Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yerli otomobili 'babayiğitler' üretecek

Haberci
08/10/2014, 10:35
https://img7.mynet.com/ha8/y/yerli-oto2.jpg

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "Yerli otomobil konusu artık bir babayiğitler projesi oldu" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilin artık bir "babayiğitler projesi" olduğunu belirterek, "Yerli otomobilin Ar-Ge boyutunu büyük oranla TÜBİTAK önderliğinde yürütmek arzusundayız. Tasarım, dizayn ve mühendislik çalışmalarını TÜBİTAK ile özel sektör yapacak. Seri üretim noktasında belki bir, belki de birden çok firmanın olacağı bir yapı oluşturulacak" dedi.

Kaynak: mynet.com | Haberin devamı... (https://finans.mynet.com/haber/detay/otomotiv/yerli-otomobili-babayigitler-uretecek/96604)

sezerism
08/10/2014, 23:50
Halkın bir fikrini de alsalar derim.

Berkantonlu
09/10/2014, 00:03
Biz Uzun Zaman Önce bu yerli otomobil olayını kaçırdık zaten dünyada atı alan üsküdarı gecti bu konuda dikkat ederseniz yeni türeyen birçok otomotiv firmaları zaten bu büyük devlerin çatısı altında piyasaya çıkıyor..beni sinir eden bir durumda şı ; gecenlerde bir bakan tam hatırlamıyorum yanlış olmasın da şöyle diyor...biz içten yanmalı motor şansımızı kaybettşk bu saatten sonra dünyaya sözü gecer bir arac vermemiz cok zor yüzde yüz üretimde imkansız zaten birde kalkmış üstüne üstlük yok hbrid yok elekrtikli arac yapmaya yönelmeliyiz dünyanın geleceği bunda falan..bu adam sanırım bilmiyor dünya devi otomobil firmalarının zaten bu aracları seneler öncesinde ürettiğini fakat global alanda ekeltrkli araclar akaryakıt devlerinin ekmeğini kıracağı için bu aracların tümden toplanıp preslerde ezildiğini ..kısacaki bu dünyanın en dibindeki tek litre petrol dahi çıkarılıp kullanılmadan kimse elektrikli arac seri üretimini gerçekleştiremez..borla çalışan suyla çalışan yağla tuzla çalışan motorlar üretildi :D hani hangisi piyasada netice olarak bizden bi cacık olmaz olurda oldurmazlar için açıkçası :D hep derdim yine diyim ah o devrimin benzinini koysalardı belki onla başlayan seri üretim bugun bambaşka bir boyutta olurdu :D

Evren_c
09/10/2014, 22:22
..kısacaki bu dünyanın en dibindeki tek litre petrol dahi çıkarılıp kullanılmadan kimse elektrikli arac seri üretimini gerçekleştiremez..

Seri üretim %100 elektrikli arac var ama :)

Berkantonlu
10/10/2014, 02:51
hocam anlatmak istediğim bu pazarın petrol dünyadan silinene kadar tükenene kadar asla içten yanmalı motorların yani günümüz dünyasında üretilen seri üretim aracların yerini alamayacağı :) seneler önce çıkan bir pazar bu zaman zaman preslerde yada kapalı yererde çürümeye terkedilmiş elek.otolar mevcut :) bana göre laf olsun diye üretilmiş adı olsun diye üretilmiş bir arac elektrikli otolar..zaten seri üretim şuanda da şarj akü olayları yüzünden de çok zor..hondanın toyotanın renonun bile elektrikli otolarını gördüm evet ama sor bakalım bidaha ne zaman gördün :D

tayfux
10/10/2014, 09:28
arkadaşlar ülkemizde ilk elektrikli oto siparişini kim vermiştir biliyor musunuz?
cevap : 2.Abdülhamit Han

Yani elektriklinin geçmişi çok eskiye dayanıyor ama insanlar tercih etmiyor. Çünkü firmalar bu işi ucuza mal edip vatandaşa sunmak istemiyor. Bunun da küresel nedenleri mevcut. Malum hepinizin bileceği siyasi ve dünya dengesi kuralları..