Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce LPG taktirmali miyim?
silverback
10/10/2014, 12:29
9.000 km de punto evo 1.4 fire motorlu aracim var. Ankarada öğrenciyim yaklaşık ayda 800-900 km yol yapiyorum. Hesaplamalarima göre ayda en fazla 100-120 lira karim olacak. Yani ayda 800 lira elime geçiyor kira ev masrafim yok. Ayda yakita 350 lira yerine 250 lira ayirayim 100 lira kenarda kalsin mi? Yoksa yeni araca yazik olmasin, yokuş performansı düşmesin, LPG sorunlarıyla ugrasmayim diye hiç bu işe girmeyeyim mi?
Kardeşim senle durumlarımız hemen hemen aynı, bende senin gibi çok hesap yaptım. Aralık ta aldım aracımı ve 10 ayda 12.000 km yol yapmışım, lpg olsaydı aylık 100 tl yakıttan kar edecektim ve 1,5 yılda lpg'yi amorti edecekti. Ama atladığımız bir nokta var, araç lpg li olunca daha fazla kullanacağız daha fazla gaza basacağız :D Ayda 100 tl kara geçeceğiz derken 300 km fazla yol yapacağız o 100 tl'yi de öle böle gazıydı bakımıydı derken yine araca vereceğiz. En azından benim öyle olurdu :) Hele ki sen öğrencisin araç az yakınca daha fazla gezip dolaşacağın kesin, o yüzden ben senin yerinde olsam lpg düşünmezdim :)
celenlee
10/10/2014, 16:57
Zaten olmayan yokuş performansına hiç bişicik olmaz merak etme ;)
Zerre farkedemiyorum, ne düzde ne yokuşta LPG'yi...
Benzinde korka korka kullanmaktansa, LPG'de gönlünce kullan ;)
**Bu yüzden, Yokuşlarda LPG ile daha iyi gidebildiğini farkedeceksin :)
grandeizmit
10/10/2014, 17:00
Kaçıncı sınıftasın? Araca 2 sene binmeyi hedefliyorsan taktır ama satarım diyosan taktırma parana yazık
Hesaplamaların doğru ise hiç gerek yok. Taktırma derim.
byadrenalin
11/10/2014, 11:05
Hic gerek yok. Arabana yazık etme. Su forum da gordugum kadariyla arabasiyla sorun yasayan ne kadar kişi varsa cogununkinde lpg var. 10 bin de araba. Cicek gibi. Bin gitsin.
silverback
11/10/2014, 12:46
Biraz daha benzinle devam edip tam olarak hesaplamami yapacağım, ondan sonra tekrar dusunecegim. Önerilerini için teşekkürler.
celenlee
11/10/2014, 13:06
Su forum da gordugum kadariyla arabasiyla sorun yasayan ne kadar kişi varsa cogununkinde lpg var.
Sİz bize LPG yüzünden sorun yaşanyaları yazın.
Ben de size LPG takıp sorunsuz kullananları yaziim ;)
Bahsettiğimiz bu forumsa eğer. LPG'den sıkıntı yaşayanları sayısı, sıkıntısız LPG kullananlardan çoook daha az.
sametakca1982
28/10/2014, 12:16
aynı motorlu araçtan bende de var atiker lpg kullanıorum bayram tatilinde 1857 km yol yaptım 410tl civarı yakıt harcamam oldu ve kesinlikle araçta - yönde birşey yok bence düşünmeden taktırın
Öğrenciysen bence hiç arabana binme :D Toplu taşıma araçlarını kullan. Mezun olduğunda benzinli aracını sat sıfır km dizel cıncık gibi bir Punto al :D
klavikula
28/10/2014, 20:51
bence hiç gerek yok bu kilometrelerse arıza olunca lpg ci motorcuya motorcu lpgciye gönderecek masraf birken iki olacak. lpg usta çok önemli kit de önemli tabi ama iyi bir ustaya denk gelmezsen aracın tadı kaçacak v.s. km çok değil değmez bence dizele geçersin bir ara
Bence de lpg taktırıp arabandan nefret etme.
Bence düzgün bir ustada taktırılan lpg kiti bütçe dostudur.
kenan emlik
07/01/2015, 21:47
kardeş taktıracak olursan atikerden şaşma derim hem yedek parçası ucuz hemde her yerde ayar yaptırabiliyorsun
ethemyigit
07/01/2015, 22:05
oncelıkle aracı nasıl kullandıgını paylasırsan daha cok yardımcı olabılırız
sehır ıcı kısa mesafe ıcın kullanıcaksan zaten motor ısınana kadar benzınde calısıyor lpg yakamayacaksın bır anlamı yok uzun yol kullanıyorsan ayrı yedek parcası ucuz bır kıt tavsıye ederım landırenzonun ornek 4 tane enjektor hata verse degıstıreyım desen 800 tl tutuyo atıkerın 200 tl bılgın olsun :)
marineros
07/01/2015, 22:24
Bence lpg takmalı mıyım gibi soruları artık bir kenara bırakmamız lazım.devletimiz dahi bu yönde zorunlu yayınlar yayınlatmaya başladı birçok ulusal kanalda.sebebi hem doğaya saldığı karbonmonoksit ve karbondioksit oranlarının daha az olması hem de benzine göre daha çok üretiliyor ve hammadde olarak bulunuyor olması.
Sizin için düşünürsek bence takın gitsin.800km yapıyorsanız emin olun az yakıyor diye 1600 km yapmaya başlarsınız.benzinde kullandığımda şüpheyle bakıp bir ton hesap yaptığım yolları gazla benzin fiyatını yarıya bölerek hesaplıyorum neredeyse :D
marineros
07/01/2015, 22:24
Bence lpg takmalı mıyım?gibi soruları artık bir kenara bırakmamız lazım.devletimiz dahi bu yönde zorunlu yayınlar yayınlatmaya başladı birçok ulusal kanalda.sebebi hem doğaya saldığı karbonmonoksit ve karbondioksit oranlarının daha az olması hem de benzine göre daha çok üretiliyor ve hammadde olarak bulunuyor olması.
Sizin için düşünürsek bence takın gitsin.800km yapıyorsanız emin olun az yakıyor diye 1600 km yapmaya başlarsınız.benzinde kullandığımda şüpheyle bakıp bir ton hesap yaptığım yolları gazla benzin fiyatını yarıya bölerek hesaplıyorum neredeyse :D