Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 247 bin araç geri toplatılıyor

Haberci
22/10/2014, 03:35
https://img7.mynet.com/ha8/t/toyota-geri-cagirma.jpg

Toyota daha önce bazı bölgelere dağıtımını gerçekleştirdiği 247 bin aracını, hava yastığı probleminden dolayı geri çağırıyor.

Birleşik Devletler Güvenlik Düzenlemeleri kapsamında geri çağrılan araç grupları, 2003-2005 yılları arasında üretilien Corolla ve Matrix, 2002-2005 yılları arasında üretilen Sequoia ve 2003-2005 yılları arasında üretilen Tundra model araçlardan oluşuyor.

Hava yastıklarındaki problemin nedeni ise kaza anında açılan hava yastığıyla beraber bazı metal parçaların da gelmesi. Bu hata büyük bir problem teşkil ediyor ve ciddi yaralanmalara neden oluyor. Şimdiye kadar bu problem nedeniyle yaklaşık 12 milyon araç toplatıldı.

Geri toplatılma işleminin yapılacağı yerler ise şöyle: Güney Florida, Körfez ülkeleri ve sahil kesimi, Puerto Rico, Hawaii, Amerikan Virgin Adaları, Guam, Saipan ve Amerikan Samoa.

Kaynak: mynet.com | Haberin devamı... (https://finans.mynet.com/haber/detay/otomotiv/247-bin-arac-geri-toplatiliyor/96847)

Berkantonlu
22/10/2014, 04:47
helal olsun adamlara 10 sene önceki arabaları çağırıyor..birçok firma daha gecen sene üretip sattığı aracı beladan kurtulmuş gibi görüyor sattım kurtuldum gibi ! ne hatasını kabul ediyor ne birşey..

byadrenalin
22/10/2014, 09:05
Fiat ta nerdeyse telefonlara cevap vermicek :)

Kadir00906
22/10/2014, 16:02
Aynen katılıyorum, en canlı örnekte forumdaşlarımızın başına gelen city sorununda fiatın bu soruna bakkış açısı :S

Ziyaretçi78
22/10/2014, 17:13
İşte bir firma var bir firma var aradaki farkı görüyoruz.
Geçen serviste diyorum ki arka sol kapı zor açılıyor neden diyorum.
Bana verilen cevap;
Bu modellerde var hep sorun ama bizler formül bulduk aralarına bi aparat takıyoruz diyor.
Eee dedim.
İstersen takarız ücreti ile diyor.
Peki hepsinde varmı aynı sorun diyorum
Bana diyorki hayır bu sorun yeni puntolarda giderildi diyor.
Bende dedimki kronik o zaman bu
Oda evet diyor ama firma karşılamaz diyor ücretli yaptırman lazım diyor.
Yani saçmalığın bu kadarı sanki oturdum kapının başına bozulması için uğraştım.
Bir çok sorun var özellikle city arızası ve gerçekten her an herkesin başına gelebilecek birşey heleki uzun yolda giderken düşünsene 150-160 ile gidiyorsun direksiyon city arızası veriyor ve direksiyon dönmüyor eyvah eyvah.
Bence artık fiat almamak lazım.
İnsana değer veren bir firmadan almak daha mantıklı geliyor artık bana

Not II üzerinden gönderildi. H.KURU Saygılarımla

arenas
22/10/2014, 19:47
O yüzden toyota ,en iyi otomobil markası
https://.imageshack.com/v2/14/10/22/312e64f81928333da987219f0a21de6a.jpg

Sent my iPhone using

marineros
22/10/2014, 21:57
Geçen yıl benim biraderin arkadaşı Bursa da araç alıyor.sıfır ve bayiiden.aracı biraz kullannıyor ve birgün sanayiiyebir arkadaşının aracı için gittiğinde makara olsun diye ustaya bak bakalım benim aracımda boya var mı diye yokluyor.adam da sağ kapılar ve tavan komple boya diyor.çocuk da hadi oradan bu bayii çıkışlı araç diyor.ama usta ısrarla hayır bu araçç boyalı diyor.ve çocuk ikna olup bayiiye gidip siz adam mı dolandırıyorsunuz.diye çıkışıyoraraç neeredeyse komple boyalı diyor ve şok eden cevap gecikmeden geliyor;şey biz aracı transfer tırından indirirken yan yatırdık ve sonra kurtaralım derken ters yatırdık diyorlar.(boyanıyor ve tramere dahi geçmeden olayı kapatıyorlar)mahkemeler falan işte başlıyor.ve araç maalesef ama maalesef fiat punto.sorun markada değil ama bayii konusunda artık biraz kulak çekmesi gerekli fiatın.