Orijinalini görmek için tıklayınız : Sürücü Emniyet Kemeri Kilidi
Arkadaşlar merhaba tekrar, forumu aradım emniyet kemeri kilidi olarak başlık bulamadım bu nedenle başlık açtım eğer varsa silerim başlığı..
Arkadaşlar aracımın muayenesine 5 gün kala sürücü tarafımdaki emniyet kemerinin plastik dış kısmı kırıldı ve içindeki mekanizma dağıldı sanırım ve çok sıkıntılı çalışıyor şu anda , kemeri yuvaya oturtmak neredeyse cambazlık istiyor.. Malum bu şekilde muayeneden geçmem imkansız.. Yeni emniyet kemeri tokası nereden bulabilirim ya da çıkma parça önerir misiniz? İnternette satın alacak tek bir web sitesi bile bulamadım, çok sıkıntıdayım ne yapacağımı bilemiyorum . Aracı muayenesiz kullanmak istemiyorum acil çözüm bulmam şart. Muayenesiz yakalanıp aracı bağlattırmak istemiyorum..
Merhaba,
otoda emniyet kemeri diye aratınca şöyle sonuçlar çıkıyor. Sanırım Punto'nun kendine has bir emniyet kemer tokası yok. Doblo,Fiorino gibi markalarınki eğer sizinkine uygunsa( Oto bu bilgiye sahiptir muhtemelen) alıp değiştirebilirsiniz.
https://www..com/urunler/index.php?route=product/search&search=emniyet%20kemer
Cenk bey cevabınız için çok teşekkür ederim ben de bu akşam baya bir araştırdım otomotivin sitesinde orjinal parça kodları kısmından arama yaptığımda grande puntonun farklı bir parça kodu var diğerlerine göre, o nedenle tam emin olamadım sanırım uyumlu olmayabilir malum kendine has bir elektronik sensörü vs olabilir yolcu tarafı olsa kolay aslında iş ama sürücü tarafı tam sıkıntı sürekli emniyet kemeri uyarısı vermeye başlarsa o da ayrı bir sıkıntı. yarın otomotivi arayıp bilgi almaya çalışacağım umarım ellerinde vardır..
Sıra No Ürün Grubu Ürün Kodu Ürün Adı Ürün Fiyatı - TL
Fiat Yedek Parça 71740525 KOL,EMNIYET KEMER ON SOL GP 104,37 TL
chargen83
15/09/2014, 02:55
Benim muayeneye 5 saat kala bozuldu, ist-g.o.pasada oto sanayide bir döşemecide buldum 15 tl verdim, 5 tl de takmasina verdim şimdi düşünüyomda utanmadan 5 tl vermişim halletmiş oldum.
100 tl nedir hocam. Yokmu gidebileceğiniz çıkmacı. Kesin vardır.
tekrar merhaba arkadaşlar valla fiyat beni de memnun etmiyor yolcu tarafı kısım ucuz ama sürücü tarafında elektronik bir kısım olduğu için birebir araca uyumlu bulmak hakikaten sıkıntılı denk gelmesi gerek, bugün kocaeli sefa sirmen oto sanayide bir çıkmacıya soracam inş bulurum bulamazsam mecbur istanbuldaki çıkmacılarda arayacağım. Çok kötü bir zamanda böyle bir şey başıma geldi, başka zaman olsa ben onu illaki bulurum da zamanım kısıtlı muayeneye gidicem aracın en temel koruması yok, hayır bir de o değil emniyet kemeri yuvasının dağıldığına da ilk defa şahit oldum aracın en sağlam yerlerinden birisi olması gerekmez mi?
Aynı sıkıntı benim arka kemerde var. Muayenede sorun teşkil eder mi?
valla eder zaten muayenede en temel kontrol edilen şeylerden biri kemer eğer en ufak problemi varsa mekanizmada hata, kilitlenmeme, geri sarma kuvvetinin yeterli olmaması falan gibi problemler varsa kesinlikle düzeltmeden gitmeyin vaktinize yazık olur.
100 tl nedir hocam. Yokmu gidebileceğiniz çıkmacı. Kesin vardır.
Merhabalar tekrar... çıkmacılarda bu ürün için istedikleri fiyat 80tl ... Valla vermem, 40 lira fazla veririm gider orjinal alırım. Çıkmacılar bence bu ürünün fiyatına uyanmışlar ... Ürünün orjinal fiyatı 130 lira falan sanırım o nedenle bence gidip o fiyata çıkma almak mantıklı değil..
Merhabalar tekrar... çıkmacılarda bu ürün için istedikleri fiyat 80tl ... Valla vermem, 40 lira fazla veririm gider orjinal alırım. Çıkmacılar bence bu ürünün fiyatına uyanmışlar ... Ürünün orjinal fiyatı 130 lira falan sanırım o nedenle bence gidip o fiyata çıkma almak mantıklı değil..
Hocam dediğiniz doğru ama sıkı pazarlık yaparsanız ve adamın işleri kesat ise iniyorlar baya. Adamlar okadar tok satıcı ki :)
Ben sağ ön cam krikosu için gittim, adam 150 tl dedi, yahu dedim servis 230 a sıfır takıyor dedim git taktır abi ozaman dedi.
Başka bir çıkmacıya gittim 50 liraya almıştım. Bir yere bağlı kalmamak gerekiyor acıkcası.
Sorununuz çözülmüştür umarım.
Mustafa bey yok henüz çözemedim orjinal olarak bulmak bile sıkıntı siparişi takiben 2-3 gün içinde getiririz diyorlar ama hiçbirinin elinde hazır tuttuğu bir ürün değil.. biraz daha dolaşacağım uygun fiyat bulursam çıkma alıcam bulamazsam orjinal takıcam yapacak bir şey yok.. Umarım kısa sürede çözerim cidden sıkıntı yaratıyor..
Eğer kemeri takabiliyorsanız ve taktıktan sonra sorun çıkmıyosa muayeneden geçersiniz. Yani şu şekilde;muayeneye girmeden önce anonsa yapıyorlardı burda emniyet kemerlerinizin hepsini takıp öyle bekleyin diye.Eğer zar zor da olsa takabiliyorsan taktıktan sonrasını geçersin.
arkadaşlar merhaba tekrar ,emniyet kemer kilidi olayını çözdüm sonradan . Çıkma parça aldım taktım onu. Kendim taktım, biraz takması meşakatli çok el alet edavat girmiyor o yüzden biraz eğilip bükülmek gerekiyor. Koltuğun hemen altında giren bir soket yuvası var onu da söküyorsunuz sonra çıkma parçayı takıyorsunuz işlem tamamdır.
Çıkarttığım parçanında dış siyah kasası kırılmış bu nedenle mekanizma dağılmış şimdi dış kasayı yapıştırıp ufak bir takviye ile tekrar mekanizmayı oturttum gayet iyi çalışıyor onu da yedek olarak tutayım inş lazım olmaz ama yarın öbür gün bozulursa tekrar onu da takabilirim.
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.