Orijinalini görmek için tıklayınız : Tjet alacağım yardım lütfen
karamurat1735
22/10/2014, 18:48
Merhaba, punto tjet sport alma arefesindeyim. İzmirdeyim ama araç istanbulda. Arkadaşımdan rica edeceğim benim yerime servise yada ekspertize götürmesi için. Nelere dikkat etmeliyiz alırken? Bir de önerebileceğiniz servis yada ekspertiz var mıdır Mecidiyeköy yada Maslak civarında?
Hangi tjet kirmizi cam tavan mi?
O araca bakan birkac arkadasim komple boyali demisti.
22500e var bi arkadasim satti onada o araci turbosu arizali araba hişir
24500olanda hasar kaydi var
Bende alirken bakmstm ikisine taa ne zaman çok arastirmistim
karamurat1735
22/10/2014, 19:20
Bu aracı almayı düşünüyorum kısmetse
Fiat Punto Grande 1.4 T-jet Sport 2008 Model 22.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 172950411 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-2008-grande-punto-tjet-sport-172950411/detay)
karamurat1735
22/10/2014, 19:24
Ayrıca teşekkür ederim ilginiz için
karamurat1735
22/10/2014, 19:58
Hangi tjet kirmizi cam tavan mi?
O araca bakan birkac arkadasim komple boyali demisti.
22500e var bi arkadasim satti onada o araci turbosu arizali araba hişir
24500olanda hasar kaydi var
Bende alirken bakmstm ikisine taa ne zaman çok arastirmistim
Arkadaşınızın sattığı turbosu arızalı olan araç benim almayı düşündüğüm araç mı?
22500e satilan arac bi ara yurumuyodu turbosu bozuk , catt yok muayneden gecmez motoruda hışırdi benziyo ama plaka degismis. İki uc lira durduk yere kimse ucuza vermez arabasini. 22ye alirsin 4 lira harcarsin kendine gelirsin
karamurat1735
22/10/2014, 23:28
22500e satilan arac bi ara yurumuyodu turbosu bozuk , catt yok muayneden gecmez motoruda hışırdi benziyo ama plaka degismis. İki uc lira durduk yere kimse ucuza vermez arabasini. 22ye alirsin 4 lira harcarsin kendine gelirsin
Gizli değilse arkadaşınızın adı ve aracın eski plakasını gönderebilir misiniz bana pm olarak?
Gizli değilse arkadaşınızın adı ve aracın eski plakasını gönderebilir misiniz bana pm olarak?
Malesef ayip olur
karamurat1735
22/10/2014, 23:53
Malesef ayip olur
O yüzden pm atmanızı rica etmiştim. Arkadaşınızın aracının bu araç olduğuna emin değilsiniz sanırım plaka da değiştiği için. Ben de karşılaştırmak istedim kesin bilgi için neticede satan arkadaş böyle bir bilgi paylaşmadı ve sizin turbosu bozuk 4 bin masraf açar demeniz korkuttu beni
okan atak
23/10/2014, 00:44
22 bine multijet vermiyorlar ustam ki tjetin en ucuzu suanda 26 bin tl iyice araci arastirin derim
22 bine multijet vermiyorlar ustam ki tjetin en ucuzu suanda 26 bin tl iyice araci arastirin derim
Gel bi agzini opim kanka
Oluculere selamlar:):)
karamurat1735
23/10/2014, 10:01
Ben de bu durumun üstünde durup dediğiniz gibi araştırmaya çalışıyorum. Yeterli olur mu bilmiyorum ama iyi bir ekspertiz yaptıracağım. Forumdan bilen birileri var mıdır diye size danışmak istedim bu yüzden de. Teşekkür ederim ilginize
karamurat1735
23/10/2014, 10:14
Gel bi agzini opim kanka
Oluculere selamlar:):)
Bütçemize göre araç arıyoruz, al satçı değilim ve bilgi almak için buraya yazdım tjet e ve puntoya yabancıyım diye. Bu ölücülük mü oluyor sizin oralarda?
Turbosu bitik,katı yok ve 4 bin masraf açar diye çamurladığınız aracın sahibini zan altında bırakıyorsunuz hem de aracın o araç olduğuna emin olmadan (çünkü plaka değişmiş araç benziyor demiştiniz). Sizce bu "ölücüklük" ten daha kötü bir durum değil midir?
Sizin aracınız da malum sitede satılık olarak duruyor. Bu yada başka forumlarda aracınız hakkında sizin yaptığınız şekilde emin olmadan bu şekilde şeyler söylense canınız sıkılmayacak mı?
Bütçemize göre araç arıyoruz, al satçı değilim ve bilgi almak için buraya yazdım tjet e ve puntoya yabancıyım diye. Bu ölücülük mü oluyor sizin oralarda?
Turbosu bitik,katı yok ve 4 bin masraf açar diye çamurladığınız aracın sahibini zan altında bırakıyorsunuz hem de aracın o araç olduğuna emin olmadan (çünkü plaka değişmiş araç benziyor demiştiniz). Sizce bu "ölücüklük" ten daha kötü bir durum değil midir?
Sizin aracınız da malum sitede satılık olarak duruyor. Bu yada başka forumlarda aracınız hakkında sizin yaptığınız şekilde emin olmadan bu şekilde şeyler söylense canınız sıkılmayacak mı?
Sana demek istemedim ustune alindin ama yanlis alindin biri var o kendini iyi bilir o nonosa demek istedim:):) Yanlis anlama kardes.
Ya ben eminimde fazla detaya girmek istemiyorum. Yazmissin sknti çekme diye soledim. Bende aldgm bi araca 3 bin civari masraf ettm sen yasama diye dedim keyif senin alacaksan al tabi. Bendr araba baksam ucuzdan baslarim bakmaya gayet normal ama okanin dedigi gibi. Normal bi tjet 26iken kmse 22yr araba sini vermez. Ben keyfe keder koydum bravo alcam diyr ama acelemde yok. Sadece karli takaslari degerlendirmrk amacli koydum. Aracima 25.500u verdiler siz fire active bakin dedim.
karamurat1735
23/10/2014, 10:36
Sana demek istemedim ustune alindin ama yanlis alindin biri var o kendini iyi bilir o nonosa demek istedim:):) Yanlis anlama kardes.
Ya ben eminimde fazla detaya girmek istemiyorum. Yazmissin sknti çekme diye soledim. Bende aldgm bi araca 3 bin civari masraf ettm sen yasama diye dedim keyif senin alacaksan al tabi. Bendr araba baksam ucuzdan baslarim bakmaya gayet normal ama okanin dedigi gibi. Normal bi tjet 26iken kmse 22yr araba sini vermez. Ben keyfe keder koydum bravo alcam diyr ama acelemde yok. Sadece karli takaslari degerlendirmrk amacli koydum. Aracima 25.500u verdiler siz fire active bakin dedim.
Bana verilen bir cevabın altına yazdığınız için bana dediğinizi düşündüm doğal olarak.
Aracın plakası değişmemiş. Eski sahibindeki plaka ile aynı devam etmiş ve eski sahibinin adını öğrendim. Bu yüzden durdum bu konunun üzerinde de. Yardımınız için teşekkür ederim
Arkadaşlar merhaba,
Modifiyesi olmayan bir aracı diğerine benzetmeniz normal tabi ki ama turbosu arızalı vs olan araç benimki değil :)
Plakası ilk sahibinin isminin ilk 3 harfidir, bende 2. sahibiyim.
Tartışmaya gerek yok bence.
Hepinize iyi günler..
Kardesim sen sana denilenlere aldırma..
Öncelikle şunun farkında ol: alacağın tjet motor olarak ölü olamaz.. fpt motorlar sağlam senin canını sıkacak yürüyen ve mekanik aksamda 2 sey var..
1.si Fuji sanzuman.. tjetin kullanmış olduğu sanzuman model olarak bilmiyorum ancak gc8 modeli ile aynı daha doğrusu sadece dişli oranı farklı.. biri 0.5 oburu 0.7 yada 0.8mm oran farkı var.. seni üzecek etkenlerden biri budur , böyle bir sorun ne kendi aracımda gordum nede diğer tjet kullanıcılarından duydum ancak en kötü ihtimali göz onune alalım dişlilerden biri tökezlese bile yapımı 1500tl.
2.si turbo ; tjette kullanılan turbo ıhı vl37 bu turbo forumdan (orkun abi-OAGP- , erkan -Volume23- ) iyi bilirler cunku üzerinde cok oynama yaptılar ve yaptım gerçekten umulmadık kadar sağlam tjetin turbosunu bozabilecek tek kriter araçtaki farklı bir arızadan oturu oluşabilecek turbo arızası olabilir..
Gel gelelim bozuk olsa dahil gt1446 ebayden 1500 tl yada td04 500tl ikinci el alabilirsin hemde 120den 200 beygire çıkarsın :) kısacası sana en kotu ihtimali düşünerek konuşalım pert bir tjet bile alsan sana 2500 lira masraf açmaz bile..
madem almaya niyetlisin sana ufaktan bir fikir vereyim alacağın tjetin motor numarasının son 4 hanesini bana yolla bakalım neler yapılmış o tjete ilk numara 14'le baslar son 4 numarayı ogren :) butun inciği cıncığı çıkar meydana.. ben suanda malum sitede bozuk bi tjet göremiyorum.. hepsi gayet güzel.. millete aldırma artık hersey kolayca anlaşılıyor 60 model kadillak bakmıyorsun sonuçta ekzeminere bağlat hata kodlarını görürler olmadı bursadan bak gel fabrikasında banda sokalım ;)
karamurat1735
23/10/2014, 21:35
Kardesim sen sana denilenlere aldırma..
Öncelikle şunun farkında ol: alacağın tjet motor olarak ölü olamaz.. fpt motorlar sağlam senin canını sıkacak yürüyen ve mekanik aksamda 2 sey var..
1.si Fuji sanzuman.. tjetin kullanmış olduğu sanzuman model olarak bilmiyorum ancak gc8 modeli ile aynı daha doğrusu sadece dişli oranı farklı.. biri 0.5 oburu 0.7 yada 0.8mm oran farkı var.. seni üzecek etkenlerden biri budur , böyle bir sorun ne kendi aracımda gordum nede diğer tjet kullanıcılarından duydum ancak en kötü ihtimali göz onune alalım dişlilerden biri tökezlese bile yapımı 1500tl.
2.si turbo ; tjette kullanılan turbo ıhı vl37 bu turbo forumdan (orkun abi-OAGP- , erkan -Volume23- ) iyi bilirler cunku üzerinde cok oynama yaptılar ve yaptım gerçekten umulmadık kadar sağlam tjetin turbosunu bozabilecek tek kriter araçtaki farklı bir arızadan oturu oluşabilecek turbo arızası olabilir..
Gel gelelim bozuk olsa dahil gt1446 ebayden 1500 tl yada td04 500tl ikinci el alabilirsin hemde 120den 200 beygire çıkarsın :) kısacası sana en kotu ihtimali düşünerek konuşalım pert bir tjet bile alsan sana 2500 lira masraf açmaz bile..
madem almaya niyetlisin sana ufaktan bir fikir vereyim alacağın tjetin motor numarasının son 4 hanesini bana yolla bakalım neler yapılmış o tjete ilk numara 14'le baslar son 4 numarayı ogren :) butun inciği cıncığı çıkar meydana.. ben suanda malum sitede bozuk bi tjet göremiyorum.. hepsi gayet güzel.. millete aldırma artık hersey kolayca anlaşılıyor 60 model kadillak bakmıyorsun sonuçta ekzeminere bağlat hata kodlarını görürler olmadı bursadan bak gel fabrikasında banda sokalım ;)
Bu kadar ayrıntılı bir değerlendirme yaptığınız ve emek verip yazdığınız için çok teşekkür ederim. Aracı sorgulama konusunda yardım teklifiniz için ise ayrıca teşekkür ederim.
Aracın sahibi arkadaşa ben güvendim. Bu saatten sonra bu sorgulamayı yapmayı bu yüzden düşünmüyorum. Fakat aracı kısmetse alırsam bu sorgu teklifinizi değerlendirmek, aracımın durumunu öğrenmek isterim. Bursaya yolum düşerse de sizinle tanışmak tjet ler hakkında bilgi almaktan memnuniyet duyarım
Eger aracı alırsanız dediğim gibi sorgulatırız o basit ; forumdan olan olmayan herkese bilgiler ışığınıda her zaman yardım ederim.. Bursayda her zaman beklerim :)
karamurat1735
23/10/2014, 22:36
Eger aracı alırsanız dediğim gibi sorgulatırız o basit ; forumdan olan olmayan herkese bilgiler ışığınıda her zaman yardım ederim.. Bursayda her zaman beklerim :)
:) Sağolun kısmetse geliriz biz de
karamurat1735
24/10/2014, 00:16
Aracın sahibi ile anlaşıldı.
Araca yarın sabah 9da baktırmak için randevu aldık.
Abim istanbulda ve aracı baktırmaya götürmek için işinden izin aldı.
Ben bankadan kredimi ayarladım.
İzmirden istanbula gelişimi ayarladım.
Burada aracı satan arkadaşa güvendiğimizi söyledik ve aracı soruşturmayı bıraktık.
Meslektaşız, aynı sektördeyiz dedik daha da güvendik.
Aracın plakası sorulmasına karşın, satan arkadaş plakayı gizlemiş ve ayıp olmasın diye plakayı söylemedik.
Sonuç: Araca bu akşam bakmaya bir talip kabul edildi. Araç ona satıldı.
Biz de araba aldık, araba sattık. Ya biz babamızdan yanlış gördük, ya da bir yerlerde yanlış var.
Not: Alan arkadaşa değildir sitemim. Kendisine hayırlı olmasını dilerim. Neticede onun durumla hiç bir ilgisi yok.
Aracın sahibi ile anlaşıldı.
Araca yarın sabah 9da baktırmak için randevu aldık.
Abim istanbulda ve aracı baktırmaya götürmek için işinden izin aldı.
Ben bankadan kredimi ayarladım.
İzmirden istanbula gelişimi ayarladım.
Burada aracı satan arkadaşa güvendiğimizi söyledik ve aracı soruşturmayı bıraktık.
Meslektaşız, aynı sektördeyiz dedik daha da güvendik.
Aracın plakası sorulmasına karşın, satan arkadaş plakayı gizlemiş ve ayıp olmasın diye plakayı söylemedik.
Sonuç: Araca bu akşam bakmaya bir talip kabul edildi. Araç ona satıldı.
Biz de araba aldık, araba sattık. Ya biz babamızdan yanlış gördük, ya da bir yerlerde yanlış var.
Not: Alan arkadaşa değildir sitemim. Kendisine hayırlı olmasını dilerim. Neticede onun durumla hiç bir ilgisi yok.
Sıkma canını kardeşim kısmet değilmiş. Ben de punto mu almadan önce tekirdağdan biriyle anlaştım. Adamla konuştuk, aracın plakasını vs aldım sordum sordurdum araçta bişey çıkmadı pert vs. Sonra pazar günü öğlen aradım hani aracı görmeye gerek var mı gelelim mi yok ben size rezerve ettim dedi tamam dedim. Saat 3 4 gibi tekrar aradım kapora göndereyimmi diye ben seni biraz dan ararım dedi 5 gibi falan aradı : kusura bakma ben aracı sattım dedi'' Dedim kaç oldu arıyorum madem başkasına satacaktın ne diye tamam deyip duruyorsun ya öyle oldu vs ben de kapadım teli yüzüne... Yani bunlar sadece senin başına gelmiyor her kesin başına gelebilir. İnsanlara güvenilmiyor artık, ilk öncelik menfaat olduğu için karşısındakini kimse düşünmüyor.
yine puntoyu almadan önce :) tanıdık galerici arkadaştan 2005 model 50 binde 307 1.6 bir araç alacaktım arkadaşın demesi sağ taraf boyalıydı, aracı servise soktuk komple boyalı, sağ sol marşbiyeller değişik çıktı. Yazmaya kalksam kitap olur o kadar yani Durum böyle sevgili kardeşim. Hiç canını sıkma paran cebinde inşallah daha iyisini bulursun ;)
şu araç plakasını gizleme meselesi beni delirtiyor.. yahu uyuşturucumu satıyosunki gizliyosun ; hala mantığını anlamadım neymiş efendim internetten fake hesap açıp o aracı ilana koyabilirlermiş :D yahu koysa neolur araç senin zaten hangi malı satcak adam :) bence plaka kapatma olayı cok saçma , araçta kotu bisey varda gizliyomus gibi :) sağlık olsun bence plakası acık olan araçlara bak :D
karamurat1735
24/10/2014, 11:09
Hayırlısı değilmiş diyorum. Allah hepimize hayırlısını nasip etsin
rockforever
24/10/2014, 12:51
erhan a tamamen katiliyorum sadece 2500 kismi biraz olmamis:)
turbo degissen ortalama tdo4 icin 3500, 1446 icin 4500 tlcivari gider ...
bunun d.p,egzoz,filtre ,yazilim,gosterge ivir ziviri var
erhan a tamamen katiliyorum sadece 2500 kismi biraz olmamis:)
turbo degissen ortalama tdo4 icin 3500, 1446 icin 4500 tlcivari gider ...
bunun d.p,egzoz,filtre ,yazilim,gosterge ivir ziviri var
e allah askına arabayı sıfırmı aldıki turboyu sıfır alsın , hem 2.el alırsa turboyu rodajlamaz parası cebini yakmaz plug and play gibi tak kullan yapar:gunsmilie:
rockforever
24/10/2014, 14:41
e allah askına arabayı sıfırmı aldıki turboyu sıfır alsın , hem 2.el alırsa turboyu rodajlamaz parası cebini yakmaz plug and play gibi tak kullan yapar:gunsmilie:
erhan zaten turbolar 2. el hasabi ile bu masraf totalde cikar plag play olmaz diger islemler sart
erhan zaten turbolar 2. el hasabi ile bu masraf totalde cikar plag play olmaz diger islemler sart
geçtiğimiz nisan ayında 450tl'ye colt czt'den çıkma td04 bulmuştum :D ama arabayı sattım :) fırsatları değerlendirmek lazım mutlaka bulunur diğer işlemler bence keyfi :D
Fiyatı uygun olunca satılmış hemen...
okan atak
24/10/2014, 17:03
geçtiğimiz nisan ayında 450tl'ye colt czt'den çıkma td04 bulmuştum :D ama arabayı sattım :) fırsatları değerlendirmek lazım mutlaka bulunur diğer işlemler bence keyfi :D
Bizim t_jetlere hangi araclarin turbolari uyum sagliyor
Bizim t_jetlere hangi araclarin turbolari uyum sagliyor
td04 gt14 ve gt 15 serisi uyar bence gt1446 yada gt1544 alınıp 200 beygir ve ustu guc alınır td04 zor bulunan ucuz bir turbo wrx turbosu hic bi ekstra işlem yapmadan tjeti 220hpye çıkarır zaten daha ustune gidilirse motorun içinin degistirlmesi gerek :firework: