PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bankalardan kart aidatları ve kredi çekimindeki dosya masraflarını almak mümkün mü?



ykaya1983
27/08/2014, 15:33
Arkadaşlar iki gün önce beni 216 ile başlayan sabit bir numaradan aradılar.Hangi banka olursa olsun eskiden ödediğimiz kart kullanım ücretleri ve kredi çekiminde ödediğimiz dosya masrafı ücretlerini alabiliyormuşuz.Kendileri kargo ile yapacağımız işlemleri ve dilekçeleri içeren evrak dosyası gönderiyorlar.Kapıda ödeme ile 29 tl ücreti var.Ne dersiniz alsam eski ödediğim paraları alabilir miyim?

halils2
27/08/2014, 15:37
Ben geçen ay bankaya yolladım cevap gelmedi hakem heyetine gittim evraklar şimdi orada. Banq 5 ay içinde karar çıkar deriler bakqlım bekliyoruz :) . Bizim damat aldı ama geçenlerde bir arkadaş da aldı.

Evren_c
27/08/2014, 15:50
Telefonla arayanlara para kaptırmayın bence. Çünkü çok basit bir işlem. Kendiniz tüketici hakem heyeti yolu ile başvurabilirsiniz. Dosya masraflarını iade alabiliyorsunuz ama kart ücretlerinden emin değilim.

ykaya1983
27/08/2014, 18:02
Ben geçen ay bankaya yolladım cevap gelmedi hakem heyetine gittim evraklar şimdi orada. Banq 5 ay içinde karar çıkar deriler bakqlım bekliyoruz :) . Bizim damat aldı ama geçenlerde bir arkadaş da aldı.
Hocam yaptığınız işlemleri rica etsem sırasıyla yazr mısınız?Bir de nasıl bir evrak gerekiyor,siz kart aidatı mı aldınız yoksa dosya masrafı mı?

Sonsuzluga
27/08/2014, 18:37
Bugün bizde yaptırdık tüketici hakem heyetine gidiyorsunuz biz çektiğimiz kredinin masrafını almak için gittik her neyse yanınızda bulunması gereken kredi için söylüyorum ne kadar masraf alındığına dair makbuz olacak atıyorum çektiğiniz kredinin 200 tl masrafı var siz bankada bunu dökümana yada makbuza yazdırıyorsunuz tabi banka buna 30 tl ücret alıyor ( ziraat bank ) sonra t. Hakem heyetine gidiyorsunuz orda hazır dilekçe var onu doldurup verdiğiniz dilekçe ve makbuzun 1 tane fotokopisi ile birlikte ilgili kişiye teslim ediyorsunuz. Makbuz döküm parası yani bankanın aldığı extra 30 tl yide dilekçeye ekleyin o parayıda tekrar alıyorlar.

TMRT
27/08/2014, 18:56
Dosya masrafını geri alan tonla akrabam ve tanıdığım var. Alınan meblağlar hiç te azımsanacak düzeyde de değil ayrıca :) Avukat aracılığı ile yaptılar.

halils2
27/08/2014, 20:23
Hocam yaptığınız işlemleri rica etsem sırasıyla yazr mısınız?Bir de nasıl bir evrak gerekiyor,siz kart aidatı mı aldınız yoksa dosya masrafı mı?

Kredi dosya masrafı için müracaat ettim ama daha para almadım. Nette dosya masrafı üadesi için dilekçe var veya hakem heyetinden siz de alabilirsiniz. Dilekçe doldurulup kreri masraf dekontu da dilekçeye ilave edip iadeli taahhütlü banka genel merkezine gönderiyorsunuz banka 1 ay içşn de cvp vermek zorunda. Cevap vermezse iadeli taahhütlü haber kağıdıyla 1 ay sonra hakem heyetine gidip oraya dilekçe veriyorsunuz. Ben bu şarkıyı kilde yaptım bekliyorum şimdi.

ybabacan
27/08/2014, 21:03
Kardeş telefonla arayanlara itibar etme. Olayın zor bi süreci yok. Ben geçen sene ödemekte olduğum kredinin masrafını aldım. Olay şu şekilde kısaca özetleyim. Eğer krediyi ödemeye devam ediyorsan bankadan dekont almana gerek yok. Krediyi çektiğinde bankanın sana vermiş olduğu ödeme planı ile ( ödeme planının ilk sayfasında kredi ile ilgili bilgiler mevcut. Faiz oranı, süresi, dosya masrafı vs.), yada kredi borcun bitti ise bankadan aldığın dekont ile oturduğun ilçeye veya bankanın bulunduğu ilçe kaymakamlığı tüketici hakem heyetine dilekçe ile müracaat ediyosun. Orada dilekçe örnekleri mevcut. Müracaattan sonra işlem tamam. Bekleme süreci 1 yıl, hatta daha uzun sürebiliyor. Benimkisi 7 ay sürmüştü. Dava görülsükten sonra size posta yoluyla bir tebligat gelir, fakat banka hemen parayı ödemez. Banka şubesine de kendi genel müdürlüklelerinden ödeme emri geldikten sonra ödemeyi yaparlar. Buda 1 hafta da sürebilir. 2 ayda sürebilir.
Birde hakem heyetinin verdiği karara mahkeme yoluyla itiraz mümkün. Banka itiraz yolunda gidebiliyor. Ama sonuçta er yada geç alırsın.
Not: sadece bankaya dilekçeyle başvurmak bu işin çözümü değil. Çalıştığım kurumda bi arkadaş bu şekilde yaptı bi sonuç elde edemedi.
.... Kolay gelsin.....

femoli
29/08/2014, 13:47
Kaymakamlığa gidip elimdeki dosya masrafının dokuntuyla form doldurdum verdim 2 ay sonra arayıp banka hs numaramı istediler 600 lira geri aldım havadan gelmiş gibi oldu teşekkürler doğuş oto :D

ykaya1983
29/08/2014, 19:04
Bugün ben de verdim dilekçeyi.Bakalım sonuç ne olacak?