Orijinalini görmek için tıklayınız : Renault'un 50.000 liralık yürüyen tabutları
ykaya1983
18/09/2014, 23:53
Yıllardır türkiye'ye türk insanına yakıtı az parçası ucuz sorunsuz diye kakaladıkları clio'lar kazalarda öyle dağılıyor ki içindekikler için fazlaca ölümcül olabiliyor.Kalite algısı düşük dedikleri fıat bile taksiciler sayesinde peynir ekmek gibi satan albea'yı sırf marka imajını yükseltme adına kaldımasına rağmen güvenlikte öncü firma olarak lanse edilen renault sırf satış rakamları iyi diye inatla süsleyip püsleyerek piyasaya arz ediyor.Bu arabaya 50000 tl verene gerçekten şaşıyorum.(Üst versiyon fiyatı 50000'i buluyor)Arabanın öyle ince sacı var ki kapının hafifliğinden kapının açılırken karton gibi hafiflik geliyor insanın eline.Buyrun doblo'nun çarptığı clio symbol
Bu da Passat'ın çarptığı Clio. Clio'dan 3 ölü çıkmış;
Fotoğrafları tam yükleyemedim ama bakmak isteyen aşağıdaki linke tıkladığında forum sayfasında herşey mevcut
-https://forum.donanimhaber.com/m_97346344/tm.htm
Sonsuzluga
19/09/2014, 00:07
Symbol doblo kazasını gördüm symbole şasi koymayı unutmuşlar :)
grandeizmit
19/09/2014, 10:40
Bence arabalara haksızlık yapmayın. Her aracın belli mukavemetli yerleri vardır. Tamamiyle vuruş açısına vurduğu yere göre değişir. Emin olun puntoya o şekilde vursaydı puntoda da aynı etki görünürdü.
Reno bencede kağıt tamam ama passat da 160km hızla vurmuş bunuda göz önünde bulundurmak lazım.
celenlee
19/09/2014, 11:20
Passatın hızının çoook yüksek olduğunu da eklemek lazım...Linea da buna yakın bir tepki gösterecktir bence o hızlarda.
Tek problem ise bu Symbolde perde hava yastıkları yok.
Darbeye bakarsanız ve 3 ölü varsa muhtemel sıkışma ve kafa darbeleri yüzündendir.
Allah korusun, cidden güvenlik donanımları yüksek araçlara binmek lazım.
Yoksa saçı şasesi bir yere kadar..
Ama doblo'nun sağlamlığına zaten diyecek birşey yok :)
clioya yandan girmişler yapcak bişey yok...çarpanda alman yani bırakta olsun o kadar :D tam tersi olsa passatta o kadar arıza olmaz ama clio gene pert olur sağlam değil arkadaş bu arabaların kasası. ekonomi arabası az yaksın gerisini boşver...
fotobelit
19/09/2014, 11:35
Clio tamamda passatın en sağlam denilecek yeri baya bir dağılmış..Yani Pasat o hale geldiyse cliodaki o hasar çok normal...Sonuçta kapını orda,passatın motorunu destekleyen koruyan şaseye bağlı demirlerden yok..
ykaya1983
19/09/2014, 11:49
Arkadaşlar doblo'nun arkadan çarptığı clio'yu görmediniz galiba.Bu kazada clio'nun durumu nerede normal Allah aşkına.Punto olsa da aynısı olur denilmiş.Symbol'un güvenlik testi var mı,veya hiç symbol'ün kapısını elinizle kapatıp açtınız mı?Punto'nun kasasıyla symbol'ün kasası arasında dağlar kadar fark var.950 kilo kasa ağırlığı ile resmen kağıt gibi.
ykaya1983
19/09/2014, 11:51
Doblo'nun çarptığı clio bu sayfada..
Passat ve Clio kaza (https://forum.donanimhaber.com/m_97346344/tm.htm)
celenlee
19/09/2014, 11:52
Arkadaşlar doblo'nun arkadan çarptığı clio'yu görmediniz galiba.Bu kazada clio'nun durumu nerede normal Allah aşkına.Punto olsa da aynısı olur denilmiş.Symbol'un güvenlik testi var mı,veya hiç symbol'ün kapısını elinizle kapatıp açtınız mı?Punto'nun kasasıyla symbol'ün kasası arasında dağlar kadar fark var.950 kilo kasa ağırlığı ile resmen kağıt gibi.
Clioya laf yok. Ciddi manada fecaat.
Ama Symbolun darbe yeme yerine göre yapılmış çoğu yorum. Linke girip diğer kazaya bakan olmamış sanırım..
Bence grip bakıni duran clioya çok fena gümletmiş doblo..
https://www.haberbiz.com/uploads/news/photos/niksar_da_trafik_kazasi_3_yarali_66218_2_800_600.j pg
https://lh4.ggpht.com/dGbRKMh07cpbZdvjri3o2ylPuH2gjoug0Xk7CJmFoEjQbCNp8c yffJV0w6TdjfrqYIs5HA=s114
ykaya1983
19/09/2014, 11:55
Passatın hızının çoook yüksek olduğunu da eklemek lazım...Linea da buna yakın bir tepki gösterecktir bence o hızlarda.
Tek problem ise bu Symbolde perde hava yastıkları yok.
Darbeye bakarsanız ve 3 ölü varsa muhtemel sıkışma ve kafa darbeleri yüzündendir.
Allah korusun, cidden güvenlik donanımları yüksek araçlara binmek lazım.
Yoksa saçı şasesi bir yere kadar..
Ama doblo'nun sağlamlığına zaten diyecek birşey yok :)
Linea ile passat'ın kafa kafaya çarpıştığı kazayı gördünüz mü hocam? C sınıfı olmasına rağmen D sınıfı araçla aynı hasarı almıştı.Linea'nın symbol'den çok daha iyi bir kasası var.
celenlee
19/09/2014, 12:02
Linea ile passat'ın kafa kafaya çarpıştığı kazayı gördünüz mü hocam? C sınıfı olmasına rağmen D sınıfı araçla aynı hasarı almıştı.Linea'nın symbol'den çok daha iyi bir kasası var.
Buna kimsenin itirazı olamaz zaten, kesinlikle Linea, Symbolden daha sağlam bir araç.
Ama nereye kadar?? Bu ölçülemiyor bence.
Yandan aynı kazada buna yakın bir deformasyona uğrayacağını düşünüyorum.
Artısı perde hava yastıkları olur, daha ne olsun, bunlar can kurtarıyor zaten.
fotobelit
19/09/2014, 12:06
Doblo'nun çarptığı clio bu sayfada..
Passat ve Clio kaza (https://forum.donanimhaber.com/m_97346344/tm.htm)
Evet çok enteresan..Dobloya bakınca sanki okadar büyütülecek kaza değil gibi ama clioya bakıncada sanki tren çarpmış gibi..
Evet çok enteresan..Dobloya bakınca sanki okadar büyütülecek kaza değil gibi ama clioya bakıncada sanki tren çarpmış gibi..
Önemli olan darbeyi aldığınız yerdir Hocam.
150 tane değişken var tabii, sadece fotoğraflara bakarak çıkarım yapmak çok sağlıklı olmaz. Ama bu tabii ki Clio'nun pek de sağlam bir araç olmadığı gerçeğini değiştirmiyor :)
Passat en sağlam noktasından Clio'nun en zayıf noktalarından birine vurmuş.
biancoangelo
20/09/2014, 01:41
Passat 160 km hızla vursa var yaaa o arabayı koparır dı ve hatta passatta dağılırdı. Hızı max 60 km 100 km fazladan sıkılmış.
Forumdan bir arkadaşımız vardı puntosu ile kaza yapmıştı 160 km hızla belki hatırlayanız vardır gri bir araç idi. Onu gördükten sonra araçlarımızın kıymetini anladım fiat bazı şeyleri bozuk yapsada güvenlik konusunda ciddi yatırımları olan bir frima örneğin linea doblo zaten güvenli bir araç seçildi ki örneğini eniştem ile yaşadım 550 metre uçurumdan uçtu doblo ile çok şükür hayatta sadece kafatasındaki kemik kırıldı ki araçtan inip 550 metre uçurumdan yukarıya tırmandı kazadan sonra bir dacia olsaydı ya o araba ? ...
fencolic
20/09/2014, 13:22
kazali araclarin resimlerine bakip kiyaslamak dogru degil. Kazada hiz-aracin ilk darbe alan kismi-darbeden sonra aracin savrulma bicimi gibi her kazada sabit olmayan degiskenler varken clio-punto kiyaslamasi yapmak haksizlik.
Eski aracim focusa sehir icinde bir skoda arkadan carpti. Resmen buyuk kaza yapmis gibi iceri göçertti. Sonra ben arabayla yuksek suratte arabayi kaydirip bariyerlere vurdum, havada takla atıp 3 metre asagidaki camura saplantim. Arabanin sadece amortisorleri patladi ve sag arka kapi icine goçtu. Yoldan gecenler haricinde kimse takla attigima inanmadi.
Halbuki 2.kaza daha buyuk bir kazaydi ama oluş şekli açisindan ilk kazaya gore daha az kaporta hasarim vardi.
Berkantonlu
21/09/2014, 04:31
Forum Sayfasında okuduğum bu yorum gece gece sesli güldürdü vallahi :D
'' Hatta 160 ile passat kaza yapmış olsaydı, şöför aracı bırakır 100 ile yoluna devam ederdi https://img.donanimhaber.com/image/s3.gif ''
symbol ün rakibi Albea dır ondada aynı sonuç olurdu bence punto sınıfına göre güvenlik olarak iyi bence 2 kere kaza yaptım sıkıntısı yok bence ama bravomda önşasi demirirn üstünde köpük tarzı bişey fardı puntoda o yok dikkatimi çekti
Clioya laf yok. Ciddi manada fecaat.
Ama Symbolun darbe yeme yerine göre yapılmış çoğu yorum. Linke girip diğer kazaya bakan olmamış sanırım..
Bence grip bakıni duran clioya çok fena gümletmiş doblo..
https://www.haberbiz.com/uploads/news/photos/niksar_da_trafik_kazasi_3_yarali_66218_2_800_600.j pg
https://lh4.ggpht.com/dGbRKMh07cpbZdvjri3o2ylPuH2gjoug0Xk7CJmFoEjQbCNp8c yffJV0w6TdjfrqYIs5HA=s114
abiler aynı clio ya arkadan efsane kasa corolla çarptı clionun bagaj denilen yeri arka koltukla 0 dı çarpma hızı 80-90 gibi iyi ki tüp yoktu dedim içimden clio etrafınta 1 tur attı corolla refüje cıktı yaralı olarak corollada hava yastığı yok tabi gençler fena durumda cliodakiler şokta 2 si kafayı vurmuş sadece ama şaşi sıkıntısı var
ykaya1983
21/09/2014, 15:47
abiler aynı clio ya arkadan efsane kasa corolla çarptı clionun bagaj denilen yeri arka koltukla 0 dı çarpma hızı 80-90 gibi iyi ki tüp yoktu dedim içimden clio etrafınta 1 tur attı corolla refüje cıktı yaralı olarak corollada hava yastığı yok tabi gençler fena durumda cliodakiler şokta 2 si kafayı vurmuş sadece ama şaşi sıkıntısı var
Aynen ustam benim de anlatmaya çalıştığım bu.Normalde olan kazalar incelendiğinde %90 kazalarda hep arkadan çarpan araçlar daha fazla hasar alıyor.Ama clio'ya nerden çarpılırsa çarpılsın clio haşat oluyor.Bunun bazı arkadaşların dediği gibi çarpılan bölge ile alakası yok arabanın kalitesi bu.Çarpılan bölge,çarpma şekli,hız vs hasar almada etkilidir ama bu sebepler clio gibi bir aracı aklamıyor.Arabanın ne kadar kalitesiz olduğunu anlamanız için kazasını görmeye gerek yok.Kapılarını,bagajını veya kaputunu açıp kapatsanız yeter.Motor bölümünü açtığınızda şasinin ne kadar zayıf olduğu ortaya çıkıyor.Milletin sürekli fıat diye burun burun kıvırdığı fıat bile sırf marka imajını düzeltme adına taksiciler sayesinde peynir ekmek gibi satılan albea'yı kaldırmasına rağmen reno çok satıyor diye hala piyasaya sürmeye devam ediyor.
Bu tip kazalarda vuruş açısı çok fark ediyor. Eşim sokaktan ana yola çıkarken G.Punto ile Alfa Romeo'nun büyük araçlarından birine 90 derece açıyla arka kapısına çarptı. Bizim araçta logonun olduğu ufak panjur çatladı ve tampon esnedi boyada ufak çatlaklar oldu, Alfa'nın da kapı ortada 15cm gibi içeri girdi ve kapı içeriden bile esnedi. Fotoğrafını bulursam atarım.
DH konusuna yazdığım cevabı aynen yapıştırıyorum.
Ölenlere allahtan rahmet diliyorum. 160 KM/H ile vurmuş olmasının imkanı yok. 100-110 taş çatlasın kaza sürati. Belki de yoktur bile... Kaza anında kadranı 160'da takılı kalan araç örneği ikin bkz Opel Vectra ;
https://icdn.posta.com.tr/editor/HD/16/12/2009/fft2mm84096.jpg
3 arkadaşımı kaybetmiştim bu kazada bu araçta...
fatihhhh
23/09/2014, 13:04
reno güvenliğe çok önem veren firmadır.
euro N-cup testlerinde birçok pörümüyüm markalardan iyi sonuçlar almıştır.
tabi smbol...vs gibi ucuz halk araçlarının güvenliği tartışılabilir.
ama geri kalanların güvenli olduklarını düşünüyorum.
bu fotoda kazanın oluş şekli ve hızlarıda önemli tabi.
ben sana dağılmış bi sürü ferrari, lamborjini, bmw ve merceds fotoları gösterebilirim.
kaza sonrası foto, aracın güvenliği hakkında kesin bilgi vermez.
hakangim
23/09/2014, 13:18
Bu elma armut kıyaslaması hiçbir şey ifade etmez ki?
punto_multijet
23/09/2014, 14:52
reno güvenliğe çok önem veren firmadır.
euro N-cup testlerinde birçok pörümüyüm markalardan iyi sonuçlar almıştır.
tabi smbol...vs gibi ucuz halk araçlarının güvenliği tartışılabilir.
ama geri kalanların güvenli olduklarını düşünüyorum.
bu fotoda kazanın oluş şekli ve hızlarıda önemli tabi.
ben sana dağılmış bi sürü ferrari, lamborjini, bmw ve merceds fotoları gösterebilirim.
kaza sonrası foto, aracın güvenliği hakkında kesin bilgi vermez.
özellikle ferrari, lamborghini tarzı araçları farklı düşünmeniz lazım. O araçlar kaza sırasında dağılmaları için yapılıyor. Cümle saçma gelebilir ancak biraz araştırırsa arkadaşlar ne demek istediğimi anlayacaklardır. bu araçlarda önemli olan yaşam bölmesidir. gerisi çarpmanın şiddetini absorve etmeleri için yapılmakta.