Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Volant Problemi

ccoglu
02/10/2014, 15:17
Araçta Volant problemi nasıl anlaşılır. bi rde bişey sormak istiyorum. baskı balata fiyatı almak istediğim de bi parçacıdan volant fiyatıda alayım dedim. parçacı şçle dedi 1.3 m.jet ve 75 liklerde volant sorunu olmaz dedi. ne kadar doğrudur bilmiyorum. paylaşmak istedim. baskı yı değişecem ama bi de volant çıkarmı diye şüphe içerisindeyim.

marineros
02/10/2014, 16:19
Volan problemleri genelde söküm operasyonlarından sonra elle,gözle ve ölçü cihazlarıyla yapılarak anlaşılabilir.volan yüzeyinde,baskı balatanın balatasının devamlı olarak çalıştığı yüzeyde zamanla,ağacın kesildiği zaman gövdesinde bulunan çizgilere benzer izler bulunur.bu izler balatanın ömrünün kısalmasına,debriyaja basıldığı zaman ince bir vibrasyona sebep olmaktadır.ayrıca,marş bastığınız zaman,keskin bir metal sesi ve ardından kaydırma yapıp marş basma olayı gerçekleşmediğinde de volan dişlisi arızası düşünülebilir.bunların dışında göbek frezeleri,yüzeyde oluşan çatlaklar gibi gözlemsel kontroller de yapılabilir.fakat ne olursa olsun şu veya bu modelde volan arızası olmaz o olmaz bu olmaz demek biraz iddialı konuşma olur kanımca.zira,hepsinin üretim ve tüketim tarihleri az çok bellidir.iyi günler dilerim.

celenlee
02/10/2014, 17:51
Bu tecrübeler sonrası söylenen bir şeydir ;)

90lıklarda genelde baskı balata ile birlikte Volant tornaya gider, hatta çok problemliyse değiştirilir.

75liklerde ise en sorunlu hali olsa taşlatır geçersin ;)

Baskı balatayı değiştireceğin zaman usta bakınca söyleyecek torna gerekip gerekmediğini.

fotobelit
02/10/2014, 18:09
Debriyaj bitik aracı uzun süre kullanırsan 90 lık 75 lik farketmez her türlü volant aşınır...

ccoglu
03/10/2014, 11:51
Teşekkür ederim açıklamalar dan dolayı benim bu cevapları sizden istememdeki maksat baskı balata değişirken volant derlerse ve üzerimde onu değiştrebilecek miktar da para olmamasından korkum. mesele bu. biraz duygusal.