Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hızlanma Konusu Yardım

hzrakts
12/10/2014, 02:28
Arkadaşlar az önce puntolarla yapılan en yüksek hızlara baktım. (Şu adreste: https://forum.grandepuntotr.com/genel/250-max-kac-km-yapabildik-34.html)

75lik puntolarla 200ü gören arkadaşlar var. Ben 90lık puntomla 170i rahat görüyorum düz yolda 170den sonra zorlanıyo araç anca 180 e çıkabiliyor. Fakat hafif eğimli bir yerde 200ü gördüm. Okuduğum yorumları göz önüne alınca sanki aracım bi tık yavaş kalıyor gibi düşündüm. Motorda falan bir sorun olabilir mi? Yoksa olması gereken bumu? Vallaha inat ettim düz yolda 200ü görmeyi isterim :D

Arrest
12/10/2014, 03:59
Duzde gordm diyen yalan diyodur BENCE :))

GPEMREE
12/10/2014, 08:23
İste SENCE :)

iPhone 'den aracılığı ile gönderildi

halils2
12/10/2014, 09:10
Puntoyu bilmem de benim linea düzde 200 görmez. 4000 devirde 170 falan yapıyo zaten biraz eğim şart. Punto 6 ileri belki biraz farklı olabilir ama baskın sağlam olacak motorun sağlam olacak anca öyle 200 ü rahat görür

marineros
12/10/2014, 10:29
Yanlış anlamayın beni lütfen amacım akıl vermek değil fakat bu işin içinde olanlar iyi bilirler ki lastikleri tutan rot başları bir insanın baş parmağı kalınlığında...lütfen bunları düşünerek had safhalarımızı bilelim araçlarımızda.herkesin beklediği,arkasında bıraktığı sevdiği insanlar var.

hzrakts
12/10/2014, 11:07
Yanlış anlamayın beni lütfen amacım akıl vermek değil fakat bu işin içinde olanlar iyi bilirler ki lastikleri tutan rot başları bir insanın baş parmağı kalınlığında...lütfen bunları düşünerek had safhalarımızı bilelim araçlarımızda.herkesin beklediği,arkasında bıraktığı sevdiği insanlar var.
Hocam kesinlikle haklısınız. Bu bahsedilen hızlar haddinden fazla tehlikeli fakat boş ve geniş bir yolda denedim bunu ve kafama takıldı hızı normalmi diye. Yoksa uzun yolda 120 130 u çok geçmem.

hzrakts
12/10/2014, 11:08
Duzde gordm diyen yalan diyodur BENCE :))
Vallaha banada öyle geliyor düz yolda zor gibi

hzrakts
12/10/2014, 11:11
Puntoyu bilmem de benim linea düzde 200 görmez. 4000 devirde 170 falan yapıyo zaten biraz eğim şart. Punto 6 ileri belki biraz farklı olabilir ama baskın sağlam olacak motorun sağlam olacak anca öyle 200 ü rahat görür
Abi baskı balata da sağlam motorda yaşına göre çok çok diri. Düz yolda 170e aşırı rahat çıkıyor 180ide biraz kökleyince görüyor fakat sonrası ızdırap resmen :D Hafif eğimde 200e çıktı ve daha da giderdi ama ben zorlamadım. Fakat hiç titreme zorlama yoktu araçta güven verdi açıkcası bana 200de bile

Arrest
12/10/2014, 11:51
Vallaha banada öyle geliyor düz yolda zor gibi
2-3 km düz yol zaten kimse bulamaz eğimde hizlanip dizde 200 derlerse eyv gelirken Audi a4 2.0 tfsi ile kapistim mesela :p

byadrenalin
12/10/2014, 12:14
Şöförlükte önemli tabi ama arabanın ciğerini sökmeye de gerek yok. Bu araçların göreceği max hız belli. 170-180 :) Şahsen benim için göreceği son hız değil ara hızlanmalar daha önemli. Ve malesef Fiat 'ın bütün araçlarının 1. vitesi ölü. Tjet bu konuda biraz daha iyi tabi. Multair 'i bilmiyorum.

hzrakts
12/10/2014, 13:31
2-3 km düz yol zaten kimse bulamaz eğimde hizlanip dizde 200 derlerse eyv gelirken Audi a4 2.0 tfsi ile kapistim mesela :p
T-jet farklı bişey ona saygım sonsuz :)

hzrakts
12/10/2014, 13:33
Şöförlükte önemli tabi ama arabanın ciğerini sökmeye de gerek yok. Bu araçların göreceği max hız belli. 170-180 :) Şahsen benim için göreceği son hız değil ara hızlanmalar daha önemli. Ve malesef Fiat 'ın bütün araçlarının 1. vitesi ölü. Tjet bu konuda biraz daha iyi tabi. Multair 'i bilmiyorum.
Hocam haklısınız kesinlikle 1.vitesler berbat denecek derecede. Fakat 90lıkların hızlanması benim hoşuma gitti. Aracımın performansından memnunum. Düz yolda olmasa da hafif eğimde 200ü görmekte benim için gayet yeterli şimdilik, ben sadece aracın motorunda bir sıkıntı olmasından çekindim ama gayet normal gibi bu performans. Çok yüksek hızlara çıkmayı doğru bulmuyorum zaten fakat arada deniyorum aracı böyle. Dediğiniz gibi bende ara hızlanmalara daha çok önem veriyorum ve aracımın hızlanması gayet tatmin edici 1.3 motora göre :)

byadrenalin
12/10/2014, 13:39
Hocam haklısınız kesinlikle 1.vitesler berbat denecek derecede. Fakat 90lıkların hızlanması benim hoşuma gitti. Aracımın performansından memnunum. Düz yolda olmasa da hafif eğimde 200ü görmekte benim için gayet yeterli şimdilik, ben sadece aracın motorunda bir sıkıntı olmasından çekindim ama gayet normal gibi bu performans. Çok yüksek hızlara çıkmayı doğru bulmuyorum zaten fakat arada deniyorum aracı böyle. Dediğiniz gibi bende ara hızlanmalara daha çok önem veriyorum ve aracımın hızlanması gayet tatmin edici 1.3 motora göre :)

90 lık lar biraz daha seri olabilir bu konu da ama beygir ne olursa olsun 1. vitesleri ölü. Babamda 1.6 mjet 105 hp doblo var. Onun da 1. vitesi aynı. 2 ye taktıktan sonra koltukta geriye doğru gidiyorsun ama kalkışta seri kalkamadıktan sonra bir anlamı kalmıyor onun da. Niye böyle çok merak ediyorum :)

hzrakts
12/10/2014, 14:22
90 lık lar biraz daha seri olabilir bu konu da ama beygir ne olursa olsun 1. vitesleri ölü. Babamda 1.6 mjet 105 hp doblo var. Onun da 1. vitesi aynı. 2 ye taktıktan sonra koltukta geriye doğru gidiyorsun ama kalkışta seri kalkamadıktan sonra bir anlamı kalmıyor onun da. Niye böyle çok merak ediyorum :)
Fiatın bir çok aracına bindim dediğinize sonuna kadar katılıyorum. Ama 2. vitesle kapatıyor 1. vitesin eksikliğini bence :) Aracımda 2. viteste gaza yüklendiğimde koltuğa doğru atıyor ve birden fırlıyor araç buda keyif verici gerçekten :)

yavuzselim
12/10/2014, 14:51
90'lık puntom ile aracımda 15'' jant varken otobanda düz yolda 200ü görüyordum. Şimdi 17'' jant ile 170-180

Mert34
12/10/2014, 15:35
Hızın bence normal hocam ben çok zorladım düz yolda düşük km değil aracım ama motorunda sıkıntı yok turbom yeni revize filtrelerim yeni 180 den sonra 190a çıkana kadar uğraşıyorsun ama 200 yok boş kalmasın diye yazmışlar :) dediğiniz gibi 1.vites ölü kalkışta çok ağır araç doblo kalkıyor gibi geliyor ama 2ye atınca tabi turbonun katkısıyla ivmeleniyor. asr kapatma seçeneğiniz varsa 1.vites için öyle deneyin arabayı biraz daha ser bırakıyor

hzrakts
12/10/2014, 15:38
90'lık puntom ile aracımda 15'' jant varken otobanda düz yolda 200ü görüyordum. Şimdi 17'' jant ile 170-180
Vallaha bende 15 kara jant var. Ona rağmen zorladım göremedim 200ü düzde. Yine boş ve geniş düz bir yol bulursam deneyeceğim bakalım

hzrakts
12/10/2014, 15:45
Hızın bence normal hocam ben çok zorladım düz yolda düşük km değil aracım ama motorunda sıkıntı yok turbom yeni revize filtrelerim yeni 180 den sonra 190a çıkana kadar uğraşıyorsun ama 200 yok boş kalmasın diye yazmışlar :) dediğiniz gibi 1.vites ölü kalkışta çok ağır araç doblo kalkıyor gibi geliyor ama 2ye atınca tabi turbonun katkısıyla ivmeleniyor. asr kapatma seçeneğiniz varsa 1.vites için öyle deneyin arabayı biraz daha ser bırakıyor
Hocam asr yok bende malesef :( Aracım 100binde bakımları herşeyi daha 3 4 ay önce yapılmış gayet seri ve keyifli bir araç. 200 basarken bile tık ses gelmedi ama bakıcaz artık bi fırsat bulduğumda yine deneyeceğim :)

Arrest
12/10/2014, 19:53
T-jet farklı bişey ona saygım sonsuz :)
2.0 tfsi ile nasil kapisiyim kanka tamamen sakaydi adam uzadi gitti ahaha :D ama otobandaydik

makko58
12/10/2014, 19:57
77 lik punto ile lpgde biraz eğimde 190 ı gördüm ancak düz yolda 170 filan çok zorlamamak gerek insan yapımı . 2-3 ü iyi arabanın 4 5 de bitiyor hakkı 6 vites bu arabaların

fawori
13/10/2014, 01:48

çok normal çünkü sizn dediğiniz araçlar dizel ancak söyle 2.0 hacimli veya 3.20/5.20 bmw felan da dizelde olsa tak diye kalkar dizelin çalışma prensibi önce yavaş kalakar sonra açılır benimde önceki araç 90 lık multijetti bilirim şimdiki multiar kalkış fena değil ama gaza yüklenirsen oda fazla yakıyo bu sefer
dizelde zaten anca 3. viteste açıyordu önceki araçta ama bana fark etmez iyidi gene sakın kullanmayı severim

thevahsi
13/10/2014, 10:24
Şimdi kardeş aracı uzun süre düşük devirde kullandıysan araç biraz bayık olması normal birde hava şartları rüzgarın yönü aracın bagajındaki eşyalar en önemlisi ise araca aldıgın yakıt öyle zamazingo petroller örnegin petrolofisi türkpetrol cart curt petrol total felan filan gibi yerlerden yakıt alma git shell e birkaç depodan sonra aradaki farkı hissedeceksinve dizel araç için en önemli faktorlerden birisi ise onun epeyce okjijene ihtiyacı var hava filitresi arada çıkart bi silkele günü gelmeden degiş zaten 15 liralık bişey ve vites geçişlerindeki gecikmeler daha geç vites degiştirmen gerek diye düşünsekte dizel aracada fazla yüklenmemek lazım çok başın agırır işin aslı ama diyeceksinki nealaka bunlar 1,2 1,3 1,4 1,5 bunlar araç katagorisine bile girmeyen şeyler böyle bi saçma motor olabilirmi oluyor işte araç full dolu olsun dik bi rampayı uzun süre bu motorlarla tırmanamazsın malesef ülkemizdeki yakıt sıkıntısı bizi bu abuk subuk motorlara yüneltiyor iyi bir araç benzinde 1,6 dan aşşagı olmamalı dizel için ise 2000 den aşşagı olmaz adam gibi araç kullanıcam diyorsan

CanGo48
13/10/2014, 11:05
75lik puntoyla 200 göremez yok öyle bişey :) daha geçen cumartesi aydın-izmir otobanından 4-5 defa denedim anca 180e dayadım fazlası yok. sadece 75likle 200 olamaz ama motor yüklüyse orasını bilemem...ki bu arabalarla o kadar hız sağlıklı değil ve motoru indirmek için gereksiz bir uğraş bence. 1.3 gp dizel =az yakar ,hız yapılmaz ,yedek parçası uygun bin gez adam akıllı daha ne isitiyosun :cool0000:

hzrakts
13/10/2014, 12:51
2.0 tfsi ile nasil kapisiyim kanka tamamen sakaydi adam uzadi gitti ahaha :D ama otobandaydik
Hahahahahh :D Arkadaşta 1.9 dizel var canavar gibi ya onlar :D

hzrakts
13/10/2014, 12:52
77 lik punto ile lpgde biraz eğimde 190 ı gördüm ancak düz yolda 170 filan çok zorlamamak gerek insan yapımı . 2-3 ü iyi arabanın 4 5 de bitiyor hakkı 6 vites bu arabaların
77lik fire evom vardı onda da aynı hızları yakalıyordum. 170 180i düz yolda görüyordum yine çok zorlanmadan ama tek eksiği yokuşlar ve hızlanmasıydı

hzrakts
13/10/2014, 12:56
Vallaha araçlarımız tam şehir içi araçları dediğiniz gibi. Az yakması ve motoruna göre çabuk hızlanması gayet ideal bir düşük motor aracı. Çok yüksek hızlara çok ihtiyaç duymuyorum ama insan bazen gaza geliyor boş geniş yollarda :) Aracımdan gayet memnunum aslında ama tabi eksiklerini öğrenip zamanında yaptırmak istiyorum başıma masraf açmasın diye. Anlaşıldığı kadarıyla da motoru gayet sağlam aracımın :)

GPEMREE
13/10/2014, 14:50
75lik puntoyla 200 göremez yok öyle bişey :) daha geçen cumartesi aydın-izmir otobanından 4-5 defa denedim anca 180e dayadım fazlası yok. sadece 75likle 200 olamaz ama motor yüklüyse orasını bilemem...ki bu arabalarla o kadar hız sağlıklı değil ve motoru indirmek için gereksiz bir uğraş bence. 1.3 gp dizel =az yakar ,hız yapılmaz ,yedek parçası uygun bin gez adam akıllı daha ne isitiyosun :cool0000:

Gorur cnm kardesim gorur...

slmcnsl
13/10/2014, 15:50
2013 95 lik puntom DÜZ yolda yırtsa bile 180 i geçmiyor malesef benim. 75 lik puntosu olupta düzde 200 görenlere şaşıyorum. 95 lk aracım anca tünel yaparsam ya da hafif eğimde 190-200 hizlara ulaşiyor.
iman power

GPEMREE
13/10/2014, 17:54
Aracim 213.000 km de ve 75 lik 200 u goruyorum. Araci 2. El aldim. Acaba aracta chip uygulamasi vardi da benim mi haberim yok 😀

halils2
13/10/2014, 18:16
Abi baskı balata da sağlam motorda yaşına göre çok çok diri. Düz yolda 170e aşırı rahat çıkıyor 180ide biraz kökleyince görüyor fakat sonrası ızdırap resmen :D Hafif eğimde 200e çıktı ve daha da giderdi ama ben zorlamadım. Fakat hiç titreme zorlama yoktu araçta güven verdi açıkcası bana 200de bile

170 180 i zorlanmadan görüyorsa kalanına gerek yok bence son sürat ön2mli ama dediğim gibi 170 180 ler de az sürat değil. Ben düzde bu araçların 200 ü rahat görebileceğini sanmıyorum anca son sürat olabilir o da zat3n aracı bir hayli yoruyor. Eğimde o hızları görebilir ona lafım yok ya da chipleyince 200l eri görebilir denemek lazım. Geçen t.dağdan gelirken bastım biraz 4 yetişkin 1 çocuk 150 160 rahat gördü üstüne zorlamadım hiç bir ara bi tsi sollarken solda beni sıkıştırınca eğimde bi 170 i geçer gibi oldum o kadar dediğin gibi gidişlerii iyi bizim araçların şahsen aracımdan memnunum çok şükür bir de traktör gibi çalışmasa çok daha memnun olacam :)

seralex
13/10/2014, 18:33
Arkadaşlar 180 200 basıyorsunuz iyi güzelde o hızlarda aracı nasıl yolda tutuyorsunuz ? Ben 110 ve üzerine çıktığımda bile aracı yolda zor tutuyorum daha fazla hıza çıkmaya korkuyorum, rüzgarı alta çok alıyor ve havada gider gibi direksiyon boşa çıkıyor iki elimde sımsıkı yapışmak zorunda kalıyorum. Bir defa otobanda yüklü iken 160 a kadar bastım araç daha gidecekti ama sanki tekerler yerden kesilmiş gibiydi daha fazla basamadım.
Puntolar şehir içi için çok güzel ama bence uzun yol performansı çok kötü, eski aracım doğan bile 150 160 basınca yere iyice yapışırdı punto bastıkça kanatlanıp uçacakmış gibi oluyo :)

halils2
13/10/2014, 18:45
180 200 tamam da 120 130 larda sizin dediğiniz sıkıntıyı yaşamadı hiç hatta 110 larda çoğu viraja korkmadan dalıyorum. Bence sizin direksiyonunuz biraz zayıf ondan size öyle geliyor.

seralex
13/10/2014, 19:15
180 200 tamam da 120 130 larda sizin dediğiniz sıkıntıyı yaşamadı hiç hatta 110 larda çoğu viraja korkmadan dalıyorum. Bence sizin direksiyonunuz biraz zayıf ondan size öyle geliyor.

Acemi şöför değilim direksiyonumunda zayıf olduğunu düşünmüyorum pek çok çeşit aracıda kullandım halada kullanıyorum bana göre punto kullandığım araçlar içinde yüksek hızlarda en güvensiz araç. Amacım puntoyu kötülemek değil bence 10 numara bir araç ama çok yüksek hız yapılabilecek bir araç olmadığınıda düşünüyorum ve o yüzden bana göre sıkıntılı bir durum olan yol tutuşundan bahsetmiştim.

halils2
13/10/2014, 19:38
Acemi şöför değilim direksiyonumunda zayıf olduğunu düşünmüyorum pek çok çeşit aracıda kullandım halada kullanıyorum bana göre punto kullandığım araçlar içinde yüksek hızlarda en güvensiz araç. Amacım puntoyu kötülemek değil bence 10 numara bir araç ama çok yüksek hız yapılabilecek bir araç olmadığınıda düşünüyorum ve o yüzden bana göre sıkıntılı bir durum olan yol tutuşundan bahsetmiştim.

Hangi marka model araçlar kullandınız bilmiyorum. Acemi şoförsünüz demedim sanırım direksiyonunuz zayıf dedim alınmayın lütfen. Punto üst hızlarda güvenli demiyorum ama sizin dediğiniz gibi 110 larda da güvensizlik yaratacak kadar kötü bir araç değil demek istedim. Eğerki bir clio kullanırsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

byadrenalin
13/10/2014, 19:59

Daha önce C segmenti araçlar kullandıysanız bu hissi yaşamanız doğal. Aynı hissi eski fire aracımda bende yaşıyordum. Yeni mjet evomda o kadar yaşamıyorum ama yine de insan da bir tedirginlik oluyor. Yalnız arabanın dilini çözdükten sonra sıkıntı değil. Punto 130 la falan da çok rahat viraj alır. Kıçını başını atacak sanıyorsunuz ama atmıyor. Yatıyor birazcık o tarafa doğru. C segmenti bir arabada bu his hiç yok. Normal hızla viraj alıyor gibi hissediyorsunuz. Sizin bahsettiğiniz güvensizlik olayı bu.

Birkan61
13/10/2014, 23:30

75'lik dizel ile 200 yaptım :) Aracın bakımlı ve sağır olmamasıda önemli bu durumda. Tabi rüzgarı arkana almanız, araçtaki yük vs. durumlarda etkili.

Aracımda 195/55/15 lastik takılı

Bu düzde 200e yaklaşırken :D

https://www.upmatik.com/m/2014/10/13/106161887733601560434331093165984297654678n.jpg

Buda dik bir rampadan aşağı.. Öyle bir rampaydıki şanzuman kesmeseydi araç dahada hızlanırdı :)

https://i.hizliresim.com/b4lPYb.jpg

halils2
13/10/2014, 23:49
75'lik dizel ile 200 yaptım :) Aracın bakımlı ve sağır olmamasıda önemli bu durumda. Tabi rüzgarı arkana almanız, araçtaki yük vs. durumlarda etkili.

https://www.upmatik.com/m/2014/10/13/106161887733601560434331093165984297654678n.jpg

Buda dik bir rampadan aşağı.. Öyle bir rampaydıki şanzuman kesmeseydi araç dahada hızlanırdı :)

Arac daha yeni mi çalışmıştı? hararet ortalara gelmemiş ve siz bu süratlere çıkmışsınız helal valla, şansınıza motor kitlememiş.

byadrenalin
14/10/2014, 00:10
Ya yeter takmayın bu son surat işine bu kadar :) Altımızdaki arabanın tipi belli segmenti belli ciğeri belli :) Şurada kalkıp biri deseki Bmw arabam var 260 ibre var 220 yi göremiyorum eyvallah onu tartışalım da şehir içi için üretilmiş ekonomi ve keyif amaçlı bu arabayı tartışmaya gerek yok bence :) Sıkmayın canınızı. Varsın 160 'ı geçmesin bir şey olmaz :)

halils2
14/10/2014, 00:20
Ya yeter takmayın bu son surat işine bu kadar :) Altımızdaki arabanın tipi belli segmenti belli ciğeri belli :) Şurada kalkıp biri deseki Bmw arabam var 260 ibre var 220 yi göremiyorum eyvallah onu tartışalım da şehir içi için üretilmiş ekonomi ve keyif amaçlı bu arabayı tartışmaya gerek yok bence :) Sıkmayın canınızı. Varsın 160 'ı geçmesin bir şey olmaz :)

yaw öyle de başka ne muhabbet edelim :) ne güzel birimiz basar diyor birimiz basmaz. Aracımız ne kadar hızlı olursa olsun biz güvenliğimizi tehlikeye atmayacak şekilde kullanalım lütfen arkadaşlar :)

byadrenalin
14/10/2014, 00:34
yaw öyle de başka ne muhabbet edelim :) ne güzel birimiz basar diyor birimiz basmaz. Aracımız ne kadar hızlı olursa olsun biz güvenliğimizi tehlikeye atmayacak şekilde kullanalım lütfen arkadaşlar :)

Cutt off muhabbeti edelim abi :Ç:Ç

halils2
14/10/2014, 00:42
Cutt off muhabbeti edelim abi :Ç:Ç

olur kardeşim gel konusuna edelim, burayı da karıştırmayalım şimdi :)

hzrakts
14/10/2014, 03:35
Abi ne güzel gidiyoduk niye kestik muhabbeti ya :D Neyse şaka bir yana dedikleriniz de sonuna kadar haklısınız araçların kapasiteleri belli arada sırada yüksek hızları denemek insanı rahatlatır ama zaten araçlarımız şehir araçları olduğu için yakıt tasarrufu dikkate alınarak üretildiği için çokta zorlamaya gerek yok :)

fawori
14/10/2014, 03:47
Arkadaşlar 180 200 basıyorsunuz iyi güzelde o hızlarda aracı nasıl yolda tutuyorsunuz ? Ben 110 ve üzerine çıktığımda bile aracı yolda zor tutuyorum daha fazla hıza çıkmaya korkuyorum, rüzgarı alta çok alıyor ve havada gider gibi direksiyon boşa çıkıyor iki elimde sımsıkı yapışmak zorunda kalıyorum. Bir defa otobanda yüklü iken 160 a kadar bastım araç daha gidecekti ama sanki tekerler yerden kesilmiş gibiydi daha fazla basamadım.
Puntolar şehir içi için çok güzel ama bence uzun yol performansı çok kötü, eski aracım doğan bile 150 160 basınca yere iyice yapışırdı punto bastıkça kanatlanıp uçacakmış gibi oluyo :)

punto aerodinamik açıdan iyi bir araç yani aslında yola iyi tutunur tabi lastik de önemli ve neticede sınıfı belli ama doğan şahin gibi aerodinamik sıfır bir araç nasıl daha iyi olcak tabi kıyaslama ancak b sEGMENTİ İLE OLMALI KALKIM BMW AUDİ gibi ya da focus astra il bile kıyaslamak yanlış olur ki bazı c segmentlerinden de iyi aslında bu konuda özellikle süspansiyonu çok yumuşak araçlarda yarışır bende c segmentide olsa yol tutuşunda ama bu sefer konfor olmuyo:)

CanGo48
14/10/2014, 13:01

aracım 146binde 2006 model 1.3 active fethiyeden diarbakıra kadar sadece mazot almak için durmuşluğumuz var kaç senede konya-fethiyearası gittim deldim araç sağır değil.bakımlarıda hep servste yapıldı daha sanayiye uğramadı bile.kısacası araçta sıkıntı yok ama benim deme istediğim şu; 200 yapar ama o kadarda zorlamanın mantığı yok. 200 yapana kadar çektiğini 2.0 motor gibi bi araçla ne kadar kolay yapıyosun ama gp yle ne kadar? :) gördüğüm kadarıyla burdaki herkes araçlarını seviyor,güzel bakıyor. o kadar basmaya çalışıpda piston kollarını yola dökmeye gerek varmı? :) 100-200 farketmez kazasız belasız olsunda gerisi teferruat, sohbet....

Birkan61
14/10/2014, 19:53
Arac daha yeni mi çalışmıştı? hararet ortalara gelmemiş ve siz bu süratlere çıkmışsınız helal valla, şansınıza motor kitlememiş.

Bu hıza çıkınca motor kitlemez, tamamen sıcak olmasada yeterli sıcaklık sayılır. Bi anlık eğimdeki deneme olduğu için bir sıkıntı yok :)

aracım 146binde 2006 model 1.3 active fethiyeden diarbakıra kadar sadece mazot almak için durmuşluğumuz var kaç senede konya-fethiyearası gittim deldim araç sağır değil.bakımlarıda hep servste yapıldı daha sanayiye uğramadı bile.kısacası araçta sıkıntı yok ama benim deme istediğim şu; 200 yapar ama o kadarda zorlamanın mantığı yok. 200 yapana kadar çektiğini 2.0 motor gibi bi araçla ne kadar kolay yapıyosun ama gp yle ne kadar? :) gördüğüm kadarıyla burdaki herkes araçlarını seviyor,güzel bakıyor. o kadar basmaya çalışıpda piston kollarını yola dökmeye gerek varmı? :) 100-200 farketmez kazasız belasız olsunda gerisi teferruat, sohbet....

75'likler 200 yapamaz yok öyle birşey lafınıza ithafen yazdım sadece :)

Yoksa 200e 20 dakikada çıktıktan sonra bi önemi yok tabiki :D

Tabiki bende seviyorum aracımı, şahsen özel serviste çalışıyorum. Bakımlarımıda 8000'de bir yaparım, keyfi olarak 3000 de bir hava filtresini değişirim. 10 liralık bir kağıt parçası zaten..

Sizin aracınız o km'de iyi kurum bağlamıştır.

Benim aracım 2009 ve 84.000 km'de şuanda. Geçenlerde Egr valfi,map sensörü, enjektör ve emme manifoldu temizliği yaptım. Debimetreyi yeni alıp taktım. Debimetreyi 130 liraya aldım

Daha önce düz yolda 170i milim geçmeyen aracım düzde 190 yapıyor artık. 4000 devirden sonra kesilen aracım 5000e soluksuz çıkmaya başladı.

Sizde en azından egr. map sensörü ve manifold temizliği yaparsanız araç canlanacaktır.. Bu işlemden sonra uzun yol tüketimimde oldukça azaldı..

Egr valfi ;

https://imgim.com/4216incic7899916.jpg

https://imgim.com/3365incim7238016.jpg

https://imgim.com/108incii4718040.jpg

https://imgim.com/1407incij7630527.jpg

Buda EGR'den çıkan pislik

https://imgim.com/2592incis7556211.jpg

merghat
16/10/2014, 00:26
!.4 Fire motorlarda düz yolda 160 gördüm daha fazlasına kulaklarım dayanmadı. :)

1.3 90bg araçlar düz yolda son vites 2000-2500-3000 devirde hız ve yakıt tüketimi ne oluyor?

Birkan61
16/10/2014, 01:10
!.4 Fire motorlarda düz yolda 160 gördüm daha fazlasına kulaklarım dayanmadı. :)

1.3 90bg araçlar düz yolda son vites 2000-2500-3000 devirde hız ve yakıt tüketimi ne oluyor?

3100 devir

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/249761_200854206627367_1929913_n.jpg?oh=917668c810 7d3527c5a4658f4e6307d2&oe=54ADC589&__gda__=1421320878_e35be85fad4979d3f7962b836584034 d

3500

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/247113_200855043293950_998314_n.jpg?oh=0d079bc8837 6825d8ac8ec6f27198e58&oe=54ED6119&__gda__=1425539078_44ed0eea5b584dbe8e63d6e30b784e9 c

CanGo48
20/10/2014, 12:05
Bu hıza çıkınca motor kitlemez, tamamen sıcak olmasada yeterli sıcaklık sayılır. Bi anlık eğimdeki deneme olduğu için bir sıkıntı yok :)

75'likler 200 yapamaz yok öyle birşey lafınıza ithafen yazdım sadece :)

Yoksa 200e 20 dakikada çıktıktan sonra bi önemi yok tabiki :D

Tabiki bende seviyorum aracımı, şahsen özel serviste çalışıyorum. Bakımlarımıda 8000'de bir yaparım, keyfi olarak 3000 de bir hava filtresini değişirim. 10 liralık bir kağıt parçası zaten..

Sizin aracınız o km'de iyi kurum bağlamıştır.

Benim aracım 2009 ve 84.000 km'de şuanda. Geçenlerde Egr valfi,map sensörü, enjektör ve emme manifoldu temizliği yaptım. Debimetreyi yeni alıp taktım. Debimetreyi 130 liraya aldım

Daha önce düz yolda 170i milim geçmeyen aracım düzde 190 yapıyor artık. 4000 devirden sonra kesilen aracım 5000e soluksuz çıkmaya başladı.

Sizde en azından egr. map sensörü ve manifold temizliği yaparsanız araç canlanacaktır.. Bu işlemden sonra uzun yol tüketimimde oldukça azaldı..

Egr valfi ;

https://imgim.com/4216incic7899916.jpg

https://imgim.com/3365incim7238016.jpg

https://imgim.com/108incii4718040.jpg

https://imgim.com/1407incij7630527.jpg

Buda EGR'den çıkan pislik

https://imgim.com/2592incis7556211.jpg

doğru diyorsun kurum bağlamıştır ama buralarda adam akıllı servis bulmak zorlaştı. map. katalizör temilenecek desek direk değiştiriler burda o yüzden güvenemiyoruz ama belli etmeye başladı kendini 1-2 de hantal kalıyor 3-4 de camaro ss 5. vites mecedes 403 :) map temiliği ile ilgili temizliği haftasonu yapıcam ama diğer temizlikleri nasıl yaptırcam bilmiyorum bakıcaz artık :)

hzrakts
20/10/2014, 13:18
Map temizliğini nasıl yapıcaz arkadaşlar anlatacak olan varmı? Bende yapayım bari :D

seralex
20/10/2014, 13:54
Bu egr. map sensörü ve manifold temizliği benzinli araçlar içinde geçerli mi yoksa sadece dizel araçlar içinmi?

SBTECH
20/10/2014, 15:53
Ben zorda kalmadıkça 120 yi geçmem ne gerek var son hıza çıkmaya :D

fct1071
21/10/2014, 01:07
stock 75hp var bende. otoban düzlüğünde bir kaç dakika boyunca tam gaz - sıfır trafikte test ettim. 175'i geçmiyor. 200 yaptım diyen arkadaş ya eğimi hesaba katmadı ya da yalan söylüyor

ienturk
21/10/2014, 01:21
Bende 2006 fire active 75 bg lpg li var ben en fazla düz yolda 170 gördüm Pozantı inişe 200 gördüm ama bir ara kanatlara zannettim bir defa denedim bunuda navigate tavsiyem bu hızla çok tehlikeli çünkü arabada bire 220 ama satış alanındaki bilgi formunda max. Hız 160 yazmakta merak edenler bakabilir bu tüm arabalar için gecerlidir.

GPEMREE
21/10/2014, 08:23
stock 75hp var bende. otoban düzlüğünde bir kaç dakika boyunca tam gaz - sıfır trafikte test ettim. 175'i geçmiyor. 200 yaptım diyen arkadaş ya eğimi hesaba katmadı ya da yalan söylüyor

Evet kardesim haklisin. Burda hayatimizda gormedigimiz insanlara sirf hava olsun artistlik olsun diye yalan soyluyoruz.

Kadir00906
21/10/2014, 18:36
Bu egr. map sensörü ve manifold temizliği benzinli araçlar içinde geçerli mi yoksa sadece dizel araçlar içinmi?

Arkadaşa katılıyorum konunun tüm mesajlarını açıkçası okuyamadım işimden dolayı, bu egr valf map sensör temizliği benzinli araçlarda da yapılıyormu?

Birkan61
21/10/2014, 21:35
Map temizliğini nasıl yapıcaz arkadaşlar anlatacak olan varmı? Bende yapayım bari :D

Hava filtresinin sol arkasında bulunur kendisi

20 tors tornavida ile sökebilirsiniz. Önce soketi çıkarıp, sonra vidasını sökeceksiniz ve alacaksınız. Yağsız balata spreyi ile temizleyebilirsiniz.

Sadece onu yaparak açıkçası bugüne kadar hiç bir fark görmedim, ama yinede kurum bağlamışsa temiz olsun tabi

Aracınızdaki parçaların kurum durumuna göre değişkenlik gösteriyor.

Benim aracım 2009 stock 75 hp

Instagram (https://instagram.com/p/tWAboGQ7eP/)

buyrun buradan bakın ibreye ve yolun durumuna aracım 190'ıda geçiyor.

______

Benzinli araçlarda map değilde maf sensörü var

onuda temizliyeni hiç görmedim açıkçası

benzinli araçlar için en iyisi depoya atılan würth katkı ve gaz kelebeği temizliğidir

tüplü ise lpg bakımlarını zamanında veya zamanından önce düzenli olarak yaptırmak en güzel etkendir

hzrakts
27/12/2014, 17:25
Arkadaşlar bugün yine çevre yoluna çıkma fırsatım oldu ve tekrar hızımı deneyeyim dedim. Yolun bomboş olması ve araçta tek olmamın verdiği güvenle biraz bastım diyebilirim. Aracın bakımlarını yaptırdıktan sonra araç temiz yağı yiyince zaten ivmelemede iyileşme olmuştu yakıtıda euro dizel ve hep aynı yerden aldım daha öncesi belki kötü olduğu için onun da etkisi olabilir ve dizel katkı maddesinin de yararı olduğunu düşünüyorum. Aracım çok rahat 200 ü gördü hatta rüzgarın karşıdan vurmasına rağmen gördü. Dahasını basma gereği duymadım ve artık içim rahat etti

halils2
27/12/2014, 18:15
Hadi gözün aydın. Güle güle kullan.

hzrakts
27/12/2014, 18:18
Hadi gözün aydın. Güle güle kullan.
Eyvallah abi yalnız cidden dizel araba bakılınca gidiyomuş :)

halils2
27/12/2014, 19:00
Geçen arkadaş bindi, onda da fire punto var, linea nasıl dedi gidiyor mu? Bilmem sen söyle dedim ışıklara doğru bir yapıştırdım turbo tam açınca oturuşu değişti :). Oo bayağı iyi gidiyor bu falan dedi. Yalnız bu ara shellden mazot alıyorum, gidişi iyi ama yakışı fazla gibi geldi. Gerçi dün özkanın aracına baktım o da 28 kmh ile 6.2 yakmış bende. Bu depo bitsin opet alacam yine bakalım fark olacak mı

hzrakts
27/12/2014, 19:08
Abi kıştan dolayıdır ya. Benimde şehirler arası ortalamam 5.5 oldu basıyorum uzun yolda ama yine çok. Şehir içi bende de 6.2 bu aralar ama agresif kullanıyorum ondan diyorum ve soğuk cidden farkettiriyor. Shell yakıtın performansı cidden arttırdığına inanıyorum ben

CMasteR
27/12/2014, 19:39
200ü görmesi iyi kaç saniyede gördü ama ?

thevahsi
27/12/2014, 19:54
Geçen arkadaş bindi, onda da fire punto var, linea nasıl dedi gidiyor mu? Bilmem sen söyle dedim ışıklara doğru bir yapıştırdım turbo tam açınca oturuşu değişti :). Oo bayağı iyi gidiyor bu falan dedi. Yalnız bu ara shellden mazot alıyorum, gidişi iyi ama yakışı fazla gibi geldi. Gerçi dün özkanın aracına baktım o da 28 kmh ile 6.2 yakmış bende. Bu depo bitsin opet alacam yine bakalım fark olacak mı

hız yapan biri performans arıyorsan shell ama yok agır gitsin çok km yapsın dersen bp ve opet ama performansları düşük oluyor

hzrakts
27/12/2014, 20:05
200ü görmesi iyi kaç saniyede gördü ama ?
Vallaha hocam hiç zorlamadan gördü ibre hiç yavaşlamadan 200e kadar rahat gitti yani zamanlama olur hızlanması iyiydi diyebilirim

cgty2014
27/12/2014, 20:11

Ben opetten aliyorum bence en iyisi opet

fct1071
27/12/2014, 21:38
Evet kardesim haklisin. Burda hayatimizda gormedigimiz insanlara sirf hava olsun artistlik olsun diye yalan soyluyoruz.

değerli kardeşim; şimdi yorumlara bakarken gördüm de ufaktan bi haksızlık etmişim, kusura bakma.Nasıl bir boş bulunmuşluğuma geldiyse "fazla yaptım diyen yalan söylüyor" gibisinden bi şeyler yazmışım tekrardan kusura bakmayın. kastım seni ya da bu hususta "şu kadar hız yaptım" diyenlere hakaret etmek değildi. benim aracın egr valfi debimetresi ve map sensörü temizlendi ,enjektörleri temizlettim, motor bloklarını temizlettim her 8000'de bir bakımını da yaptırırım ama bir kaç kez denedim 175-180 aralığını geçmiyor. burdan yola çıkarak yapması zor görünüyor demek istedim

halils2
27/12/2014, 21:45
hız yapan biri performans arıyorsan shell ama yok agır gitsin çok km yapsın dersen bp ve opet ama performansları düşük oluyor

Bp hiç kullanmadım ama geçen 503 km de 123.5 tl mazot aldım ortalama 6.4tü hazar ın dediği gibi hiç sakin kullanmadan yapılan ortalamamdı. 25 kr ş.içi yapar aslında çok da değil de ne bileyim şu yakıt işini ayarlayamadım gitti. Aslında şuan aracım daha sessiz gibi geliyor bana. Çekişi de iyi uzun yolda kullansam anlıycam yakıtı ama hep ş.içi kullandığımdan sanırım fazla geliyor.

halils2
27/12/2014, 21:47
Ben opetten aliyorum bence en iyisi opet

Opet kullandım ama artık psikolojik mi bilmiyorum shell le po daha sessiz gibi geldi bana.

CMasteR
27/12/2014, 21:50
ben başka brşey sorsam ? Genel olarak herkes cevaplayabilirse sevinirim :)

Tamam mazot belki daha önemli ama. Bilindik markalarda 95 oktan benzin alsak ne olur ? Ben bugüne kadar hep SHELL aldım ama total de denemek istiyorum.

halils2
27/12/2014, 22:07

Tamam mazot belki daha önemli ama. Bilindik markalarda 95 oktan benzin alsak ne olur ? Ben bugüne kadar hep SHELL aldım ama total de denemek istiyorum.

Babam opetten de totalden de kullandı ama shell in yakıtını daha çok beğeniyor. Siz yine de deneyin diğerlerini. Beğenmezseniz yine shelle dönersiniz.

CMasteR
27/12/2014, 22:19
Shell in yakıtı gerçekten çok iyi performans konusunda özellikle ama herkesin ortak düşüncesi diğerlerine nazaran daha düşük km :)

iPhone 'den aracılığı ile gönderildi...

halils2
27/12/2014, 22:28
Shell in yakıtı gerçekten çok iyi performans konusunda özellikle ama herkesin ortak düşüncesi diğerlerine nazaran daha düşük km :)

iPhone 'den aracılığı ile gönderildi...

Galiba öyle. Bana da km az yapıyor gibi geldi. Bir de opeti ş.içi denesem mi diye düşünüyorum. Ama ş.içi 25 kr da çok değil.

marineros
27/12/2014, 23:30
Bp güzel ama shell gerçekten de az gidiyor.bunu hem lpg hem de benzinde deneyerek gördüm.aracı aldığım adam 2 yılda 2900 km yapmıştı ben 2 ayda bunu 6700 km yaptım :D bu arada po,total,opet,shell,bp gibi firmaların hepsinden hem benzin hem de lpg alıp şehir içi ve dışında denedim.shell lpg ile giderken benzine yakın bir performans sergiliyor,daha sessiz çalışıyor.total benzinde biraz gürültülü.po ise totalden iyi shellden kötü.opet ise daha uzun gitti ama sollamalarda bariz hissettirdi.bp ile diğerlerine oranla daha uzun km yaptım. :) yani bana göre lpg için shell,bp,po.benzin için ise shell,bp,po,total,opet derim.tabii test aracım(benim araç)megane 3 1.6 bva otm :) punto kullanırken de genelde bp,po ve totalden alırdım.

halils2
28/12/2014, 01:19
opeti yoklayacağım bakalım tekrar değişen ne olacak??

erenemre
29/12/2014, 00:00

ya murat saçmalama ALLAH ını seversen sanki shell in yakıtında özel katkı var herşey motorda ve sücüde biter kaçak yakıt olmadıkça her yakıtın performansı aynıdır 2 senedir multijet kullanıyorum ve euro dizelinden gayet memnunum gerçi seni lpg li palio ya ne koysan gider o ayrı konu

thevahsi
29/12/2014, 19:18

ben yıllardın benzinli araç kullanan birisi olarak şunu söyliyim shell çok sessiz gidiyor araç motorunuz 1,6 nın üzerindeyse başka yakıtta çok hıssettirmiyor ama ben genelde bp 97 ve shell 97 alıyorum daha performanslı totalden alınca biraz hırıltılı ve araç sarsıntılı çalısıyor nedense

Abdullah0103
24/01/2015, 12:18
Işıklarda i20 lerle sağlam kalkıyoruz biraz burnu öne geçiyor ama sonra punto affetmiyor ve arabanın kalkarken ki sesi muhteşem