Orijinalini görmek için tıklayınız : Volkswagen 2015 yeni kasa Jetta ilk gününde hata
Merhaba arkadaşlar uzun zaman oldu siteye giriş yapmayalı evet başlıkta okudunuz dün öğleden sonra maslak doğuş otodan arkadaşım 2 ay gibi bekleme süresinden sonra highlene jetta aldı benzinli ve bende akşam üzeri aradım hayırlı olsun diye sinirleri bozulmuş bir şekilde ne hayırlı olsun be araç bozuldu yolda kaldım dedi şok geçirdim araçını yetkili bayiden almış maslaktan ataşehire evine dogru giderken göztepe köprüsünde göstergeler gidip gelmiş haraet ışığı yanmış kaputtan dumanalr çıkmış ve çekici cagırmıs hemen aracı aldıgı bayiyi aramış ve çekiçi ile servise çekmişler dünden beri de arayan olmamış idarelik arkadşıma 2014 bir önceki kasa jetta vermişler saçmalığa bakın ya sıfır araç hemde çok güverendiğimiz ww yolda kalıyor :oops0000: bende arkadaşımın yerine müşteri hizmetlerini aradım demin bu araçı kabul etmeyecegini sıfır araç talebinde bulunduk bakalım ne oluçak.
Sonuçta mekaniktir, biraz şanssızlık olmuş. Bundan sonra önemli olan Vw Türkiye'nin davranışı bence.
byadrenalin
28/10/2014, 20:56
Olabilir böyle şeyler. Markayı kötülemek için kendinize bahane üretmeyin hemen. Şanssızlık işte. Keza Jetta yi sevmem gerçi. Vw grubunun alınabilecek 3 tane arabası var. Golf, Cc, Toureg. Gerisi hikaye :)
klavikula
28/10/2014, 20:56
özür v.s. arızayı tamamen giderdik şudur budur . yok serviste şu kadar bakım bedava yapalım yok şunu hediye edelim deyip aracı değiştirmeyecekler bence.
Haklısın şansızlık ama benim düşüncem kendi kalitelerini göstermek istiyorlarsa araç değişimi ki kaldıkı ayıplı ürün her türlü değişim yapmaları gerekir bekleyip göreceğiz
Gelişmeleri merakla bekliyoruz. Bakalım satış sonrası hizmet nasıl.
bulunmaz hint kumaşıymış gibi türkiyede kendine pay biçen ww satış sonrasını bende merakla bekliyorum
byadrenalin
28/10/2014, 21:08
Ben doğuş oto gibi düzenbazların değişim yapacaklarını sanmıyorum. Umarım değişim yaparlar. Yapmazlarsa hakkınızı mahkeme de arayın.
İkinci eli bile sıfırından fazla eden araçlar oldu, normaldir.
bulunmaz hint kumaşıymış gibi türkiyede kendine pay biçen ww satış sonrasını bende merakla bekliyorum
Geçmiş olsun.Umarım uğraştırmadan sıfırını verirler.
erenemre
28/10/2014, 22:00
Olabilir böyle şeyler. Markayı kötülemek için kendinize bahane üretmeyin hemen. Şanssızlık işte. Keza Jetta yi sevmem gerçi. Vw grubunun alınabilecek 3 tane arabası var. Golf, Cc, Toureg. Gerisi hikaye :)
polo gti de iyidir be kardeşim bence onuda katsan daha iyi olurdu :)
marineros
28/10/2014, 22:26
Almanya da halkın arabası,buraya gelince soylu :) o parayı o arabalara vermem.mis gibi mercedes,audi,bmw varken...
byadrenalin
28/10/2014, 22:34
polo gti de iyidir be kardeşim bence onuda katsan daha iyi olurdu :)
Poloya arkadaşımın yeni aldığı 2012 modelde bindim ilk defa ve inanın binilcek araba değil. Dar, boğucu, yol tutuş yok. Bizim Punto ile kıyasladığımız da tek artı yönü fire motora göre benzinli motorunun çekişi gayet tatmin edici. Yakıtta keza öyle. Ama gidipte o paralara Polo alınmaz. Gti da olsa farketmez.
Vw ciler okusun konuyu bak ne yorum yapmış arkadaşlar, vw cilerin yaptığı gibi fiat pis kaka nede olsa fiat muhabbeti yok. Arabadır arıza yapar muhabbeti var. Bence de o kadar para verilmez araba kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın parasının arabası değil. Sırf bizim milletimizin gösterdiği rağbetten kaynaklı faiş fiyat uygulaması var.
marineros
28/10/2014, 23:16
Bir ara da japon modası vardı ülkemizde.arkadaş her yerde adım başı mazda 626 lar,323 ler honda civicler :) ki bana göre japon araçlar da hani hatırı sayılır bir güce ve kaliteye sahipler.olay aslında basit,piyasa arabası olsun,memurum işçiyim sıkışırsam satarım borcunu kaparım diyorsanız renault,fiat grubu,hem piyasası olsun hem de ekmeğini yiyince satarım diyenler vw grubu araçlara yöneliyor,yok ben uzun yıllar binerim satmam ve param da var diyenler,ekonomiyi ikinci plana atanlar Alman üst ekol araçlara yöneliyorlar.haa ben evladiyelik alırım diyenler mazda,honda gibi japon markalara yöneliyorlar(koca Muğla da 1 tane servis var :)
olabilir ama ilk günde de olmamalı. Dumanlar falan çıktıysa büyük ihtimal zaten hararet yapmış. En kötü ihtimal conta yakmıştır falan filan. Ben olsam ben de sıfır araç talebinde bulunurum ama vereceklerini sanmam..
Jetta dediğiniz araç Alman üretimi değildir. Meksika'daki fabrikada 3 te 2 si yerel kaynaklardan olmak üzere üretilmiştir. Bu da diğer vw ler ile arasında kalite farkı oluşturmaktadır.
byadrenalin
28/10/2014, 23:32
Bir ara da japon modası vardı ülkemizde.arkadaş her yerde adım başı mazda 626 lar,323 ler honda civicler :) ki bana göre japon araçlar da hani hatırı sayılır bir güce ve kaliteye sahipler.olay aslında basit,piyasa arabası olsun,memurum işçiyim sıkışırsam satarım borcunu kaparım diyorsanız renault,fiat grubu,hem piyasası olsun hem de ekmeğini yiyince satarım diyenler vw grubu araçlara yöneliyor,yok ben uzun yıllar binerim satmam ve param da var diyenler,ekonomiyi ikinci plana atanlar Alman üst ekol araçlara yöneliyorlar.haa ben evladiyelik alırım diyenler mazda,honda gibi japon markalara yöneliyorlar(koca Muğla da 1 tane servis var :)
Valla o moda olduğu zamanlarda bile millet yine tercihin yanlış yapıyordu. Toyota toyota diye gezinen adamlar vardı. Hala da var. Halbuki bilmezler ki Japonların yaptığı en iyi araba Mazda ve Subaru dur. Al yıllarca yağını değişme araba yine sıkıntı çıkarmaz. Hararet full dibe vurmuş halde 100 km yaptık 6,26 ile araba bana mısın demedi. Bugün bir vw ile değil 100, 10 yapamazsın bence. Burada sanırım olay hep distribütör kaynaklı...
Valla o moda olduğu zamanlarda bile millet yine tercihin yanlış yapıyordu. Toyota toyota diye gezinen adamlar vardı. Hala da var. Halbuki bilmezler ki Japonların yaptığı en iyi araba Mazda ve Subaru dur. Al yıllarca yağını değişme araba yine sıkıntı çıkarmaz. Hararet full dibe vurmuş halde 100 km yaptık 6,26 ile araba bana mısın demedi. Bugün bir vw ile değil 100, 10 yapamazsın bence. Burada sanırım olay hep distribütör kaynaklı...
Honda yı yeme hocam :) Japonlar ilgi alanım dahilindedir :)şunu da söylemem gerek Toyota son zamanlarda kaliteden biraz taviz verdi yoksa eski kasaları gerçekten efsanedir. Mesela ae86 supra vs..:)
Toyota geçmişten bugüne sorunsuzluğu ile bilinen bir markadır. Onu da yabana atmamak lazım :)
Geçmiş olsun hocam arkadaşınıza,Jetta'ların yeni kasalarını seviyorum. VW de esasında halkın arabası mantığıyla yola çıkmış ama günümüzde Premium diye Doğuş Oto'nun yedirmeye çalıştığı kazıklarla dolu bir marka. Parasının arabası değil malesef...
byadrenalin
29/10/2014, 01:31
Honda yı yeme hocam :) Japonlar ilgi alanım dahilindedir :)şunu da söylemem gerek Toyota son zamanlarda kaliteden biraz taviz verdi yoksa eski kasaları gerçekten efsanedir. Mesela ae86 supra vs..:)
Hondayı sağlamlık konusunda yiyemem :) O konuda gerçekten başarılı bir araba ama gel gelelim teknoloji konusunda oldukça zayıf. Örnek vermek gerekirse 2005 kasalarında dahi yol bilgisayarı vs. yok :) Şu an tabi artık çağa ayak uydurmak zorunda kaldılar. Bir şekilde yetiştiler :)
fotobelit
29/10/2014, 11:05
Geçmiş olsun..En azından kullanıcı hatası diyip geçiştirmemişler(Bazı markalar gibi!!!)
Not:Şu saate kadar aksi bir duyum alınmadıgı için..
Hondayı sağlamlık konusunda yiyemem :) O konuda gerçekten başarılı bir araba ama gel gelelim teknoloji konusunda oldukça zayıf. Örnek vermek gerekirse 2005 kasalarında dahi yol bilgisayarı vs. yok :) Şu an tabi artık çağa ayak uydurmak zorunda kaldılar. Bir şekilde yetiştiler :)
ama 90 modelinde klima var :) ya o biraz da modelden modele değişiyor..2000 model astramız vardı yol bilgisayarı yoktu..şu an biliyorsunuz 2013 model astra essential de de yok.. :)benim için teknoloji 90 model 1.6 atmosferik motordan 136 beygir çıkarmaktır :) ama dediğiniz gibi Honda teknoloji dediğimiz arabalara yeni giren ürünleri iyice sindirmeden ve sorunsuzlaştırmadan araçlarına koymuyor..
ama 90 modelinde klima var :) ya o biraz da modelden modele değişiyor..2000 model astramız vardı yol bilgisayarı yoktu..şu an biliyorsunuz 2013 model astra essential de de yok.. :)benim için teknoloji 90 model 1.6 atmosferik motordan 136 beygir çıkarmaktır :) ama dediğiniz gibi Honda teknoloji dediğimiz arabalara yeni giren ürünleri iyice sindirmeden ve sorunsuzlaştırmadan araçlarına koymuyor..
ama eski model motorlarda hep yüksek beygir vardı istisnalar dışında.o zamanlarda satışa çıkan her arabada yüksek beygir gücü olmak zorundaydı.çünkü o zamanın teknolojisinde tekere aktarılan güç çok düşüyordu.şimdi aktarma daha kolay hale geldiği için motorlar düşük beygir.Motordaki beygirin tekere yansıması meselesi yani..
kendı adıma konusuyorum ben normalde maxımım 50 bın tl lık degerı olan arabaya 80 bın tl para verıp 2 ay bekledıkden sonra aldıgım araba ılk gun benı yolda bıraksa ne olursa olsun sebebı degısılmesını ısterım hemen baska aracla ama emınımkı vw bunu degısmeyecektır sorunu halledıp bır kac hedıye verıp gecıstırecektır.. tabıkı sansıszlık olmustur bır aksılık oolmustur bu aracı kotuleyecek sebep degıl ama sıfır aracın yolda bırakmıs olmasıda hazmedılecek bır sey degıll bızler ıcın!
Gecmis olsun arkadasınıza.
Cok merak ettim, motordan duman çıkaracak problem neymiş sifir araçta. Yağ koymayı mı unutmuşlar, test etmeden mi teslim etmişler. Rica etsem gelişmeleri yazar misiniz buraya?
ama eski model motorlarda hep yüksek beygir vardı istisnalar dışında.o zamanlarda satışa çıkan her arabada yüksek beygir gücü olmak zorundaydı.çünkü o zamanın teknolojisinde tekere aktarılan güç çok düşüyordu.şimdi aktarma daha kolay hale geldiği için motorlar düşük beygir.Motordaki beygirin tekere yansıması meselesi yani..
Cem sene 90 ve 1.6 atmosferikten çıkan beygire bak :) olay şu ufak motor yüksek beygir..yoksa ben de biliyorum yaşım gereği dolu araba deyince akıllara yüksek motor gelirdi..mesela Opel in SFİ motoru 2.0 motor 156 beygir efsanedir..ödüllü motordur..ben bundan bahsetmiyorum..
marineros
29/10/2014, 19:02
Altını çizmek için yazıyorum,Dünya da en az arıza yapan araba Mazda grubununmuş :)
Altını çizmek için yazıyorum,Dünya da en az arıza yapan araba Mazda grubununmuş :)
Bunu ben de okumuştum bir yerlerde ama dünyada trafikte dolaşan araç sayılarına da bakmak lazım.
Örneğin 1000 tane Mazda var ve 3 tanesi arıza yaptı diyelim. 50.000 tane Toyota var ve 10 tanesi arıza yaptıysa sadece arızalanan araç sayılarına bakarak sonuca varmak çok anlamlı olmaz.
Ama Mazda iyidir tabii ki. Ben istatistiki açıdan kaygımı belirtmek istedim :)
Ve Honda
marineros
29/10/2014, 22:18
Arıza ihtimali olan araçlar;
1. Mazda %17
2. Mercedes %25
3. Toyota %26
4. Honda %27
5. Mitsubishi %29
6. Volvo %30
7. Nissan %33
8. Fiat %34
9. Audi %35
10.Ford %36
11.BMW %37
12.Peugeot %37
13.Subaru %37
14.Hyundai %38
15.Rover %39
16.Volkswagen %40
17.Opel %43
18.Renault %48
19.Saab %48
20.Citroen %50
21.Land Rover %53
22.Alfa Romeo %54
Olayın çok araç satmasıyla fazla alakası olmadığını düşünüyorum.listede volvo da var rover da var saab da var subaru da.bu araçlar da herkesin evinin önünde yok maalesef :)
forcaster35
29/10/2014, 22:24
Arıza ihtimali olan araçlar;
1. Mazda %17
2. Mercedes %25
3. Toyota %26
4. Honda %27
5. Mitsubishi %29
6. Volvo %30
7. Nissan %33
8. Fiat %34
9. Audi %35
10.Ford %36
11.BMW %37
12.Peugeot %37
13.Subaru %37
14.Hyundai %38
15.Rover %39
16.Volkswagen %40
17.Opel %43
18.Renault %48
19.Saab %48
20.Citroen %50
21.Land Rover %53
22.Alfa Romeo %54
Olayın çok araç satmasıyla fazla alakası olmadığını düşünüyorum.listede volvo da var rover da var saab da var subaru da.bu araçlar da herkesin evinin önünde yok maalesef :)
forcaster35
29/10/2014, 22:25
bu oranların kaynağı neresi acaba
marineros
29/10/2014, 22:31
Hocam kaynak için tek sayfa yok.google a en az arıza yapan araç yazın zaten gerekeni o söyler ;)
electradio
29/10/2014, 23:52
Almanya için adac ın otobanlarındaki marka model bazında arızalar ile ilgili söyle bir almanca raporu var.
https://www.adac.de/_mmm/pdf/Pannenstat%202007_159KB_33406.pdf
https://www.adac.de/_mmm/pdf/PS2013_169836.pdf
Böyle bir sorunla karşılaşsam bende sıfır araç talebinde bulunurdum.
Malesef değişim yapmayacaklar. Trafikten çekilecek araç bilmemne falan fistan... Doğuş grubu bunu yapmaz malesef.
Şu kadar bakım, boya koruma vb. verirler en fazla.
Çok geçmiş olsun.
Honor COOPER
30/10/2014, 11:17
Öncelikle geçmiş olsun lakin bir araba ya emsallerinden %20-50 arası fazla para verip (ülkemizde bu fark sadece bir çok ülkede aynı hatta 300-500euro daha ucuzdur) 4-6ayda bekliyorsak malesef herşeyi hak ettiğimizi düşünüyorum.
Öncelikle geçmiş olsun lakin bir araba ya emsallerinden %20-50 arası fazla para verip (ülkemizde bu fark sadece bir çok ülkede aynı hatta 300-500euro daha ucuzdur) 4-6ayda bekliyorsak malesef herşeyi hak ettiğimizi düşünüyorum.
Ben buna katılmıyorum. Pahalı da olsa sonuçta ücretini ödeyerek bir araç alıyoruz ve bu aracın gerektiği gibi çalışmasını beklemek en doğal hakkımız.
Ederinden fazla para verdik ve üstüne de aylarca sıra bekledik diye aracın arızalanmasını neden "hak etmiş" olalım ki? Kabahat mi işledik ya da her VW alanın başına benzer şeyler gelmesine rağmen bile bile lades mi dedik?
Abartılı bir örnek olacak ama; Ferrari alacağız diyelim. Eminim bu aracı alırken de aylarca bekleniyordur. Yakın performansta ve daha ucuz araçlar da vardır yani görece pahalı bir araç diyebiliriz. Şimdi biz hem çok para ödedik hem de sıra bekledik diye bu araç arızalanırsa sineye mi çekmeliyiz? :)
Honor COOPER
30/10/2014, 14:23
Ben buna katılmıyorum. Pahalı da olsa sonuçta ücretini ödeyerek bir araç alıyoruz ve bu aracın gerektiği gibi çalışmasını beklemek en doğal hakkımız.
Ederinden fazla para verdik ve üstüne de aylarca sıra bekledik diye aracın arızalanmasını neden "hak etmiş" olalım ki? Kabahat mi işledik ya da her VW alanın başına benzer şeyler gelmesine rağmen bile bile lades mi dedik?
Abartılı bir örnek olacak ama; Ferrari alacağız diyelim. Eminim bu aracı alırken de aylarca bekleniyordur. Yakın performansta ve daha ucuz araçlar da vardır yani görece pahalı bir araç diyebiliriz. Şimdi biz hem çok para ödedik hem de sıra bekledik diye bu araç arızalanırsa sineye mi çekmeliyiz? :)
Hocam niye bekliyoruz benim tepkim ona tamamen distribütör şımarıklığı onlarıda şımartan malesef bizler Ferrari yılda 2000 araba üretir sahip olmak istiyorsanız bekleyeceksiniz ama yok Vw olsun taştan olsun dersen2012 model klimasız Golfü bile alırsan malesef butür problemleride hak ediyorsun demektir.
Hocam niye bekliyoruz benim tepkim ona tamamen distribütör şımarıklığı onlarıda şımartan malesef bizler Ferrari yılda 2000 araba üretir sahip olmak istiyorsanız bekleyeceksiniz ama yok Vw olsun taştan olsun dersen2012 model klimasız Golfü bile alırsan malesef butür problemleride hak ediyorsun demektir.
Ama sizin bahsettiğiniz ayrı mesele. Ne olursa olsun, kanuna kitaba uygun şekilde alınan bir mal/hizmetten dolayı neden alanlar böyle bir durumu hak etsin ki? Onu anlayamıyorum :)
Sadece araba da değil mesele, örneğin kahve makinesi aldık ama dandik bir şey. Şimdi bu ürün bozulursa bu durumu hak etmiş mi oluyoruz? Parasını verip almamıza rağmen bize ceza mı yani bu? Dandik olduğunu bilerek aldığımızda, sorun çıkarsa en fazla "ucuz etin yahnisi" deriz fakat yine de servise gideriz, parasını verdiğimiz ürünün çalışması için çabalarız. Üstelik haklıyızdır da.
Acaba sizin demek istediğiniz "bile bile lades diyorsunuz, bari ağlamayın" mı? Gerçi bu durumda bile bahsettiğimiz şey bir Jetta. Yani ortada ladeslik bir durum da yok, kaliteli bir markanın güzel bir modeli sonuçta bu. Ben "problemi hak etme" kısmına takıldım. Bu nasıl bir hak etmedir, anlam veremedim açıkçası. Jetta mı aldın? Al o zaman sana problem, çünkü hakkın bu?!
erenemre
30/10/2014, 19:45
ayrıca şunuda eklemek isterim ki vw almandır ama jetta alman değildir montajından bir çok parçasına kadar meksika da üretilmektedir.Motor ve bazı kısımları kardeşi golf ve polo da alıntıdır ama özellikle son kasalarda iç trim parçalarında maliyet olarak uzuza kaçılmıştır bunu vw nde kabul etmektedir.Aşağıdaki linkteki incelemeyide okursanız vw nin özellikle jetta da fiyat ekonomisi için maliyeti düşürdüğü özellikle yalıtım konusunda eksileri olduğunu anlatıyor.
Volkswagen Jetta 1.6 TDI DSG Comfortline Modelini Test Ettik (https://www.arabam.com/otomobil-testleri/volkswagen-jetta-1-6-tdi-dsg-comfortline-yorumlari/292322)
Honor COOPER
30/10/2014, 20:00
Ama sizin bahsettiğiniz ayrı mesele. Ne olursa olsun, kanuna kitaba uygun şekilde alınan bir mal/hizmetten dolayı neden alanlar böyle bir durumu hak etsin ki? Onu anlayamıyorum :)
Sadece araba da değil mesele, örneğin kahve makinesi aldık ama dandik bir şey. Şimdi bu ürün bozulursa bu durumu hak etmiş mi oluyoruz? Parasını verip almamıza rağmen bize ceza mı yani bu? Dandik olduğunu bilerek aldığımızda, sorun çıkarsa en fazla "ucuz etin yahnisi" deriz fakat yine de servise gideriz, parasını verdiğimiz ürünün çalışması için çabalarız. Üstelik haklıyızdır da.
Acaba sizin demek istediğiniz "bile bile lades diyorsunuz, bari ağlamayın" mı? Gerçi bu durumda bile bahsettiğimiz şey bir Jetta. Yani ortada ladeslik bir durum da yok, kaliteli bir markanın güzel bir modeli sonuçta bu. Ben "problemi hak etme" kısmına takıldım. Bu nasıl bir hak etmedir, anlam veremedim açıkçası. Jetta mı aldın? Al o zaman sana problem, çünkü hakkın bu?!
Hocam Vw kalitesiz bir markadır diyemem sonuçta otomotiv sektöründe dünyada kendini kanıtlamış bir markadır kanuna kitaba da uygun satıyorlar ama ülkem insanı birşeyi gözünde büyüttümüde büyütüyor açıkçası adam Vw aldımı sanıyorsun Bentley almış şöyle sağlam böyle kaliteli böyle teknolojik v.s v.s işin aslına bakarsan orta seviye bir araç markasıdır Bir Alfa'dan-Opel'den-Mazda'dan kaliteli değildir açıkçası ama o kadar talep varki Distirübitör paşamız stoklu çalışmaya bile tenezzül etmiyor önce sipariş minimum 2 ay maksimum 6 ayda arabayı alıyorsun bu arada Vw Çin'de 7 yıl garanti verirken DSG sistemine ülkemde sadece 2-3 yıl niye ya zaten adamlar alıyor mantalitesi.
Misal Honda'da da çok büyük talep varken cebinde paran varsa ertesi gün Civic aracını evinin önüne getirebiliyorsun sebebi Japon hümanistliği ve distüribitör firmanın iş ahlakı bana göre.
Bu arada 3 farklı Alman şehrinde en az Vw kadar Mazda gördüm inanın.
Kısaca Problemi hak etmiyoruz bu kadar değer verirken karşı tarafın bunu bu kadar suistimal ettiğini görmemize rağmen hala bir tepki koyamıyor olmamız sebebiyle oluşan kızgınlık bendeki bu sebeple sizin tabirinizle kendi eden kendi bulur!3 ay-5 ay bekleyeceksin dediğinde herkes oldu size iyi günler deyip plazayı terk etse bakın nasıl Beyefendiler stokla satışa başlıyor. Bu arada şuna da eminim O jettaya verilen parayla en dolusundan Yeni Mazda 3 alınır yıllarcada başın ağrımadan bakımdan bakıma servis yüzü göreceğin sınıfının en elit dizaynlarından birine sahip,sınıfının en düşük yakıt tüketimiyle heleki otamatikse yıllarca sorun yaşanmayacak bir şanzımanla araç kullanılabilirdi!
Valla Volkswagen'a ve Türk halkının Volkswagen'a olan boş yüceliğine gıcık olurum. O yüzden müstehaktır bence. O tatsız tuzsuz arabalara Audi fiyatı vermeye devam edin siz :) Neymiş "almandan şaşmayacan".. Yok yav? Futbol takımımı la bu? Almanında güzeli var ,Japonun da, Fransızın da,İtalyanın da.
Son çıkan kasalara ve bazı öncekilere bakılırsa açıkcası;
golf, jetta ve polo aşırı sıkıcı, renksiz, donuk, ruhsuz arabalar. Ve bugünlerde bir golf 90 lira.. afiyet olsun.
marineros
30/10/2014, 20:38
Evren bey benim de eklemek istediğim birkaç nokta var.sizin yorumunuz da şu gerçeği gün yüzüne vuruyor;bilinçli tüketici.maalesef ben sizin yazdıklarınızdan bilinçsiz tüketici gerçeğini anlıyorum.bir İtalya düşünün ve burada bir ürünün fiyatını 2 euro olduğunu düşünün.firma bu ürüne zam yapar ve fiyatını 3.70 yapar.fakat tüketiciler sanki işbirliği yapmışcasına bu ürünü almazlar.çünkü bu ürünün hakkının 2 euro olduğunu düşünürler.firma yetkilileri bu ürünün fiyatını 1.80 e düşürürler ama iş işten geçmiştir.bilmem anlatabildim mi? :) vw neden dokunulmazdır,ulaşılmazdır çözemedim.sonuçta çakıl taşı vermiyoruz bu adamlara.hem çuvalla para ver hem de karşılığında bu sıkıntılar olsun.almayın,aldırmayın,İtalyan tüketicilerin yaptığını yapın,doğan holding de durumun farkına varsın.hoş bunu onlar değil,üretici olan Almanlar uyarı niteliğinde belirtir zaten :)
Allah'ın yarattığı biz kulların başına bile, dünyada milyonda bir görünen hastalıklar görünebiliyor. Bilmiyorum ne kadar eş değer bir karşılaştırma oldu ama olabilir yani böyle şeyler. Mekanik sonuçta. Ama benim asıl merak ettiğim servis bu durumu nasıl çözecek. Tutumları nasıl olacak. Merakla bekliyorum.
Hocam Vw kalitesiz bir markadır diyemem...
Evren bey benim de eklemek istediğim birkaç nokta var.sizin yorumunuz da şu gerçeği gün yüzüne vuruyor;bilinçli tüketici.maalesef ben sizin yazdıklarınızdan bilinçsiz tüketici gerçeğini anlıyorum...
Alıntıları kestim biraz, uzun olmasın diye.
Ben kendimi ifade edemedim sanırım :) Ben Jetta'nin super bir arac olduğunu, Doğuş Oto'nun politikalarını benimsediğimi, insanlarin sira beklemekte haklı olduklarını ve daha ucuza daha iyi alternatifleri varken Vw'de israrci olmalarini anladigimi söylemiyorum ki. Basitce Onur beyin "hak etmek" ifadesine takildigimi belirtmek istedim. Ne olursa olsun, parası verilip alınmış bir ürünle ilgili bir problemi, tuketici "hak etmiş" olamaz. Cunku hem hukuka hem de mantiga aykiri. Neyse zaten o da kendini ifade etmiş. Herhalde ben kullanılan kelimelere karsı asırı hassasim. Yoksa Onur beyin söylemeye çalıştığı şeyi elbette ki anlayabiliyorum.
Bilinçsiz tüketicilikle alakası yok bu durumun, aksi halde Punto almazdim degil mi? Eski mesajlarıma bakarsanız gorebilirdiniz zaten bu durumu. Sizin yaptığınız da önyargı olmuş :) olsun... Zira benden ala bilinçli tüketiciyi kolay kolay bulamazsiniz. Punto'yu satin almadan ve aldiktan sonraki mesajlarimi okuyunuz. Fiyat/performans adamıyım ben.
marineros
30/10/2014, 22:11
Alıntıları kestim biraz, uzun olmasın diye.
Ben kendimi ifade edemedim sanırım :) Ben Jetta'nin super bir arac olduğunu, Doğuş Oto'nun politikalarını benimsediğimi, insanlarin sira beklemekte haklı olduklarını ve daha ucuza daha iyi alternatifleri varken Vw'de israrci olmalarini anladigimi söylemiyorum ki. Basitce Onur beyin "hak etmek" ifadesine takildigimi belirtmek istedim. Ne olursa olsun, parası verilip alınmış bir ürünle ilgili bir problemi, tuketici "hak etmiş" olamaz. Cunku hem hukuka hem de mantiga aykiri. Neyse zaten o da kendini ifade etmiş. Herhalde ben kullanılan kelimelere karsı asırı hassasim. Yoksa Onur beyin söylemeye çalıştığı şeyi elbette ki anlayabiliyorum.
Bilinçsiz tüketicilikle alakası yok bu durumun, aksi halde Punto almazdim degil mi? Eski mesajlarıma bakarsanız gorebilirdiniz zaten bu durumu. Sizin yaptığınız da önyargı olmuş :) olsun... Zira benden ala bilinçli tüketiciyi kolay kolay bulamazsiniz. Punto'yu satin almadan ve aldiktan sonraki mesajlarimi okuyunuz. Fiyat/performans adamıyım ben.
Yanlış anlaşıldıysam kusuruma bakmayın,zira burası sanal platform ve bizler de mimiklerimizi kullanamıyoruz haliyle.yani okuduğunuz yazı her anlama gelebiliyor :)
Bilinçli tüketicilikten kastım,burada örnek vw ve konuda vw üzerinden gittiği için örneklerimiz de bu yönde oluyor.yoksa dediğiniz gibi bütün araçlara para veriliyor ve karşılığında beklentiler oluyor.olay ne olursa olsun tabii ki de dağıtıcı firmanın tutumu çok önemlidir.zaten ayrıldığımız nokta da burası :) bu sadece araç bazında değil hemen hemen birçok markada aynı sıkıntıları yaşıyoruz.mesela benim gözlüğün camları çizildi,satan firmaya gittim cam çizilmesi garanti dışı dedi :) aynı firma Fransa ve Amerika da cam değişimi garantiden yapıyor.yani benim kızdığım nokta,oradaki değerlerin üzerinde ücretler ödeyip,teknik ve geri hizmeti 2. Hatta 3.sınıf düzeyinde almamızdır...
Yanlış anlaşıldıysam kusuruma bakmayın,zira burası sanal platform ve bizler de mimiklerimizi kullanamıyoruz haliyle.yani okuduğunuz yazı her anlama gelebiliyor :)
Bilinçli tüketicilikten kastım,burada örnek vw ve konuda vw üzerinden gittiği için örneklerimiz de bu yönde oluyor.yoksa dediğiniz gibi bütün araçlara para veriliyor ve karşılığında beklentiler oluyor.olay ne olursa olsun tabii ki de dağıtıcı firmanın tutumu çok önemlidir.zaten ayrıldığımız nokta da burası :) bu sadece araç bazında değil hemen hemen birçok markada aynı sıkıntıları yaşıyoruz.mesela benim gözlüğün camları çizildi,satan firmaya gittim cam çizilmesi garanti dışı dedi :) aynı firma Fransa ve Amerika da cam değişimi garantiden yapıyor.yani benim kızdığım nokta,oradaki değerlerin üzerinde ücretler ödeyip,teknik ve geri hizmeti 2. Hatta 3.sınıf düzeyinde almamızdır...
Estagfurullah canım, aslında aynı şeyi konuşuyoruz, ben katılıyorum size. Dedigim gibi ben sadece "hak etmek" ifadesine takıldım. Yoksa vw konusunda sizin ve diğer arkadaşların fikirlerine aynen katılıyorum ben de :)