Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok acil uzun yol yapıcam lastiğime çivi girdi !
arkadaşlar merhaba yaklasık 2 saat sonra uzun yol yapıcam az önce lastikten çık çık ses geliyordu bir baktım ki ucu sivri vida girmiş normalde çıkarmamak lazım ama merakımdan tuttum çektim ve hemen tükürük ile baktım herhangi birşey yok ama delik var tabi lastikçinin yolunu tuttum onlarda baktı suya soktular hiçbirşey yok dediler dubleks lastik bu kademe kademe teller tutmuştur dedi ama içimede sinmedi yama yapmaya gerek yok yoluna bak dedi usta ama kararsız kaldım açıkcası. İstanbuldan didime gidicem sağ arka lastiğim petlas pt 515 195/55/16 12.000 km oldu lastikleride alalı 40 dkkdır herhangi bir inmede mevcut değil fotoğrafta kırmızı ile işaretli olan kanala girmişti taş çatlasın 1cm bile girmemiştir
onurgenc87
03/10/2014, 02:55
hocam çıkarmasaydın iyiydi aslında ama neticede lastikçi bakmış sıkııntı olacağını sanmam ben vidalı 8 ay kullandım ama çıkarmamıştım :D 40 dk. derken durduğu yerde mi hareket halinde mi 40 dk. ?
hocam çıkarmasaydın iyiydi aslında ama neticede lastikçi bakmış sıkııntı olacağını sanmam ben vidalı 8 ay kullandım ama çıkarmamıştım :D 40 dk. derken durduğu yerde mi hareket halinde mi 40 dk. ?
Karma :D 20Dk hareket halinde 20 dk kada durdu araba şimdi otoparkta birazdan gene inip bakıcam lastikçinin söylediği şu abi bunun içinde 3 katman var 1.katmanı delse bile 2.katman var onu delse en altta çelik halatlar var onları geçemez
suya sokunca hava kabarcık çıkmıyorsa (yüksek basınçta tabiki) sorun yok zaten.
suya sokunca hava kabarcık çıkmıyorsa (yüksek basınçta tabiki) sorun yok zaten.
Lasitiğin içinde 30 bar nitrojen hava vardı lastikçi git hepsine 32 bas bekle dedi bende bekliyorum ama herhangi bir hava kaçağı hiçbirşey yoktu işin kötüsü aracımda stepne yok tamir kiti var en kötü petlas yol yardımı arıcam =)
Şuanda indim tekrardan kontrol ettim gayet sert lastik herhangi bir kaçak yok
Sonsuzluga
03/10/2014, 03:36
Suda hava çıkmamışsa birşey olmamıştır. ve petlas yol yardımına pek güvenmemek lazım arkadaşım gece 1 de lastiği yarıldı yolda kaldı Kırşehirde olduğu halde telefonları bile açmadılar demişti. :)
Lasitiğin içinde 30 bar nitrojen hava vardı lastikçi git hepsine 32 bas bekle dedi bende bekliyorum ama herhangi bir hava kaçağı hiçbirşey yoktu işin kötüsü aracımda stepne yok tamir kiti var en kötü petlas yol yardımı arıcam =)
psidır o :) suya sokmadan önce arttırmadımı basıncı?
psidır o :) suya sokmadan önce arttırmadımı basıncı?
Aynen psi pardon :D Suya sokmadan önce 30 du zaten suya soktuntan sonrada 32 ye tamamladık hala şişkin lastikler az önce inip otoparkta tekrardan kontrolunu sağladım çıkmadan mazotu fullıcem gene benzincide bir bakarım 32 çıkarsa sorun yok çıkmazsa doğru lastikçiye
Suda hava çıkmamışsa birşey olmamıştır. ve petlas yol yardımına pek güvenmemek lazım arkadaşım gece 1 de lastiği yarıldı yolda kaldı Kırşehirde olduğu halde telefonları bile açmadılar demişti. :)
Hadi ya :D eyvah eyvah desenize gene kaldık fiata :D
Aynen psi pardon :D Suya sokmadan önce 30 du zaten suya soktuntan sonrada 32 ye tamamladık
suya sokarken iyice arttırmakta fayda var, mesela 40. ama yinede sorun olacağını sanmıyorum.
suya sokarken iyice arttırmakta fayda var, mesela 40. ama yinede sorun olacağını sanmıyorum.
Sorun olsa şimdiye kadar mutlaka inmiş olması lazım herhalde birde bu içindeki 3 katman konusu var açıkcası lastikçinin söylediği mantıklı geldi gibi sonuçta ailem ile çıkıcam yola bavul bagaj derken ağırlıkta olacak aklım kalıyor ister istemez
Dostum 15-20 lira verip o bölgeyi yamalasan şuan ne yapcam diye düşünmezdin :) Ne gerek var böyle heyecanlara.
Dostum 15-20 lira verip o bölgeyi yamalasan şuan ne yapcam diye düşünmezdin :) Ne gerek var böyle heyecanlara.
Kesinlikle haklısın ama ustada ısrarla gerek yok diyince biseyde demedim. Suanda susurluk tayim çok şükür hiçbir sorun yok yardimlariniz için teşekkür ederim öğlen gibi didimde olurum tekrar bilgilendirme yaparım
experoto
03/10/2014, 10:01
aynısı benimde başıma geldi hatta 1 cm değil yaklaşık 1,5 cm lastikçiye götürdüm bişi yok dedi sorun yok yani herhangi bi sorun çıkarmadı
klavikula
03/10/2014, 13:58
ne gereği var riske girmenin yaptır git kafan rahat olsun.
Suanda sağ salim didime ulaştım lastikte herhangi bir sıkıntı yok çok şükür :) sürekli benzinciden.durup hava bastim ve hiç 32 den asagiya dusmemisti.yardimlariniz için çok teşekkür ederim arkadaslar herkese iyi bayramlar :)
Kadir00906
03/10/2014, 16:42
Hadi hayırlısı bakalım, hayırlı bayramlar.
hava kaçağı yoksa devam et.