Orijinalini görmek için tıklayınız : Cam Leke Temizliği
Arkadaşlar camlarımda su lekesi gibi lekeler var geçmiyor. Ve film çekildikten sonra iyice belirginleşti göze battı. Büyük ihtimal araç cam altında balkon altında bekledi çamaşır asıldı onun suyu geldi camlara. Bi yerden duydum sirkeyle silinince geçeceğini. Doğrumudur yanlışmıdır bilmiyorum. Fikri olan çözümü olan varsa yazarsa sevinirim arkadaşlar.
Film cektirmiyordun hani :)
iPhone 'den aracılığı ile gönderildi
Film cektirmiyordun hani :)
iPhone 'den aracılığı ile gönderildi
Yok hayır film çektireceğim demiştim fakat app plaka işine girmeyeceğim dedim :)
Izopropil alkol temizler gibime geliyor. IPA diye geçer, %99 oranında saf alkoldür.
Yok hayır film çektireceğim demiştim fakat app plaka işine girmeyeceğim dedim :)
İyi o zaman hayırlı olsun diyelim :) Foto bekliyoruz :)
Izopropil alkol temizler gibime geliyor. IPA diye geçer, %99 oranında saf alkoldür.
Bunu camlar için deneyeceğim. Fakat aynı lekeler (sanki aşağıya doğru su damlası akmış izi kalmış gibi) bir kaç tane kaportada da var. Bunların çıkması için önereceğiniz bir şey varmı? Ya da pasta cila yeterlimi?
İyi o zaman hayırlı olsun diyelim :) Foto bekliyoruz :)
Hocam temizliği de yapayım en kısa zamanda iç dış detaylı fotoğraflar atacağım araç şuan ciddi anlamda pis çünkü :D
eksik bilgiyi düzelteyim.Cam filmli ise eğer ipa çok kullanılmamalı, zaruri ise %50 sulandırmak lazımdır.Normal zamanda bile bu yönde kullanılmalıdır
eksik bilgiyi düzelteyim.Cam filmli ise eğer ipa çok kullanılmamalı, zaruri ise %50 sulandırmak lazımdır.Normal zamanda bile bu yönde kullanılmalıdır
Peki başka kullanılacak bir şey varmı? Kaporta için ne kullanılmalı buna fikriniz varmı
alivepro
26/09/2014, 17:39
Al bi sirke dene pahalı değil sonuçta, işe yarazmasa salatada, piyazda falan kullanırsın :)
Elbette camda film varsa dikkatli olun IPA kullanırken. Sulandırın Cem'in dediği gibi. Kaportaya zararı olacağını sanmıyorum, acayip çabuk uçuyor sonuçta. Ama yine de ufak bir bölgede sulandırarak deneyin.
Al bi sirke dene pahalı değil sonuçta, işe yarazmasa salatada, piyazda falan kullanırsın :)
Denedim denedim :D Leş gibi koktu ve hiç bir işe yaramadı :D Kalanı evde kullanacağız artık yeşillikleri yıkarken :D
Elbette camda film varsa dikkatli olun IPA kullanırken. Sulandırın Cem'in dediği gibi. Kaportaya zararı olacağını sanmıyorum, acayip çabuk uçuyor sonuçta. Ama yine de ufak bir bölgede sulandırarak deneyin.
Hocam dediğinizi deneyeceğim ama aracı detaylı temizliğe verme gibi fikir var kafamda. Pasta cila boya koruma vs. vs. bütün detaylarıyla temizliğe vereceğim. Bu tür aksamlı temizliklerde kaportadaki ve camdaki lekeleride çıkartırlar diye düşünüyorum. Eğer fikrim doğruysa hiç uğraşmayayım
Hocam dediğinizi deneyeceğim ama aracı detaylı temizliğe verme gibi fikir var kafamda. Pasta cila boya koruma vs. vs. bütün detaylarıyla temizliğe vereceğim. Bu tür aksamlı temizliklerde kaportadaki ve camdaki lekeleride çıkartırlar diye düşünüyorum. Eğer fikrim doğruysa hiç uğraşmayayım
camları da cilalıyorlar ama kireç çıkarma uygulaması başkadır.Sadece cilayla camdaki lekeler çıkmaz.Eğer kalıcı cam izleriniz mevcutsa ve sulandırılmış IPA ile geçmezse, ceriglass uygulaması yapacak bir yer bulmalısınız.bence ilk camları çözmweye bakın.kaportada pasta ile geçer
Ipa ile güzelce temizleyin. 1:2 sulandırın her türlü. Ardından Atas Valer ürününü kullanın ve hemen ardından güzelce yıkayın. Çok etkili bir üründür ve kireç lekesi bırakmaz.
camları da cilalıyorlar ama kireç çıkarma uygulaması başkadır.Sadece cilayla camdaki lekeler çıkmaz.Eğer kalıcı cam izleriniz mevcutsa ve sulandırılmış IPA ile geçmezse, ceriglass uygulaması yapacak bir yer bulmalısınız.bence ilk camları çözmweye bakın.kaportada pasta ile geçer
IPA dediğimiz ürünü nerede bulabilirim? Camlarda eğer film çekilmeden önce leke varsa filmi sökmek lazım mı temizlemek için yoksa dıştan temizlemek yeterli olurmu? Cam filmi içten çekiliyor diye biliyorum lekelerinde içten oluşacağını pek sanmıyorum dışardan olmuştur tahminimce. Filmle çok alakası olamaz herhalde?
50/50 sirkeyle suyu camsil sisesine doldurun. Sıkıp temizleyin tamamdır.
Sesli güldüm :D
İpa Bizde elektronikte temizlik malzemesi olarak kullanıyoruz. plastik ve boyalı alanlarda beyazlama yapabilir. İnceltmeden direk üstüne dökerek yada fıskiye ile uygulamak yanlış olur.
50/50 sirkeyle suyu camsil sisesine doldurun. Sıkıp temizleyin tamamdır.
Hocam direk sirke döküp sildim değişen bir şey olmadı gram eksilme yok lekelerde
Valla o zaman kasayı yan yatırın demekten baska sansım yok :)
Sesli güldüm :D
İpa Bizde elektronikte temizlik malzemesi olarak kullanıyoruz. plastik ve boyalı alanlarda beyazlama yapabilir. İnceltmeden direk üstüne dökerek yada fıskiye ile uygulamak yanlış olur.
Eğer denersem suyla IPAyı yarı yarıya karıştırıp sadece camlarda deneyeceğim
konuya kaynak yapmak gibi olmasın ama arkadaşımın lineanın arka camında eski sahibi söktürürken filmlerden iz kalmış.çok kötü bi görüntü.nasıl söktilerse arka cam rezistansının alt tarafları çalışmıyor.
bu cam filmi kalıntıları nasıl çıkar acaba?