olması pek birşey kazandırmaz( bu sözüm meclisten dışarı)herkese bilinçli,kazasız sürüşler dilerim
Bizim örf adetlerimizde yeni bir araç alan insana "hayırlı olsun, iyi günlerde kullan, kazasız belasız" gibi şeyler denir. O paraya bunu alırdım, bu paraya onun şusu var, bunun içi ondan geniş gibi laflar edilmez. Puntosunu satıp başka marka araç alan üyeleri forumdan soğutur bu tür konuşmalar. Yapmayalım lütfen :) Saygı duyalım. Herkes bizim sevdiklerimizi sevmek, bize göre iyi olana iyi demek zorunda değil.
Bizim örf adetlerimizde yeni bir araç alan insana "hayırlı olsun, iyi günlerde kullan, kazasız belasız" gibi şeyler denir. O paraya bunu alırdım, bu paraya onun şusu var, bunun içi ondan geniş gibi laflar edilmez. Puntosunu satıp başka marka araç alan üyeleri forumdan soğutur bu tür konuşmalar. Yapmayalım lütfen :) Saygı duyalım. Herkes bizim sevdiklerimizi sevmek, bize göre iyi olana iyi demek zorunda değil.
+1283
ben aracımın arkaların kampana olmasından çok çok memnunum neden dersen 1. kampana ucuz bir ürün olması diske ve balatasına göre çok daha fazla km. yapabilmesi benim için etkenlerden diğeri. Bir arkadaşım var kendisi makina mühendisi ve fren sistemleri üzerine doktora yapıyor kampananın olması iyi demişti nedeni diske göre çok daha fazla baskı alanı oluşturup aracı oturtmalı frenleme yapar demişti yani zaten puntoların freni sağlamdır kampana sakat diye bir kavram yoktur aksine dezavantajı kadar avantajıda vardır Ben kampana olmasından bütçe açısından memnunum ön arka disk olan araç sahipleri inanın balata disk masrafı bizden çok daha fazla.
ben doğuş grubunda çalıştım bize indirim vardı 2013 yazında sıfır seat ibiza alıcaktım şu anki puntomu almadan 3-4 ay önce idi ben ne Fethiye'de ne de Ankara'da bakacak araç bile bulamamıştım hadi Fethiye küçük biraz daha ama Ankara'da olmaması beni nasıl bir şok etti anlatamam. Yani bırakın test aracını bakacak inceleyecek model yoktu adamlarda siz sipariş edin getirelim memnuniyetiniz garanti ediyoruz demişti yetkili bende pizza siparişi vermiyoruz araç siparişi veriyoruz gidişini görmeden hiçbirşey diyemem demiştim sonra bir avm nin önüne tesadüfen tanıtıma gelmişti annem içi daha dar dedi sevmedi bencede çok değil ama biraz dardı. Sonra bir tanıdığın şirket aracı olarak binmek nasip oldu herkese göre değişir ama bence punto çok daha iyi tabi benim kıyasladığım araç Ibıza yoksa ben bugün araç alcak olsam yeni Leon bencede çok çok iyi .Hani golf alcağına Leaon zaten aynı fabrikadan çıkma diyor doğuştakiler hemde daha ucuz daha ne olsun golfe göre bence tipide daha iyi golfe göre.
Arkadaşlar resimleri işe giderken sabah çektim. Arabanın önden resmini almak için sitenin dışına çıkmam gerekiyordu, aradaki demirliklerin sebebi bu.
https://i.hizliresim.com/4RNpGq.jpg
https://i.hizliresim.com/JEjVOn.jpg
https://i.hizliresim.com/OdjryA.jpg
https://i.hizliresim.com/zENGJ4.jpg
https://i.hizliresim.com/G1jZy3.jpg
https://i.hizliresim.com/ynkGzN.jpg
Dün eskişehire gittim. Hız limitinin 110 olduğu yerlerde cruise control 108'de, 90 olduğu yerlerde 99'daydı.
Satış temsilcisi ilk 1000 km 2000 devri geçme dediği için 110'la gitmedim. 108'le giderken tam 2000 devirdeydi.
Ortalama 4,5 lt/100km yaktı.
Arabayı aldığımdan beri 4,8 lt/100 km yaktı. Ankaranın dur kalkları sarfiyatı artırdı.
kozlulum67
09/11/2014, 12:56
Allah kazasiz belasiz kullanmak nasip etsin...
Ankara Eskişehir arası 5 kişi ortalama 4,5 lt/100 km yaktı. Yoğun eskişehir trafiğine de girdim.
Ankara Eryaman arası 4,1 lt/100 km yaktığım da oldu, iki kişi vardı arabada. Şu an 780 km'de,yakıt alındığından beri 100 km'de 4,8 lt yaktı arkadaşlar.
https://i.hizliresim.com/LoVRjV.jpg
https://i.hizliresim.com/rdlNGP.jpg
https://i.hizliresim.com/7801jl.jpg
https://i.hizliresim.com/EEaAkB.jpg
Arabanın yol tutuşundan çok memnun kaldım. Hayatımda bu kadar iyi yol tutuşu olan başka bir araba süremedim. Babamın renault 12 ts/tx, murat 131 doğan, broadway, sienası ve en son benim puntodan sonra bu araba bana ilaç gibi geldi.
Daha iyisi sizlerin olsun...
thefastest
19/11/2014, 18:03
Aynen katılıyorum, bu başlık altında bu konular tartışılmamış olsaydı daha şık olurdu ama sağlık olsun. Kazasız, belasız iyi günlerde kullanın. Çoğu Punto kullanıcısının gönlünde yatan araçlardan biridir, herkesin beğenisi farklı olabilir ki bu yüzden çeşit çeşit araçlar var. Allah herkesin gönlüne göre versin.
Araban acilen tavan siyah folyo kaplama istiyor
Hocam bir de onun masrafıyla uğraşmayayım. Afsad kursuna yazıldık eşimle. Lensti, gövdeydi derken mali olarak daha fazla açılmak istemiyorum.
Hayırlı olsun kazasız binmenizi temenni ederim. Yakın zamanda puntosunu satıp yeni araba almaya niyeti olan biri olarak benim de ilk aklıma gelen araçtı seat leon. Başka markaları da araştırıyorum ancak en alınabiliri leon. bu nedenle, bagajdı, aracın ses izolasyonuydu, ya da performansıydı ses sistemiydi gibi hususlarda izlenimlerinizi tarafsız olarak paylaşırsanız makbule geçer. aralık sonu ocak başı gibi yeni araç almaya niyetim var. artık puntom küçük geliyor daha doğrusu aileye yeni katılacak üyeyle küçük gelecek. iç genişliği puntoya kıyasla nasıl. bir üst sınıf havası var mı? bir kaç başka markanın c segmentini inceledim içi punto kadar anca olanlar var.
Hocam öncelikle teşekkürler. Umarım gönlünüzdeki araç en hayırlı zamanda sizin olur.
Benim niyetim skoda octaviaydı, ama gücüm yetmediği için leona yöneldim. Aracın sağdan sola genişliği bariz bir şekilde puntodan fazla. Arka yolcular için kalan diz mesafesi ise hemen hemen punto ile aynı.
Punto ile uzun yolda dinlediğim müzikten hiç zevk alamazdım, çünkü yol sesi müziğin sesini bastırırdı. Leonda bu sıkıntıyı yaşamıyorum. Ses yalıtımını kaliteli buldum.
Ses sistemi puntodan üstün ama çok yüksek bir müzikal kalite beklemeyin.
Puntoda 100-120yle giderken bile, az bir mesafe bırakarak önüme kırmaya çalışanlar olurdu. Bu arabada gaza yüklendiğim an, diğer arabalar önüme kırmaya cesaret edemiyor. Bu çok güzel bir duygu. Zaten birçok marka dikiz aynamda kalıyor. Ayrıca çıktığım yüksek sürat, yol virajlı olsa bile beni ürkütmediği için birçok manevrayı yapabiliyorum. Puntoda ise ürküyordum. Çünkü araba o güveni vermiyordu, savrulacakmış gibi hissediyordum. Önüme kırmalarına biraz da o yüzden izin vermek zorunda kalıyordum ve her defasında küfrediyordum bu haydutça otomobil kullananlara.
Gönlüm octavidan yanaydı ama olmadı. Octavianın hem iç hacmi hem de bagajı leondan fazla. Üste verilen para; 105 litre bagaj, biraz daha ferah iç mekan ve sürüş keyfine gitti.
Puntoya göre üst sınıf mı sorusuna gelirsek; bence puntonun iç hacmi c bagajı b sınıfı. Yarım kalan c sınıfı leonla tam olmuş olacak. Benim yorumum budur.
Hocam öncelikle teşekkürler. Umarım gönlünüzdeki araç en hayırlı zamanda sizin olur.
Benim niyetim skoda octaviaydı, ama gücüm yetmediği için leona yöneldim. Aracın sağdan sola genişliği bariz bir şekilde puntodan fazla. Arka yolcular için kalan diz mesafesi ise hemen hemen punto ile aynı.
Punto ile uzun yolda dinlediğim müzikten hiç zevk alamazdım, çünkü yol sesi müziğin sesini bastırırdı. Leonda bu sıkıntıyı yaşamıyorum. Ses yalıtımını kaliteli buldum.
Ses sistemi puntodan üstün ama çok yüksek bir müzikal kalite beklemeyin.
Puntoda 100-120yle giderken bile, az bir mesafe bırakarak önüme kırmaya çalışanlar olurdu. Bu arabada gaza yüklendiğim an, diğer arabalar önüme kırmaya cesaret edemiyor. Bu çok güzel bir duygu. Zaten birçok marka dikiz aynamda kalıyor. Ayrıca çıktığım yüksek sürat, yol virajlı olsa bile beni ürkütmediği için birçok manevrayı yapabiliyorum. Puntoda ise ürküyordum. Çünkü araba o güveni vermiyordu, savrulacakmış gibi hissediyordum. Önüme kırmalarına biraz da o yüzden izin vermek zorunda kalıyordum ve her defasında küfrediyordum bu haydutça otomobil kullananlara.
Gönlüm octavidan yanaydı ama olmadı. Octavianın hem iç hacmi hem de bagajı leondan fazla. Üste verilen para; 105 litre bagaj, biraz daha ferah iç mekan ve sürüş keyfine gitti.
Puntoya göre üst sınıf mı sorusuna gelirsek; bence puntonun iç hacmi c bagajı b sınıfı. Yarım kalan c sınıfı leonla tam olmuş olacak. Benim yorumum budur.
Paylaşım için teşekkür ederim. Aydınlatıcı olmuş. bende Ocatavia SW, leon, alteaXL, C-max, arasındayım ilk tercihim octavia ama vicdansızlar, leondan ölüsü 10.000tl pahalı.