Orijinalini görmek için tıklayınız : Lpg taktırmak arabanın performansını düşürür mü
selamun aleykum arkadaşlar 1 hafta önce 0 punto fire 1.4 pop benzinli aldım fakat lgp taktırmak istiyorum performansta düşme olurmu sıkıntı cıkartırmı garantisi yanarmı bide motoru nasıl açmalıyım şuanda 256 km de şimdiden teşekurler
eexelanss
28/08/2014, 23:26
Aleyküm Selam arkadaşım..
Hangi lpg markasını taktırırsan taktır performansında düşüş mutlaka olacaktır. Ama en iyi marka ve iyi bir ustalıkla bu en minimum seviyede olur.
Mesela piyasada en hızlı çalışan lpg enjektörleri prinsin kehin enjektörüdür. Buna rağmen hatasız bir montajda en fazla 1kW güç kaybı yaşanacağını söylüyor.
Normal kullanımda bu kaybı hissetmezsin ama bi roll yapmaya kalkarsan yada max speed de farkı anlarsın.
kemalakkan
28/08/2014, 23:30
Öncelikle Selamlar
Lpg mutlaka taktır dostum bi sıkıntı yaşamassın fiatın motorları lpg konusunda uyumlu bende 2010 fire dinamik evo var Landi Renzo marka lpg var üstünde geldi fiat servislerinde takılmıs cok memnunum gezebiliyorum en azından daha önce peugeot 308 vardı benzin yakıyordu gezemiyordum
puntocu41
29/08/2014, 14:55
yaklaşık 3 hafta oncesınde lpg donusumu yaptırmıs bırı olarak soyluyorum, aracın gucunu cok etkıledıgı soylenemez eger aracı yuksek devır kullanan bırı degılsen. ben aracı eco modda kullnıyordum aldıgım andan beridir, lpg donusumu sonrası eco modu kapatınca daha guclu oldugunu bıle soyleyebılrıım en azından 4. vitese kadar. piyasa araştırmasında landırenzonun en uyumlu oldugunu gorucne fıyat araştırması yaptım fakat servısler 2300 2400lerden bahsettıgı ıcın markanın yerkılı servısınde taktırdım 1750ye. şuan ıcın sıkıntı yok diyebilirm. 600km kadar yol yaptım tasarruf %30 ile %40 arası oalcak gorunuyor
arabayi aldıgımız bayi lpg taktırma dedi şuan ortada kaldım ama en yakın zamanda taktırmayı düşünuyorum hepnıze cok teşekurler
Performans varmida düşsün? :D
Performans varmida düşsün? :D
:siritma:
3-5 kw duser 75 se 72 veya 70 olur onuda hıssetmezsın zaten
celenlee
01/09/2014, 11:28
Hiçbir fark hissedemiyorsun, zaten çok atak olmadığı için ;)
20BIN km oldu LPG taktıralı, ilk defa farkı bu yaz hissettim.
Araç azına kadar dolu,klima açık kalkışlarda çok fena oldu :)
**Benzine geçip denedim sonrakilerde ama onda da süper bir kalkış alamıyormuşum zaten :p..
Ayarını güzel yaptırdıktan sonra sıkıntı çekmeyeceksin emin ol..
thevahsi
03/09/2014, 10:18
Lpg iyidir az yakar araban varsa gezmeside bi okadar eglenceli oluyor ama benzinde yolda giderken arkapilanda (Yahu acaba nekadar yaktı ya filan ) diyerek gitmekten ise taktır kafan ve cebin rahat etsin...
bu arada bu puntota 75 bg güçmü var o kasaya biraz az degilmi 75 insan 110 felan yapar bu fiat ne hırpo bende diyorumki bu puntolar linealar rampalarda ne bekliyorlar demekki çıkamıyormuşlar harbidende şu ülkenin durumunabakın içler acısı petrol fiyatları yüzünden 75bg 50 bg 110 a bile çok diyoruz ey allahım elin avrupalısı arapları 180bg den aşşagı araç kullanmıyorlar. neyse allah bizlerede nasip etsin inşallah böyle yüksek bg li araçlar ama benzin 2 lira felan olsun çokmu şey istiyoruz :-)
Lpg'yi taktırır taktırmaz hemen hemen 1 yıl boyunca hiç bir fark hissetmezsin ancak genelde senesi dolunca ve kullanımada dağlı olarak kuru yakıttan mütevellit ağırlaşmalar başlıyor........