Orijinalini görmek için tıklayınız : blablacar veya yolyola.com gibi siteler hakkında
istanbulda öğrenciyimde ankaraya gelip giderken bu sitelerden yolcu alsam arabaya acaba sıkıntı olur mu hiç bu site aracılığıyla seyahat edeniniz var mı bilmeyenler için bu siteler sizinle aynı güzergahı kullanıcak arkadaşları gösteriyor telefonlaşıp beraber gidip yakıttan tassaruf ediyorsunuz acaba güvenilir mi bunlar
aslında avrupada çok yaygın ama türkiyede henüz bu kadar gelişmiş durumda değil kimin ne niyetle hareket ettiğini bilmek zor ancak kendine güvenen araç sahipleri bu yolu seçer gasp tehlikesi olabilir çünkü çoğu yolculuk sabah erken saatlerde oluyor yada iletişime geçen kişi art niyetli ise tenha bir yeri seçebilir baştan sona sıkıntı
yolcuyu seçme seçeneği var aslında bayan yolcu almak daha mantıklı ama yanlış anlaşılır heralde insanların profilini görebiliyorsun ama dediğiniz gibi bulaşmamk lazım
Caglardere
12/10/2014, 21:24
Ben, bayram tatiline giderken istanbul-izmir 2 kişi dönerken 3 kişi götürdüm, hepsi öğrenci idi. Kişilerin profilini inceleyebiliyorsunuz, güvenliği tabiki tartışılır ama yoldan otostopçu bile alan ben için güvenli diyebilirim. Tabi ki güvenmek zor maalesef bunları düşündürecek bir ülkede yaşıyoruz.
erdiyilmaz
12/10/2014, 22:17
Sürekli uzun yol gittiğim için Yolyoladan iki üç sefer öğrenci taşıdım, telefon tc kimlik onaylı kullanıcıları tercih ederseniz sorun yaşamazsınız
Bi de diğer tarafı var işin.şöförlüğünü,insanlığını bilmediğim birinin arabasına binmek daha sıkıntılı.
Sent my iPhone using
marineros
12/10/2014, 23:38
Oluşabilecek kaza durumlarında yasal sorumluluk nasıl işliyor acaba?bende birkaç defa öğrencileri almıştım.bilmek gerekli :)
Valla zamanin birinde birisi otostop ceken birisini aracina almis ve kaza yaparak otostopcunun olumune sebep olmus. Bu yuzden hapis yatmis. Allah kimseye gostermesin de varin siz dusunun...
iPhone 'den aracılığı ile gönderildi
aynen aracın ilk önce ruhsat sahibi sonra sürücüsü her şeyden sorumlu misal ailenle kaza yaptın bu durumda bile ceza alıyorsun ancak kan bağın bulunduğu için zaten onların verdiği acı seni cezalandırdığı için kanun koyucu ceza biçmemiş ancak kan bağı bulunmayıp kaza yaparsan sorumluluğu var. Yani anlayacağınız araba sahibi olmakla hayatta ekside oluyorsun trafiğe cıkarsan bir eksi daha birini alırsan bir eksi çokkkk bol eksili iş :)